Dodaj do ulubionych

Wiszące Ogrody

06.01.07, 12:36
witam
noszę sie z decyzją o kupieniu mieszkania na Wiszących Ogrodach Hossy na
gdańskim Kiełpinie.
W związku z tym chciałem zasięgnąć Waszej rady i opinii na temat tej
dzielnicy. jak sie tam mieszka? jak wyglada komunikacja, sklepy, szkoly w
okolicy (7 latek na pokladzie)? ma moze ktos doswiadczenia z dojazdow do
gdynii? (tam pracuje)..
bylbym ogromnie wdzieczny za opinie, do wtorku musze podjac decyzje..:)
pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • Gość: ŻABIANKA LG Re: Wiszące Ogrody IP: *.chello.pl 06.01.07, 14:42
      tu masz wszystko o osiedlu + forum mieszkańców
      www.wiszace-ogrody.net/
      • Gość: saha Re: Wiszące Ogrody IP: *.crowley.pl 08.01.07, 17:38
        przepraszam, ale to osiedle nie mieści się w Kiełpinie tylko w rejonie Gdańska
        o nazwie Kiełpinek. Kiełpino jest regionem wiejskim po drugiej stronie
        Kartuskiej.
        Na Wiszących Ogrodach mieszka się fajnie i spokojnie. Piękne tereny do spacerów
        i rekreacji, bliskość lasu i stadniny koni. Ale infrastruktura osiedla
        pozostawia wciąż wiele do życzenia. Zeby cokolwiek załatwić trzeba udac się na
        Jasień albo dotrzeć do centrum Gdańska. Szkoły, przedszkola, przychodni i
        jakichkolwiek punktów usługowych brak. Z uwagi na bliskość Auchan handel słabo
        się rozwija. Po świeżą wędlinkę zasuwamy na Jasień. Do Gdyni dotrzesz
        samochodem przez obwodnicę. A bez samochodu to nie mam pojęcia i nie wiem czy w
        ogóle się da....
    • Gość: gosia Re: Wiszące Ogrody IP: 195.26.72.* 08.01.07, 23:16
      Mieszka sie naprawde super - sama mieszkam od niedawna (2 miesiace), ale jest
      cisza, spokoj, obok las, zero meneli, itp... dzieci nie mam, wiec nie poradze w
      kwestii szkoly - ale znajomi nie narzekaja, woza dzieci do szkoly po drodze do
      pracy. Zawsze jest cos za cos - albo mieszkasz w blokowisku i wszedzie masz
      blisko albo na ladnym, spokojnym ale z dala od centrum. Bardzo polecam! :))
    • Gość: juzek57 Re: Wiszące Ogrody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 23:58
      jak mozna kupowac mieszkanie na jakims zadupiu? za podobna cene mozna kupic
      mieszkanie na Zaspie lub Przymorzu. Wielka plyta, solidne sciany zelbetowe,
      blisko morza. A teraz to buduja sciany gipsowokartonowe, te nowe to sie rozsypia
      za 15lat i to na zadupiu. hahaha
      i som jeszcze jelenie kture kópója tom tandete. hahaha
      hossa hahaha rzenada
      • Gość: saha Re: Wiszące Ogrody IP: *.crowley.pl 10.01.07, 11:30
        juzek ty użyj czasem slownika ortograficznego, bo aż oczy bolą!
        Wiszące Ogrody to osiedle w Gdansku ciemniaku. Chyba nie wiesz co znaczy słowo
        zadupie. Jak lubisz siedzieć w popękanym bloku ze spaloną windą i śmierdzacym
        zsypem, pod tapetą chodować karaluchy i widziec z okna trzy takie same bloki,
        to twoja sprawa. Skoro jesteś tam szczęśliwy, to ok.
        Sa jednak tacy, którzy wolą inne klimaty. Poza tym Hossa buduje na Wiszących
        Ogrodach nie żadną tandetę tyklo mieszkania o podwyższonym standardzie, więc
        nie piernicz tutaj. Spytaj jakiegokolwiek inspektora nadzoru, który był tu przy
        odbiorach mieszkań.
        • Gość: fff Re: Wiszące Ogrody IP: *.chello.pl 11.01.07, 20:04
          Popełnisz największy bład w życiu,
          Ceny KOSMICZNE !!
          BUDOWA DROGI ZA CHWILĘ POD OKNAMI . (armii krakowej). KOSZMAR
          KTO MOŻE TO SPRZEDAJE I UCIEKA !

Lepszy Jasień. Tańszy, szoła i sklepy , cisza, SUPER !

• Gość: kup se mapę Re: Wiszące Ogrody IP: *.crowley.pl 11.01.07, 22:22
      chwileczkę - od kiedy Armii Krajowej to ulica biegnąca na tym osiedlu "pod
      oknami"??? Gdzie Rzym gdzie Krym! Te bloki stoją przy odnodze Kartuskiej, nie
      na Chełmie.
      • Gość: Mike Re: Wiszące Ogrody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 14:48
        Najpiękniejsze osiedle na jakim byłem, jak raz tam pojechałem to kupiłem bez
        zastanawiania.
        Gorąco polecem.
        Okolica cudowna.
        Pozdrawiam
        • Gość: ooo Re: Wiszące Ogrody IP: *.crowley.pl 15.01.07, 19:21
          no i patrzcie jakie zdania podzielone......
          • Gość: greg Re: Wiszące Ogrody IP: *.chello.pl 15.01.07, 23:37
            Będdzie wielka droga do obwodnicy, od Volvo przetnie Kartuską

kto może to ucieka na Jasień,
            ZOBACZ ILE OGŁSZEŃO SPRZEDAŻY !
            tylko tam jest tyle,
            kto może to wieje.
            • Gość: gosia Re: Wiszące Ogrody IP: 195.26.72.* 20.01.07, 19:47
              hehehe, ja to narazie widze na klatce same ogloszenia, ze ktos chce kupic tu
              mieszkanie. A Jasien nie ukrywajmy jednak sie rozni od WO znacznie. Jasien to
              blokowisko - nie mozna go porownac do WO.
      • Gość: ja Re: Wiszące Ogrody IP: *.chello.pl 15.01.07, 23:40
        sam se kup kurna mapę/
        Armii przetenie KArtuską przy Volvo , poleci starymi działkami, koło Oszoonma
        do obwodnicy !!!
        Kupić tam mieszkanie to jak w tym kawale o babie co mieszkała przy obwodnicy.

Wystarczy pójśc do Wydziału Architektury i rzucić okiem na mapę planów 4 piętro
        w UM.

• Gość: mieszkam na WO! Re: Wiszące Ogrody IP: *.crowley.pl 16.01.07, 23:06
          O ile wiem teren Trójmiejskiego Parku Krajobrazowego jest nie do ruszenia. A
          to przy tych lasach jest osiedle WO. Auchana to my nawet z okien nie widzimy,
          na przeciwko niego stoi bowiem full domków jednorodzinnych postawionych przy
          trzech kolejnych ulicach: Szczęsliwej, Miłosnej i Serdecznej, wieksza część
          osiedla usytuowana jest dopiero w głębi za nimi m.in. na ul. Przytulnej.
          O odleglości do salonu Volvo i jasieńskich działek to już w ogole pisać nie
          będę, bo to tak jak do Kokoszek. Także proszę nie pisać bzdur, nie tragizować i
          nie siac wrogiej propagandy.
          • kalinowski11 Re: Wiszące Ogrody 17.01.07, 11:34
            www.gdansk.pl/article.php?category=717&article=4724&history=717:

Pozdrawiam.
            • Gość: WO Re: Wiszące Ogrody IP: *.crowley.pl 17.01.07, 20:59
              Tak, cytuję ze strony UM:
              Etapy budpwy brakującego odcinka trasy W-Z:
              I - od ul. Jabłoniowej do ul. Kartuskiej
              II - od ul. Kartuskiej do ul. Szczęśliwej (do węzła Karczemki)
              III - od ul. Szczęśliwej (od węzła Karczemki) do ul. Otomińskiej - realizację
              etapu zawieszono z uwagi na trwające prace planistyczne, wprowadzające zmiany w
              miejscowym planie zagospodarowania, obejmującym etap III.
              Czy ktos tu widzi nazwy ulic: Milosna, Serdeczna lub Przytulna??? No to na
              razie!
              • Gość: roman giertych Re: Wiszące Ogrody IP: *.chello.pl 19.01.07, 00:36
                Ślepy jesteś ????

Obejrzyj sobie mapę wywieszoną w urzędzi.

Koparek też nei widzisz pod oknami.

Poligon to nie jest park krajobrazowy - na planach przestrzennych miasta jest
                tam budownicteo , w każdym razie od jasienia wzwyż.

Jak ktoś się uprze to naczarne mówi białe.
                jak sam się wpakowałeś w takie miejsce to biednych ludzi nie namawiaj.
                (chyba że liczyśz że im sprzedasz)
      • Gość: s Re: Wiszące Ogrody IP: *.chello.pl 19.01.07, 00:37
        ale droga bedzie di obwodnicy
        • Gość: kupcie dużą mapę Re: Wiszące Ogrody IP: *.crowley.pl 19.01.07, 11:06
          kurde ludzie wy sobie tę mapę powiększcie do jakiejś skali, ok? Co mnie
          obchodzi poligon za Jasieniem. Co mnie obchodzi obwodnica. Do jednego i
          drugiego stąd kawał drogi. Nasze bloki stoją w Kiełpinku bezpośrednio przy
          Parku Krajobrazowym, z widokiem na stadninę Morena i stare domeczki PKP. Jak
          sobie oglądam mapki w pociągach, to tez mi się zdaje, że Orunia jest w centrum
          Gdańska, ale jak ktos mieszka dajmy na to na 3 MAJA, to wie, że tak nie jest.
          SKALA!!!!!
          • Gość: gsms Re: Wiszące Ogrody IP: *.chello.pl 19.01.07, 22:04
            Droga będzie biegła pomiędzy Kartuską a tym blokowiskiem.

Ale nie martwcie się , są takie specjalne szyby co wygłuszają szum TIR-ów.

• Gość: dziupla Re: Wiszące Ogrody IP: *.chello.pl 19.01.07, 22:06
              Sprawdzone,
              Tam nie ma parku krajobrazowego. Kolejna brednai, wszystkei te tereny są pod
              zabudowę w planach przestrzennych.
              • Gość: WO Re: Wiszące Ogrody IP: *.crowley.pl 20.01.07, 11:22
                gdzie nie ma Trójmiejskiego Parku Krajobrazowego???? Na Kiełpinku? No
                trzymajcie mnie, bo zwariuję.....Albo nie, zaraz chyba zaproszę wszystkich
                oszołomionych na Przytulną na kawę i stolik z krzesłami ustawię na balkonie.
                Jak zobaczycie drzewa to uwierzycie? Czy będzie trzeba was zaciągnąć do tego
                lasu i pokazać szlaki turystyczne Doliny Strzyży? A idźcie w ten las, może was
                kuna ugryzie, to przynajmniej poczujecie niedowiarki gdzie żeście byli.
                Nitka W-Z ma biec równolegle do Kartuskiej, w zasadzie zupełnie przy niej.
                Jeśli ktoś szuka mieszkania w tamtym miejscu, to na pewno średnia lokalizacja -
                z jednej strony ruchliwa jezdnia, z drugiej Auchan, z trzeciej bloki. Ale 90%
                osiedla WO mieści się przy wymienianych uprzednio innych ulicach i ta cała W-Z
                naprawdę nam wisi i powiewa.
                • Gość: gosia Re: Wiszące Ogrody IP: 195.26.72.* 20.01.07, 19:48
                  Dobrze prawisz :)
                  Ja w zeszlym tygodniu nawet po tym lesie chodzilam - wiec moge zaswiadczyc -
                  jest na bank ;))))) ;P
    • Gość: marx Re: Wiszące Ogrody IP: *.pro-internet.pl 19.01.07, 23:20
      jest jeszcze nowe forum:
      gdansk-wiszace-ogrody.mojeosiedle.pl/
      • Gość: gosia Re: Wiszące Ogrody IP: 195.26.72.* 20.01.07, 19:53
        I dla wszystkich plan osiedla pokazujacy nowa droge:

gdansk-wiszace-ogrody.mojeosiedle.pl/viewtopic.php?t=13467
        • Gość: WO Re: Wiszące Ogrody IP: *.crowley.pl 21.01.07, 11:04
          O DZIĘKI! No to jest własnie ta mapa, o którą chodziło. jeśli ktoś przymierza
          się do zakupu mieszkania w bloku oznaczonym na niej nr X, to faktycznie lipa i
          kurde do końca życia widok na mur i ekran przesłaniający W-Z. Ale na takiej np
          ulicy Tanecznej pod samym lasem, to kurczę będzie po prostu bajka :))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka