GoĹÄ: ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 00:03 ZARAZ TU SIE WPISZE PELNO KRETYNOW KTORZY POWIEDZA ZE LEKARZE SLUSZNIE NIE CHCIELI DAC RECEPTY... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Jurek Re: Recepta trudna do zdobycia IP: *.si.res.rr.com 03.09.05, 05:24 Kretyn No. 2 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jinks Recepta trudna do zdobycia !! ALE ...(przeczytaj) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 08:39 mi ( mówi lekarz Kowalski ) sumienie nie pozwala ale (lekarz Nowak ) w prywatnym gabinecie za drobną opłatą wypisze !. Za kilka dni historia się powtarza lecz ( lekarz Nowak ) mówi odwrotnie że ( lekarz Kowalski ) to załatwi za drobną opłatą. To jest medyczne sumienie !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Maria Re: Krwi też nie podam, bo światpogląd mi nie pozw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 08:49 Krwi też można nie podać, bo światopogląd lekarza nie pozwala itd. To absurd, że światopogląd decyduje jak pacjent ma być leczony, a nie przepisy prawna i wiedza medyczna. Nie wypowiadam się za ani przeciw, jedynie oburza mnie, że nie wiem kto i z jakim światopoglądem będzie mnie leczyć, a więc nie wiem, czy zastosowane będzie leczenie na jakie pozwala medycyna, czy takie na jakie pozwala światopogląd lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ben Re: Krwi też nie podam, bo światpogląd mi nie poz IP: *.pro-internet.pl 07.09.05, 19:20 Nie raczy pani zauważyć różnicy między podaniem substancji wczesnoporonnej a leczeniem w stanie bezpośredniego zagrożenia życia? Inteligencja wysiadła, czy nigdy jej nie było? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dr nauk Szpak choroba to sprawa boska - nie można jej leczyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 10:41 gdy chory przychodzi do mnie, mówię tak: idź do diabła, chorujesz bo żeś był zgrzeszył. Ja cię leczyć nie będę bo światopogląd mi nie pozwala, chyba że prywatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
diastema Re: choroba to sprawa boska - nie można jej leczy 06.08.06, 23:53 podanie srodka wczesnoporonnego i twoj przyklad oba sa przykladami zabojstwa czyli cos czego lekarzowi nie wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Robson Re: Recepta trudna do zdobycia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 11:08 Co za dramatyczny artykuł: " Lekarz odmówił POMOCY...... [!!!!]" Tak sie urabia opinię publiczną....Dziennikarze - trochę przyzwoitości i obiektywności. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Recepta trudna do zdobycia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 11:47 A niby z jakiej racji lekarz na dyżurze, zamiast leczyc, ma wypisywac recepty na żądanie człowieka z ulicy? Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.brzeska www.wpadka.pl 03.09.05, 12:12 Na stronie www.wpadka.pl jest lista lekarzy, ktorzy wypisuja recepte na Postinor nawet w nocy! Kliknac na "lista rekomendowanych lekarzy". Sa nr telefonow, w naglym wypadku mozna dzwonic. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wrrr Re: www.wpadka.pl IP: *.rwe.com 27.12.07, 17:04 i całe szczescie ze jest ta lista. Odmowiono mi pomocy (tak pomocy) nawet w Lux Medzie i Damianie czyli w prywatne kliniki maja taka a nie inna kretynska polityke ciekawy jestem dlaczego ? Cale szczescie ze ten lekarz przyjechal za 100 zl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Realista Re: Recepta trudna do zdobycia IP: *.cable.satra.pl 03.09.05, 18:47 Taaa a ci tzw. lekarze kryjacy sie za swoim Morale, pewnie bez problemu wypisaliby tej pani recepte gdyby przyszla do ich prywatnych gabinetow. Albo nawet by ja potajemnie potem "wyskrobali" bez zadnych problemow z sumieniem, za grubaaa kase. Ot polska "moralnosc". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: abc Re: Recepta trudna do zdobycia IP: *.amg.gda.pl 05.09.05, 10:00 Taa to skandal, lekarz chce za prace pieniedzy, Pan rozumiem pracuje za dormo ??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xyz Re: Recepta trudna do zdobycia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 22:10 O antykoncepcji myśli się przed a nie po.Jeśli ktoś nie dorósł do współżycia niech weźmie"szklankę wody zamiast".Dziwi,mnie ze taka chora Pani moze brać w zasadzie tak niebezpieczne leki.Wszyscy wiemy,ze jest to lek wczesnoporonny więc nie mozemy traktować aborcji jako antykoncepcji.A tym bardziej nie powinna się owa kobitka publicznie z tym obnosić.Jasne,ze jest to każdego osobista sprawa więc następnym razem zachowaj to droga pani dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wrr Re: Recepta trudna do zdobycia IP: *.rwe.com 27.12.07, 17:09 Hallo to jest temat o antykoncepcji PO a nie przed !!! to jest lek dozwolony prawnie dostpeny legalnie w aptece po co te teksty o aborcji jak do niej nie dochodzi przy tym leku !!! a jak czlowiek nie bedzie mial wyboru bo morolnosc lekarza zabronila wypisac recepte to i tak sobie poradzi np wezmie 10 zwyklych tabletek i wywola wtdy fajktrycznie poronienie ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rzekomykretyn Re: Recepta trudna do zdobycia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 10:09 absolutnie nie widzę powodu, aby tego typu usługa miała byc realizowana z moje (i wszystkich innych płacących ubezpieczenie zdrowotne) pieniądze; szpital na pewno nie jest placówką stworzoną do tego typu działalności trzeba było j znaleźć w środku nocy prywatnego ginekologa, który wypisałby takową receptę (tylko, że stawka byłaby bolesna dla pacjenta), a nie domagać się wypisania recepty w ramach ubezpieczenia; Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gomi Re: Recepta trudna do zdobycia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 16:30 ta kobieta też płaciła ubezpieczenie matole!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ja ...no coz.... IP: *.pool8251.interbusiness.it 05.09.05, 11:43 Osobiscie nie jestem zwolenniczka tego typu tabletek.Uwazam,ze jest wiele innych metod,bardzo pewnych (np. niskohormonalne tabletki antykoncepcyjne),ktore sa takze mniej szkodliwe niz talbletki typu: "dzien po" (jedna tego typu tabletka rowna sie bombardowaniu hormonalnemu organizmu).Faktem jednak jest,ze nie jest rzadkoscia spotkac w Polsce lekarzy na bakier z profesjonalizmem.Mi,na przyklad,wlasniew Szpitalu Miejskim w Gdyni odmowiono (lekarz ginekolog!) porady TELEFONICZNEJ,kiedy zapytalam,jak powinnam postapic dalej poniewaz zapomnialam przyjac dwoch tabletek antykoncepcyjnych? Lekarka(sic!) stwierdzila,ze mam zapytac sie kogos innego,na nastepny dzien (byla niedziela),bo ona zajmuje sie innymi sprawami,poza tym,ironicznie (jesli nie z przyjemnoscia!) powiedziala,ze sa inne metody niz tabletki i takie powinnam uzywac (w rozumieniu,zeby ona ewentualnie mogla udzielic mi pomocy).Nie mialo zupelnie sensu tlumaczenie,ze ja tego typu tabletki biore z powodow innych niz antykoncepcja... BYLAM I JESTEM ZAZENOWANA TAKIM ZACHOWANIEM LEKARZA !!! I WCIAZ NIE ROZUMIEM,JAK TAKIE COS JEST MOZLIWE W SZPITALU,ROZMAWIAJAC Z LEKARZEM (przypomne: Primum non nocere),W ROKU 2005 !!??! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dzezik Re: ...no coz.... IP: *.p.lodz.pl 05.09.05, 16:40 w ferworze nauki widocznie lekarzom nikt nie zdążył przetłumaczyć z łaciny owego primum non nocere.... Odpowiedz Link Zgłoś
maszar Re: ...no coz.... 05.09.05, 20:31 a moim zdaniem ów lekarz odmawiając TELEFONICZNEJ (czyli bez choć minimalnej znajomości pacjenta i jego problemu medycznego) postapił właśnie zgodnie z zasadą "primum non nocere"; a przy okazji - czy wpadło komuś na myśl zadzwonić np. do adwokata z prośbą o bezpłatną poradę prawną? Ciekaw byłbym jego reakcji... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ja Re: ...no coz.... IP: 82.53.15.* 06.09.05, 12:20 Widocznie,nie zrozumiales dokladnie problemu o ktorym napisalam: rada,o ktora poprosilam (nie moglam czekac,gdyz mijal kolejny,trzeci dzien) nie byla zupelnie zwiazana z wywiadem o pacjencie (ktory ma moj lekarz,a ja niestety nie mogla sie z nim skontaktowac);chodzilo po prostu o powiedzenie mi,jak w takim wypadku,mam postepowac z pozostalymi tabletkami w blisterze (jezeli zapomina sie o 1 tabletce-mozna wziazc nawet 2 jednoczesnie;w moim przypadku minely chodzilo o 2 i dlatego nie wiedzialam,co robic dalej).Tu nie chodzilo o zadna,osobista konsultacje,tylko o konkretna odpowiedz,co robi sie w podobnych do mojej sytuacjach (bo na pewno nie tylko mi zdarzylo sie nie wziazc 2 tabl.)! W kazdym razie,dziekuje Pani Farmaceutce z Apteki calodobowej na Dworcu PKP w Gdansku za zrozumienie sytuacji,dobra wole i fachowa odpowiedz! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MEDYCZNA Re: Recepta trudna do zdobycia IP: *.limes.com.pl 06.09.05, 01:34 CO ZNACZY DAC RECEPTE,TU TEZ SA PRZECIWSKAZANIA,TO NIE LIZAK,A RADA ZEBY MIEC POSTINOR W DOMU JEST NIEPOWAZNA,ZNAM PANIE KTORE BIORA TEN LEK PO PARE RAZY W MIESIACU CO ZE SKUTKAMI?!KAZDA ANTYKONCEPCJA WYMAGA ZBADANIA I DOKLADNEGO WYWIADU.KTO WTEDY WEZMIE NA SWOJ GARB DELIKWENTKE?! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: Recepta trudna do zdobycia IP: *.crowley.pl 06.09.05, 12:50 Nie interesuje mnie czy ktoś chce brać taką tabletke, czy nie... ale błagam nie prównujmy tego do wypadku.W nocy szukaja ratunku ludzie naprawde chorzy. Szukanie takiej tabletki po nocy jest doprawdy śmieszne, zwłaszcza że kobieta ma dwójkę dzieci, więc wie jakie są skutki seksu bez zabezpieczeń. Może zrozumiałbym wystraszoną nastolatkę... , ale nie dojrzałą kobietę. Zabrakło jej wyobraźni... delikatnie móiwąc, ...trzeba używać mózgu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ktoś Re: Recepta trudna do zdobycia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 13:45 I widzisz: nie zrozumiałeś(aś).ta kobieta nie brała tabletki "po" ale z zupełnie innego powodu. I to że ma dwójkę dzieci niczego nie dowodzi. Owszem, to nie był wypadek ale są w życiu sytuacje, gdy potrzebna jest pomoc czy porada tu i teraz. Zrozumiałeś (aś)? I obyś nigdy nie musiał(a) znaleźć się w posdobnej sytuacji. Lekarzowi korona z głowy chyba by nie spadła, gdyby odpowiedział na proste pytanie. I tak na zakończenie: kto Ci powiedział, że ona uprawiała seks bez zabezpieczeń. Koloryzujesz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wrrr Re: Recepta trudna do zdobycia IP: *.rwe.com 27.12.07, 17:11 idiota Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: piotr Re: Recepta trudna do zdobycia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 10:36 do rzekomegokretyna: Ciekawe.! Nie godzisz się, żeby ze składek finansować tego typu leki, ale nie rozumiesz, że dużo więcej wydasz choćby z podatków na utrzymanie dziecka z niechcianej ciąży. Dulszczyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rzekomykretyn do piotra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 23:09 co tak skromnie towarzyszu? przez analogię również należałoby zapewnić bezpłatny alkohol i narkotyki dla alkoholików i narkomanów - leczenie kacjdelirium oraz odwykowe też kosztuje więcej od flaszki; a właściwie dlaczego się rozdrabniać - rozumiem że jesteś skłonny do kupuenia mi nowego samochodu - bez niego pewnie wpadnę w depresję, a to też kosztowna w leczeniu choroba. Czysty komunizm. Odpowiedz Link Zgłoś
diastema Re: Recepta trudna do zdobycia 06.08.06, 23:52 Ja tez uwazam ze trzeba najpierw myslec a nie potem, miec pretensje do lekarza. Jak taka chora i dzieci miec nie moze to czemu o antykoncepcji nie pomyslala. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nieciepliwa Re: Recepta trudna do zdobycia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 15:51 To dziwne bo to własnie w Gdyni i w redłowie nie chcieli mi przepisac a zaspa był tym który mi przepisał tabletke Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wrr Re: Recepta trudna do zdobycia IP: *.rwe.com 27.12.07, 17:14 a taka sytuacje jak pekniecie prezerwatywy jestes wstanie sobie wyobrazic ??? Odpowiedz Link Zgłoś