Dodaj do ulubionych

W Sopocie zamykają nocne sklepy z alkoholem

IP: *.chello.pl 09.02.07, 21:44
bzdura roku:)
Obserwuj wątek
    • Gość: s.sz W Sopocie zamykają nocne sklepy z alkoholem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 21:45
      Wstyd i obciach. Tak wygląda polski konserwatyzm
      • Gość: wojtek Re: W Sopocie zamykają nocne sklepy z alkoholem IP: *.gdynia.mm.pl 10.02.07, 18:06
        To nie konserwatyzm, tylko >karnowski debilizm<. Warto pamiętać, kogo"olewać",
        ale ten elektorat, to "moherówka".
        • Gość: puby&restauracje tu nie chodzi o emerytki a o to aby puby i inne IP: *.gdynia.mm.pl 11.02.07, 15:57
          knajpy zarabiały wiecej - lobby działa i to jest oczywiste
          • Gość: piwosz Re: tu nie chodzi o emerytki a o to aby puby i in IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 11.02.07, 18:20
            Wlasnie,to kto zarabia na sprzedazy alkoholu jest niezwykle istotne dla dobra
            miasta,gdyz pieniadze pochodzace z nadmiaru wypitego późną nocą przez
            konsumenta alkoholu to brudne pieniądze,pieniądze pochodzące z ludzkiej
            krzywdy,a nie fajnej zabawy lub smacznej kolacji.Jezeli ktos bylby w stanie
            udowodnic chociazby jednemu sopockiemu wlodarzowi,ze zyski z takiej aktywnosci
            trafiaja do kieszeni jakiegos radnego lub obojetnie kogo z administracji
            miasta,to ulatwilby opozycji robote przy usuwaniu od wlady elementu
            antyspolecznego,ktory obecnie jest wysoko sofistykowany,gdyz uzbrojony w litere
            prawa,pazernym kapitalizmem,bezkarniej anizeli za komuny potrafi pasozytowac na
            spolecznym i prywatnym mieniu.
    • Gość: s.sz W Sopocie zamykają nocne sklepy z alkoholem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 21:45
      Wstyd i obciach. Tak wygląda polski konserwatyzm
    • maruda.r Jaki następny pomysł? 09.02.07, 21:53

Jaki następny pomysł? Bo o tym, że ten będzie nieskuteczny, wie już całe 3M. Z
      wyjątkiem kilkunastu niemrawych intelektualnie radnych.

• Gość: eryk PO = PZPR IP: *.aster.pl 09.02.07, 22:23
      czemu nie od 23:00 do 13:00?
    • Gość: autorka Re: W Sopocie zamykają nocne sklepy z alkoholem IP: *.pro-internet.pl 09.02.07, 22:25
      ale bzdurą roku jest też:

"Andrzej Małolepszy, właściciel sklepu Non-Stop: - Pozbawicie turystów nocą dostępu do podpasek" :)))))))

któż uwierzy, że turyści biegają tam po podpaski? :)))))))). a może po tampony? :)))))))))
    • Gość: Łyżwiński W Sopocie zamykają nocne sklepy z alkoholem IP: *.gdynia.mm.pl 09.02.07, 22:46
      www.spieprzajdziadu.com/2006/09/20/kandydat-od-tylu/
      • Gość: hehe Re: W Sopocie zamykają nocne sklepy z alkoholem IP: *.pro-internet.pl 09.02.07, 22:49
        "Każdy siwy jest ciepłym sąsiadem". :DDDDDDDDDD

jak mam to rozumieć? :DDDDDDDDDDDDDDDDD
      • Gość: Wojtek Re: W Sopocie zamykają nocne sklepy z alkoholem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.07, 15:43
        Wojtek, przeciez Ty juz nie pracujesz. Czy to Kaska wypisuje?
        • Gość: zx do Wojtasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 00:35
          Kretynie, nie zauważyłeś jak nam się "Wzbogaciła" promocja?
    • leszek.sopot Zrobili z Sopociaków ćwoków 10.02.07, 00:10
      I niby dlaczego sklepy mają być zamknięte w tych godzinach a nie np. od 22, czy
      od 24 i do 5.00 albo do 8.00. A może wogóle sprzedawać od 13?
      Na pijanych i zakłócających jest sposób - policja i straż miejska. Z budżetu
      miasta idą pieniądze na straż. Miasto podarowało policji 20 mln zł na nowy
      komisariat. Zamiast wymagać od policji lepszych działań to trzeba karać
      sklepikarzy i mieszkańców?
      Matoły a nie radni:(
    • Gość: maverick80 nonsens!!!! Gratuluje wyborów...radnych PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 00:53
      Tozto jakis nonsens, zaden cywilizowany kurort w Europie nie ma takich
      ograniczen! Pozdrawiam maverick80 z Katowic
    • Gość: GDA. W Sopocie zamykają nocne sklepy z alkoholem IP: 217.153.161.* 10.02.07, 08:26
      A kiedy w gdansku?
    • Gość: Obserwator W Sopocie zamykają nocne sklepy z alkoholem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 10:31
      Saint Tropez... Karnowski ma inną wizję kurortu - Monte Karno. Po Hali to kolejny gwóźdź do trumny Naszego Kudłatego Prezydenta.
      • janek445 Re: W Sopocie zamykają nocne sklepy z alkoholem 10.02.07, 22:44
        na miejscu włodarzy sopotu pobudowałbym izbe wytszewien zamiast szpitala
        połorzniczgo chyba byłby większy dochud finansowy
    • Gość: pracowniczka jak pracuje sopocka straż miejska! przeczytajcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.07, 11:00
      jestem pracownica jednego z barow przy MONCIAKU patrole sopockiej straży
      miejskiej nonstop odwiedzaja nasz lokal w czasie służby i korzystają w
      rozgrzewających herbatek ! od czasu do czasu wpadaja na obiad ( darmowy ! ) nie
      znam powiązań mojej szefowej z Nimi ale zamiast ogrzewać dupska mogli by wziąść
      się do pracy i własnie kontrolować pijących a nie grzać dupska i świrować że
      pracują - TO JEST SKANDAL może za to weżmie się prezydent SOPOTu !
      • Gość: rogal nie jesteś pracownicą a konfidentem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 11:54
        na miejscu Twojej szefowej dawno bym się z Tobą pożegnał, po co w firmie
        nielojalny pracownik i w dodatku kapuś?
        • Gość: Janek.445 Re: nie jesteś pracownicą a konfidentem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 22:22
          na miejscu twoiej szefowei zwolniłbym cie z pracy bo ona będzie teraz dopiero
          miała kłopoty
    • Gość: hihi chcieliscie Platformy to teraz macie! IP: 217.153.221.* 10.02.07, 11:10
      nie bardzo rozumiem o co ten szum, przecież sami ich wybraliście i przecież to WASZA Platforma. Cieszcie się !
    • Gość: Baltika ...ja jestem "za" po osobistych doswiadczeniach... IP: *.cust.tele2.it 10.02.07, 12:47
      Ja jestem "za" tym rozporzadzeniem (ale sklepy nocne powinny byc otwarte,tylko
      po 23h nie sprzedawac alkoholu) - kazdy bywalec Sopotu wie i zna (niestety)
      miejscowych pijaczkow, ktorzy bardzo przeszkadzaja ludziom siedzacym w
      lokalach. Spacerujac po Monciaku, bardzo czesto podchodza, cos tam pijacko
      bredza, itd. Wyglada to naprawde zle i strasznie wkurza. Nie raz widzialam
      ostro reagujacych ludzi, pyskowki (co z pijanymi jest raczej tragicznym
      doswiadczeniem), bluzgi, itd. Jesli dzieki temu zakazowi bedzie troche mniej
      pijakow w centrum Sopotu - to wielki zysk dla miasta. Jestem za monitorowaniem
      sytuacji przez rok i ponownej debacie - tak bedzie fair.
      Naprawde, koniec z tym, ze normalni, spokojni ludzie staja sie zakladnikami
      pijaczkow, agresywnych malolatow i innych tego pokroju - my chcemy moc pic,
      bawic sie w "swietym spokoju" !!!
      • Gość: rte Re: ...ja jestem "za" po osobistych doswiadczenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.07, 13:51
        co ty bredzisz, nie o to chodzi, nie o pijaczków, którzy podchodzą i coś bredzą
    • Gość: qqryq W Sopocie zamykają nocne sklepy z alkoholem IP: *.zab.nat.hnet.pl 10.02.07, 12:50
      A ja wiem jak zlikwidować kradzieże samochodów w Sopocie.
      Trzeba zakazać po prostu ich wjazdu do miasta!!! Całodobowo
      i za pół roku ogłosić sukces Karnowskego.
      ZERO KRADZIEŻY SAMOCHODÓW W SOPOCIE!!!!:-)
      • Gość: equipage Re: W Sopocie zamykają nocne sklepy z alkoholem IP: *.gdynia.mm.pl 10.02.07, 18:36
        O właśnie! A przy okazji nie trzeba by budować tunelu pod miastem, jak
        proponowała swego czasu jedna zasłużona wiceprezydent. Wiadomo, "doktorka"
        wszystko wie, tylko nie wie, że jest ....
        Ale o dziwo! Zmądrzał Czaruś. Wniosek: aby zmądrzeć, trzeba opuścić Radę Miasta
        Sopot.
    • Gość: bywalec Re: W Sopocie zamykają nocne sklepy z alkoholem IP: *.chello.pl 10.02.07, 14:37
      świetny pomysł na pozbycie sie złodziei samochodów! warto pomyślec jeszcze o
      kilku podobnych, zreszta żeby zgłosic kradziez na policji trzeba wyczekac sie
      przynajmniej godzine na chec wysłuchania ofiary przez funkcjonariusza, wiec
      jest szansa, ze zrezygnowani poszkodowani znudza sie i znowu przestępczosć w
      Sopocie spadnie, bo nikt nic nie bedzie zgłaszał - jeszcze jeden sukces naszych
      władz!
      niestety Sopocianie wybraliście (ja do tego ręki nie przyłożyłem) taka władze,
      która juz nikogo i niczego sie nie boi, a na pewno nie mysli o mieszkańcach.
      • Gość: MARTA Re: W Sopocie zamykają nocne sklepy z alkoholem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.07, 16:51
        MAŁO WIECIE............
        • Gość: equipage Re: W Sopocie zamykają nocne sklepy z alkoholem IP: *.gdynia.mm.pl 10.02.07, 18:38
          Chyba więcej, niż Ty, dziecinko.
    • Gość: piwosz W Sopocie zamykają nocne sklepy z alkoholem IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 10.02.07, 17:21
      Dobra idea ale dotyczaca ograniczenia godzin handlu alkoholem.Natomiast
      calkowite zamykanie nocnych sklepow to bezprawna durnota.Sklepy powinne
      byc otwarte,bo prowadza witalne uslugi dla ludnosci i turystow.Powinien
      obowiazywac zakaz sprzedazy w godzinach nocnych alkoholu w otwartych sklepach.
      To samo dotyczy knajp.Knajpy powinny byc otwarte cala dobe,tylko bar sie
      zamyka w ustalonych przez prawo miejskie godzinach.Cos temu Karnowskiemu i
      spolce rzadzenie miastem nie wychodzi,dlatego tego typu nieudaczniakow
      trzeba przy nastepnych wyborach dokladniej pszesondowac i zmusic do
      wyraznego zdeklarowania sie po ktorej stronie bariery stoja? Czy po stronie
      dobra Sopocian,czy po stronie pazernego kapitalizmu handlarzy alkoholem?
      • Gość: equipage Re: W Sopocie zamykają nocne sklepy z alkoholem IP: *.gdynia.mm.pl 10.02.07, 18:40
        A przecież oni "stoją po swojej stronie", czyli Sami Swoi!
        • Gość: piwosz Re: W Sopocie zamykają nocne sklepy z alkoholem IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 10.02.07, 19:57
          Gość portalu: equipage napisał(a):

> A przecież oni "stoją po swojej stronie", czyli Sami Swoi!

Tylko,ze tym razem opozycji nie moga sie latwo pozbyc jak za dawnych czasow
          robili to poprzedni wlodarze Sopotu,bo istnieje internet,ktorego nie da sie
          skonfiskowac jak mechanicznego powielacza i rzadzenie stalo sie bardziej
          transparentalne ale jeszcze nie przejrzyste,czego dowodem sa nielogiczne
          decyzje obecnych Karnowskich.
          • Gość: dsd Jak dobrze, że GW pisze też o Sopocie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.07, 22:04
            Można sie dowiedziec ciekawych rzeczy
            • Gość: marta Miej oczy szeroko otwarte a zobaczysz więcej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.07, 22:09
    • Gość: sopocianin Re: W Sopocie zamykają nocne sklepy z alkoholem IP: *.chello.pl 10.02.07, 17:34
      jestem za. w mojej dzielnicy nie zamykają sklepów więc krzywda mi się nie
      dzieje. z kolei jak wychodze do centrum to alkohol kupuje juz w lokalach.
      zakaz moze przeszkadzac chyba tylko okolicznym mieszkancom, ktorzy beda musieli
      teraz robic zapasy na cala noc.
      z doswiadczenia wiem, ze jesli idzie sie po alkohol o tej porze to konczy sie to
      z reguly zgonem i kacem gigantem dnia nastepnego :)
      jeszcze tylko zakaz palenia w miejscach publicznych i bedzie gites
    • Gość: xyz Co robić? Robić cokolwiek... nawet głupiego IP: 62.233.164.* 10.02.07, 22:46
      to jest najprostsze

fototel.pl/
    • Gość: monika W Sopocie zamykają nocne sklepy z alkoholem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 12:05
      To podobno tajmnica poliszynela, ze karnowski ma znajomych wsrod wlascicieli
      sklepow z alkoholem poza rejonem centrum i podobno dlatego zakaz jest zawezony
      do ulicy niepodleglosci, 3 maja i aquaparku.
      poza tym saint tropez ok, niech mu bedzie ale.. w wakacje. w zimie sopot i jego
      lokale utrzymuja sie glownie ze studentow czy mlodych ludzi z trojmiasta a im
      czesto zalezy na kilku tanszych piwach zanim sie napija w jakims lokalu.
      poza tym juz teraz slysze duzo roznych pomyslow jak ten zakaz omijac albo
      pomysly sprzedazy na boku, gdzie nikt sie o dowod napewno nie zapyta.
      podejrzewam ze ten zakaz bedzie tak skuteczny jak prohibicja w stanach, a jego
      skutki przyniosa wiecej szkody niz pozytku.
      poza tym jet to nierowne traktowanie podmiotow gospodarczych, wiec mam nadzieje
      ze przepis nie przyjdzie.
      i kto glosujac by pomyslal ze taka rzekomo liberalna platforma, taki pomysl
      stworzy i poprze, porazka.
      • Gość: mar Monia, czy to jedyna tajemnica poliszynela? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.07, 12:55
        tak mało wiesz?
    • mczgdy W Sopocie zapanowała głupota. 11.02.07, 12:29
      Uchwała radnych jest po prostu głupia.Sklepy są po to,aby sprzedawać a policja i strażnicy miejscy po to,aby egzekwować prawo.Nigdy i nigdzie prohibicja nie zwalczyła alkoholizmu.Kto będzie chciał się napić w centrum - przyniesie sobie alkohol kupiony gdzie indziej.
    • Gość: es nie wysiadaj w Sopocie IP: 195.116.62.* 12.02.07, 10:26
      ja już od ponad 2 lat bojkotuje Sopot, za dużo psów chcących zarobić na
      piwkujacej młodzieży. Też Wam to polecam. Niech Sopot stanie się senatorium dla
      bogatych dziadków z Warszawy, bo do tego to zmierza.
      • Gość: MONITORING działa 10 z 42 kamer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.07, 15:47
        Jakiś czas temu polskie radio nadało reportaż, z którego wynika że w Sopocie
        działa 10 spośród zamontowanych 42 kamer.

Myślę, że remont 32 kamer monitorujących miasto będzie miał lepszy wpływ na
        bezpieczeństwo, niż zamknięcie Dolnej Centrali.
    • Gość: dt Co ty kobieto wiesz???????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 00:39
      Komentarz "Gazety"

Zakaz sprzedaży alkoholu w godzinach nocnych to droga donikąd. Najważniejsza
      jest edukacja, profilaktyka i rozmowa, szczególnie z młodymi ludźmi. Zapomina o
      tym zresztą cała Unia Europejska, która za pomocą biurokracji chce rozwiązywać
      większość problemów. Sopot nie jest najlepszym wzorcem, bo trudno oprzeć się
      wrażeniu, że na decyzję władz kurortu wpływ miał lobbing restauratorów, a nie
      zdrowy rozsądek.
      • Gość: męszczyzna Re: Co ty kobieto wiesz???????? IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 13.02.07, 17:46
        Ograniczenie handlu alkoholem w nocy to jedyne rozwiazanie na rezultaty
        opilstwa,takie jak gwalty,rabumki,pobicia,rodzinne awantury,wyłudzenia,itd,itp.
        Od tego trzebaby zaczac,ze zaden normalny czlowiek nie upija sie w nocy,
        ani wczasowicze,ani praworzadni Sopocianie tylko robia to,...alkoholicy,
        awanturnicy oraz przypadkowi imprezowicze,wiec w rezultacie handel alkoholem w
        porze nocnej użyznia i tak za bardzo zaplewiony sopocki grunt nocnej aktywnosci
        miasta i bez cienia wontpliwosc przynosi mieszkancom Sopotu straty,a nie dobro.
        Kobiety znaja problemy z alkoholem swoich mezow,ojcow,chlopcow lepiej niz
        sopockim szowinistom sie wydaje.Przeciez,...nie jedna lza sie wylala,kiedy
        podpitego tate ograla ruletka i trzeba bylo rezygnowac z reszty wakacji.
        Nie jedena kobieta boi sie wyjsc na nocny spacer,bo podpitych i hien w
        miejscach publicznych nie brakuje.Dla tego i wielu innych istotnych dla
        prawidlowego funkcjonowania micro kultury Sopotu,glos kobiet w sprawie
        ograniczenia handlu alkoholem w Sopocie nie powinien byc ignorowany lecz
        respektowany.Wiec jak wszystko dobrze pojdzie to w pierwszej kolejnosci
        sklepy,a nastepnie nocne lokale handlujace alkoholem.Z powyzszego wyglada,ze
        lobby restauratorow to petla na szyje dla pazernego kapitalizmu na terytotium
        miasta Sopot i dobrze.
        • Gość: dupniak Re: Co ty kobieto wiesz???????? IP: *.chello.pl 14.02.07, 14:18
          ale bełkot...bez wątpliwosci
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka