venus_ka 27.02.07, 14:44 czy sa jeszcze w okolicach Trójmiasta miejsca gdzie można kupić działkę budowlaną w cenie do 50 zł/m2?? Będę wdzięczna za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marikaso Re: działka budowlana 27.02.07, 15:50 zalezy o jaką odległośc od Trójmiasta Ci chodzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Venus_ka Re: działka budowlana IP: *.skok-stef.com.pl 27.02.07, 15:57 Chwaszczyno, Żukowo, Miszewo, Pępowo, Czaple...tam najbardziej. Ewentualnie jescze Wejherowo lub w stronę Wa-wy. Odpowiedz Link Zgłoś
marikaso Re: działka budowlana 28.02.07, 12:06 Chwaszczyno, Żukowo, Miszewo- nie ma szans. Pępowo , Czaple, jest nikła szansa (ale bez uzbrojenia).Jeszcze w zeszłym roku były w Pepowie,Sulminie, Łapinie działki w całkiem fajnych cenach.... W strone Wawy- hm, no im dalej od "7" i Gdanska, tym taniej, ale pewnie nie o to Ci chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fetor Re: działka budowlana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 19:34 ni ma. ponizej 90 plz nie zejdziesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Venus_ka Re: działka budowlana IP: *.skok-stef.com.pl 28.02.07, 13:46 znalazałam...w pruszczu gdańskim i w miszewku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Venus_ka Re: działka budowlana IP: *.skok-stef.com.pl 28.02.07, 13:47 jadę oglądać...zobaczymy co z tego będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Venus_ka Re: działka budowlana IP: *.skok-stef.com.pl 28.02.07, 13:48 acha no i znalazłam w Cedrach Wlk. na trasie do Wa-wy. Odpowiedz Link Zgłoś
marikaso Re: działka budowlana 28.02.07, 14:25 no to super;) długo juz szukasz działki? Ja przez rok szukałam, fuksem znalazłam i szczesliwa jestem , ze juz nie muszę ślęczeć nad ofertami;) Trzymam kciuki, a by i Tobie sie udało! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Venus_ka Re: działka budowlana IP: *.skok-stef.com.pl 28.02.07, 14:33 no właśnie dość długo...:( mam nadzieję, że coś w końcu znajdę. Problem jest też, bo nie chce dużej działki (ok 700- 800 m2) wszędzie są duże. Ale jestem dobrej myśli. Dzięki za dobre słowo:)) a możesz zdradzić gdzie znalazłaś działkę i udzielić mi ewentualnie jakis wskazówek co do okolic, w których warto szukac? Bardzo dziekuje z góry i pozdrawiam cieplutko :) Odpowiedz Link Zgłoś
marikaso Re: działka budowlana 28.02.07, 15:46 Szukalismy w Łapinie, Sulminie, Czapelsku, Otominie, Kiełpinie, Baninie, Jankowie, Bielkówku, Pępowie, Miszewku. Za kazdym razem cos było nie tak- a to z widokiem na cmentarz, a to ze słupem elektrycznym na srodku, a to w dołku i podmokła, albo z nie uregulowaną sytuacją prawną.Albo za droga;) MASAKRA.W końcu sie udało. Mozesz poszukac jeszcze w okolicach Przywidza, jesli to nie za daleko dla Ciebie-tam mozna trafic na całkiem niedrogą i fajna działkę. Albo Hopowo. I okolice Żukowa całkiem OK. Odpowiedz Link Zgłoś
idid Re: działka budowlana 06.03.07, 13:18 A czy ktoś wie ile może kosztować działka w okolicach Pępowa, Żukowa - ale uzbrojona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: działka budowlana IP: *.chello.pl 06.03.07, 14:05 Pepowo ok 70zł/m kw, Zukowo ok 100zł/m kw. Ogólnie Zukowo odradzam, brzydkiwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZUKOWIANKA Re: działka budowlana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 08:55 sam jesteś brzydki. A do autorki wątku: dowiedz się w urzędzie gminy Żukowa czy kupując działkę poniżej 1000 m kw. nie będziesz miała kłopotów z pozwoleniem na budowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Venus_ka Re: działka budowlana IP: *.skok-stef.com.pl 07.03.07, 11:18 narazie mam zamiar tylko zakupić działkę, a budowa najwcześniej w przyszłym roku, a w przyszłym roku nie bedzie juz pozwoleń na budowę :)) Ale oczywiście wszystko sparwdzę zanim kupię....jeśli kupię, nawet nie wiedziałam że to takie trudne. Ostatnio znalazłam działkę w Glinczu za nieduże pieniądze...zarezerwowana :((( myslałam już zeby zgłosic sie do jakiegoś biura nieruchomiści, żeby mi znaleźli to co mnie interesuje. Co o tym myslicie ? Odpowiedz Link Zgłoś
marikaso Re: działka budowlana 07.03.07, 11:57 zgłosic do agencji sie mozna, ale szczerze powiem, ze u nas srednio to wygladało- tzn. baze ofert mieli mizerną, wiedze o danej działce tez, duzo ofert było nieaktualnych..no i większość agencji miało w swojej bazie te same działki...Moze źle trafiliśmy...Naszą działkę kupiliśmy dzieki ogłoszeniu na traderze. Duzo ofert było w anonsach. Oprócz tego dzwoniłam po sołtysach i pytałam czy nie wiedza czy w ich okolicy ktos działki sprzedaje. Jeździlismy tez po interesujących nas wioskach/miejscowościach i pytalismy ludzi. Jak to wszystko sobie przypomne to jest jeszcze bardziej szczesliwa, że juz nie musze szukac;))) Jak to nie bedzie potrzebne pozwolenie na budowę??? To jakie beda obwarowania, bo nie możliwe jest zeby mozna było sobie stawiac cokolwiek, gdziekolwiek;) Mozesz dac jakiegos linka? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Venus_ka Re: działka budowlana IP: *.skok-stef.com.pl 07.03.07, 13:42 niestety nie mam żadnego linka. Niedawno słyszałam, że od 01 stycznia 2008 roku ma nie być pozwoleń na budowę, byłoby fajnie i mam nadzieję, że wejdzie to w zycie. A co do działki to juz zaczynam rezygnować powoli. Trochę martwi mnie to że 20 km od Gdańska to dość daleko :( No zobaczymy...może w ten weekend cos znajdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Venus_ka Re: działka budowlana IP: *.skok-stef.com.pl 07.03.07, 13:44 dzięki ogłoszeniu na traderze?? co to takiego? sorki, ale nie mam pojęcia :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: działka budowlana IP: *.chello.pl 07.03.07, 19:07 Venus - a co z ta dzialka w Pruszczu? Ogladalas juz ja? Rzeczywiscie byla za 50zl/m? Gdzie znalazlas to ogloszenie? Ja tez poszukuje dzialki w okolicy Pruszcza ok. 1000 m. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marikaso Re: działka budowlana 08.03.07, 09:34 www.trader.pl (nie wiem czy nie wytną;))) W okolicach Pruszcza, jak szukałam, dość tanio było w Rokitnicy i Jagatowie,ale nie wiem jak teraz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Venus_ka Re: działka budowlana IP: *.skok-stef.com.pl 08.03.07, 10:42 racja w okolicach Pruszcza mozna w miare tanio kupić działkę ok 35-50 zł. A powiedzcie mi jedna rzecz ( te któe już budowały :))Zanim zakupię działkę np 600 - 700 m2 to muszę sprawdzić czy jakikolwiek domek da się tam postawić. Czy może sie np. okazac że nie postawie domu nawet 120 m 2. Jesli zakupię już działkę, jest uzbrojona, czy jest jeszcze coś co muszę załątwić? Oczywiscie oprócz pozwolenia na budowę?? Pytam bo mnie przeraża myśl ze wydam dużo pieniedzy a potem się okaże że klapa. Dzięki z góry za jakiekolwek informacje:) Odpowiedz Link Zgłoś
marikaso Re: działka budowlana 08.03.07, 12:21 Sprawdź plan zagospodarownania danego terenu, a jesli go nie ma to najbezpieczniej jest wystapić o warunki zabudowy (obecny własciciel działki moze to zrobic, czeka sie ze 2 tyg. a masz 100% pewnośc czy postrawisz tam dom czy nie) Sprawdź tez czy moze taki plan jest w przygotowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Venus_ka Re: działka budowlana IP: *.skok-stef.com.pl 08.03.07, 14:18 no niedługo sie okaże czy wogóle bedzie na czym :) zastanawiam sie jeszcze nad tym Pruszczem, nie znam takich ładnych miejsc w jego okolicy :(( zadnych jeziorek, lasków...po drugiej stronie obwodnicy mi sie bardziej podoba. Zobaczymy. A póki co dzięki za pomoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienek Re: działka budowlana IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.07, 02:20 W tej cenie mozesz znalezc działki za Pruszczem - Łęgowo, Różyny przy trasie nr 1, ja znam Różyny jest tam ok, a ceny w granicach 50 - 70 pln i cos tam ludzie kupuja, a od Gdańska to niecale 20 km i mieszka sie tam podobno niezle. A w okolicach Pruszcza sa lasy i jeziorka. I jeszcze jedno jesli sa dzialki w okolicach Pruszcza ale od strony zulaw to pamietaj ze to tereny podmokle i gorzej sie buduje, no i pamietaj o powodziach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sfdsul Re: działka budowlana IP: *.gdynia.mm.pl 08.03.07, 22:02 a moze ktos wie jakie sa ceny w Gdynii za jakis czas zaczynam poszukiwania, ale nie chce szukac kilkadziesiat km od Gdynii, chyba lepiej wiekszy kredyt i dzialka blizej, mysle ze koszt benzyny spokojnie pokryje roznice w racie kredytu (jezyli oczywiscie kupuje sie na kredyt) mam znajomych ktorzy poszli na cene nie przeliczajac wszystkiego i teraz troche klna, bo dojazdy to nie jest nic milego i cczesto z krotkiego wypadu do Gdyni na zakupy robi sie calodzienna wyprawa :)) wiec lpiej wszystko dobrze policzyc (godziny w korkach-paliwo itd) a wracajac do cen to moze cos na Chwarznie/Wiczlinie jak przejezdam to mi sie podoba i duzo terenow jeszcze niezamieszkanych, moze ktos ma jakies pojecie o cenach w tych rejonach ?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Venus_ka Re: działka budowlana IP: *.skok-stef.com.pl 09.03.07, 08:44 a Reda? na forum znalazałam bardzo dobre opinie na temat tego miasteczka i podobno są jeszcze działki :) Odpowiedz Link Zgłoś
idid Re: działka budowlana 09.03.07, 09:23 Generalnie słabo, działek z zasadzie nie ma. A ceny widziałam od 150PLN (za rolne) do 300PLN - piszę o Wiczlinie. Też o tej lokalizie myślałam, ale brak działek mnie odwiódł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiekKG Re: działka budowlana IP: *.chello.pl 11.03.07, 07:31 dobrym pomyslem jest zgloszenie sie do dobrego biura posrednictwa nieruchomosci. 1. wchodzisz i pytasz-biuro korzysta z bazy danych wspolnych dla wszystkich (prawie) biur nieruchomosci w 3-miescie (program nazywa sie BIUROWIN). 2. precyzujesz swoje oczekiwania,okreslasz +- cene , biuro Ci cos wyszuka.Ty jestes zainteresowana kilkoma ofertami, wyrazasz wole obejrzenia ich-wtedy mozesz podpisac umowe posrednictwa otwarta, LUB (na wylacznosc umowa obliguje Cie do wspoldzialania TYLKO z tym jednym posrednikiem,zadnym innym). 3. Po podpisaniu umowy placisz posrednikowi 3-2,5% prowizji od ceny ale juz zawartej transakcji. Posrednik musi Ci znalezc najpierw konkretna, odpowiadajaca Ci dzialke, sprawdzic jej stan prawny i warunki jej uzytkowania,zabudowy itd.W tej bazie danych jest kilkaset dobrych ofert.Ogolnie wszystkich jest kilkanascie tysiecy(mowa o wszystkich nieruchomosciach). Posrednik z LICENCJA i UBEZPIECZENIEM od skutkow OC- to w miare pewny posrednik. Sprobuj. To moze Ci sie oplacic bez zbednych spekulacji, bez ryzyka, bez kosztow dodatkowych na jezdzenie i sprawdzania na swoja reke.Te koszty oszczedzisz-te koszta beda wpisane w prowizje dla posrednika, z gwarancja pewnego w sensie PRAWNYM zakupu dzialki. Zycze powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiekKG Re: działka budowlana IP: *.chello.pl 11.03.07, 07:40 zapomnialem: wejdz na strone pbon.pl i na nieruchomosci pomorza gdanskiego- npg.com.pl. Tam jest troche ofert i mozna znalezc porady prawno-praktyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: działka budowlana IP: *.st.vc.shawcable.net 13.03.07, 07:57 Czy ktos ma rozeznanie na temat dzialek budowlanych tj.Sitno,borowo k/Zukowa chodzi mi o cene za metr kwadratowy.Dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
marikaso Re: działka budowlana 13.03.07, 09:06 budowlane od 70 PLN/m2. Taniej w Dzierżążnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: działka budowlana IP: *.st.vc.shawcable.net 13.03.07, 16:40 Dziekuje za inf.Marikaso. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajnik Otomin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 13:52 czy w Otominie kupie działke za 100-120 zł za metr kwadratowy??szukam około 700-800 metrów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Otomin IP: *.st.vc.shawcable.net 14.03.07, 21:24 Wiesz jesli chodzi o Otomin to w tej cenie bedzie trudno znalesc.Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Venus_ka Re: Otomin IP: *.chello.pl 15.03.07, 18:50 a Somonino? troche daleko, ale znalazłam fajna okazję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realny Re: Otomin IP: *.st.vc.shawcable.net 16.03.07, 20:01 Ja rozumiem,ze to sie przedewszystkim wiaze z zasobami finansowymi ale trzeba starac sie kupic ziemie nawet rolna bo nie oszukujmy sie jeszcze ceny wzrosna.Pzrd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Venus_ka Re: Otomin IP: *.chello.pl 16.03.07, 20:46 no tak rolną tez można...ale ceny rolnych sa też wyskoie, apotem doliczysz koszt uzbrojenia, przekształcenia i wychodzi całkiem sporo Odpowiedz Link Zgłoś
idid Re: działka budowlana 05.04.07, 09:10 Jak idą poszukiwania? Ja ostatnio widziałam kilka ogłoszeń w Pępowie za około 100PLN/m2. Zwariowały te ceny ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Venus_ka Re: działka budowlana IP: *.skok-stef.com.pl 05.04.07, 13:58 nic nie znalazłam...za 100 zł? kurcze kupiłabym taką działkę pod warunkiem, że miałaby max. 600m2 i była uzbrojona we wszystkie media. Myślałam, że da rade kupić działkę blisko i do 50 tyś zł.....ale widać nie. Może jeszcze coś się trafi, ale juz straciłam zapał:( Odpowiedz Link Zgłoś
idid Re: działka budowlana 12.04.07, 11:56 http://www.gratka.pl/dom/szukaj.phtml?id_podrubryka=3&id_rubryka=1&id_region=11&miasto=P%EApowo&dzielnica=&rodzaj_dzialki=0&metraz_od=&metraz_do=&id_jednostka_pow=1&cena_od=&cena_do=&id_waluta=1&slowa=&numer_oferty=&ulica=&dojazd=0&z_dnia=-1&inte=on&gaze=on&biur=on&search=&szukaj=Szukaj Tutaj działki - wielkości niestety nie takie małe, ale z tego co wiem to dla nowo dzielonych tam jest minimum 1000m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: działka budowlana IP: 195.116.196.* 05.04.07, 13:55 Ja znalazłem super działkę w Trąbkach Wielkich za 50zł/m2. To 20km od Gdańska, 10km od Pruszcza. Niedługo zaczynam budować dom. Kupiłem przez biuro nieruchomości z Gdańska Wrzeszcza. Partnerzy się nazywają na Grunwaldzkiej są. Fajna Agentka Adriana czy Ariadna czy jakoś tak pokazała mi w ciągu jednego dnia 7 działek i wybrałem. Tam mają najwięcej ofert. Wcześniej szukałem po innych biurach- porażka. Zapłaciłem co prawda prowizję ok. 4000 ale nic nie musiałem załatwieć tylko na umowę pojechałem. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Venus_ka Re: działka budowlana IP: *.skok-stef.com.pl 05.04.07, 15:36 no proszę :) super. a czy zdradzisz mi jakiej wielkości jest Twoja działka? Ja też się zastanawiałam nad Trąbkami, ale wydawało mi sie jakoś tak...daleko. 4000 tyś. prowizji to sporo, z tego co się orientuję to biura nieruchomości biora 2-3% prowizji, no chyba, że Twoja działka kosztowała 200 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julek Re: działka budowlana IP: *.st.vc.shawcable.net 05.04.07, 17:06 Czy ktos zna swieze ceny okl.Zukowa konkretnie:Sitno,Borowo,dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: działka budowlana IP: 66.194.5.* 05.04.07, 17:35 Mnie natomiast interesuje dzialka pod domek letniskowy gdzies nad jeziorem, ok. 1000m kw., najlepiej okolice Koscierzyny. Gdzie i za ile mam szanse cos znalezc? Dziekuje :0 A. Odpowiedz Link Zgłoś
halinaxx Re: działka budowlana 05.04.07, 20:09 zapytaj w Urzędzie Gminy Stężyca - są działki nad jeziorem w Starych Czaplach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: działka budowlana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 09:06 Moja działka kosztowała niecałe 80 tyś. 1500m2. A prowizji pobierają 3%. Ale można negocjować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: działka budowlana IP: *.bois.qwest.net 12.04.07, 21:57 ja polecam szukanie w Gd.-Chelmie,Otominie i Suleczynie.tylko trzeba troche w to pracy wlozyc.powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maboo Re: działka budowlana IP: 212.160.172.* 13.04.07, 09:51 Dla porównania lokalizacji i cen pochwalę się co kupuje. Jest to działka w Lublewie o pow ok 1250m2. Teren posiada plan zagospodarowania przestrzennego, wokół budują się domy. W ulicy są wszystkie media: prąd, woda, gaz, kanalizacja. Działeczka będzie kosztować około 84PLN/m2 i jest to bardzo dobra cena w tej lokalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Venus_ka Re: działka budowlana IP: *.skok-stef.com.pl 13.04.07, 15:20 ja się wogóle zastanawiam czy budować...przy takich cenach materiałów. Nie należę do osób, które panikują z byle powodu, jednak martwi mnie to że coraz więcej się o tym słyszy. Mnóstwo ludzi sie martwi, że nie wystarczy im kredytu bo materiały drożeją. Do tego grunty takie drogie ehhh co to sie porobiło :( Żeby to człowiek wiedział to jużby dawno miał działkę..za kilkanaście tyś zł. Odpowiedz Link Zgłoś
znaniec1 Re: działka budowlana 13.04.07, 21:57 a ja szukam czegos w okolicach Gdyni, czy ktos wie gdzie szukać. cena do 170 tys zł. ok 1000 m Odpowiedz Link Zgłoś
jolinek77 Lublewo 15.04.07, 21:58 rzeczywiscie mozna powiedzieć że to uper okazja w Lublewie kupic ziemie za 80zł jezeli jst taqkich działek więcej baqrdzo proszę o kontakt jolagra@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
idid Re: działka budowlana 16.04.07, 08:23 Za ta cenę dałoby się znaleźć coś w Chwaszczynie, ale nie wiem czy dokładnie 1000m2. Widziałam oferty działek 800m2 za ok.180tys. Odpowiedz Link Zgłoś
znaniec1 Re: działka budowlana 16.04.07, 21:21 idid napisała: > Za ta cenę dałoby się znaleźć coś w Chwaszczynie, ale nie wiem czy dokładnie > 1000m2. Widziałam oferty działek 800m2 za ok.180tys. > > a czy mogłabym prosic o jakies namiary? będe bardzo wdzieczna. pozdarwiam Odpowiedz Link Zgłoś
idid Re: działka budowlana 30.04.07, 09:27 znaniec1 napisała: > idid napisała: > > > Za ta cenę dałoby się znaleźć coś w Chwaszczynie, ale nie wiem czy dokład > nie > > 1000m2. Widziałam oferty działek 800m2 za ok.180tys. > > > > > > a czy mogłabym prosic o jakies namiary? > będe bardzo wdzieczna. > pozdarwiam > Dostałam te namiary od agenta z agencji, to nie były oferty na wyłaczność, a agencje wymieniają się między sobą, więc gdybyś była zaineteresowana to proponuję udać się do jakiejś agencji. Oni mają wspólne bazy. Pozdrawiam i powodzenia Ja nadal szukam... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mabooo Re: działka budowlana IP: 212.160.172.* 16.04.07, 10:40 Dlatego warto zastanowić się nad budową domu w technologi szkieletu drewnianego. Oczywiście zaraz pojawi się grupa zagorzałych przeciwników twierdzących, że będziesz mieszkała w "kartonie". Sam byłem bardzo sceptyczny do tego sposobu budowy domu, ale mam kilku znajomych mieszkających w takich domach od kilku, a nawet kilkunastu lat i wszystko jest OK. Plusy szkieletora: -szybka budowa; -koszty możliwe do oszacowania (trudne dla budynków murowanych ze względu na galopujące ceny materiałów); -nie ma problemu z ekipami murarzy uciekającymi do Irlandii; -dom jest ciepły i tani w utrzymaniu (ogrzewanie to koszt do 10m2 drewna na rok); -Można szybko mieć swój dom w cenie większego mieszkania; Minusy nieobiektywne: -Tradycjonaliści będą Ci marudzić, że mieszkasz w kartonie, że drewniany to bee.. itd. itp. - oczywiście wszystko to będą mówic dopiero jak im powiesz że to jest szieletor, bo normalnie jest to nie do zauważenia dla przeciętnego laika; Reasumując planuje postawić szieletora o powierzchni użytkowej około 120m2 i zmieścić się w kwocie 300tyś i zacząć mieszkać. Mabooo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realny Re: działka budowlana IP: *.st.vc.shawcable.net 18.04.07, 23:01 I znowu przez Euro-2012-nieruchomosci beda wzrastac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiem Re: działka budowlana IP: *.st.vc.shawcable.net 20.04.07, 00:16 Jak z filmu - Nikodem Dyzma-podrozeje napewno podrozeje?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdorota11 Re: działka budowlana IP: *.wp-sa.pl 02.05.07, 14:11 przeczytałam sobie wszystkie posty i tak nasuwa mi się jeden wniosek, najpierw trzeba przeczytać MPZP lub wystąpić o warunki zabudowy, bo w odleglejszych od gdańska miejscowościach, działka budowlana nie moze mieć mniej niż 1000m albo nie można budowac bliźniaków itp. Nie ma sensu kupowac działki 800m2 bo tania, skoro musi miec i tak 1000m2 zeby dostać pozwolenie. No i jeśli w MPZP jest to teren przeznaczony pod zabudowe jednorodzinną, to nawet jeśli jest to działka rolna to i tak mozna się na niej budować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiem Re: działka budowlana IP: *.st.vc.shawcable.net 02.05.07, 18:30 Cement w gore,pustaki,cegly to samo jeszcze drozej.Tak rzad wspomaga????? budujacych o zgroza. Odpowiedz Link Zgłoś
sopot_w_sierpniu A ja sprzedam 02.05.07, 18:49 Dzialeczke. Kolbudy, 1030 m/kw.bez slupow, cmentarzy i bagien :)Okolica czesciowo zabudowana. Na wzgorzu ale zupelnie plaska, warunki zabudowy sa, plan zagospodarowania jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do poprzednika Re: A ja sprzedam IP: *.st.vc.shawcable.net 03.05.07, 21:27 Po 1wsze czy to dzialka budowlana,a po 2gie czy ma jest uzbrojona??????Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
sopot_w_sierpniu Re: A ja sprzedam 04.05.07, 00:20 Dzialka budowlana. Woda, prad, kanalizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: A ja sprzedam IP: *.chello.pl 04.05.07, 17:04 A w jakiej cenie ta dzialeczka????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Venus_ka Re: działka budowlana IP: *.skok-stef.com.pl 04.05.07, 08:14 ...i pewnie za 300 tyś. :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realnie Re: działka budowlana IP: *.st.vc.shawcable.net 06.05.07, 21:35 W okolicach Kartuz,Zukowo,Borowo,Sitno od stu zlotych za m kwadr.i wiecej.....??? Odpowiedz Link Zgłoś
jolinek77 sopot-w-sierpniu 07.05.07, 11:45 poproszę o numer telefonu na mail jolagra@tlen.pl jezeli oczywiscie oferta sprzedazy działki jest aktualna Odpowiedz Link Zgłoś
znaniec1 Re: sopot-w-sierpniu 07.05.07, 18:39 ja rowniez poprosze o kontakt na priv o ile sprawa aktualna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jas Re: sopot-w-sierpniu IP: *.st.vc.shawcable.net 09.05.07, 19:44 Dzialki budowlane sa drogie ale za 3,4lata dzisiejsze ceny bedziemy wspominali jak bylo -TANIO-niestety????? Odpowiedz Link Zgłoś
japonczyk1 Re: sopot-w-sierpniu 11.05.07, 01:31 Przepraszam, nie pamietam czy Ci odpowiedzialem ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realne Re: sopot-w-sierpniu IP: *.st.vc.shawcable.net 14.05.07, 02:12 Sporo slychac opini po Euro-2012 nieruchomosci zjada w dol???? Nie oszukujmy sie jezeli nawet to minimalnie,a dzisiejsze ceny i tak wygorowane beda milym wspomnieniem jak to bylo tanio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula. Re: sopot-w-sierpniu IP: *.sttl.mdsg-pacwest.com 14.05.07, 02:26 Niestety, ceny dzialek beda wzrastac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Uli Re: sopot-w-sierpniu IP: *.st.vc.shawcable.net 16.05.07, 22:16 Oczywiscie masz racje,ze dzialki beda szly w gore,a jezeli spadna to minimalnie i na moment. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Budowlaniec Re: działka budowlana IP: *.st.vc.shawcable.net 17.05.07, 18:48 W tamtej okolicy????? tzn.jakiej?????hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Budujmy??????????? Re: działka budowlana IP: *.st.vc.shawcable.net 19.05.07, 18:03 A panstwo najbardziej wspiera budujacych????????????,kiedy materialy ,cement,cegly,drewno szybuja w gore????hm nic dodac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: działka budowlana IP: *.st.vc.shawcable.net 23.05.07, 18:12 Niestety kiedy materialy budowlane pna sie w gore,a Ci co kupuja dzialki musza budowac bo to pierwsze i drugie napewno nie potanieje.Taka tendencja jest wszedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chyba Re: działka budowlana IP: *.st.vc.shawcable.net 05.06.07, 21:53 Media twierdza,ze nieruchomosci tanieja jakos tego nie widac??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: działka budowlana IP: *.cust.tele2.de 09.08.07, 21:06 do venuski jak cie interesuje to widzialem dobre ogloszenie o sprzedazy dzialki budowlanej blisko Gdanska w miejscowosci Koszwaly za 70 zl/m2 to bardzo tanio , jak cie zainteresuje to patrz na emieszkania.com.pl dzialki budowlane blisko Gdanska E-MAIL sprzedajacego to edytakulpienski@onet.eu sprawdz mysle ze warto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: działka budowlana IP: *.cust.tele2.de 09.08.07, 20:42 Bardzo mi przykro ale bedziesz miec duze problemy w znalezieniu za ta cene dzialki budowlanej , chyba ze w bardzo marnej okolicy. W przyzwoitej okolicy tj gdzie sa dobre warunki komunikacyjne , dostep do mediow itd musisz wydac minimum 70-80 zl za 1m2 dzialki budowlanej w odleglosci od Trojmiasta nawet 25 -30 km.Chyba ze znajdziesz dzialke rolna ktora w przyszlosci moze byc przeksztalcona w dzialke budowlana ale to nie jest takie proste i trwa latami. Zycze ci powodzenia w znalezieniu dzialki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keraj Re: działka budowlana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.07, 12:03 a ja polecam Przczółki , szukałem wszędzie - zawsze coś nie tak .. Urząd Gminy na dobrym poziomie ! o co kolwiek nie spytam - podpowiedzą .Maja specjalną infolinie ! . Do Gdańska nie daleko , do Tczewa też !. Kolej ,PKS, komunikacja podmiejska . Ceny ? od ok. 40 - 70 zł.Polecam . Odpowiedz Link Zgłoś