Gość: bratek IP: 194.204.184.* 14.04.03, 13:53 Pieprzenie kotka przy pomocy młotka. Pan Szychowski bredzi jak potłuczony, ten budynek ładnie wygląda - z daleka. Jak podejść bliżej - ręce opadają.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Antonio Re: Krzysztof Szychowski, wspólnik Maxbudu IP: *.gdynia.sdi.tpnet.pl 15.04.03, 19:50 Po pierwsze: Pan Szychowski to anty czlowiek i bankrut moralny. Po drugie jego koledzy uciekli z tajnego laboratorium instytutu krzyzówki zwierząt chlewnych z genotypem imbecyla. Straszne jest, ze ktos taki funkcjonuje w spoleczenstwie i ma mozliwosc rozmnażania sie. Po trzecie - jego umiejetnosc "tworzenia" przypomina budowle dziecka w pisku. Pracownicy firmy MAX BUD to wraki wraki czlowieka, pozbawione instynktow ludzi rozumujących. Osiagniecie pelni szczescia przez takowe typy to dwie konieczne rzeczy "piwo + papierosy" podobnie jak stosowane materialy budowlane, muszą być bardzo tanie. Podziwiam tez PANA niskopodłogowca, który w debilny sposob popodliczal naleznosci, stosując zasade zaokraglania to 300 milionow. Mam nadzieje, ze sam Jezus Chrystus swą boską reką oswieci tych biednych ludzi. Pozdrawiam. Slowem Chrystusa karmiony czlowiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: Krzysztof Szychowski, wspólnik Maxbudu IP: *.eti.pg.gda.pl 16.04.03, 11:37 Gdyby jeszcze Chrystus zechciał zlitować się nad bezmózgim idiotą podpisującym się pseudonimem "Antonio" i obdarzył go mózgiem choćby pierwotniaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezależny ekspert Re: Krzysztof Szychowski, wspólnik Maxbudu IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.03, 13:50 Gdybyś Mariuszu miał minimalne pojęcie o świecie, który cię otacza, to byś wiedział, że Protista (w tym pierwotniaki) jako zwierzęta beztkankowe nie mają wykształconego układu nerwowego, a więc i mózgu. Niestety twoja znajomość sztuki budowlanej jest jeszcze niższa niż wiedza biologiczna, którą normalni ludzie zdobywają w skole podstawowej. Założę się, że twój mózg ma podobną budowę jak u lancetnika - trzy pęcherzyki mózgowe i cewka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezalerzny dziennikarz Re: Krzysztof Szychowski, wspólnik Maxbudu IP: *.pl-net.pl 19.04.03, 14:24 Aby w pelni stwierdzic zaleglosci Spoldzielni "Zagorze" - jesli w ogole o takich zaleglosciach mozna mowic - nalezy przeprowadzic cos co nazywa sie INWENTARYZACJA. Firma "Maxbud" nie zgadza sie na jej przeprowadzenie. Dlaczego?! To proste. Faktury potwierdzaja, iz Maxbud otrzymal 930tys za dotychczasowa roboty. Cala suma za budynek gotowy do odbioru wynosi 1.500.000. By tak tez sie stalo trzeba jeszcze wykonac 10% prace by mozna bylo dokonac tzw. odbioru technicznego. Wynika z tego, ze jest to suma 150 tys. Czyli "zaleglosc" wynosilaby - oczywiscie ewentualnie - 420tys. Ale budynek jest wykonany w sposob niezgodny z zadnymi zasadami prac budowlanych: elewacja - tragedia; brak ocieplenia u podstaw budynku - grozi grzybem, dach - trapezowy z tylu od strony balkonu leje sie po scianach; wklady kominowe za krotkie - do naprawy. Jaki wniosek - po przeprowadzonej INWENTARYZACJI moze sie okazac ze to jeszcze firma "Maxbud" musi oddawac pieniadze spoldzielni bo dostala za duzo!!! I to dlatego "Maxbud" boi sie tej Inwentaryzacji. Nie trzeba byc wielkim filozofem by wyciagnac takie wnioski. Mam nadzieje, ze Prokuratorzy jak i cale nasze sadownictwo wezmie rowniez to pod uwage bo wierze, ze na piewrszym miejscu w Ich postepowaniu sa oczywiscie lokatorzy, ktorzy - mowiac przyslowiowo - dostaja po dupie. Stad roszczenia Maxbudu sa wyssane z palca. Zapraszam inne osoby postronne na ulice Skarbka 60 na Demptowie w Gdyni i niech sami sprobuja znalezc tam 930tys juz wyplacone firmie "Maxbud"!!! Nie ma takiej mozliwosci abyscie je dostrzegli. Poczekajcie na promienie sloneczne, ktore pieknie oswietlaja budynek i wtedy dopiero zobaczycie!!! O warto dzis sie wybrac bo wlasnie swieci slonce. Macie w pelni obraz elewacji. No i piekne zacieki. Jesli "Maxbud" stwierdzi ze podszedl do elewacji artystycznie - wybierzmy surrealizm - to OK, ale w innym wypadku - dramat kunsztu budowlanego!!! Nikt nie pozwoli na to, aby lokatorzy padli ofiara tego konfliktu bo za wszystko zaplacili i nikt nie bedzie sobie wycieral nimi dupy. Ta sprawa - mam nadzieje - polozy krez takiej dzungli!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezalezny dziennikarz cd. Re: Krzysztof Szychowski, wspólnik Maxbudu IP: *.pl-net.pl 19.04.03, 14:28 Jesli chodzi o kare jakiej zada Maxbud to smiech. Dlaczego?! Bo to oni wstrzymali budowe a nie spoldzielnia. A swoich ludzi - podczas akcji okupacji budynku - Maxbud podkrecal haslami - "zabieraja Wam prace". Dlaczego tak krzyczeli?! Bo traktuja ich jak ostatnie dziady!!! Panowie pracownicy firmy "Maxbud" - nie dajcie sie robic w konia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: Krzysztof Szychowski, wspólnik Maxbudu IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.03, 16:27 Panie niezależny taki z pana dziennikiarz jak z koziej dupy trąba obraża pan swoja inteligencja branże dzinnikarska.Azresztą trudno odpowiedac na pana bzdury bo nie ma tam ani krzty prawdy mama nauczyła pana klamac?Sumy i fakty jakimi pan operuje sa wyssane z palca i nadaja sie raczej do smiechu warte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: Krzysztof Szychowski, wspólnik Maxbudu IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.03, 16:36 jezeli zas chodzi o pana eksperta to myśle ze jest lepszym biologiem niż budowlańcem.Żal sie robi jeżeli taki człowiek pisze o sobie ekspert.Od 25 lat pracuje jako robotnik budowlany naprawde żal dupe ściska gdy musze czytac takie bzdury żekomego eksperta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezależny ekspert Re: Krzysztof Szychowski, wspólnik Maxbudu IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.03, 19:28 Mnie też "żal dupę ściska". Szkoda, że pan "od 25 lat budowlaniec" nie potrafi podać żadnych argumentów, na rzecz tego, że budynek na Skarbka 60 jest dobrze wykonany, a jedynie dalej obrażać uczestników tego forum. Myślę, że dodanie na końcu jeszcze 25 wykrzykników istotnie zwiększy siłę pana wypowiedzi. Więc może ja wyłuszczę, po części, co jest zrobione źle. 1. Nierówne tynki zewnętrzne. 2. Malowanie tynków w trzech różnych odcieniach. 3. Niezabezpieczone i nieocieplone piwnice. 4. Brak tynków pod balkonami na parterze (Ale kto by się tak nisko schylał) 5. Krzywo zamocowane rynny, a przy gruncie w 2 kolorach, ponieważ rura PCV wystaje ponad metr ponad poziom gruntu. 6. Rynny na pewno "zostały wykonane zgodnie ze sztuką budowlaną", bo deszczówka spływa po elewacji. To na pewno taka nowa moda. Plamy deszczówki tworzą fikuśne wzory na elewacji, co bardzo się podoba właścicielom Maxbudu. Zupełnie nie rozumiem dlaczego nie podoba się mieszkańcom. Chyba nie dlatego, że od tego tynk się niszczy? 7. Tynk pęka w niektórych miejscach na tylnej elewacji (od strony obwodnicy) 8. Pęka także tynk pod niektórymi balkonami. 9. Okna owszem są otweralne, ale tylko w mieszkaniach, a w klatkach schodowych nie, bo po co. Przecierz mieszkańcy będą mogli sobie zamówić alpinistów do mycia okien na zewnątrz. Jaka to atrakcja. Całe osiedle bęedzie miało o czym mówić. 10. Drzwi. Wejścowe są. Ale wewnątrz mieszkań jakoś drzwi nie zauważyłem. Do zrobienia "siusiu" w łazience drzwi są całkowicie zbędne. Więc ponieważ Maxbud klucze do drzwi wejściowych do klatek i mieszkań trzyma u siebie ( może chcą zrobić muzeum kluczy?) więc właściciele budynku zmuszeni zostali do wymiany zamków. Mógłbym tak jeszcze długo, ale i tak firma Maxbud twierdzi, że wszystko jest OK. Ciekawostką jest także to w jaki sposób zostały dokonane odbiory instalacji gazowej wewnątrz budynku i skąd firma Maxbud ma protokół odbioru skoro w maju 2002 zmieniły się przepisy w każdym mieszkaniu musi być postawiona dodtkowa ścianka oddzielająca kuchnię od reszty pomieszczeń (w kuchni mają być piece gazowe). Pan Szychowki & co. tak świetnie orientują się w temacie, że o ww przepisie dowiedzieli się dopiero na święta Bożego Narodzenia (taki zrobili sobie prezet pod choinkę, że czegoś nowego się nauczyli - szkoda, że święta nie są częściej). A przez to lokatorzy muszą ponieść znów dodatkowe koszty. Ale przecież Maxbud ukończył ten budynek i chce 100% pieniędzy i jeszcze nalicza odsetki. Od niedawna lokatorzy też naliczają odsetki za niedotrzymanie przez wykonawcę terminu umowy. My sobie tak będziemy naliczać, a budynek jak nie był ukończony tak nie jest. Powinniśmy brać przykład z panów z Maxbudu. Robotę wykonać do połowy, a pieniążki brać za całość. Tak się ludzie bogacą: na oszustwie i chamstwie. PS. Nie jestem biologiem. Po prostu pamiętam, czego uczyłem się w szkole. Właściciele Maxbudu pewnie "jechali na ściągach". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: Krzysztof Szychowski, wspólnik Maxbudu IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.03, 23:08 podejrzewam kim pan jest i poco to pisze a takze inne listy wiec moze pan sobie podarowac robienie ludziom wody z mózgu.A co do wad przez pana przedstawionych to ja osobiście mysle ze jest to stek bzdur chyba nawet pan w to nie wieży w co pisze dlatego sie do tego nieustosónkowałem, ale może pen ``ekspert``sobie pisać żyjemy przecież w wolnym kraju tylko ciekawe dlaczego pisze niezależny od ciekawostka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezależny ekspert Re: Krzysztof Szychowski, wspólnik Maxbudu IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.03, 21:44 Pan Rob podejrzewa kim jestem. No, no. Rozumiem, że mam się zamknąć, bo inaczej ze mną pogada. Niestety panie Rob, jakoś na mnie to nie działa. Za to ja jestem pewny, że jest pan mocno związany z firmą Maxbud. Świadzczy o tym pana zaangażowanie emocjonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Krzysztof Szychowski, wspólnik Maxbudu IP: *.visp.energis.pl 19.04.03, 21:15 Kochani!!! Wystarczy, ze z ramienia Urzedu Miejskiego pojawi sie RZECZOZNAWCA a Sad nada mu status BIEGLEGO i problem wyceny bedzie rozwiazany. A LOKATORZY maja do tego prawo by wreszcie zagoscilo na placu budowy cos co nazywa sie SPRAWIEDLIWOSCIA!!! AMEN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: Krzysztof Szychowski, wspólnik Maxbudu IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.03, 23:11 ja takze mam nadzieje ze ta sprawa sie jak najszybciej wyjaśni a winni zostaną przykłdnie i s ó r o w o ukarani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cvs Re: Krzysztof Szychowski, wspólnik Maxbudu IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.03, 21:49 Niestety, w Polsce prawo działa tak jakby chciała Majka, ale tylko w teorii. Na to, aby sąd nadał komuś status biegłego pewnie trzeba będzie poczekać ze 3 miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator mar Re: Krzysztof Szychowski, wspólnik Maxbudu IP: *.gdynia.ppp.tdci.pl 23.04.03, 19:07 Witam wszystkich zainteresowanych sporem na ulicy Skarbka 60.Mam wielką prośbę do ludzi pod pseudonimem niezależny dziennikarz,greg,pani Kasia zanim dorwiecie sie do klawiatury przemyślcie co chcecie przekazać odbiorcy. Nie będę bronił wykonawcy ani lokatorów ponieważ tragedia jaka ich dotkneła nie jest winą ani firmy Maxbud ani lokatorów.Lokatorzy chcą mieszkań za które wpłacili ciężko zarobione pieniądze natomiast wykonawca chce wynagrodzenia za pracę jaką włożył. Jednak artykuły prasowe jak również wypowiedzi na forum gazety są absurdalne. Należałoby przyjrzeć się całemu sporowi z innej strony. Ztego co wiem zawód dziennikarza nie polega na pisaniu tego co gdzieś w trawie piszczy a na dogłębnym zbadaniu sprawy. Wasze artykuły wyglądają na szkołę podstawową dziennikarstwa.Psujecie wiarygodność i bezzstronność tego zawodu.Jezeli artykuły innych mediów wyglądają tak samo to ja dziekuję i wysiadam. W ramach sprostowania w całym sporz jest jeszcze jedna ze stron o której jakoś mało się dowiadujemy. A kto to taki? Na to pytanie nie udzielę odpowiedzi może w swojej całej karjerze dziennikarskiej choćby raz ruszycie głową i zajmiecie się tym co do was należy a nie szukaniem sensacji jaki to ten wykonawca niedobry. A żebyście nie przegrzali tych waszych pięknych główek moze dam wam jakąś zagadkę a kto to taki śmieje się z lokatorów i z wykonawców a na całym interesie najwięcej zarobił? Odpowiedz Link Zgłoś