Dodaj do ulubionych

Manifestacja w obronie czternastolatków

IP: *.limes.com.pl 11.01.07, 17:32
Demonstranci już wydali wyrok: niewinni. Ance ino spodnie się obsuneły. Cóż
takiego.
Ja nie chciałbym by mojej córce koledzy pomagali w ten sposób. A kara czy
jest za wysoka? Przecież nie wiemy tyle co sąd. Gdybym był hippisem to też
bym demonstrował. Ale nie jestem. Moim zdaniem chłopcy przesadzili a to
czasem kosztuje wiele. Np. 0,001% powyżej 0,002% też sporo kosztuje
niestety...
Obserwuj wątek
    • Gość: mat Manifestacja w obronie bandytów ?! IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 11.01.07, 18:43
      Ludzie nie rozumieją tragedii jaka wydarzyłą sie, tragedii jaka dotknąła Anie. To nawet trudno sobie wyobrazić. A 3 miesiące aresztu to naprawdę niewiele dla takich "twardych facetów" , dla nich to bez roznicy. Przynajmniej sa z kolegami na swoim poziomie moralności. A pozostawienie ich z rodzinami nawet na święta to tez zły pomysł, pamiętamy jeszcze komentarze ich rodziców po tragedii. Mialem wtedy wrazienie ze wedlog nich to ania byla winna, prowokowała, a to co zrobili nie było niczym złym. Nie jestem zwolenniekiem PiSu ale mam nadzieje że wyrok bedzie bardzo ostry ( minister sprawiedlwiosci deklarował ze przypilnuje tą sprawę - zobaczymy wyniki)
      • maruda.r Re: Manifestacja w obronie bandytów ?! 11.01.07, 18:55
        Gość portalu: mat napisał(a):

Nie jestem zwolenniekiem PiSu ale mam nadzieje że wyr
        > ok bedzie bardzo ostry ( minister sprawiedlwiosci deklarował ze przypilnuje tą
        > sprawę - zobaczymy wyniki)

Dlaczego wyrok ma być ostry? I dlaczego minister-pierdoła ma pilnować sprawy?

• Gość: mat Re: Manifestacja w obronie bandytów ?! IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 11.01.07, 19:19
          w polsce nieletni są praktycnie bezkarni. im tak czy inaczej nie grozi wysoki wyrok. niestety. czyn który popełnili 1wobec bezbronnej dziewczyny 2w szkole 3był wyjątkowo "brutalny". Ktos musi na to zwrocic uwage by sprawa się nie rozmyla i nie skonczyla kilkumiesiecznym aresztem. ziobro ma na to posredni wpływ.
          • maruda.r Re: Manifestacja w obronie bandytów ?! 11.01.07, 21:15
            Gość portalu: mat napisał(a):

> w polsce nieletni są praktycnie bezkarni. im tak czy inaczej nie grozi wysoki w
            > yrok. niestety. czyn który popełnili 1wobec bezbronnej dziewczyny 2w szkole 3by
            > ł wyjątkowo "brutalny".

Wyjątkowo brutalny? Widziałeś go?

• Gość: wnerwiony Re: Manifestacja w obronie bandytów ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 08:28
              > Wyjątkowo brutalny? Widziałeś go?

Od łagodnych czynów nikt się nie wiesza.
              A tobie co by trzeba zrobić, żeby doprowadzić do samobójstwa? Z pewnością to też
              by nie było brutalne.

• Gość: Fen Re: Manifestacja w obronie bandytów ?! IP: *.teb.pl 12.01.07, 09:12
                Ja się tylko zastanawiam, gdzie tu w ogóle jest racjonalne myślenie.
                Być może nie znam wszystkich faktów, ale ...:
                - czy ktoś w ogóle wie jaki powód był samobójstwa? czy pozostał jakiś list?
                - czy chłopcy zgwałcili dziewczynę? czy ją pobili? czy to że jej ściągnęli (lub
                "osunęli") spodnie to jedyny (i wystarczający) powód samobójstwa (tylko ktoś o
                wyjątkowo słabej psychice mógłby się zabić, bo ściągnięto mu spodnie, równie
                dobrze mogli ją nazwać q**wą uliczną - też by może się zabiła - nikt nie jest w
                stanie sprawdzić).
                Nie bronie tutaj nikogo, i współczuje rodzinie dziewczyny, ale cała ta sprawa
                jak zwykle śmierdzi mi populizmem.
                • tbernard Re: Manifestacja w obronie bandytów ?! 12.01.07, 10:56
                  Jak by nie patrzeć, to ściągnięcie (spowodowanie "osunięcia") komuś spodni
                  wiązało się z naruszeniem osobistej nietykalności, tym samym to bandycki napad,
                  tym samym sprawcy tego napadu to niebezpieczni dla otoczenia bandyci, których
                  należy odizolować. Chyba, że owo "osunięcie" spodni odbyło się bez naruszania
                  osobistej nietykalności, ot tak sobie same bez powodu osunęły się, lub też
                  kontakt fizyczny był ale za zgodą samobójczyni (oba te warianty raczej mało
                  prawdopodobne).
                • Gość: marys Re: Manifestacja w obronie bandytów ?! IP: *.algo.radman.pl 12.01.07, 11:01
                  nietykalność osobista jest rzeczą świętą.
                  zabawianie się cudzym kosztem jest bandyctwem.

ja bym tej babci zdjeła portki, poszczypała, nagrała i na sumie w niedzielę
                  puściła, żeby wszyscy mogli zobaczyć.
                  • Gość: arnika Re: Manifestacja w obronie bandytów ?! IP: 193.59.95.* 12.01.07, 14:59
                    świetne i dobrze powiedziane, popieram z całego serca!
                • Gość: IGOR Re: Manifestacja w obronie bandytów ?! IP: 195.205.192.* 12.01.07, 11:06
                  a gdyby tobie ktoś tak np.w pracy sciągnął bieliznę przy dwudziestu osobach,
                  przyjmował pozycję stosunku płciowego, filmował na dodatek całe zajście,
                  trwałoby to 30 minut, to nie byłoby dla ciebie okropne poniżenie??? Bo dla mnie
                  tak!!! Mimo że jestem dorosłą osobą, a to było jeszcze dziecko i do tego biedna
                  dziewczynka. Pomyśl, że następnego dnia musiałaby być w tym samym otoczeniu a
                  film krąży w necie. Więcej empatii człowieku!!
                  • Gość: Fen Re: Manifestacja w obronie bandytów ?! IP: *.teb.pl 12.01.07, 11:33
                    Więcej empatii ... mi więcej empatii nie trzeba. Doskonale sobie zdaję sprawę z
                    sytuacji i potrafię ją sobie wyobrazić . I zaznaczyłem - że nikogo nie bronie, i
                    nie ujmuje znaczenia tej tragedii! Chodzi mi tylko o to, że ludzie bardzo lubią
                    nie myśleć. Ktoś powie "winni" i zaraz tłum krzyczy "winni - na stos!", ktoś
                    powie "niewinni" i kolejna wrzawa "wypuścić wypuścić!". Pytanie tylko czy ktoś
                    się zastanawia nad tym dlaczego jedni mówią o winie a drudzy o niewinności? Na
                    przekór sobie, czy mają jakieś pobudki? Sąd jeszcze nie orzekł nic, ale każdy ma
                    już swoją wersję wydarzeń. Nie lubię tego - takiego właśnie "populizmu" można by
                    rzec. To mnie drażni i wkurza. Nikt nie zadaje sobie pytań, ale zna już
                    wszystkie odpowiedzi...?
                    • Gość: Ania Zdjęli majtki, trzymali obnażoną, a wnuczuś tylko IP: *.magma-net.pl 12.01.07, 12:03
                      A wnuczuś, niewątpliwie dobre dziecko, tylko szczypał gołą pupę
                      zniewolonej przez innych niewinnych dziewczynki.
                      • Gość: z pokolenia lat 80 Re: Zdjęli majtki, trzymali obnażoną, a wnuczuś t IP: 83.19.154.* 12.01.07, 12:23
                        dokładnie.ciekawe kto stoi z transparentem broniąc niezyjącej już ani. nie wiem
                        jak ludzie moga stać z transparentem typu"niewinne dzieci", dzieci są winne, w
                        mniejszym czy wiekszym stopniu. i trudno tu mówić "dzieci" ja jako dziecko 14
                        latletnie nie miałam nawet myśli w stylu "obmacać", ale cóz, teraz gó..arzom
                        pozwala sie na wszytsko, łacznie z ogladaniem niedozwolonych, pełnych agresji
                        filmów. Prawda jest taka, ze mozna jedynie domagac sie łagodniejszego
                        traktowania, bo to "dzieci" i to jakie są to wina dorosłych, systemu, braku
                        kontroli, ale przede wszystkim tego, że rodzice dla dzieci czasu nie mają i nie
                        rozmawiają na trudne tematy. te "dzieci" juz nie bawią się samochodzikami, ale
                        obściskuja małolatki na przystankach i całuja się z "języczkiem" trzymając za
                        tyłek dziewczynkę na oczach starszych ludzi. taka prawda. na temat seksu
                        mogliby nas dorosłych uswiadomic. rodzice, otwórzcie oczy, wy nawet nie wiecie
                        co mysla i robią wasze dzieci. Rozmawiajcie! Sama jestem matka małego dziecka,
                        ale i kuzynką nastolatki, której mama słyszać szczera opowieśc 16.sto letniej
                        córki myslała, że ta zmysla i jeszcze zbeształa dziewczynę. otwórzcie oczy
                        rodzice. teraz nalezy bronic tylko tych chłopców przed zdegenerwaoniem, bo
                        niestety nasze więzienia i poprawczaki zbytnio nie resocjalizuja, ale nie
                        krzyczcie "niewinni!". druga sprawa to smirc dziewczynki - i tu znowu brak
                        kontaktu dzieci z rodzicami! ta odwaga do skończenia ze soba, to straszne! mam
                        30 lat i w życiu nie słyszłam, aby moi rówiesnicy popełniali samobójstwa w
                        wieku 15-16 lat. To my odpowiadamy za dzieci! rodzice! od urodzenia do końca,
                        póki zyjemy!
                        • uchachany Może tatulowe piniondze...? 12.01.07, 12:47
                          Gość portalu: z pokolenia lat 80 napisał(a):

> dokładnie.ciekawe kto stoi z transparentem....
                        • Gość: xxxxx Re: Zdjęli majtki, trzymali obnażoną, a wnuczuś t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 16:23
                          Święta prawda. Rodzice po prostu nie wiedzą i nie chcą wiedzieć co robią ich
                          dzieci. Wielu jest zaszokowanych kiedy dowiaduje się o zachowaniach swojej
                          pociechy. Ale wystarczy wejść na korytarze gimnazjów. Byłam niedawno w szkole
                          siostrzenicy (bywam tam co jakiś czas). Przeżyłam szok. Roznegliżowane
                          nastolatki (z tyłkami i biustem na wierzchu)i zwracający na siebie uwagę
                          chamskim zachowaniem ich koledzy. Kilka par klejących się do siebie w
                          ustronnych miejscach. Czułam sie się co najmniej jak na pewnym deptaku w pewnym
                          mieście. Wśród tego cyrku młoda, dyżurująca nauczycielka. Co z tego że zwracała
                          im uwagę, kiedy złota młodzież prawie nic nie robiła sobie z jej uwag. Uciekali
                          w inne części szkoły, paru delikwentów "uprzejmie" zwróciło się do niej. A ona
                          biedna spisała nazwiska na kartce i pewnie potem oprócz zapisania uwagi w
                          dzienniku nic nie mogła zrobić. Bo przecież jakie ona ma prawo. Poskarży
                          rodzicowi, a ten i tak nie uwierzy. Jego dziecko???? To niemożliwe. To kochany
                          chłopak. Na pewno tylko żartował.
                          Dlatego dobrze by było, aby każdy rodzic przespacerował się do gimnazjum na
                          przerwę, poobserwował te "niewinne małe dzieci" a wtedy niejednemu oczy się
                          otworzą. Mam nadzieję, że jednak ci chłopcy poniosą karę za swój czyn. Nie są
                          bowiem niewinni. A babcia niech mówi co chce. Jej miłość do wnuka jest niestety
                          ślepa. A dziewczyna sama chyba nie prosiła się o zdjęcie spodni. Ale babcia
                          chyba tak myśli.
                    • Gość: zyrafa Re: Manifestacja w obronie bandytów ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 13:42
                      wiesz, przedwczesne ferowanie wyrokow nie jest dobre i nie popieram tego, ale
                      NIE WIERZE (i kazdy rozsadnie myslacy czlowiek tez nie uwierzy), ze ta
                      dziewczyna ich prowokowala w jakikolwiek sposob i dlatego dopuscili sie tego
                      karygodnego czynu. Podano rowniez, ze kolezanki z jej klasy (zapewne
                      zastraszone) przebakiwaly niesmialo i wpisywaly do anonimowego zesztu skarg, ze
                      ci chlopcy juz wczesniej dreczyli psychicznie Anie, wiec nie rob z nich
                      niewiniatek, bo to prawdopodobnie "bezstresowo" wychowywani gowniarze, ktorzy
                      okrutnie zabawili sie kosztem bezbronnej dziewczyny. Ale to nic wielkiego,
                      prawda?...
                      • Gość: Fen Re: Manifestacja w obronie bandytów ?! IP: *.teb.pl 12.01.07, 13:48
                        A czy TY człowieku potrafisz czytać w ogóle? Czy ja gdzieś napisałem że oni są
                        niewinni i że ich bronie ? Ludzie, takie fora są po prostu pełne tępych mułów (
                        nie mówie akurat o Tobie może), którzy są z góry nastawieni na bluzgania i na
                        to, że jak ktoś pisze nie dokładnie tak jak oni to znaczy że pisze całkowicie
                        odwrotnie. Zenada
                        • Gość: zyrafa Re: Manifestacja w obronie bandytów ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 14:54
                          TAK, potrafie czytac i jak slusznie zauwazasz, nie zaliczam sie do "tepych
                          mulow", ale akurat w tej sprawie winnych mozna raczej klarownie odroznic od
                          ofiary! I nie ma co plakac nad gowniarzami, ze sa "niewinnie" posadzani! Ci
                          chlopcy zrobili bardzo zlą rzecz, a jak złą - to juz oceni sad. I nie badz az
                          tak zachowawczy w ocenie tych smarkaczy, zabraniajac ludziom oceniania
                          moralnego ich czynu, bo gdyby ofiara bylo Twoje dziecko, czego ci nie zycze,
                          zupelnie inaczej bys spiewal...
                      • Gość: Lucusia Re: Manifestacja w obronie bandytów ?! IP: 212.244.186.* 12.01.07, 16:19
                        Z wychowaniem to do tyłu byli rodzice wszystkich tych dzieci. Nie wiem dokładnie co zrobili ci chłopcy, ale nawet bez szczegółów można uznać, że to dość bezlitośni bandyci.Normalni chłopcy sie tak nie zachowują. Jednak winni sa tu bardziej rodzice i oni powinni odpowiedziec za niedopełnienie obowiązków rodzicielskich. Podobnie jak rodzice Ani, gdyż normalne dziecko idzie z problemami do matki czy ojca i może liczyć na pomoc i zrozumienie. Ania ewidentnie nie mogła.
                        Tu się powinien odbyć sąd nad rodzicami, nie nad dziećmi. One są już ukarane, za to co zrobili im dorośli.
                    • Gość: the_foe Re: Manifestacja w obronie bandytów ?! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.01.07, 13:45
                      gdyby CI kolesie byli moimi dziecmi tez bronilbym ich do upadlego. To jest
                      naturalne.
                      • p.pirx Re: Manifestacja w obronie bandytów ?! 12.01.07, 13:51
                        Gość portalu: the_foe napisał(a):

> gdyby CI kolesie byli moimi dziecmi tez bronilbym ich do upadlego. To jest
                        > naturalne.

To absolutnie nie jest naturalne - naturalna jest analiza takiego zachowania,
                        zastanowienie - gdzie ja popełniłem błędy i przede wszystkim przyznanie, ze to
                        nie było normalne. Nikt tych chłopcow nie chce kastrować, ale ktos musi im wbic
                        do głowy, że tak NIE WOLNO. W innym przypadku po co nam poprawczaki??? Czy
                        wielokrotna kradziez drobnych przedmiotów jest gorsza niz pastwienie sie nad
                        innym dzieckiem, włącznie z molestowaniem seksualnym?
                        • Gość: Zed Jak to nie chce? Chce! IP: 217.116.98.* 12.01.07, 14:21
                          Na miejscu rodziców Ani nie czekałbym na wyrok sądu(bardzo wątpliwe zresztą,
                          aby był adekwatny do czynu) tylko wział sprawy w swoje ręce.
                          Zatłukłbym gó..arzy na śmierć z zimna krwią, jednego po drugim, robiac to tak,
                          aby bardziej bolało! I dłuzej... Zrobiłbym to, nie bacząc na konsekwencje, bo
                          cóż człowiekowi zostaje po smierci ukochanego dziecka?
                          Traktowanie ich jak niwinnych dzieci to farsa. Gnoje od dawna pastwili sie nad
                          słabszymi i dopiero jak spowodowali tym smierć, wszyscy zadaja sobie
                          pytanie "dlaczego?". Ano dlatego, ze sa zdegenerowanymi, tepymi bandziorami,
                          złymi ludźmi, którzy czerpia przyjemność z zadawania innym bólu i cierpienia.
                          Śmierć za śmierć!
                    • Gość: 0 tolerancji To spadaj z tego forum, ale juz! IP: 217.116.98.* 12.01.07, 14:12
                      Nie masz tu czego szukać, jesli nie lubisz populizmu.
                      Na stos z pieprzonymi bandziorami! Wpie..i wiele lat wiezienia! Tam im
                      koledzy zrobią to, co oni tej biednej dziewczynie! I to nie raz, codziennie, w
                      kolejarza...
                      Zobaczymy wtedy, czy to takie nic...
                • Gość: mix Re: Manifestacja w obronie bandytów ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 11:51
                  Nie spotkałeś się nigdy w szkole z sytuacją gdzie jest w klasi ofiara na której
                  wyżywa się kilku kolegów? Ja chodziłem do takiej klasy i widziałem jakie życie
                  miała ta ofiara. Wierz mi sprawa nie dotyczy pojedynczego gestu. Dotyczy
                  miesięcy albo lat zaszczówania takiej osoby i doprowadzania jej do
                  psychiczneego wycięczenia. Wyobraż sobie sytuację której byłem świadkiem w
                  szkole podstawowej, że cała klasa chce "dokonać linczu" na jednym koledze ( za
                  jakieś głupie winy) tak naprawdę dzieciak zostaje kilka razy popchnięty, padają
                  jakieś słowa obraźliwe i wszyscy się rozchodzą do domów. Powiesz: "przecież nic
                  mu się nie stało." A ja ci mówię : stało się. Cała klasa była przeciwkoo niemu,
                  został psychicznie zgnojony. To jest dla dziecka powód do samobójstwa.
                  • Gość: Fen Re: Manifestacja w obronie bandytów ?! IP: *.teb.pl 12.01.07, 13:10
                    Nie - to nie jest dla dziecka powód do samobójstwa. To jest powód do rozmowy z
                    rodzicem, do wyżalenia się , do opowiedzenia o swoich problemach. Ale teraz
                    dzieci wolą czytać debilne pisemka i pisać listy do pani Kasi czy innej zacnej
                    "psycholożki", że nie może mieć orgazmu ze swoim chłopakiem, że ma za małe
                    piersi, a inne koleżanki mają większe, że jej chłopak woli grać w piłkę niż się
                    z nią całować w parku (oj - jakiś normalny się ostał). Tak, kontakt dzieci z
                    rodzicami dziś jest tak nikły, że nie ma szansy na poradzenie takim problemom.
                    Ale przecież jest zawsze można zrobić jak bohaterka ulubionego serialu, powiesić
                    się, podciąć żyły, wziąć tabletki. Winę za takie wydarzenia ponoszą rodzice.
                    Dzieci są takie, jakimi je wychowano. I niech mi nikt nie pieprzy, że jak się
                    trafią w złe towarzystwo, to już rodzice nic nie pomogą. Ja też miałem różnych
                    kolegów za dzieciaka, dziś niektórzy siedzą w kiciu, chleją i ćpają. Ale jakoś
                    ja jestem normalny. Jednak da się wychować.
                    • genderka_yaris Re: Manifestacja w obronie bandytów ?! 12.01.07, 17:04
                      Zapomniał wół jak cielakiem był. Nie ma utartych schematów postępowania gdy
                      14-letnie dziecko pada ofiarą tak skrajnego brutalizmu, jak ten opisany w
                      prasie. Co Ty wiesz o przyczynach myśli suicydalnych w ogóle, a u nastolatków w
                      szczególności? Zapewne znacznie mniej, niż o "debilnych pisemkach", "orgazmach i
                      całowaniu" i "wieszaniu się jak bahaterka ulubionego serialu". Dalibóg przez dwa
                      lata brałam udział w grupie wsparcia dla osób z natrętnym myślami samobójczymi i
                      nikt ani razu nie mówił, że planował się wieszać bo tak jest w filmie. Problemy
                      przed jakimi stawali młodzi ludzie zazwyczaj przerastały percepcję i możliwości
                      empatii rodziców i osób dorosłych! By zrozumieć co się dzieje w duszy samobójcy
                      trzeba choć raz nim być, a rodzice jeśli sami nie przeszli podobnych historii,
                      zanim pojmą grozę sytuacji starają się wyprzeć tę informację: "INNI TAK ALE NIE
                      MOJE DZIECKO, TO NIEPRAWDA, TO GŁUPOTA MŁODOŚCI W KOŃCU NIC SIĘ WIELKIEGO NIE
                      STAŁO, WYBIJEMY CI TO ZE ŁBA" itp.
                      Moim zdaniem Twój frywolny sposób pisania o problemie z pogranicza
                      ostateczności, zupełnie nie przystaje do twierdzenia, że jesteś osobą normalną -
                      co najwyżej zachowujesz się normalnie. Podobnie teza "że Cię rodzice wychowali"
                      może być mocno naciągana - Twój tekst i bronione przez Ciebie tezy świadczą, że
                      może być inaczej.
                • Gość: the_foe Re: Manifestacja w obronie bandytów ?! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.01.07, 13:40
                  doroslemu czlowiekowi, za "inna czynnosc seksualna" do ktorej nalezy
                  "obsuniecie" spodni i ocieranei sie grozi do 8 lat bezwzglednego wiezienia.
                  Doliczmy do tego napasc (to kazda czynnosc ograniczajaca nietykalnosc osobista)
                  to w doroslym swiecie kolezkom groziloby nawet 12 lat.
                • Gość: roro zapomnieli dodać IP: *.pekao.com.pl 12.01.07, 15:49
                  że są ministrantami - to na pewno ich wypuszczą
                • Gość: fikus Re: Manifestacja w obronie bandytów ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 12:57
                  A jak by tak Tobie na oczach 30 twoich kolegów i koleżanek z pracy
                  ktoś "osunął" spodnie i majty, nabijał się i nagrał to wszystko to przeszedłbyś
                  na tym do porządku dziennego i następnego dnia przyszedłbyś jakby nigdy nic do
                  pracy z podniesionym czołem, tak? Może chciałbyś czegoś takiego zakosztować,
                  zrób eksperyment i pokaż kolegom i koleżankom goły tyłek.
              • Gość: ASIK if you tolerate this.... IP: 217.153.5.* 12.01.07, 09:12
                then your children will be next
                • Gość: Qb Re: if you tolerate this.... IP: *.in-addr.btopenworld.com 12.01.07, 12:00
                  M.S.P pasuje jak ulal do calej historii
              • romka_p Re: Manifestacja w obronie bandytów ?! 12.01.07, 10:39
                Gość portalu: wnerwiony napisał(a):

> > Wyjątkowo brutalny? Widziałeś go?
                >
                > Od łagodnych czynów nikt się nie wiesza.
                > A tobie co by trzeba zrobić, żeby doprowadzić do samobójstwa?

Wlasnie, co doprowadza do samobojstwa? I kiedy?
                Dlaczego ludzie meczeni, szykanowani, maltretowani robia wszystko aby przezyc a
                tu dziewczyna mogla przeciez porozmawiac z rodzicami...mogla a moze...nie mogla?
                Byc moze ze chlopacy sprawili ze popelnila samobojstwo ale oni jej nie
                zamordowali...mozna oskarzac ich o mobbing, szykany ale nie o spowodowanie
                smierci.
                Zamknieto chlopakow w wiezieniu zanim zostalo przeprowadzone sledztwo.
                Lepper i Lyzwinski tez oskarzeni byli za szykany na dokladke seksualne ale
                odpowiadaja z wolnej stopy...
                Dlaczego mlodzi chlopcy ktorzy nie zdawali sobie sprawy co robia traktowani sa
                surowiej niz dorosli faceci, przedstawiciele polskiego narodu, ktorzy juz dawno
                powinni miec uksztaltowane co jest dobre a co zle?
                Dziwny ten narod co rzada surowszych kar dla dzieci...a doroslych facetow
                ktorzy popelniaja przestepstwo czesto jeszcze usprawiedliwia ze seksulane
                szykany to takie "meskie" .
                A moze ci chlopcy wlasnie brali przyklad z tych MENOW?
                • Gość: KSW Re: Manifestacja w obronie bandytów ?! IP: *.foke.pl 12.01.07, 10:44
                  Oni sobie dobrze zdawali sprawę z tego co robią!!! Oni mieli "BEKĘ", a ty chyba
                  starą panną jesteś , że tak bredzisz!!!
                  • romka_p Re: Manifestacja w obronie bandytów ?! 12.01.07, 10:49
                    Moze ja i stara panna ale Ty jestes biednym ograniczonym typkiem ktory zamiast
                    dyskutowac obrzuca inwektywami.
                    Nie chcialabym spotkac na mojej drodze twoich dzieci...pewnie sa jeszcze gorsi
                    niz ci wlasnie.
                    • Gość: KSW Re: Manifestacja w obronie bandytów ?! IP: *.foke.pl 12.01.07, 10:53
                      Jesteś zapewne mieszkanką wsi Kiełpino .. I wszystko jasne... PS- popracuj nad
                      ortografią, jak chcesz się wypowiadać publicznie!!!
                    • Gość: Martyna Re: Manifestacja w obronie bandytów ?! IP: 195.205.192.* 12.01.07, 11:14
                      Romka, ciebie to też lepiej nie spotykać na swojej drodze. Nie śpiesz się z tą
                      obroną wynaturzonych, bo normalni chłopcy tak się nie zachowują.
                    • paula825 do romka_p 12.01.07, 11:24
                      W odpowiedzi do Twojj wypowiedz, chciałam zaznaczyć, że Twoje porównanie jest
                      zupełnie bez sensu i nie na miejscu! "Afera rozporkowa" to jedno a naruszanie
                      cudzej godności to drugie... Byc może bywają dziweczęta, które własnie
                      przez "obmacywanie" przez kolegów czują się dowartościwane - ale nazwijmy to po
                      imieniu- TO TOTALNE IDIOTKI, puste, proste laski bez ambicji i honoru!
                      Być może śmierć Ani nie była bezpośrednio spowodowana zajściem w szkole, jednak
                      sam czyn chłopców - bez względu na to czy ktoś przez to popełnił samobójstwo
                      czy nie - powinien być ukarany, bowiem pozostawienie tego ot tak, posunie
                      następnych młodych do takich zachowń, bowiem oni również poczują się bezkarni -
                      NO BO PRZECIEŻ W SZKOŁACH ZAWSZE BYŁY "ZABAWY W ROZBIERANIE" i nikt nie
                      reagował no to dlaczego teraz miało by być inaczej! JEDNAK WARTO ZAZNACZYĆ, ŻE
                      TERAZ ŻYJEMY W XXI wieku...
                • hrabina_feu Re: Manifestacja w obronie bandytów ?! 12.01.07, 12:21
                  romka_p napisała:

> Wlasnie, co doprowadza do samobojstwa? I kiedy?
                  > Dlaczego ludzie meczeni, szykanowani, maltretowani robia wszystko aby przezyc a
                  >
                  > tu dziewczyna mogla przeciez porozmawiac z rodzicami...mogla a moze...nie mogla
                  > ?

Widziałas jej matke w TV? Jak cichym głosem mówiła, że ona nie oskarza nikogo.
                  To jej zachowanie wygladalo tak jakby ona przepraszala, ze corka spowodowała
                  takie zamieszanie. Skad wiesz czy jej matka nie była z tych ludzi co wiecznie
                  przepraszaja swoim zachowaniem ze zyja? Ze zyja tak by innym nie szkodzic? Takie
                  szare ciche myszki, ktorych zawsze mozna przydeptac. Nie wiesz, czy Ania nie
                  zwracala sie do matki o pomoc. Moze otrzymywala zawsze te sama odpowiedz
                  "przesadzasz, to na pewno tylko zarty, albo to nic takiego"? Moze matka tak jak
                  szanowni oprawcy nie umieli wczuc sie w sytuacje Ani. To tylko zabawa? Nic sie
                  nie stało?

> Byc moze ze chlopacy sprawili ze popelnila samobojstwo ale oni jej nie
                  > zamordowali...mozna oskarzac ich o mobbing, szykany ale nie o spowodowanie
                  > smierci.

Fakt, nie mozna. To nie ich zachowanie bezpsrednio doprowadzilo do smierci Ani.
                  Głupia dziewczyna nie poznała sie na doskonalej zabawie. Dlaczego w naszym kraju
                  to zawsze dzewczyna ma placic za glupote i brak empatii kolegow? Chlopcy zawsze
                  niewinni, to tylko dziewczyny prowokuja. Jak dlugo tak ma byc?

> Dlaczego mlodzi chlopcy ktorzy nie zdawali sobie sprawy co robia traktowani sa
                  > surowiej niz dorosli faceci, przedstawiciele polskiego narodu, ktorzy juz dawno
                  >
                  > powinni miec uksztaltowane co jest dobre a co zle?

Jak to mozliwe ze dzieci w wieku 14 lat nie wiedza co jest zle, a co dobre? Moga
                  robic co im sie zywnie podoba? Nie wiedzieli ze sciagniecie dziewczynie spodni i
                  upokarzanie jej publiczne jest zle? A kiedy maja zamiar sie tego dowiedziec?
                  Teraz raczej tez nie, bo mamusie i tatusie poglaskali po glowkach i powiedzieli,
                  "nie ty jestes winien tylko ta bezczelna glupia dziewucha, nie docenila dobrej
                  zabawy".
                  Fakt nic sie nie stalo, zawsze winna jest ofiara.

> Dziwny ten narod co rzada surowszych kar dla dzieci...a doroslych facetow
                  > ktorzy popelniaja przestepstwo czesto jeszcze usprawiedliwia ze seksulane
                  > szykany to takie "meskie" .
                  > A moze ci chlopcy wlasnie brali przyklad z tych MENOW?

A dlaczego by nie? Im dotkliwie taki gnojek zostanie ukarany na mlodu tym
                  mocniej sie zastanowi gdy jako posel czy dorosly bedzie probowal kogos zgnoic.
                  Ma byc dla nich taryfa ulgowa, to tylko dzieci? Jesli to dzieci to czemu
                  zachowuja sie jak dorosli?
                  Zadnej taryfy ulgowej.
          • Gość: vinona Re: Manifestacja w obronie bandytów ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 09:23
            Przypomniałam sobie jedną z zabaw w mojej podstawówce: podczas dużej przerwy
            chłopcy wciągali dziewczyny do męskiej toalety...Cóż - chore...Co najciekawsze -
            pamiętam, że był to swoisty powód do dumy - bycie obiektem tego
            działania...Chore - wiem...
            • kpaxxx Re: Manifestacja w obronie bandytów ?! 12.01.07, 10:36
              Też pamiętam takie zabawy ze szkoły. Ciekawe ilu krzykaczy z tego forum też
              zabawiało się w ten sposób ??

No cóż hormony robią swoje i żaden Giertych ani nikt inny na to nic nie poradzi
              ... Tak zawsze było i będzie w szkołach.
              • Gość: babajaga Re: Manifestacja w obronie bandytów ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 12:48
                Ten problem dotyczy nie tylko małolatów, w naszej katolickiej ojczyżnie zawsze
                było przyzwolenie do stosowania przemocy fizycznej ,maltretowanie kobiet też
                jest na porządku dziennym, też tłumaczone "widocznie sobie zasłużyła" ,dlatego
                nie gorszą mnie młode dziewczyny twardo egzekujące swoje prawa.
              • Gość: Jpo Re: Manifestacja w obronie bandytów ?! IP: *.aster.pl 12.01.07, 13:28
                A dla dziewczyn to nie jest zabawa sk-synu...
                • kpaxxx Re: Manifestacja w obronie bandytów ?! 12.01.07, 14:26
                  Czemu mnie obrażasz ??
            • Gość: Ligia Re: Manifestacja w obronie bandytów ?! IP: *.chello.pl 12.01.07, 13:29
              U mnie też były takie zabawy. Czy jednak uważasz, że wciąganie do męskiej toalety to to samo co ściąganie w klasie spodni dziewczynce i udawanie stosunku płciowego? Ja nie. Dobrze, że siedzą.
          • Gość: ELA Re: Manifestacja w obronie bandytów ?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 10:49
            CAŁKOWICIE SIĘ ZGADZAM.
          • Gość: marcin Re: Manifestacja w obronie bandytów ?! IP: *.zab.nat.hnet.pl 12.01.07, 11:58
            mam nadzieje ze długo posiedzą bardzo długo...... Oni mają szanse zrobic ze
            swoim zyciem ania tej szansy nie ma juz .
          • Gość: Adam1967 Re: Manifestacja w obronie bandytów ?! IP: *.crowley.pl 12.01.07, 13:56
            "nie skończyła kilkumiesięcznym aresztem"..czyli czym ma się skończyć..?
            kastracją , obcięciem ręki ?, publicznym kamienowaniem. Ludzie ,czy Was już
            wszystkich porąbało. A jak się okaże np że 2 z nich jest zupełnie niewinnych, a
            dwu dosatłoby wyrokiem sądu co najwyżej nadzór kuratora na pół roku Wtedy
            powinni zasądzić w Strasburgu ( bo przecież nie w Polsce Ziobry ) ten reżim .
        • affogato10 Re: Kara jest odpowiednia !!!! 12.01.07, 09:00
          Widzę że rodziny , wyborcy pisu-aru ostro protestują. Poglądy wyrażane przez
          tych ludzi odkrywają patologię w wychowywaniu własnych dzieci. Jaką?
          Mianowicie brak choćby w 5% obiektywnego poglądu na zajście. Ich punkt widzenia
          to "mój mały kochany synek jest niewinny" , "on by muszki nie skrzywdził" a Ani
          spodnie zsunęły się same. To zabawne bo ja żyję 30 lat i spodnie mi się same
          nigdy nie zsunęły. Bardzo dobrze że ci synkowie zostali poddani ostrej
          procedurze prawnej. Jeśli się tego nie stosuje to z takich ludzi za 15 lat
          wyrosną łyżwińscy i lepperzy kontynuującu swoje upodobania z gimnazjum.
          Myślę, że najlepszą karą dla tych gimnazjalistów jest właśnie przebywanie w
          więzieniu dla nieletnich. Na pewno zostaną poddani subkulturze więziennej.
          Teraz to oni będę musieli uważać schylając się po mydło. Teraz to im mogą się
          zsunąć spodnie. Ale ich krzyku nikt nie usłyszy. KARA JEST ODPOWIEDNIA !!!!!
        • Gość: cezar Re: Manifestacja w obronie bandytów ?! IP: *.gdynia.mm.pl 12.01.07, 18:21
          bo dla bandziora wyrok ma byc ostry niezaleznie od tego czy ma 1 czy 10 lat
      • Gość: ifka Jestem za surową karą dla zwyrodnialców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 22:03
        >Ludzie nie rozumieją tragedii jaka wydarzyła sie, tragedii jaka dotknęła Anie.
        To nawet trudno sobie wyobrazić. A 3 miesiące
        aresztu to naprawdę niewiele dla takich "twardych facetów" , dla nich to bez
        różnicy. Przynajmniej sa z kolegami na swoim poziomie
        moralności. A pozostawienie ich z rodzinami nawet na święta to tez zły pomysł,
        pamiętamy jeszcze komentarze ich rodziców po
        tragedii. Mialem wtedy wrazienie ze wedlog nich to ania byla winna, prowokowała,
        a to co zrobili nie było niczym złym. Nie jestem
        zwolenniekiem PiSu ale mam nadzieje że wyrok bedzie bardzo ostry ( minister
        sprawiedlwiosci deklarował ze przypilnuje tą sprawę -
        zobaczymy wyniki)

BARDZO DOBRY TEKST>
        • Gość: Joanna Re: Jestem za surową karą dla zwyrodnialców IP: *.host.songnetworks.se 12.01.07, 08:42
          Hej !

Popieram calkowicie
        • Gość: jan Musza byc surowo ukarani zeby to juz sie nie powto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 08:47
          rzylo. Szczegolnie teraz kiedy sprawa stala sie glosna - bardzo niedobrze by
          bylo gdyby tak jak chca pikietujacy wszystko rozeszlo po kosciach. Mlodzi musza
          dostac wyrazny sygnal: tak robic nie wolno.Teraz kazdy mlodociany moze sobie
          obejrzec w tv jak jego rowiesnicy kopia policjantow, terroryzuja cale miasta.
          Bo zaraz znajdzie sie caly tlum obroncow ze ten a ten to biedny chlopak, ze z
          patologicznej rodziny, ze to tylko wyglupy byly, ze kolegom chcial zaimponowac
          itp, itd, ze przeciez nic zlego nie zrobil.
      • 112233x Re: Co to za bzdury ? 12.01.07, 08:55
        Widzę że rodzinki , wyborcy pisu-aru ostro protestują. Poglądy wyrażane przez
        tych ludzi odkrywają patologię w wychowywaniu własnych dzieci. Jaką ?
        mianowicie brak choćby w 5% obiektywnego poglądu na zajście. Ich punkt widzenia
        spodnie zsuneły sie same. To zabawne bo ja żyję 30 lat i spodnie mi sie same
        nigdy nie zsuneły. Bardzo dobrze że ci synkowie zostali poddani ostrej
        procedurze prawnej. Jeśli sie tego nie stosuje to z takich ludzi za 15 lat
        wyrosną łyżwińscy i lepperzy kontynuującu swoje upodobania z ginmazjum.
        Myśle że najlepszą karą dla tych gimnazjalistów jest właśnie przebywanie w
        więzieniu dla nieletnich. Napewno zostaną tapoddani subkulturze więziennej.
        Teraz to oni będę musieli uważać schylając sie po mydło. Teraz to im mogą się
        • Gość: * Re: Co to za bzdury ? IP: *.4web.pl 12.01.07, 10:30
          tak, ty już wiesz że to wyborcy PiSu. idź do psychiatry bo jest ci on dużo
          bardziej potrzebny niż tym chłopcom. dzisiejsza brzydka pogoda też pewnie przez PiS?
      • Gość: rafał Re: Bardzo dobrze ! IP: *.aster.pl 12.01.07, 09:04
      • Gość: BBC Nie dzieci, lecz bydlęta IP: *.crowley.pl 12.01.07, 09:52
        Liczę na surowy wyrok - nie wolno nam ani na chwilę zapomnieć, że Ania nie
        żyje!!!
      • Gość: DDD Ciekawe, czy ich babcie byłyby takie wyrozumiałe, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 10:05
        gdyby w wyniku "obsunięcia się spodni" któryś z ich wnusiów się powiesił. Nie
        sądzę. Wynik działań tego podszczypywania jest znany, są zatem winni i tyle.
        Nikt by się nie cackał z pedofilem, który zdjąłby dziecku majtki, czemu cackać
        się z zepsutymi młokosami?
      • anilah777 Re: Manifestacja w obronie bandytów ?! 12.01.07, 15:34
        Teraz to niewinne dzieci, może im ktoś powiniene zaserwować wyciągnięcie
        "Ptaszków" na wierzch, ogólny śmiech i zabawę! Oni mają negatywny sklad w
        psychice-a Ania-no cóż, tylko nie żyje, biedaczka!
    • Gość: pasja-agata Manifestacja w obronie czternastolatków IP: *.olsztyn.mm.pl 11.01.07, 20:38
      ludzie!! te dzieciaki maja po kilkanascie lat ..tak sie podrywa?? szczypiac i
      rozpinajac spodnie?? nie wierze ze same jej spadly..musiala by mosic worek nie
      spodnie...moze nie warto nazywac ich kryminalistami bo nie sa nimi..ale nie
      mozne puscic tego pazem..bo sie okaze ze przyjdzie moda wsrod dzieciakow na
      ostrzesze podrywanie..to przeciesz stanie sie normalne...
      • Gość: hermenegilda_zenia Re: Manifestacja w obronie czternastolatków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 20:54
        Nie są kryminalistami, bo jeszcze nie trafili do więzienia. Ale oby się tam
        znaleźli - bydlęta i tyle. Swoją drogą patrząc na postawę i argumenty babć,
        dziadków i rodzin tych zwyrodnialców trudno się dziwić, że tak a nie inaczej
        się zachowali. Brak jakiejkolwiek przyzwoitości i kręgosłupa moralnego bez
        wątpienia wynieśli z domu.
        • serena14 Re: Manifestacja w obronie czternastolatków 12.01.07, 08:57
          Mój 12 letni syn był w klasie "adorowany" przez kilka dziewczyn (sytuacja
          podobna do tej z gdańskiego gimnazjum ).Tej "adoracji" towarzyszyły wulgarne
          przezwiska , upokarzanie słowne , dokuczanie .Wszystko to działo się przy
          aprobacie klasy i presji ,aby nic nie mówić rodzicom .
          Był "bombardowany "sms-ami . Treść jednego z sms była następująca :"nikt nie
          boi się ci dopiec w sensie dogadać czy uderzyć już nic nie mówię bo boje sie ze
          powiesisz sie ze wstydu jak ta ania z gdańska i ta wielka miłosc moja to tylko
          pic cala klasa miala ubaw a ty sie angarzowales he he he niezle jaja co
          nie?"(PIsownia oryginalna).Kiedy o sprawie poinformowaliśmy dyrekcję szkoły , a
          szkoła -policję , my, rodzice , spotkaliśmy się z atakiem wszystkich rodziców z
          tej klasy .A nasze dziecko jest izolowane . A rodzice to nie mieszkańcy
          kaszubskiej wsi , ale "stolecznego,królewskiego miasta Krakowa". Mentalność -
          taka sama.Zdarzenie miało miejsce 10 grudnia ;do tej pory w szkole , z powodu
          tego zdarzenia ,żadnej zdziewczynek przysłowiowy włos z głowy nie spadł .Jedna
          ma ponoć wzorowe zachowanie na koniec semestru - "mamuśka" przekonała
          nauczycieli .
          • Gość: czy to prawda? Re: Manifestacja w obronie czternastolatków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 09:43
            serena14 napisała:
            > Mój 12 letni syn był w klasie "adorowany" przez kilka dziewczyn (sytuacja
            > podobna do tej z gdańskiego gimnazjum<< itd..
            Jeśli prawdą jest opis doświadczeń twojego syna, to potwierdzałyby się
            przypuszczenia niektórych psychologów komentujących sprawę Ani. Mianowicie te o
            obojętności, "tumiwisizmie", a także konformiźmie i oportuniźmie zarówno
            pedagogów, władz oświatowych jak i rodziców, którzy coraz częściej udają, że
            wychowują swoje dzieci, tak jak nauczyciele udają, że nauczają.
            Niemal wszyscy komentujacy(internauci, rodzice, dziennikarze, pracownicy
            kuratorium, politycy) zachowanie oprawców ANi i ofiar jej podobnych gromko i
            głośno wykrzykują o poszukiwaniu winnych zagłuszając pierwszy i podstawowy
            fakt: naruszenie nietykalności i odebranie, poniżenie godności drugiego
            człowieka. I nieistotny jest dla mnie stopień brutalności i okrucieństwa
            sprawcy w jakim dopuszcza się znieważenia czy poszkodowania ofiary(bo to jest
            subiektywnnie oceniane przez ofiarę- tu, niestety dziewczynka nie żyje),
            ponieważ o wiele ważniejsze dla ustalenia prawdy o krzywdzie są motywy sprawców
            oraz bezsporna ich wina.Temu będą służyć przedstawiane dowody; w przypadku
            Twojego syna takim dowodem są sms-y, które należałoby zabezpieczyć. A szkole
            (czyli nauczycielom, rodzicom, dzieciom)zagrozić ddochodzeniem policyjno-
            prokuratorskim, a potem ew.procesem sądowym(najlepiej i karnym(o naruszenie
            godności dziecka), i cywilnym-o odszkodowanie za powstałe w wynikiu zdarzenia
            szkody choćby i moralne, ale mogły być i fizyczne np. konieczność zmiany szkoły
            z powodu szykan rówieśników.)
            >>Kiedy o sprawie poinformowaliśmy dyrekcję szkoły , a

> tej klasy .A nasze dziecko jest izolowane .<<
            To asekuracja podszyta strachem przed odpowiedzialnością: i rodziców i
            nauczycieli ze szkoły.
            Ja też tego doświadczam w szkole mojego dziecka, na szczęście dla nas nie
            kupiłam i długo jeszcze nie kupię mu komórki.
            • serena14 Re: Manifestacja w obronie czternastolatków 12.01.07, 19:55
              Dzięki komórce , ta sprawa ujrzała światło dzienne .Dziewczyny , chyba wbrew
              swojej woli, zdemaskowały się .Aż boję się pomyśleć ,co mogłoby się stać ,
              gdyby ta sytuacja trwała dłużej ....W klasie była wywierana presja ,aby nic nie
              mówić rodzicom .A tak - przerwana została udręka mojego syna , a dla tych
              dziewczyn - "Zabawa "
          • hohoho7 Re: Manifestacja w obronie czternastolatków 12.01.07, 11:50
            Z tego co piszesz wynika, że jest tak jak przypuszczałam wcześniej, zaraz po
            tragedii Ani. To znaczy całe to nagłaśnianie sprawy w mediach ma jedną wielką
            wadę- inspiruje niektóre dzieciaki do podobnych działań.

"nikt nie
            > boi się ci dopiec w sensie dogadać czy uderzyć już nic nie mówię bo boje sie ze
            >
            > powiesisz sie ze wstydu jak ta ania z gdańska i ta wielka miłosc moja to tylko
            > pic cala klasa miala ubaw a ty sie angarzowales he he he niezle jaja co
            > nie?"

Tzw "głupi wiek" i burza hormonów to jedno, a rozum rodziców tych dziewczyn(w
            tym wypadku brak rozumu)to drugie. Założe się,że dziewczyny oglądając z
            rodzicami w telewizji sprawę Ani, były świadkami ich niewybrednych, być może
            lekceważących komentarzy i wyciągnęły wnioski, że wszystko wolno, a słabsza
            jednostka jest sama sobie winna.

• Gość: KSW Re: Manifestacja w obronie czternastolatków IP: *.foke.pl 12.01.07, 10:41
          Po pierwsze zawiesił bym prawa rodzicielskie "rodziców" bo skoro oni nie
          potrafią wychować musi zrobić za nich to kto inny!! PS- Normy społeczne są po
          to aby hormony trzymać na smyczy!!!
    • Gość: Pi Manifestacja w obronie czternastolatków IP: 62.73.210.* 11.01.07, 21:03
      a to normalne dzieciaki. Nie byli zepsuci, nie szkodzili nikomu

- co takiego ??? - to dlaczego ją napastowali !!!!
      niedaleko pada jabłko od jabłoni
      może babcia lubiła być podszczypywana
      • Gość: jolka Babcia bredzi, po co ją cytowac?! Zenująca wypowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 22:06
        dź, babcia broni wnuczka... kryminalisty, bydlaka, zwyrodnialca

>a to normalne dzieciaki. Nie byli zepsuci, nie szkodzili nikomu

- co takiego ??? - to dlaczego ją napastowali !!!!
        niedaleko pada jabłko od jabłoni
        może babcia lubiła być podszczypywana
        • Gość: Cube Po co sledztwo? Tłuszcza wydała juz wyrok! IP: *.dip.t-dialin.net 12.01.07, 08:27
          • Gość: Voitekh Re: Po co sledztwo? Tłuszcza wydała juz wyrok! IP: *.piast.ds.polsl.pl 12.01.07, 12:01
            Czasami takie wyroki sa potrzebne - w tym wypadku jest to sprawa ładu
            publicznego (poniewarz sytuacja zostala upubliczniona - nieukaranie sprawcow
            moze miec powazne konsekwencje...)
            ps. Wyrok tłumu nie jest błedny tylko dlatego że jest to wyrok tłumu... bledy
            powstaja w wyniku niedopowiedzen czy zafałszowanych informacji (np.przez
            rzadnych sławy dziennikarzy) - jednak z szybkości "rozwoju" sprawy nie sadze ze
            mamy do czynienia z takim przypadkiem.
            ps2.W mojej podstawowce/ogolniaku nie wciagalismy dziewczyn do meskiej toalety,
            podobnie jak nie zarzynalismy kozłow, mordowali co bardziej nieporadnych kolegow
            czy podpalali Bezdomnych - Takie rzeczy NIGDY nie byly traktowane z
            przymruzeniem oka,ani za moich czasow a jako, ze wiekszosc nauczycieli byla w
            wieku bardziej niz naznaczonym przez czas nie sadze aby bylo tak w wczesniejszym
            okresie!!!
    • Gość: erudycja Re: Manifestacja w obronie czternastolatków IP: *.pro-internet.pl 11.01.07, 21:24
      "Teraz traktuje się ich jak kryminalistów, a to normalne dzieciaki".

tak, tak. normalne dzieciaki wychowane w duchu patriarchatu, nazywające dziwczyny "świniami". to normalne, zwłaszcza w "kaszubszczyźnie". syf, aberracja, wulgarna odmiana szowinizmu.
      • Gość: wt Re: Manifestacja w obronie czternastolatków IP: *.crowley.pl 12.01.07, 10:57
        bzdury gadasz.

prawdziwy facet zawsze traktuje kobiety z szacunkiem.
        nie można tych wykolejeńców traktować, jakby to byli prawdziwi mężczyźni.

• mczgdy Re: Manifestacja w obronie czternastolatków 11.01.07, 21:36
      Nazywanie oprawców Ani bandytami to "semantyczne nadużycie"-że zacytuję klasyka.Niezasłużenie nobilituje tych godnych najwyższej pogardy tchórzy.Mocni byli,bo w kilku obezwładnili dziewczynę i publicznie upokorzyli.Jak sprawa została nagłośniona,natychmiast pozacierali dowody swojej winy.Jak wytrawni przestępcy.Zastosowanie aresztu tymczasowego było w tej sytuacji niezbędnym środkiem zapobiegawczym,ponieważ zaczęli mataczyć.Kanalie,które użalają się nad ich losem tak naprawdę tylko im zaszkodziły.Aby wydać sprawiedliwy wyrok sąd musi zebrać niezbędny materiał dowodowy,co jest niemożliwe gdy "spontaniczny gniew ludu" dowodnie świadczy o manipulowaniu ogłupiałymi lub zastraszonymi ludżmi.Mieszkańcy Kiełpina - jeżeli chcecie żeby oprawcy Ani opuścili poprawczak,nie przeszkadzajcie sądowi."Kryterium uliczne" tylko temu szkodzi i pokazuje że jesteście po prostu podli!
    • Gość: erudycja Re: Manifestacja w obronie czternastolatków IP: *.pro-internet.pl 11.01.07, 21:48
      GW cytowała swego czasu "slang" gó..arzy z gimnazjum. w zestawieniu ze świeżym info wygląda to mniej więcej tak: świni się spodnie obsunęły. bo dziwczyna = świnia, wg slangu, przekonań kiełpińskich gó..arzy. i co, fajnie? ja sobie nie życzę takiej deprecjacji kobiet. polskie chamstwo.
      • Gość: era Re: Manifestacja w obronie czternastolatków IP: *.pro-internet.pl 11.01.07, 21:52
        heh, niech zabiorą teraz głos obrońcy kaszubskiej tradycji, ahaha. to cenna tradycja, należy ją podtrzymytwać, reanimować, odgrzewać. sory, ale nie po raz pierwszy mam wymiot chlustacyjny na mysl o kaszubskim fetorze obyczajowym.
        • kl10 Re: Manifestacja w obronie czternastolatków 11.01.07, 21:55
          Co za to za ludzie tę manifestacje zorganizowali? Rodzice przestępców? Czy do
          nich nie doszło co się stało? Czy chcieli by, by spotkało to ich dzieci???
          • Gość: krakowianka Re: Manifestacja w obronie czternastolatków IP: *.autocom.pl 12.01.07, 10:50
            Jestem zszokowana! Po tym co się stało w Gdańsku, rodziny tych bandytów (dla
            mnie to bandyci, choć jeszcze bez wyroku)powinny się spalić zewstydu, a nie
            pokazywać publicznie swoje twarze i kreować siebie i swych synalków na
            poszkodowanych. A co do sytuacji w szkołach, to od lat panuje tam przemoc i
            obojętne odwracanie głowy przez nauczycieli. Udają, ze nie widzą i nie słyszą, a
            jak już zainterweniuja , to po równo ukarza i sprawce i ofiarę ("bo nie ważne,
            kto zaczął" - usłyszało moje dziecko, kiedy po kilku tygodniach przesladowania
            wreszcie w desperacji zamiast uciekać czy obrywac zaatakowało klasowego
            huligana). Uczniom o złej opinii już nawet nie zwraca się uwagi i nie wpisuje do
            dziennika, bo i tak nie reagują, nie wzywa sie rodziców do szkoły, bo wiadomo,
            że nie przyjdą. Za to ofiarę łatwiej zdyscyplinować, postraszyć obniżeniem noty
            ze sprawowania. Wiem coś o tym, bo mój syn chodził (na szczęście jest juz
            bezpieczny w LO)do "bardzo dobrej podstawówki" i cieszącego sie w mieście
            (Krakowie!)dobra opinią gimnazjum. Nie tylko on miał problemy. Ale jeśli komuś 1
            czy 2 łobuzów dokuczało, reszta klasy nie reagowała. Cieszyła się nawet, że na
            razie oni mają spokój - bo z reguły coparę tygodni była rotacja i wybierano nową
            ofiarę. Chuliganów możnaby sie próbować pozbyć, ale dyrekcja nie podejmowała
            rzdnych kroków, żeby szkole nie popsuć opinii. I z reguły jest tak , że to
            porządny uczeń gdy ma już dośc zostaje przez rodziców przenoszony do innej
            szkoły. To coś nie tak. Zauważyłam,jakby szkołom nie zależało na dobrych
            uczniach, bo ich rodzice cgyba za bardzo interesują się szkołą i mają zawsze
            jakieś wymagania. A dyrekcja nie lubi, by patrzyć jej na ręce i oceniać pracę
            szkoły. Trzeba to koniecznie zmienić. Niestety wielu rodziców boi się upomnieć w
            szkole o prawa swoich dzieci do bezpiecznej nauki. Często nauka jest zupełną
            fikcją, bo chuligani czy choćby jeden uczeń- święta krowa z ADHD całkowieci
            uniemozliwia prowadzenie lekcji. Szkoła odbiera wszelkie krytyczne uwagi, jako
            atak i wypowiedzenie wojny szkole. Rodzice więc wolą siedzieć cicho by jeszcze
            bardziej swoim dzieciom nie szkodzić. Szkoła tuszuje różne występki szkolnych
            łobuzów i nadal może być dumna ze swojej opinii. I to też jest problem niejednej
            szkoły. Jestem za tym, zeby szkoła i mogła i musiała dzieci nie tylko uczyć, ale
            też wychowywać. Bo jak pokazuje choćby ten przypadek Kiełbina - nie każda
            rodzina się do tego nadaje.
            • serena14 Re: Manifestacja w obronie czternastolatków 12.01.07, 21:26
              Czy to była SPnr1 im KEN -ul .Św.Marka34????
      • Gość: katana Re: Manifestacja w obronie czternastolatków IP: *.autocom.pl 12.01.07, 10:11
        Gość portalu: erudycja napisał(a):

> GW cytowała swego czasu "slang" gó..arzy z gimnazjum. w zestawieniu ze świeżym
        > info wygląda to mniej więcej tak: świni się spodnie obsunęły. bo dziwczyna = św
        > inia, wg slangu, przekonań kiełpińskich gó..arzy. i co, fajnie? ja sobie nie ży
        > czę takiej deprecjacji kobiet. polskie chamstwo.

Wszystko co piszesz, to prawda, tylko jedno male pytanie: czemu akurat "polskie"
        chamstwo??? Niemieckie chamstwo jest bardziej wyrafinowane? A moze (az sie boje
        zapytac) zydowskie jest lepsze??

A gnojki ktore przesladowaly te dziewczynke powinni pojsc do poprawczaka, a
        potem do pierdla.
    • Gość: Szpak "to normalne dzieciaki" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 21:52
      ciekawe czy ten Gintowt też jest "normalny"
      • Gość: era Re: "to normalne dzieciaki" IP: *.pro-internet.pl 11.01.07, 21:59
        na "swój sposób normalny" :D
      • Gość: tw Re: "to normalne dzieciaki" IP: *.gprspla.plusgsm.pl 12.01.07, 11:37
        gintowt to sldowski polityk robi sobie kampanie wyborczą
    • Gość: Lehoo Re: Manifestacja w obronie czternastolatków IP: *.globalconnect.pl 12.01.07, 08:30
      Im ostrzejsze będzie orzeczenie sądu, im bardziej nagłośnione, tym mniej Ań się
      powiesi. "Ścinając jednego uspokoisz tysiące" - rzecze Konfucjusz.
    • Gość: xyz Manifestacja w obronie czternastolatków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 08:30
      Skoro dorośli tak ich bronią, tak oceniaja sytuację- " nic takiego strasznego
      sie nie stało" to trudno się dziwić, że zdarzają się takie "żarty".
      I sprawa podlegalaby może dyskusji gdyby nie to, że ofiara tych żartów nie żyje.
      Są winni.
      Żarty mają swoje granice.
      "Chłopięta" byli bezmyslni i bezlitośni, okrutni. Tak ich wychowano.Takich jak
      widać mają rodziców i dziadków......I to jest przerażające dla mnie i na
      szczęście jeszcze dla wielu.
      Nie wolno milczeć, nie reagować.
      A chłopcy i ich rodziny potrzebują terapii.
      • atena48 Re: niech to tolerują ..... 12.01.07, 08:33
        i niech umieraja ze strachu jak ich córki nie wrócą na czas do domu. Wspólczuję
        im braku wyobraźni i tego do czego już doszli, ale to było niestety do
        przewidzenia, że dewiacje i zboczenia będą na porządku dziennym i wyprą wszelką
        normalność.
        • Gość: Hann Re: niech to tolerują ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 08:38
          Ci chłopcy zapewne chodzili na lekcje religii w szkole. Jak ich wychowuje
          katecheta,gdzie ich chrześcijańska moralność? Żyjemy w obłudnym buraczanym
          państwie. Wszyscy rodzice uczniów polskich szkół winni domagac się surowej kary
          dla tych przestepców. Kary wymierzonej przez sąd, a także przez kościół.
          • Gość: Cube Całkiem zwariowaliscie? IP: *.dip.t-dialin.net 12.01.07, 08:52
            Gość portalu: Hann napisał(a):

> dla tych przestepców. Kary wymierzonej przez sąd, a także przez kościół.

Ciekawe, cz odszczekacie wasze krwiozercze oskarzenia, kiedy okaze sie, ze byla to rzeczywiscie tylko glupia zabawa bez sadystycznych ekscesow. (Kto z was nie bawil sie np. "w lekarza" niech nadrobi stracony czas!) I kiedy okaze sie, ze samobojstwo dziewczynki mialo calkiem inne powody.
            • Gość: Arde Re: Całkiem zwariowaliscie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 09:18
              Gość portalu: Cube napisał(a):

> Ciekawe, cz odszczekacie wasze krwiozercze oskarzenia, kiedy okaze sie, ze
              > byla to rzeczywiscie tylko glupia zabawa bez sadystycznych ekscesow. (Kto z
              > was nie bawil sie np. "w lekarza" niech nadrobi stracony czas!) I kiedy okaze
              > sie, ze samobojstwo dziewczynki mialo calkiem inne powody.

Oskarżenia nie są krwiożercze. Mogą być - co najwyżej - mylne. W tym jednak
              przypadku jest to mało pradopodobne, skoro te zwyrodniałe gnoje ze strachu
              skasowały dokumentacje swoich "zabaw". A co do zabawy w lekarza - czy ty
              robiłeś to publicznie, zmuszajac "pacjentke" i w wiekszym gronie? Jesli tak -
              współczuję wychowania i poziomu moralnego.
              • Gość: Cube Re: Całkiem zwariowaliscie? IP: *.dip.t-dialin.net 12.01.07, 09:24
                Gość portalu: Arde napisał(a):

> Oskarżenia nie są krwiożercze. Mogą być - co najwyżej - mylne. W tym jednak
                > przypadku jest to mało pradopodobne, skoro te zwyrodniałe gnoje ze strachu

No tak: "zwyrodniałe gnoje" to zwykle okreslenie i nie zawiera zadnej przedwczesnej oceny.
                Znasz cala sprawe, czy tylko wrzeszczysz z zadnym krwi tlumem?
                • Gość: truskawka Re: Całkiem zwariowaliscie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 11:44
                  do Cube! Nie chce używać określenia "sadystyczne gnoje", bo sąd wyroku jeszcze
                  nie wydał! Ale oburzeniu ludzi nie dziwię się w pgóle!!! I nie myślę tu tylko o
                  tej jednej sytuacji, ale o ogólnej atmosferze panującej w polskiej szkole!!! I
                  to w takim porządnym katolickim kraju!!! Mam parę pomysłów na rozjaśnienie
                  sytuacji, ale tu za mało miejsca, żeby o nich pisać. Jeś;i jednak okaże się, że
                  chłopcy są winni, to popieram jak najcięższą karę!!
            • Gość: Woj Re: Całkiem zwariowaliscie? IP: *.pl 12.01.07, 09:38
              Gość portalu: Cube napisał(a):
              >
              > Ciekawe, cz odszczekacie wasze krwiozercze oskarzenia, kiedy okaze sie, ze
              byla
              > to rzeczywiscie tylko glupia zabawa bez sadystycznych ekscesow. (Kto z was nie
              > bawil sie np. "w lekarza" niech nadrobi stracony czas!)

Bawić się w lekarza w wieku 14 lat? I to w ginekologa? Jesteś taki sam jak oni!
            • Gość: pyton Re: Całkiem zwariowaliscie? IP: *.dyn.optonline.net 12.01.07, 09:38
              tak bawilem sie w lekarza ale pacjentka dobrowolnie a nawet ochoczo przyzwalala
              na to, atak na powaznie to nie sa normalni chlopcy to male polskie buraki
              • Gość: Cube Re: Całkiem zwariowaliscie? IP: *.dip.t-dialin.net 12.01.07, 09:43
                Gość portalu: pyton napisał(a):

to nie sa normalni chlopcy to male polskie buraki

W najgorszym wypadku!
                Sa waszym lustrzanym odbiciem pozbawionym!
            • andrzej12211 Re: Całkiem zwariowaliscie? 12.01.07, 10:29
              To chyba ty jestes normalny "inaczej". Zabawa w "doktora" odbywa sie za
              obopólna zgoda bioracych w tym udział.Tym tez rozni sie normalny stosunek
              sexualny od gwałtu.
            • Gość: mag Re: Całkiem zwariowaliscie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 11:28
              Cube, nie bądź taki mądry,
              jak miałam lat naście i to już w liceum czyli byłam starsza od tej dziewczynki
              w ramach głupiej "zabawy" w niewielkim gronie 3 osób moi najlepsi koledzy z
              klasy w ramach żartu zdjeli mi bluzkę, mimo że się broniłam; kaca moralnego
              miałam ładne kilka miesięcy, choć robiłam dobrą minę do złej gry; nie wiem jak
              bym się zachowała gdyby ściągnięto mi spodnie w obecności dwudzistu kilku osób;
              a uchodziłam zawsze i uchodzę za osobę bardzo silną psychicznie i mimo, że
              mineło prawie 20 lat od tamtego zdarzenia niesmak całej sytuacji czuję do dziś;
              Znając takie "milutkie" zarzenia z autopsji uważam, że teksty o zabawie w
              lekarza są co najmniej nie na miejscu. A o tym czy głupota młodych i
              zdecydowanie niewychowanych nastolatków powinna być ukarana i w jaki sposób
              powinien zadecydować sąd bez żadnych naccisków z zewnątrz czy to pozytywnych
              czy negatywnych. Jedno jest w tej sprawie pewne została naruszona nietykalność
              cielesna - co samo w sobie jest przestępstwem, a kary nie powinna wyznaczać
              ulica tylko sądy, gdyż taka jest ich rola.
    • Gość: listek Re: Manifestacja w obronie czternastolatków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 08:32
      Jacy Ci chlopcy maja byc jak takich durnych rodzicow maja. Jakby moje dziecko
      dopuscilo sie czego takiego, zapadlabym sie pod ziemie, a nie jeszcze bronila,
      ze to przeciez niewinna zabawa.
      • atena48 Re: myślę , że resocjalizację powinno się zacząć 12.01.07, 08:35
        od tych durnych rodziców, jak oni całe te zdarzenie tak widzą, jedno z dwojga
        albo my jesteśmy nienormalni , albo oni.
      • Gość: Pietraszenko Każdy z nas był nastolatkiem IP: *.icpnet.pl 12.01.07, 08:59
        ale jak nas hormony rozpierały to sie po prostu onanizowaliśmy albo ślinilismy
        na widok kolezanek a nie żeby zaraz je rozbierać i dotykac siłą po intymnych
        miejscach, gdy była bezbronna ( podobno ja trzymali za rece i nogi a psyhopaci
        udawali ze kopulują...)
    • erneste Hasła z transparentów - "GW" wybiera te "właściwe" 12.01.07, 08:38
      A oto relacja z tej samej manifestacji przedstawiona w "Rzeczpospolitej":

"Kilkadziesiąt osób demonstruje w czwartek przed budynkiem gdańskiego sądu w
      proteście przeciwko umieszczeniu w schronisku dla nieletnich pięciu chłopców z
      gimnazjum nr 2 w Gdańsku. Trafili oni tam pod koniec października decyzją sądu
      rodzinnego za molestowanie seksualne w klasie 14-letniej Ani. Dręczona
      dziewczynka na drugi dzień po tym zajściu popełniła w domu samobójstwo.
      Protestujący są mieszkańcami Kiełpina Górnego koło Gdańska, rodzinnej
      miejscowości uczniów. Manifestujący mają ze sobą transparenty z hasłami: 'Znamy
      prawdę, nie będziemy cicho', 'Wypuśćcie niewinne dzieci', 'Nasze dzieci -
      pierwsi więźniowie polityczni IV RP'"

A teraz zgadnijcie, chłopcy i dziewczęta - o jakim haśle z
      transparentów "zapomniała" w swojej relacji wspomnieć "Gazeta Wyborcza"?
      • apetyt_na_zycie Re: Hasła z transparentów - "GW" wybiera te "właś 12.01.07, 09:19
        A wystarczy więcej czytać...
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3842855.html
        A może, jak już znalazłeś to "właściwe" według Ciebie, to odszczekaj?
        • erneste "Rzeczpospolita" i "Wyborcza"... 12.01.07, 10:16
          > A wystarczy więcej czytać...

W tym wątku odnosimy się do artykułu "Sąd pod presją rodziców gimnazjalistów" (
          miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,3843626.html ).
          A w nim czytamy:

>> Manifestanci przynieśli ze sobą transparenty, na których widniały
          hasła: "Znamy prawdę, nie będziemy cicho", "Żądamy sprawiedliwości, najpierw
          sąd, potem wyrok" , czy "Wypuście niewinne dzieci". Wszyscy podkreślali
          jednomyślnie, że osadzenie 14-latków w schroniskach dla nieletnich to za wysoka
          i zbyt pochopna kara. <<

Dla porównania jeszcze raz podaję to, co pisała na ten sam
          temat "Rzeczpospolita":

>> Kilkadziesiąt osób demonstruje w czwartek przed budynkiem gdańskiego sądu w
          proteście przeciwko umieszczeniu w schronisku dla nieletnich pięciu chłopców z
          gimnazjum nr 2 w Gdańsku. (...) Manifestujący mają ze sobą transparenty z
          hasłami: 'Znamy prawdę, nie będziemy cicho', 'Wypuśćcie niewinne
          dzieci', 'Nasze dzieci - pierwsi więźniowie polityczni IV RP' <<

Czy widzisz różnice (poza tą, że "Wyborcza" pisze "wypuście"
          zamiast "wypuśćcie")?
          • apetyt_na_zycie Re: "Rzeczpospolita" i "Wyborcza"... 12.01.07, 10:33
            No tak - jakże mogłam się spodziewac innego komentarza. Hasło, o które tak
            walczysz akurat w tym artykule nie wystąpiło i cóz z tego? Było w innym.
            Naprawde uważasz, że w "Wyborczej" musi być dokładnie to samo co
            w "Rzeczypospolitej" i odwortnie? A dlaczego akurat z tym artykułem porównujesz
            ten cytowany z "Rz"? Porównaj go z tym, który Ci zalinkowałam i wpisz się tam :D
            • erneste ...przypadkowa "Wyborcza"... 12.01.07, 11:44
              > Hasło, o które tak
              > walczysz akurat w tym artykule nie wystąpiło i cóz z tego? Było w innym
              > A dlaczego akurat z tym artykułem porównujesz?

Dlatego, że akurat ten artykuł widnieje dłuższy już czas na głównej stronie
              gazeta.pl i tym samym akurat ten artykuł jest czytany i komentowany przez dużą
              liczbę internautów.

> Naprawde uważasz, że w "Wyborczej" musi być dokładnie to samo co
              > w "Rzeczypospolitej" i odwortnie?

Naprawdę uważasz, że to czysty przypadek, że "Wyborcza" pominęła akurat to -
              przyznasz sam - najbardziej chwytliwe hasło demonstrantów?

Zapewne na tej samej zasadzie za "przypadkowy" uznajesz artykuł "MEN nie
              potrafi wydawać unijnych pieniędzy" (
              www.gazetawyborcza.pl/1,75478,3844367.html ), który odnosi się do
              indolencji ludzi SLD w okresie, gdy sprawowali oni władzę (o meritum sprawy
              mówi dopiero ostatni akapit artykułu; tytuł, lead oraz większa część artykułu
              zawierają sugestie, że sprawa obciąża obecną ekipę rządzącą).

• Gość: gmo ciesze sie ze są jeszcze inteligentni ludzie IP: *.aster.pl 12.01.07, 13:16
                co rozumieją siłę Headline'ów i rozumieją co ustawia czytelnika.

Reszta Yntelygentów..cóż

• Gość: kaz Manifestacja w obronie czternastolatków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 08:44
      Proponuję by babcię poszczypali pijani menele. Poznałaby smak pieszczot.
      • Gość: dior Re: Manifestacja w obronie czternastolatków IP: 195.117.255.* 12.01.07, 09:05
        Zgadzam się a Babcia i tak uważa że wszystkie dziewczynki to dziwki, a
        jej "wnusio" to cacy chłopak. Szkoda że jej córki albo synowej tacy chłopcy nie
        zaczepiali nie byłoby problemu. Niebyłoby cacy chłopaka na świecie, też
        popełniłaby samobójstwo.
    • Gość: rudy hippis Hippisi??? IP: *.sds.uw.edu.pl 12.01.07, 08:48
      a co do tego maja hippisi?! rmg, masz jakąś manię prześladowczą..? :)

a do tematu, to nie znam tego konkretnego przypadku, ale to standard, że mamy,
      babcie, koledzy i sąsiadki nie wierzą..."dobry chłopak był i mało pił.." jak
      spiewał matuzalem Kazelot.

pozdrawiam
    • Gość: wzburzona Gnoje do więzienia . n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 08:48
    • Gość: c3p0 Posadzić manifestantów! IP: *.mgm.gov.pl 12.01.07, 08:55
      skoro twierdza źe ci degenetaci są niewinni.
    • alfredo5 Re: Manifestacja w obronie czternastolatków 12.01.07, 08:58
      Jadę do Gdańska, zadrę do góry kieckę jednej z protestujących i nagram na
      komórkę to co ma pod nią, jak myślicie, wrócę żywy, czy reszta towarzystwa mnie
      zlinczuje?
      • Gość: marrrecki Re: Manifestacja w obronie czternastolatków IP: *.pronet.lublin.pl 12.01.07, 14:40
        nie no kur.. biedni chłopcy. nie mieli moze pojecia co robia? tacy grzeczni, spokojni, ale dziewczyne sobie w klasie rozebrali...a co! Czekamy na film pajace!
    • 112233x Re: Co to ma znaczyć ??? 12.01.07, 08:58
      • Gość: Pietraszenko te rodziny głosowały na SLD albo Samoobronę IP: *.icpnet.pl 12.01.07, 09:00
        Gdyby Ania została zgwałcona i miała ciażę to protestowaliby zeby ja usuneła,
        bo ich dzieci sie bawiły a nie planowały zostac rodzicami...
        • Gość: kielpino Re: te rodziny głosowały na SLD albo Samoobronę IP: 62.233.214.* 12.01.07, 10:31
          znartwie Cie - znam ludzi, ktorzy zgromadzili sie pod sadem i zapewniam Cie, ze wszyscy co do jednego, glosowali na Prawo i Sprawiedliwosc.
      • Gość: dior Re: Co to ma znaczyć ??? IP: 195.117.255.* 12.01.07, 09:24
        BRAWO i TAK MA BYĆ
      • Gość: Woj Re: Co to ma znaczyć ??? IP: *.pl 12.01.07, 09:51
        Widzę że rodziny , wyborcy SLD ostro protestują. Poglądy wyrażane przez
        Mianowicie brak choćby w 5% obiektywnego poglądu na zajście.

Pozdrawiam :)

• Gość: Rad Re: Manifestacja w obronie czternastolatków IP: *.eranet.pl 12.01.07, 09:00
      A jak nazwe kogoś głupim i ten ktoś z tego powodu popełni samobójstwo, to czy ja
      powinienem być ukarany za ten czyn czy nie?
    • Gość: vanilla.dream męczennicy, qrwa mać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 09:01
      a Ania się zabiła pewnie niechcący
      • Gość: dolo Re: męczennicy, qrwa mać IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.07, 13:02
        Ania ich prowokowała...buhahahaha dobre sobie, jezeli sąd wyda kiepski wyrok
        lub co gorsza uniewinni tych g...oi, to ja wychodzę na ulicę i dobieram sie do
        kazdej laski która jest prowokujaca (prowokujaco ubrana, ssie loda na patyku
        itp itd) i niech mi tylko ktoś coś zarzuci to obrona jest prosta "przecież ona
        mnie sprowokowała"...a ciekawe to ta babcia broniaca wnuczusia by powiedziała
        jakby to jej wnuczuś się powiesiła bo go koledzy w szkole poniżyli i
        osmieszyli....i poniekąd zachowanie tych zwyrodnialców świadczy o ich
        wychowaniu a co za tym idzie o rodzicach niestety...a obrońcom "pokrzywdzonych
        chłopców" polecam film "Adwokat Diabła"
    • serena14 To dzieje się nie tylko w Gdańsku ... 12.01.07, 09:02
      Mój 12 letni syn był w klasie "adorowany" przez kilka dziewczyn (sytuacja
      podobna do tej z gdańskiego gimnazjum ).Tej "adoracji" towarzyszyły wulgarne
      przezwiska , upokarzanie słowne , dokuczanie .Wszystko to działo się przy
      aprobacie klasy i presji ,aby nic nie mówić rodzicom .
      Był "bombardowany "sms-ami . Treść jednego z sms była następująca :"nikt nie
      boi się ci dopiec w sensie dogadać czy uderzyć już nic nie mówię bo boje sie ze
      powiesisz sie ze wstydu jak ta ania z gdańska i ta wielka miłosc moja to tylko
      pic cala klasa miala ubaw a ty sie angarzowales he he he niezle jaja co
      nie?"(PIsownia oryginalna).Kiedy o sprawie poinformowaliśmy dyrekcję szkoły , a
      tej klasy .A nasze dziecko jest izolowane . A rodzice to nie mieszkańcy
      kaszubskiej wsi , ale "stolecznego,królewskiego miasta Krakowa". Mentalność -
      taka sama.Zdarzenie miało miejsce 10 grudnia ;do tej pory w szkole , z powodu
      tego zdarzenia ,żadnej zdziewczynek przysłowiowy włos z głowy nie spadł .Jedna
      ma ponoć wzorowe zachowanie na koniec semestru - "mamuśka" przekonała
      nauczycieli .

• Gość: manos Re: To dzieje się nie tylko w Gdańsku ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 13:08
        podaj numer szkoly, prasa się tym zajmie...
        • Gość: Serena14 Re: To dzieje się nie tylko w Gdańsku ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 19:40
          Byliśmy dzisiaj z dzieckiem na policji złożyć zeznania ; we wtorek dalsza część
          zeznań .Jeżeli te dziewczynki nie zostaną ukarane ,choćby upomnieniem ,przez
          policję , sąd dla nieletnich , wówczas skontaktuję się z mediami . Ze strony
          szkoły otrzymały na półrocze oceny celujące i bardzo dobre z zachowania .Mój
          syn ,za uśmiechnięcie się na lekcji historii ,otrzymał ocenę bardzo dobrą z
          zachowania .Problem polega na tym ,że w szkole niektóre dzieci mają kompletne
          poczucie bezkarności. Inspiratorka tego mobbingu otrzymała ocenę celującą -
          przewodnicząca samorządu szkolnego (!).I Rada Pedagogiczna widocznie doszła do
          wniosku ,że nic nie stało się.... Które media potrafią skutecznie "nagłośnić "
          sprawę ???
    • paula266 a jakby to spotkało ich córki też by ich bronili?! 12.01.07, 09:05
      • Gość: ateo Re: a jakby to spotkało ich córki też by ich bron IP: *.autocom.pl 12.01.07, 09:15
        no... jak dobrze zacytował Rudy Hippis "Bo dobry chłopak był i mało pił". Jestem na tyle młoda,żeby postawić się w sytuacji Ani i po prostu nie rozumiem tych rodziców.
    • Gość: ijaity Re: Manifestacja w obronie czternastolatków IP: *.devs.futuro.pl 12.01.07, 09:12
      Obrońcy "niewinnych" powinni sobie odpowiedzieć na pytanie: gdzie woleliby mieć
      swoje dzieci, jeśli do wyboru mają cmentarz i poprawczak?
      • Gość: Mama Córki i Syna Re: Manifestacja w obronie czternastolatków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 13:17
        ..."tylko zabawa"???? Dla uczestników zbiorowego gwałtu ten gwałt to też pewnie
        tylko dobra zabawa... Jeśli nie zostaną ukarani, to będzie to przyzwoleniem dla
        takich "zabaw", dla nich i dla innych zwyrodnialców. Zabawa powinna być za
        wspólnym przyzwoleniem, a nie z przemocą!!! A ich zachowanie, jak widać, było
        wynikiem błędnego wychowania, sami rodzice i dziadkowie swoją postawą to
        potwierdzają, sami nie są normalni i wychowali nienormalnych i złych ludzi...
        RODZINY CHŁOPCÓW - WSTYDŹCIE SIĘ ZA NICH I ZA SIEBIE, BO PRZY WAS TACY WYROŚLI.
        OBY BÓG WAS UKARAŁ !!!!!!!!! POWINNIŚCIE ZOSTAĆ POTĘPIENI.
    • Gość: Toni Manifestacja w obronie czternastolatków IP: *.167.216.81.static.h.siw.siwnet.net 12.01.07, 09:13
      "bo trudno spodziewać się, że chłopcy zaczną mataczyć czy przekonywać swoich
      nastoletnich kolegów do zmiany zeznań."

No naturalnie, te aniolki nie sa zdolne do mataczenia a jakikolwiek wplyw na
      kolegow wykluczony !

O swieta naiwnosci albo glupoto !
    • Gość: Bea Manifestacja w obronie czternastolatków IP: *.ramserwis.com.pl 12.01.07, 09:16
      "Oni opowiadali nam, że tylko się bawili, podszczypywali Anię, a ona się
      śmiała. Nie wiemy, czemu się powiesiła, ale musiała mieć do tego inne powody niż
      te zabawy" - twierdzi babcia jednego z chłopców...
      A może babcie po mszy niedzielnej by tak wzięło kilku panów, poszczypało,
      zciągnęło kiecke i zrobiło parę zdjęć na oczach kółka różańcowego...
      w końcu to tylko niewinna zabawa...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka