Dodaj do ulubionych

Zdobywca biegunów wygrał proces

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.06, 21:26
"Wiceprezes zarządu spółki Energa SA Piotr Ogiński powiedział "Gazecie", że
po konsultacji z pozostałymi członkami podjął już decyzję, że nie będzie
odwoływał się od wyroku". - widać, kto rządzi. Nie zarząd, nie pani prezes,
ale pan wicprezes... no no.
Obserwuj wątek
    • maruda.r Re: Zdobywca biegunów wygrał proces 11.10.06, 08:48
      Gość portalu: zakęcony napisał(a):

> "Wiceprezes zarządu spółki Energa SA Piotr Ogiński powiedział "Gazecie", że
      > po konsultacji z pozostałymi członkami podjął już decyzję, że nie będzie
      > odwoływał się od wyroku". - widać, kto rządzi. Nie zarząd, nie pani prezes,
      > ale pan wicprezes... no no.

Najwidoczniej ma pełnomocnictwa do wypowiadania się w tej sprawie. Cóż w tym
      dziwnego?

• somtam Re: Zdobywca biegunów wygrał proces 11.10.06, 10:54
        Jasiu, jestes WIELKI !!!!....zawsze jest tak, ze mogloby byc lepiej
        GRATULUJE :)))Pozdrawiam
        • Gość: tomga Re: Zdobywca biegunów wygrał proces IP: *.kolonianet.pl 11.10.06, 15:49
          a na drzwiach trafostacji było napisane "nie wchodzić" albo cos w stylu:
          "wchodzenie grozi śmiercią" ???
          • Gość: Trasz Re: Zdobywca biegunów wygrał proces IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 16:13
            Przed mniestrzeżonymi przejazdami znajdują się znaki, stop, krzyż św. Andrzeja
            informujace o zagrożeniu. Jeśli kierowca wjedzie na takim przejeździe pod pociag
            i przeżyje nie ma mowy o oczkodowaniu, nie ma szans na wygrany proces. Dlaczego
            ?? Bo został poinformowany o zagrożeniu i nie dostosował sie do niego, ma
            obowiązek upewnić się. Wiem jak wygląda taka stacja transformatorowa. Na
            drzwiach znajduje się tabliczka "urządzenia pod napięciem" w środku zaś siatka
            na której są tabliczki: uwaga wysokie napiecia urzadzenia pod napięciem, uwaga.
            Czy zakład odpowiada za to że chlopiec nie dostosował się do informacji,
            ostrzeżeń.?? To tak jakby oskarżać kolej za to że drogi przechodza przez
            torowiska!! Według mnie postawa rodziców jest wręcz naganna, gdzie byli w
            momencie gdy ich syn wpadł na ten jakże genialny pomysł. Czyż nie pomyśleli aby
            poinformować swoje dziecko o tym że nie można tam wchodzić! Sam postawiłbym
            zarzut Jankowi o narażenie zdrowia i życia osoby która z nim weszła. Skończyl
            pierwszą klasę gimnazjum wiec czytac chyba potrafi, jeśli się myle to poprawcie
            mnie. Podsumowujać: Nieodpowiedzialnośc rodziców i ich syna doprowadza do
            tragedii. Jeśli nie masz perspektyw na życie, złam ostrzeżenia, potem idź do
            sadu a dostaniesz odszkodowanie i rentę gdzie ludzie na polowę tego pracuja całe
            życie. TAKIE RZECZY TO TYLKO W POLSCE!!
    • krwawy.zenek Re: Zdobywca biegunów wygrał proces 11.10.06, 18:36
      Nie należy komentować wyroków na podstawie zdawkowej relacji prasowej, ale
      wydaje mi się, że współprzyczynienie było tu znacznie wyższe, niż 25%
    • Gość: Michał Re: Zdobywca biegunów wygrał proces IP: *.chello.pl 12.10.06, 00:59
      rodzicom mało i będą sie odwoływać.Dlaczego Energia nie poda rodziców za brak dozoru nad dzieckiem i spowodowanie strat poprzez uszkodzenie transormatora?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka