Dodaj do ulubionych

Co z Nowym Portem?

IP: 138.227.189.* 09.11.01, 17:09
Gdansk to ciekawe miasto, a Starowka jest piekna i warta zobaczenia. Ale dla
turystow przyplywajacych ze Skandynawii jest rzecza koszmarna ze pierwsza
czescia miasta jaka maja okazje podziwiac jest N. Port. Czy komus znane sa plany
inwestycyjne na tym terenie ze szczegolnym uwzglednieniem poprawy stanu drog?
Obserwuj wątek
    • Gość: bas Re: Co z Nowym Portem? IP: *.telia.com 10.11.01, 19:55
      Milczycie bo wam sie Nowy Port podoba? Gdansk traci wielu turystow wlasnie
      przez takie miejsca jak N.Port. Przeciez ludzie mieszkajacy w tych okolicach
      tez zasluguja chyba na godziwe warunki. Jezdze tedy od wielu lat i zmian na
      lepsze nie zauwazylem.Zadnych.
      • Gość: jaro Re: Co z Nowym Portem? IP: *.pppool.de 10.11.01, 21:51
        Wlasnie jedyne, co tam poprawiono, to nawierzchnie dróg.
        Niestety tylko glównych i waznych dla tranzytu.
        Podobnie w Brzeznie.
        Gdyby Szwedzi nie musieli przyssac sie do pierwszego lepszego zródla alkoholu,
        to bezbolesnie opuszczaliby te okolice :)))
        A na serio - sa w tej dzielnicy pojedyncze ciekawe budynki, a nawet ich ciagi.
        Niestety w fatalnym stanie. Tez interesowalaby mnie odpwiedz na pytanie, czy
        ktos zechce je odrestaurowac. Zamiast tego wcisnieto miedzy nie przed laty
        betonowe plomby!
    • Gość: Tpny Re: Co z Nowym Portem? IP: 217.98.116.* 11.11.01, 14:21
      Nie odbierzcie broń boże tej wypowiedzi jako żartu.
      Mieszkałem w Gdańsku przez pół roku i szczerze mówiąc Brzeźno i Nowy Port uważam za bardzo
      ciekawe kawałki miasta. A pierwsze spotkanie miałem naprawdę nieciekawe, bo wysiadłem o 2200 z
      pociągu i omylkowo skorzystałem nie z tego tramwaju co trzeba w efekcie lądując w okolicach 2300
      właśnie w Nowym Porcie. Trochę się strachu najadłem, bo miałem nieodparte skojarzenia z
      Warszawską starą Pragą. Mimo to chetnie tam później jeździłem.
      • Gość: bogdan Re: Co z Nowym Portem? IP: *.tnt41.hou3.da.uu.net 11.11.01, 14:42
        pracowalem w NP przez 6 miesiecy i wiecie co-
        wcale go nie pamietam bo musi byc nijaki
        jedyne co pamietam to widok z okna na Westerplatte.
        • Gość: Matti Re: Co z Nowym Portem? IP: *.ds.pg.gda.pl 11.11.01, 17:46
          Kur... ludzie mieszkam w NP 22 lata i uwazam ze przez ostatnie 5 lat duzo sie
          zmienilo, oczywiscie stan drog pozostawia wiele do zyczenia ale jest LEPIEJ duzo
          lepiej i potrzeba czasu i pieniedzy a bedzie dobrze ja w t wierze. Mitem jest ze
          starch tu sie pokazywac po 22, bullshit i tyle. Pozdrawiam
          Matti
          • Gość: beast Re: Co z Nowym Portem? IP: 192.168.140.* 11.11.01, 20:20
            Heh jak się ma pecha to mozna wyłapac pod komisariatem na Piwnej:) a co dopiero
            w Nowym Porcie.Też mieszkałem w tej dzielnicy (13 lat) i wszystko co sie o niej
            pisze powyżej jest prawdą(co ciekawe nikt nie pisze o jakichs planach
            modernizacji tej dzielnicy,bo takich po prostu nie ma).
            Ale tak w ogóle to mam wrazenie ,że ta dzielnica po prostu nie została
            pomyslana jako pierwszy przystanek przyjezdnych w Polsce,w Gdansku.Podrózni
            zapewne mieliby od razu po opuszczeniu promu przeteleportowac sie na Długą;)
            • Gość: mcroti Re: Co z Nowym Portem? IP: 10.10.41.* 11.11.01, 20:42
              I tak się teraz poprawiło, przynajmniej jesli chodzi o stan ulic w samej dzialnicy (za to dojazd uraga
              wszelkim , podejrzewam, nawet afgańskim, standardom. Na Marynarki Polskiej nie radze nikomu
              jechac szybciej niż 40-50 kph bo może się to skończyc pozostawieniem kółek poza obrysem karoserii
              • Gość: beast Re: Co z Nowym Portem? IP: 192.168.140.* 11.11.01, 20:52
                Przypomniałem sobie,że przeciez ma byc ten osławiony juz tunel pod Wisła na
                wysokosci ul.Wyzwolenia ,jako czesc ciągu komunikacyjnego przez trase
                Sucharskiego ,nowo otwarty most i dalej na Wawę.Może w związku z tym jeszcze
                bardziej;-) polepszy sie stan ulic.
                • Gość: mcroti Re: Co z Nowym Portem? IP: 10.10.41.* 11.11.01, 21:25
                  Ale z niego nic nie będzie
                  • Gość: beast Re: Co z Nowym Portem? IP: 192.168.140.* 11.11.01, 22:33
                    A czemuz to?Nigdy?
                    • Gość: mcroti Re: Co z Nowym Portem? IP: 10.10.41.* 11.11.01, 22:45
                      Nie tyle nigdy no cie prędko
                      A o to przeciez wszystkim chodziło
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka