Gość: mateo Re: sauna Aquapark Sopot - tylko nago!!! IP: *.gprs.plus.pl 01.10.08, 07:01 Kochani, przy takiej aurze, ajk dzisijesza najlepiej wyskoczyć do świata sauny już z samego ranka, od razu po otwarciu. Można delektowac się nie tylko ciepełkiem, ale także ciszą, prywatnością i zapachem świeżości wszystkich pomieszczeń. Kto żyw i ma wolne, do saun!:) Może się spotkamy. Zachęcam. Naprawdę warto:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateo Re: sauna Aquapark Sopot - tylko nago!!! IP: *.gprs.plus.pl 03.10.08, 16:51 Saunowcy, co z Wami? jest tam kto? Kto będzie w saunach przez weekend? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d. Re: sauna Aquapark Sopot - tylko nago!!! IP: *.chello.pl 04.10.08, 09:59 stwarzacie problemy tam gdzie ich nie ma. mozna przeciez wejsc w reczniku owinietym. maja takie a nie inne zasady i przepisy. nigdy nie mozna wszytskim w 100% dogodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nagi Re: sauna Aquapark Sopot - tylko nago!!! IP: *.gprs.plus.pl 07.10.08, 07:44 Kto lubi nagość - nago. Kto zaś nie lubi - w ręczniku. I tak najważniejszy relaks i zdrowie, a goła skóra, to gwarancja jej lepszego dotlenienia i oczyszczenia. Pomyśl, wybierz, ale na pewno pójdź do Świata Sauny. To malutki raj na ziemi. Do zobaczenia! Czy ktoś będzie tam jutro przed południem? Ktoś oprócz mnie oczywiście:) nagi nagusek:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nagi Re: sauna Aquapark Sopot - tylko nago!!! IP: *.gprs.plus.pl 07.10.08, 07:48 Zapomniałem pozdrowić przemiła i dyskretną obsługę Saun. Czasami zazdroszczę Państwu tej ciepłej, cichej, czystej pracy. Wiem, że każda praca wygląda inaczej z boku, a inaczej od środka, ale i tak zazdroszczę. Wszystkim Paniom (przemiłym) i Facetom (zwłaszcza Panu Waldkowi i Piotrowi) życzę miłego tygodnia. Niech do saun zajrzy jesienne, cudowne słońce i wielu zadowolonych klientów. n.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frotte Re: sauna Aquapark Sopot - tylko nago!!! IP: *.gprs.plus.pl 08.10.08, 08:39 Nagość, to zgodne z naturą zachowanie w konkretnych miejscach. Sauna, to własnie to miejsce, w którym inny strój jest nieodpowieni. Zarówno od strony zdrowotnej, jak i estetycznej. Odwagi, nie musisz paradować na golasa przed innymi. Spokojnie możesz owinąć się w ręcznik i bez obaw wejść do świata sauny. Spróbuj, naprawdę warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frotte Re: sauna Aquapark Sopot - tylko nago!!! IP: *.gprs.plus.pl 09.10.08, 07:03 I jak, byliście? Prawda, że cudownie?:) Dziwi mnie za to ostatnia polityka zarządu obiektu, polegająca na ograniczaniu facetom czasu dostępności do usług. Z czego wynika ta dyskryminacja? Czy w ogóle jest logiczna - przecież męska część saunowiczów kilkakrotnie przewyższa liczbę odwiedzających sauny kobiet. Komu się to opłaca? Czy w AP ktoś dobrze kalkuluje, czy też naraża spółkę na ewidentne straty? Może jeszcze dla sprawiedliwości ze dwa dni dla facetów - to będzie już coś chorego w 100 procentach. Cieplutkie pozdrowionka. Dzisiaj czwartek, więc możemy wszyscy wejść, jutro też, ale w sobotę do 16. już tylko kobiety, dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
lukka74 Sobota tylko dla kobiet!!!??? 11.10.08, 18:57 Dzisiaj (sobota) wybralismy sie do Aquaparku. Niestety dowiedzialem sie, ze wejsc moze tylko zona. Ja najwyzej po 16.00. Rozumiem wyznaczanie dnia lub godzin tylko dla kobiet, ale zeby to byla sobota to juz spora przesada. Nie moze byc tak, ze aby dac nieco wiecej swobody tym, ktorzy sie krepuja, odbiera mozliwosc innym - szczegolnie w taki dzien. Wieszkosc malzenstw i par ma szanse spedzic caly dzien ze soba tylko w weekendy. Mysle, ze to nieprzemyslana decyzja i Aquapark dostanie po kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frotte Re: Sobota tylko dla kobiet!!!??? IP: *.gprs.plus.pl 11.10.08, 20:40 Widzisz kolego, pisałem już o tym wcześniej. Myślę też o zemście. Chyba zacznę wybierać się do innej sauny (choć tak dużej nie znajdę). Do wyboru jest kilka na dobrym poziomie. Tylko o co tu i komu chodzi? - Tego niestety nie rozumiem i chyba nigdy nie zrozumiem. Pozdrowionka. PS Kobietki, nie było Wam dzisiaj smutno i pusto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frotte Re: Sobota tylko dla kobiet!!!??? IP: *.gprs.plus.pl 11.10.08, 20:44 ych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frotte Re: Sobota tylko dla kobiet!!!??? IP: *.gprs.plus.pl 11.10.08, 20:47 Bojkot, to chyba nasza jedyna broń. Z jednej strony zakaz wchodzenia w stojach kąpielowych, a z drugiej zakaz wchodzenia dla większości korzystających z relaksu - facetów. Jakaś paranoja, czy schizofrenia. Saunowicze łączmy się! Gdzie równouprawnienie i jakakolwiek sprawiedliwość? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Sobota tylko dla kobiet!!!??? IP: *.chello.pl 13.02.10, 17:28 ale gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Sobota tylko dla kobiet!!!??? IP: *.171.49.147.crowley.pl 11.10.08, 20:51 No i trzeba to oburzenie wyrazić w piśmie (e-mail) do Zarządu AP. Ja tak zrobiłem. Tego musi być dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frotte Re: Sobota tylko dla kobiet!!!??? IP: *.gprs.plus.pl 11.10.08, 21:03 Wysłałem je także, ale żadnego odzewu. Widać tam dowodzą kobiety. Przepraszam te, którym my - zwyczajni faceci - nie przeszkadzamy. Koledzy i Koleżanki piszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frotte Re: Sobota tylko dla kobiet!!!??? IP: *.gprs.plus.pl 15.10.08, 07:47 Max, dostałeś odpowiedź od pani z Aquapqrku? Bo ja tak i wygląda na to, że żadnych zmian ku normalności nie będzie. Sobota dla kobiet wynika z racji dużej liczby próśb od klientek, które chciały w kulturalnych warunkach skorzystać z saun. Wygląda na to, że wszystkich facetów zaczynają tam traktować, jak dewiantów, którzy przychodzą do saun, by nachalnie eksponować swoje wdzięki i molestować w ten sposób kobiety. Pewnie doczekamy czasów, że nam wolno będzie wejść do ciepełka wyłacznie od 21 i to za łaskawą zgodą wszystkich obecnych w środku pań... . Szkoda, tak lubiłem to miejsce i tylu osobom je zareklamowałem. Choć mieszkam poza Trójmiastem, mam w nim wielu znajomych i dużą rodzinkę. Wyobraź sobie, że i tym pięknym miejscu dowiadywali się ode mnie i od razu je pokochiwali. Szkoda... Panowie, korzystajmy z ciepła, bo te trzy dni są także dla nas, a później znowu sobota dla pań i wtorek też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Sobota tylko dla kobiet!!!??? IP: *.chello.pl 13.02.10, 17:27 problem w tym, że zarząd AP nie odpowiada. albo nie dostaje korespondencji. Ja pisałem o zwyczaju włażenia do seraju i zostawianiu otwartych drzwi, ale nie dotarło to do Okońskiego. Dostałem tylko kretyńską odpowiedź, że nie było takiego przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Sobota tylko dla kobiet!!!??? IP: *.chello.pl 13.02.10, 17:29 zgadzam się, Sobota to kretynizm Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz-rysiek Re: sauna Aquapark Sopot - tylko nago!!! 11.10.08, 21:39 Raz poszedlem z dziewczyna na sauny do Aquaparku. Tez sie przyczepili o to zeby byc nago... Na saunach bylo kilku dziwnych facetow ktorzy caly czas gapili sie na moja towarzyszke, kiedy juz wyszlismy jeden z nich wlazl za nia do damskiej przebieralni i bezczelnie zaproponowal jej bezposrednio szybki numerek! Spotkalo sie to oczywiscie ze stanowcza odmowa i niecenzuralna wiazanka pod jego adresem z ust mojej Lubej. Szkoda tylko ze dowiedzialem sie o tym w domu bo tez mialbym cos do powiedzenia temu typowi. Ogolnie zrazilismy sie strasznie do tego miejsca i omijamy je szerokim lukiem... chyba Polska nie dorosla jeszcze do takich miejsc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frotte Re: sauna Aquapark Sopot - tylko nago!!! IP: *.gprs.plus.pl 12.10.08, 08:35 Nie mogę sobie wyobrazić sytaucji opisanej przez lukasza-ryśka. Co za tupet trzeba mieć, aby wystartować do obcej dziewczyny, z którą jest chłopak? Takie przypadki trzebaby na gorąco zgłaszać obsłudze, by wyeliminować podobnych klientów. Zgadzam się, że chyba nie dorośliśmy w Polsce do tak pięknych i dużych obiektów ze sporą swobodą. Nie dorosła spora część korzystających, ale - jak wskazują ostatnie zmiany godzinowe - także zarządzający. Szkoda, że tak jest, bo w końcu w saunie człowiek chce się zrelaksować, zrzucić to wszystko, co życie na niego wrzuca, a tutaj proszę: drzwi zamknięte i koniec. Zarządzie Aquaparku, przemyśl swoje decyzje. Przemyśl, nim nie będzie za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: sauna Aquapark Sopot - tylko nago!!! IP: *.chello.pl 13.02.10, 17:24 powinniśmy o tym mówić śmielej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frotte Re: sauna Aquapark Sopot - tylko nago!!! IP: *.gprs.plus.pl 14.10.08, 06:50 Chłopaki, pamiętajcie, że dzisiaj dla nas drzwi zamknięte. w sobotę (od 8. do 16. podobnie) Nadal żadnej reakcji zarządu aquaparku na nasze e-maile. Szkoda, bo nawet zwykła kultura wymaga odzielenia odpowiedzi. Paniom życzymy miłego korzystania z saun i tego, by choć trochę za nami - dyskryminowanymi - zatęskniły.:) Odpowiedz Link Zgłoś
absolwencina brawa dla autorki wątku; 15.10.08, 12:49 jeszcze dwa miesiące i twój wątek "dożyje" dwóch lat; czy ktoś jeszcze ma coś ciekawego do powiedzenia na temat uroków korzystania z sauny w aqua parku nago ? a może któraś z dziewczyn, mniej wstydliwa niż autorka, na dniach się tam wybiera ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frotte Re: sauna Aquapark Sopot - tylko nago!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.10.08, 15:22 Panowie, pamiętajcie, że jutro sauny dla nas dopiero po 16. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: sauna Aquapark Sopot - tylko nago!!! IP: *.maxnet.net.pl 20.10.08, 22:49 W ostatnią niedzielę wieczorem było sympatycznie, tak jak to bywało kiedyś. Może kiedyś tu zapanuje znowu miły klimat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frotte Re: sauna Aquapark Sopot - tylko nago!!! IP: *.gprs.plus.pl 21.10.08, 06:55 Szkoda, że nie byłem w niedzielę, ale robię sobie małą przerwę. Pozdrowionka dla wszystkich zafrotterowanych i tych całkiem naguśkich. Trzymajmy sie i odbudowujmy wspólnie dobrą markę Aquaparku. To było nasze ulubione miejsce i musi nim być znowu. Dużo słońca na chłodnym już tarasie i ukropu na seansach w nordic saunie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marco Re: sauna Aquapark Sopot - tylko nago!!! IP: *.cybersmart.co.za 24.10.08, 00:22 Witam, Pierwszy raz na forum i tez z zona wyslalismy do aquapark'u majla zeby skonczyli z ta 'dziecinada' - na razie bez odzewu. Zaczelo sie od tego, ze po paru ladnych latach regularnego odwiedzania i zostawiania w AP okolo 1000/mc nie zostalem wpuszczony w sobote rano do saun bo....jestem facetem. Stalismy z zona oslupieni. 9 rano ladnie i milo zaplanowany dzien a tu taka bomba. Kompletnie nie rozumiemy o co chodzi?? nikt w AP nie zmusza nikogo do paradowania nago zawsze mozna wypozyczyc recznik lub szlafrok. Nie robmy z aquaparku dziecinady, najpierw buduja koedukacyjny kompleks saun, potem zakaz strojow, minumum 18 lat a na koniec panom zabrania i odmawia sie wstepu - takie rzeczy tylko....w AP sopot Wydaje mi sie, ze te 'klientki' ktore prosza o wiecej dni dla pan to pochodza z kolka rozancowego ojca rydzyka. Normalnie paranoja. A co bedzie dalej?? dni dla bialych, czarnych, grubych, chudych? Drazac temat znalazlem opinie nt Aquapark'u w lodzi (fala) tam tez probowano wprowadzic 'dni dla pan'. Wskutek zorganizowania sie wielu saunowiczow i saunowiczek zbojkotowano kompletnie sauny i aquapark wycofal sie z tego typu podzialow piszac krotko - pieniazki i wyniki finansowe przemowily do rozsadku. Dopoki w AP bedzie mi wydzielane kiedy to ja moge tam wejsc razem z zona tak dlugo wiecej nasza noga tam nie postanie. W liczbach sila i wystarczy zbojkotowac AP na pare tygodni i wysylac majla z info, ze gdy zniknie dyskryminacja mezczyzn 'powrocimy'. Zobaczycie bedzie to mialo efekt. Az sie zdziwilem ile sun mozna znalezc na google.pl pod haslem: sauny trojmiasto Pozdrawiam Marco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damiano Re: sauna Aquapark Sopot - tylko nago!!! IP: *.zelistrzewo.net 24.10.08, 19:33 W Niemczech w saunie są inne zwyczaje byłem i widziałem jak dziadkowie z wnuczkami razem w jednej saunie a zakompleksione kobiety mają osobną saune Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek !!! No to oglaszamy BOJKOT AP !!! IP: *.cybersmart.co.za 25.10.08, 21:28 No panowie i panie wystarczy zbojkotowac AP na kilka tygodni i zobaczycie, ze wszystko wroci dla normy (czyli sauny dla wszystkich w kazdy dzien) jak to mialo miejsce w Lodzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frotte Re: !!! No to oglaszamy BOJKOT AP !!! IP: *.gprs.plus.pl 26.10.08, 20:46 Jestem tego samego zdania. Tylko bojkot może tu cokolwiek wskórać. Kto jeszcze nas wesprze. Ja zaprzestaję wizyt w AP, będę odwiedzał inne sauny, np. W Dworze Oliwskim. Cieplutkie pozdrowionka na coraz chłodniejsze dni. Szkoda AP, tam mimo wszystko jest najlepiej. Jest i będzie - głeboko w to wierzę. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marco Re: !!! No to oglaszamy BOJKOT AP !!! IP: *.cybersmart.co.za 26.10.08, 23:52 Swoja opinie mozna wyrazic na: www.trojmiasto.pl/Aquapark-Sopot-o7519.html Kazda opinia przed akceptacja bedzie do wgladu w siedzibie AP wiec 2 pieczenie na 1 ogniu: - opinia na popularnej www - majl do AP pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frotte Re: !!! No to oglaszamy BOJKOT AP !!! IP: *.gprs.plus.pl 27.10.08, 17:11 Wysłałem. Do zobaczenia w Dworze Oliwskim. Tam pięknie i luksusowo. Nieco mniej miejsca, ale za to spokój.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: !!! No to oglaszamy BOJKOT AP !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 06:51 problem w tym, że oni tego nie czytają, albo uważają, że wiedzą lepiej. Wczoraj, po raz kolejny w trakcie pobytu w saunie błotnej spotkałem się z przypadkiem niedbałego zamykania drzwi przez pracownika opuszczającego pomieszczenie masażu. Raz zgłaszałem ten problem, a dowiedziałem się, że nic takiego nie miało miejsca. trzeba rzeczywiście reagować w sposób bardziej zdecydowany i powszechny. Tylko, ile osób wczoraj można było do tego namówić. Sami nowicjusze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mali Re: sauna Aquapark Sopot - tylko nago!!! IP: *.chello.pl 29.10.08, 15:14 jestem innego zdania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fortte Re: sauna Aquapark Sopot - tylko nago!!! IP: *.gprs.plus.pl 30.10.08, 06:54 Masz prawo do swojego zdania, ja pozostanę przy zaprezentowanym powyżej. Jest mi ciężko, ale tak czuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marco Re: sauna Aquapark Sopot - tylko nago!!! IP: *.cybersmart.co.za 01.11.08, 15:23 No AP zrobil 'swiateczny' wtorek 11 listopada dniem koedukacyjnym ale sobote 8-go rowniez. ciekawe czy na probe zeby zobaczyc jak bedzie z frekfencja (czyli wiadomo - kasa) czy tez faktycznie zalezy im na klientach i opinii i skoncza z ta dziecinada. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie wstydliwa Re: sauna Aquapark Sopot - tylko nago!!! IP: *.chelmnet.pl 11.11.08, 17:49 a ja sie wybieram jutro wieczorem na saune Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: sauna Aquapark Sopot - tylko nago!!! IP: *.eltronik.net.pl 18.03.09, 17:39 Ja byłam w saunach z przyjacielem, jakiś czas temu i to on mnie namówił. Gdy powiedział mi że tak należałoby być nago-zamarłam-pomyślałam jak to-inni maja mnie oglądać nago???w negliżu?tym bardziej, że on mnie wcześniej w całej okazałości nie widział.... Dałam się jednak namówić, pojechałam i spędziłam tam miły i sympatyczny dzień....Nagość innych ludzi mi nie przeszkadzała, nie czułam się nawet skrępowana, nastrój tego miejsca spowodował, że miałam wszystko i wszystkich gdzieś... Jeśli ktoś wstydzi się swojej nagości to niech w takie miejsca nie chodzi i tyle...... W saunach chodzi o relaks,spokój wyciszenie...NAPRAWDĘ POLECAM..REWELACJA!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mania Re: sauna Aquapark Sopot - tylko nago!!! IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.08, 08:58 ze względu na fakt że się jest w saunie wystarcza tylko ręcznik,nie rozumiem skąd te opory i ubieranie się na siłę w kostium .Chodzę niekiedy tam owszem dla czystego relaxu i zdrowia oczyścić z niepotrzebnych toksyn tłuszczyku no i ze względu na drogi oddechowe i gardło .Sauna polepsza kondycje ogólno ustrojową rzadziej się przeziębiamy.Nigdy nie siadam ani nie kłade się na gołe deski,od tego jest ręcznik.A na wdzięki obnażonych facetów poprostu mam oczy szeroko zamknięte .Totalna olewka,czasem jak ktoś szuka zaczepek robie sobie jaja i tyle mojego .Strasznie my polacy i polki jesteśmy zakompleksieni,kraje skandynawskie w materii saun słyszałam że są daleko do przodu .Częściej bym chodziła na sopocką saune dla zdrowia i relaxu gdyby był ogólne dostępny też basen .Na początku otwarcia aqa parku tak było ,tylko ktoś się zmądrzył i zamknął pobierając dodatkowo niemałą opłatę.Powinny też być poustawiane saturatory z wodą jak drzewiej było.Wypocony ustrój konieczie należy uzupełniać napojem a nie każdy na to wpadnie i ma przy sobie osobisty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirmil-77 Re: sauna Aquapark Sopot - tylko nago!!! IP: *.chello.pl 01.01.09, 11:24 w saunie nie siada się gołym tyłkiem jak uważa sonia007 nawet brudnym tylko na ręczniku i też większość idzie tam po to by się zrelaksować a nie oglądać czyjeś organy. Jak myślisz, że faceci się tam tylko obnażają to lepiej idź do kościoła pomodlić się o zdrowie bo o rozum już za późno a nie do sauny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nili Re: sauna Aquapark Sopot - tylko nago!!! IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.09, 12:19 Witam to co piszą tutaj niektórzy zakompleksieni i pozbawieni mózgu osobnicy (ci którzy chodzą na saune w stroju) wykracza poza wszelkie granice zdrowego rozsądku. Jeśli znacie takie sauny gdzie wpuszczają w stroju to tam jest wasze miejsce . do sauny w Sopocie przychodzą osoby które chcą korzystać zgodnie z przeznaczeniem (cel zdrowotny , relaks itd) zaś ci w strojach chcą tylko posiedzieć w ciepłym miejscu bo przebywanie w wilgotnym stroju w saunie nie daje nam żadnych korzyści a więcej może nam zaszkodzić . Weżcie pod uwagę że z sauny kożystają również naturyści i wy wszyscy w strojach nie potraficie tego uszanować bo oni nie wchodzą wam w paradę a mianowicie w miejscach przeznaczonyzh dla tekstylnych nie zobaczycie nikogo nago. A to jest jedna z odskoczni gdzie ci którzy chcą mogą sobie przebywać nago i proszę uszanować to. To tak jakby na plażę dla naturystów (fkk) któś przyszedł w stroju i kazał by śię innym ubrać bo on nie zamierza oglądać nikogo nago, a więc zarówno na takich plażach jak i na saunach przebywa się nago tak więc musi być i należy to uszanować czy ktoś chce czy nie. Nikt nikogo nie zmusza do chodzenia na saune a skoro się decydujesz to się przystosuj . Naturyści też chodzą na zwykłe baseny i nie narzucają wam swoich zasad tylko tam gdzie są to stosują się do ogólnoprzyjętych zasad. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: sauna Aquapark Sopot - tylko nago!!! IP: *.gprs.plus.pl 19.02.09, 08:28 Każda sytuacja wymaga odpowiedniego zachowania się. Po prostu w saunie wypada być wyłacznie nago. Po pierwsze dla zdrowia, a po drugie dla komfortu własnego. Ludzie, dlaczego robicie problem z niczego? Jeśli komuś jego własna (lub cudza) nagość nie odpowiada, to niech nie chodzi do sauny i tyle. Po co strzępić język. Szkoda czasu - lepiej wskoczyć do caldarium... nagusieńko i wygrzać się, wymasować, wypieścić zmysły i receptory przyjemności;). Lecę, może ktoś do mnie dołączy? Już nie raz miałem szczęście spotkać się tutaj z przemiłym towarzystwem. Czekam i zapraszam wszystkich;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: sauna Aquapark Sopot - tylko nago!!! IP: *.gprs.plus.pl 19.02.09, 08:32 Jeszcze jedno: może ktoś zrobiłby mi cudowny, olejowy masaż właśnie w kaldarium? Mogę odwdzięczyć się tym samym, bo nieżle sobie radzę w te klocki. Jak będzie? Zapraszam, zachęcam, czekam...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: sauna Aquapark Sopot - tylko nago!!! IP: *.gprs.plus.pl 20.02.09, 07:27 Co jest? Nikt tam nie chodzi już na golasa? Nikt nie chce mnie wymasować i samemu być wymasowanym? Co z wami koledzy, wyjechaliście wszyscy na Kanary i to beze mnie? Oj, nie ładnie...;) Czekam i liczę, że dzisiaj się uda, a jak nie skorzystam z fachowego masażu męskiej części obsługi, np. panów W. lub P. Przy okazji pozdrowionka na odległość. Do zobaczyska! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nagus30 Re: sauna Aquapark Sopot - tylko nago!!! IP: *.auchan.pl 28.03.09, 14:43 Hej Mati! Czy bywasz rano w Aqua? Chętnie poszedłbym do kaldarium na mały masażyk z wzajemnością. Może przyszły czwartek (2.IV) wchodziłby w grę? Bywam czasem w Aqua, preferuje sauny parowe ;) Pozdrawiam szczupły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: sauna Aquapark Sopot - tylko nago!!! IP: *.gprs.plus.pl 28.03.09, 19:29 Czasem bywam, ale ani 2 kwietnia, ani w najbliższym czasie tam nie zajrzę, gdyż czasowo jestem poza 3-City.;) Pozdrawiam i zycze dużo, dużo pary, bo wtedy jest zdecydowanie najprzyjemniej. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: sauna Aquapark Sopot - tylko nago!!! IP: *.gprs.plus.pl 28.03.09, 20:40 Czołem Nagusie30! Mam do Ciebie jedno pytanko: kiedy byłeś w aqua ostatni raz? Pewnie kiedyś musieliśmy się już spotkać, tzn. być równocześnie, bo uwielbiam wpadać tam rano, gdy jest cicho i pustawo. Można bosko wypocząć. Korzystaj więc z tego, kiedy tylko możesz. Kiedyś wrócę i chętnie dołączę;)Kiedyś oznacza jednak nie wiem kiedy...:) Bywaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: sauna Aquapark Sopot - tylko nago!!! IP: *.gprs.plus.pl 04.04.09, 17:48 Czołem Nagusie 30! Byłeś 2.04.? Co z masażem? Polecam obsługę. To naprawdę profesjonaliści w 100 procentach, a do tego pełna dyskrecja;). Mam nadzieję, że kiedyś się spotkamy i ... "parowo" poznamy. W czwartek byłem w saunie, ale w zupełnie innym mieście, a do tego tam trzeba siedzieć w slipach... Trudno, takie zwyczaje i trzeba je honorować. Pozdro. m;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIOJA Re: sauna Aquapark Sopot - tylko nago!!! IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.09, 21:19 GOSCIU TO SIEDZ W DOMU I NIE CHODZ DO SAUNY A DLA PAN SA WTORKI I NIE MUSI GAPIC SIE NA FACETOW!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ElaWIWAT SOPOT Re: sauna Aquapark Sopot - tylko nago!!! IP: *.skynet.org.pl 01.03.09, 16:22 Wiwat Sopot. Nauczyłam się korzystać z sauny w Finlandii. Szukałam podobnego ośrodka bliżej mojego miejsca zamieszkania, niestety nie znalazłam. Mam do Sopotu 360 km i chętnie tam pojadę aby ponownie skorzystać z sauny tak jak to powinno się robić. Uczucie na skórze przylegającego kostiumu z lycry jest okropne i przykre. Naprawdę lepie czuć bawełniany ręcznik jeżeli ktoś woli. NIE WIEM DLACZEGO W PRZYJEMNOŚCI KORZYSTANIA Z SAUNY DOSZUKIWAĆ SIĘ CZEGOŚ INNEGO....CHYBA ŻE KTOŚ MUSI ....NO TO WSPÓŁCZUJĘ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: sauna Aquapark Sopot - tylko nago!!! IP: *.gprs.plus.pl 01.03.09, 22:20 Dzięki, Elu, całkowicie się z Tobą zgadzam. Sauna to relaks dla ciała i duszy, i nic poza tym. Pełen, relaksowy odlot. Gdyby wszyscy bywalcy Aquaparku w Sopocie byli tacy, jak Ty pobyt w tym miejscu byłby cudowny do nieskończoności;) Pozdrowionka i może do zobaczenia - kiedyś;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: sauna Aquapark Sopot - tylko nago!!! IP: *.eltronik.net.pl 18.03.09, 17:41 I ja się z Tobą zgadzam w 100% Ja byłam w saunach z przyjacielem, jakiś czas temu i to on mnie namówił. Gdy powiedział mi że tak należałoby być nago-zamarłam-pomyślałam jak to-inni maja mnie oglądać nago???w negliżu?tym bardziej, że on mnie wcześniej w całej okazałości nie widział.... Dałam się jednak namówić, pojechałam i spędziłam tam miły i sympatyczny dzień....Nagość innych ludzi mi nie przeszkadzała, nie czułam się nawet skrępowana, nastrój tego miejsca spowodował, że miałam wszystko i wszystkich gdzieś... Jeśli ktoś wstydzi się swojej nagości to niech w takie miejsca nie chodzi i tyle...... W saunach chodzi o relaks,spokój wyciszenie...NAPRAWDĘ POLECAM..REWELACJA!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: sauna Aquapark Sopot - tylko nago!!! IP: *.static.maxnet.net.pl 26.03.09, 11:55 Szkoda, że przez niektórych psuje się cały klimat. Chociaż może nie trzeba tak bardzo regulować życia z powodu zachowujących się niewłaściwie. Czasami to jest tak, jakby nie lubić ludzi, bo niektórzy są zabójcami. Trzeba mimo wszystko promować normalność, bo inaczej nigdy do niej nie dojdziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: sauna Aquapark Sopot - tylko nago!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.09, 07:17 Zgadzam się w 200 procentach! Dobrze, że przed nami lato, bo wtedy w saunach mniej dziwaków i więcej swobody. Do ciepełka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: sauna Aquapark Sopot - tylko nago!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.05.09, 08:34 Jak tam na słonecznym tarasie w AP? Przed chwilką widziałem obrazek z Sopotu w TVN 24 - piękne, błękitne niebo i słońce. Można się cudownie poopalać po (lub między) pobycie w saunach. Ech, niektórzy to mają szczęście. Szkoda, że nadal jestem daleko, bo już leżałbym w caldarium lub steam. Jaki zapach dzisiaj serwują? Może mój ulubiony bez? Chyba go czuję... . Ech, niektórzy to naprawdę mają szczęście... . Pozdrowionka (zwłaszcza dla tych, którzy wiedzą, w jakim stroju chodzić do sauny). Mati;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kan Re: sauna Aquapark Sopot - tylko nago!!! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.06.09, 08:40 Coś nad morzem chyba zamilkli. Nikt nie odpowiada, nikt nie żartuje, nikt nie zaprasza... Szkoda. Tam naprawdę warto wpaść, choć lepiej w inny dzionke tygodnia niż niedziela. Uwielbiam poniedziałki i środy do południa. Cisza, spokój, relaks. Po prostu - mały, ciepły, pachnący raj;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filutek P O M O C Y - Czy IP: *.chello.pl 08.06.09, 22:23 ...w Trójmieście jest aquapark lub zespół basenów? Z góry dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: P O M O C Y - Czy IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.06.09, 09:05 Jest cudowny kompleks Aqua Park w Kamiennym Potoku (stacja za Sopotem, gdy jedziesz z Gdańska lub przed, gdy jedziesz od strony Gdyni). Cudowna zwłaszcza część na piętrze - świat sauny. Rewelacyjnie obmyślana przestrzeń na relaks przez wielkie R. Na całej powierzchni obowiązuje zasada nagości (ewentualnie ręcznik), nie wpuszcza się małolatów (do 18., a to kolejny, spory plus). Liczne atrakcje, różnorodne sauny i wypoczywalnie, dwa otwarte tarasy do wypoczynku i cudownych chwil na nagie opalanie. Warto tu wpaść i zostać na cały dzień, albo tydzień...;) Uwaga! Wtorki (całe) i soboty (do 16.) sauny wyłącznie dla pań. Pozostałe dni koedukacja w 100 procentach, z przewagą facetów. Jedź koniecznie. Warto na 500 %. Co do basenów, też są rewelacyjne: do pływania 3 tory, reszta rekreacja kryta i odkryta. Różne rury, bicze, niespodzianki. Można też posiedzieć w plażowych koszach i poopalać się na maksa. Okolica cudowna - blisko morze z piękną plażą (ok. 5 mni. spacerkiem w dół), otoczenie aqua parku - ogromny park, więc dużo, dużo zieleni i ciszy. Jedź, naprawdę warto! Mati. PS Jest trochę drogo, ale na to nie mamy wpływu. Niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: sauna Aquapark Sopot - tylko nago!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 22:35 Sprawa jest banalnie prosta szanowna pani. W saunie panuje bardzo wysoka temperatura a w jej wyniku ciało stałe jakim jest strój kapielowy, zwłaszcza gdy jest wnim więcej syntetyku niż naturalnego materiału, ulega syblimacji czyli zamiany ciałą stałego w parę i inni goście z sauny są zmuszeni wdychać te opary. Poza tym w saunie nie trzeba siedzieć nago tylko być owinietym w ręcznik. A tak na marginesie byłem kiedyś świadkiem kiedy panbi sobbie weszłą do saunby w stroju a jak wyszła to miała jakby mały problem z jego zdjęciem (temperatura zrobiła swoje). Jak się sprawa zakończyła nie wiem, bo sobie poszedłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iksik Re: sauna Aquapark Sopot - tylko nago!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.09, 09:23 Masz Gościu absolutna rację. Życzę miłego saunowania i opalania na golasa, na słonecznym tarasie przy nordic saunie. Aż zazdroszczę, że dzisiaj nie mogę tam wpaść. Niech wraca słońce! Do kiedyś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: sauna Aquapark Sopot - tylko nago!!! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.07.09, 08:17 ;) Jak tam, warto wpaśćć? M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iksik Re: sauna Aquapark Sopot - tylko nago!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.09, 08:24 Oczywiście, że warto! Zawsze i na zawsze... Pozdrowionka dla tych, co już na tarasie lub w caldarium. Miłego saunowania i dużo, dużo słońca w spokojnej i upojnej atmosferze. I. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: sauna Aquapark Sopot - tylko nago!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.09, 07:58 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frotte Re: sauna Aquapark Sopot - tylko nago!!! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.09.09, 20:44 Jak tam na słonecznych tarasach świta sauny? Jest tłoczno, czy warto wpaść, skorzystać z relaksu na maksa? Pozdrowionka. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: sauna Aquapark Sopot - tylko nago!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 11:06 1. zastanawiam się, gdzie autorka korzystała z dobrodziejstw sauny. Gdzie poza Polską za normalne uważa się siedzenie w saunie w gaciach. Gdzie poza Polską sauną rządzą kompleksy i zakompleksiona ortodoksyjność. 2. Pani z obsługi postąpiła słusznie jeżeli taki jest regulamin, a na drzwiach do poszczególnych saun są znaki wskazujące na to, że jest to strefa bez gaci. Z sauny można korzystać również w ręczniku i nikt nie zrobi z tego problemu. Pobobne opisowi małżeństwo widziałem w Sopocie wczoraj. Wojna wydana obsłudze w związku z tym, że obiekt nie spełnia ich oczekiwań nie stała w przeszkodzie wejścia w butach aż na plażę basenu, nie przeszkodziła panu przejść za żoną przez prysznice i szatnie damskie. Propozycja okrycia się ręcznikiem wzbudziła wielkie zdziwienie i rozdrażnienie. Słyszałem to przy kasach gdy się rozliczałem przed wyjściem. 3. względy higieniczne to penetracja potu, bo zakładać należy, że kostium nie miał nogawek 4. osoby ceniące sobie intymność mogą kupić własną saunę i postawić ją w intymnym zaciszu domu 5. dlaczego autorka przyjmuje, że niedomyci mogą być tylko faceci. Wczoraj w Sopocie widziałem mocno zaniedbaną damę. Jej wygląd zdecydowanie skłaniał do ominięcia jacuzzi szerokim łukiem. Kobiety też miewają niedomyte tyłki i też tego nikt nie sprawdza. wszyscy normalni ludzie (nie wiem czy autorka jest z tej grupy) podkładają pod swój tyłek ręcznik niwelując do minimum możliwość kontaktu ciała z deską ławki. 6. Zapewne były to ośrodki polskie, ośrodki odwiedzane przez podobniej zakomplesionych rodaków 7. Mentalnie brakuje autorce. W Skandynawii od dziecka nikt nie robi sensacji w tym typie. Logicznie rzecz biorąc to, co napisała autorka jest bzdurą, bo przecież sama też się obnaża na widoku mężczyzn. Obcych mężczyzn. Jak oni się mają czuć? Jak na striptisie? 8. Omijać łukiem należy autorkę. 9. Treść o oglądaniu organów świadczy o poważnych zaburzeniach osobowości i odchyleniach od standardów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleś Re: sauna Aquapark Sopot - tylko nago!!! IP: *.instant-net.lan.gosk.pl 16.09.09, 17:31 ale z was tłuki...nago w saunie to znaczy w ręczniku!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Sauna??? IP: 89.72.26.* 17.09.09, 19:50 czy może ktoś wie, czy jest w Sopocie sauna? Odpowiedz Link Zgłoś