dla_nas 14.11.06, 16:36 W związku z podobnymi odpowiedziami Prezesa spotkajmy się znów. Może w weekend o tej samej porze czyli sobota 13.00? Podzielmy się naszymi wrażeniami, pytaniami. Pozdrawiam Don_Diego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majatusia Re: Spotkanie po rozliczeniach i rozmowach z Prez 14.11.06, 20:27 oo... a co prezes pisze w swoich odpowiedziach???? My w najblizsza sobote nie mozemy. Moze w niedziele? Odpowiedz Link Zgłoś
dla_nas Re: Spotkanie po rozliczeniach i rozmowach z Prez 15.11.06, 00:22 Jako że Jesteś pierwsza a mi również pasuje niedziela przesuwamy na niedzielę godzina 13.00 pozdrawiam. Don_Diego Odpowiedz Link Zgłoś
dla_nas Re: Spotkanie po rozliczeniach i rozmowach z Prez 19.11.06, 23:11 Dziękuję za spotkanie spodziewałem się że nas będzie mniej :) ale widać jednak jest duże zainteresowanie tym jak podejść do rozliczenia końcowego i do odsetek które prawnie się nam należą. Do następnego razu i cóż miejmy nadzieję że wszystko skończy się pozytywnie. Czekam na Wasze wrażenia z ostatnich dni na budowie i wrażenia z rozmów w 4 oczy z Prezesem (lub w sześć jeśli obok w czasie rozmowy była Pani od sprzedaży mieszkań ;)) Pozdrawiam. Don_Diego Odpowiedz Link Zgłoś
joanna73 Re: Spotkanie po rozliczeniach i rozmowach z Prez 25.11.06, 22:00 Bardzo proszę o odpowiedź, jak to jest z odsetkami karnymi? (Nie rozmawiałam jeszcze ani z Prezesem ani z Panią z biura sprzedaży, ale termin oddania kluczy przesunął się do połowy grudnia, no i jest o co powalczyć. Zwłaszcza, że obejrzałam moje przyszłe mieszkanie i gołym okiem widać, że jest źle i będzie wymagało poprawy.) Czy Prezes w momencie wydawania kluczy będzie zwracał odsetki karne wynikającą z umowy, czy trzeba wystosować jakiś pismo? A jeśli samemu, to kiedy? Po odebraniu kluczy? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
majatusia do jaanny 26.11.06, 11:06 Pan Prezes uwaza ze to czy wyplaci odsetki czy tez nie .. to tylko jego dobra wola i "widzimisie" Jak na razie to jeszce nikt nie dostał ani grosza ani nawet nie ma obiecanego "grosza" za odsetki. Wiec jesli chcesz jakies pienaizki od EKO to sie przyszykój na bój. Prawnie jest tak. EKO nie musi naliczas sobei samo odsetek karnych. Jesli Ty je chcesz to musisz wystawic "WEZWANIE DO ZAPŁATY" W internecie jest mnóstwo wzorów jak takie cos sie pisze. Bardzo prosta sprawa. - Napisać rzecz jasna. Takie wezwanie trzeba wysłać 2 razy, po drugim wezwaniu możesz isc do sądu. A powiedz jakei userki znalazłaś u siebie?? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna73 Re: do jaanny 26.11.06, 13:14 Dzięki za szybką odpowiedź :) Gdyby mieszkanie było wykonane tak jak moje obecne (też budowane przez EKO), odpuściłabym odsetki karne, ale w przypadki takich niedociągnięć jakie zauważyłam (a nie przyglądałam się wszystkiemu, bo nie miałam czasu), chyba będę zmuszona, bo przecież wynajęcie ludzi, którzy to porawią, będzie kosztować. Zwróciłam uwagę głównie na otwory na drzwi, ponieważ chciałam zamówić ościeżnice. Wysokość oworu w jednym z pokoji wahała się od 208cm do 211cm, to na pewno można wyrównać, za to nie wiem co zrobić w przypadku gdy szerokość ściany w miejscu, gdzie będzie przylegała ościeżnica różni się o 1cm (w zależności od miejsca pomiaru). Ponadto szczelina pod drzwiami wejściowymi z jednej strony wynosi 2cm, z drugiej 4cm. Nie miałam poziomicy, ale prawdopodobnie wylewka przed drzwiami wejściowymi jest krzywo (za drzwiami chyba zresztą też). Czy na coś jeszcze powinnam zwrócić uwagę? Dodam, że kierownik zapewaniał, że klucze zaczną wydawać już od 15.XII, bo wszystko już jest zrobione. Zostało tylko wykończenie elewacji zewnętrznej, klatek i posprzątanie. Odpowiedz Link Zgłoś
dla_nas Re: do jaanny 01.12.06, 00:35 Witam... Mieszkanie niesie wiele niespodzianek każde ma inne niedociągnięcia ściany są generalnie równe ale warto zwrócić uwagę na elektrykę wykończenia ... właśnie wszelkie otwory okienne też czy okna są bez zarzutu ... czy wszystko jest zgodne z nasza aranżacją lub jeśli nie było aranżacji czy jest zachowany standard.... Co do odstek to tak jak napisała Majatusia my mamy prawo prezez teoretycznie nie musi nam dać jeśli się nie upomnimy Pozdrawiam Don Diego Odpowiedz Link Zgłoś