Dodaj do ulubionych

działka budowlana

27.02.07, 14:44
czy sa jeszcze w okolicach Trójmiasta miejsca gdzie można kupić działkę
budowlaną w cenie do 50 zł/m2?? Będę wdzięczna za pomoc
Obserwuj wątek
    • marikaso Re: działka budowlana 27.02.07, 15:50
      zalezy o jaką odległośc od Trójmiasta Ci chodzi:)
      • Gość: Venus_ka Re: działka budowlana IP: *.skok-stef.com.pl 27.02.07, 15:57
        Chwaszczyno, Żukowo, Miszewo, Pępowo, Czaple...tam najbardziej. Ewentualnie
        jescze Wejherowo lub w stronę Wa-wy.
        • marikaso Re: działka budowlana 28.02.07, 12:06
          Chwaszczyno, Żukowo, Miszewo- nie ma szans. Pępowo , Czaple, jest nikła szansa
          (ale bez uzbrojenia).Jeszcze w zeszłym roku były w Pepowie,Sulminie, Łapinie
          działki w całkiem fajnych cenach.... W strone Wawy- hm, no im dalej od "7" i
          Gdanska, tym taniej, ale pewnie nie o to Ci chodzi.
    • Gość: fetor Re: działka budowlana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 19:34
      ni ma. ponizej 90 plz nie zejdziesz
      • Gość: Venus_ka Re: działka budowlana IP: *.skok-stef.com.pl 28.02.07, 13:46
        znalazałam...w pruszczu gdańskim i w miszewku
        • Gość: Venus_ka Re: działka budowlana IP: *.skok-stef.com.pl 28.02.07, 13:47
          jadę oglądać...zobaczymy co z tego będzie
        • Gość: Venus_ka Re: działka budowlana IP: *.skok-stef.com.pl 28.02.07, 13:48
          acha no i znalazłam w Cedrach Wlk. na trasie do Wa-wy.
        • marikaso Re: działka budowlana 28.02.07, 14:25
          no to super;) długo juz szukasz działki? Ja przez rok szukałam, fuksem znalazłam
          i szczesliwa jestem , ze juz nie muszę ślęczeć nad ofertami;) Trzymam kciuki, a
          by i Tobie sie udało!
          • Gość: Venus_ka Re: działka budowlana IP: *.skok-stef.com.pl 28.02.07, 14:33
            no właśnie dość długo...:( mam nadzieję, że coś w końcu znajdę. Problem jest
            też, bo nie chce dużej działki (ok 700- 800 m2) wszędzie są duże. Ale jestem
            dobrej myśli. Dzięki za dobre słowo:)) a możesz zdradzić gdzie znalazłaś
            działkę i udzielić mi ewentualnie jakis wskazówek co do okolic, w których warto
            szukac? Bardzo dziekuje z góry i pozdrawiam cieplutko :)
            • marikaso Re: działka budowlana 28.02.07, 15:46
              Szukalismy w Łapinie, Sulminie, Czapelsku, Otominie, Kiełpinie, Baninie,
              Jankowie, Bielkówku, Pępowie, Miszewku. Za kazdym razem cos było nie tak- a to z
              widokiem na cmentarz, a to ze słupem elektrycznym na srodku, a to w dołku i
              podmokła, albo z nie uregulowaną sytuacją prawną.Albo za droga;) MASAKRA.W końcu
              sie udało. Mozesz poszukac jeszcze w okolicach Przywidza, jesli to nie za daleko
              dla Ciebie-tam mozna trafic na całkiem niedrogą i fajna działkę. Albo Hopowo. I
              okolice Żukowa całkiem OK.
    • idid Re: działka budowlana 06.03.07, 13:18
      A czy ktoś wie ile może kosztować działka w okolicach Pępowa, Żukowa - ale
      uzbrojona?
      • Gość: znawca Re: działka budowlana IP: *.chello.pl 06.03.07, 14:05
        Pepowo ok 70zł/m kw, Zukowo ok 100zł/m kw. Ogólnie Zukowo odradzam, brzydkiwe
        • Gość: ZUKOWIANKA Re: działka budowlana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 08:55
          sam jesteś brzydki.

A do autorki wątku: dowiedz się w urzędzie gminy Żukowa czy kupując działkę
          poniżej 1000 m kw. nie będziesz miała kłopotów z pozwoleniem na budowę.
          • idid Re: działka budowlana 07.03.07, 09:20
            Dzięki za informację :)
            • Gość: Venus_ka Re: działka budowlana IP: *.skok-stef.com.pl 07.03.07, 11:18
              narazie mam zamiar tylko zakupić działkę, a budowa najwcześniej w przyszłym
              roku, a w przyszłym roku nie bedzie juz pozwoleń na budowę :)) Ale oczywiście
              wszystko sparwdzę zanim kupię....jeśli kupię, nawet nie wiedziałam że to takie
              trudne. Ostatnio znalazłam działkę w Glinczu za nieduże
              pieniądze...zarezerwowana :((( myslałam już zeby zgłosic sie do jakiegoś biura
              nieruchomiści, żeby mi znaleźli to co mnie interesuje. Co o tym myslicie ?
              • marikaso Re: działka budowlana 07.03.07, 11:57
                zgłosic do agencji sie mozna, ale szczerze powiem, ze u nas srednio to
                wygladało- tzn. baze ofert mieli mizerną, wiedze o danej działce tez, duzo ofert
                było nieaktualnych..no i większość agencji miało w swojej bazie te same
                działki...Moze źle trafiliśmy...Naszą działkę kupiliśmy dzieki ogłoszeniu na
                traderze. Duzo ofert było w anonsach. Oprócz tego dzwoniłam po sołtysach i
                pytałam czy nie wiedza czy w ich okolicy ktos działki sprzedaje. Jeździlismy tez
                po interesujących nas wioskach/miejscowościach i pytalismy ludzi.
                Jak to wszystko sobie przypomne to jest jeszcze bardziej szczesliwa, że juz nie
                musze szukac;)))

Jak to nie bedzie potrzebne pozwolenie na budowę??? To jakie beda obwarowania,
                bo nie możliwe jest zeby mozna było sobie stawiac cokolwiek, gdziekolwiek;)
                Mozesz dac jakiegos linka?
                pozdrawiam
                • Gość: Venus_ka Re: działka budowlana IP: *.skok-stef.com.pl 07.03.07, 13:42
                  niestety nie mam żadnego linka. Niedawno słyszałam, że od 01 stycznia 2008 roku
                  ma nie być pozwoleń na budowę, byłoby fajnie i mam nadzieję, że wejdzie to w
                  zycie.
                  A co do działki to juz zaczynam rezygnować powoli. Trochę martwi mnie to że 20
                  km od Gdańska to dość daleko :( No zobaczymy...może w ten weekend cos znajdę.
                  • Gość: Venus_ka Re: działka budowlana IP: *.skok-stef.com.pl 07.03.07, 13:44
                    dzięki ogłoszeniu na traderze?? co to takiego? sorki, ale nie mam pojęcia :(((
                    • Gość: Karola Re: działka budowlana IP: *.chello.pl 07.03.07, 19:07
                      Venus - a co z ta dzialka w Pruszczu? Ogladalas juz ja? Rzeczywiscie byla za
                      50zl/m? Gdzie znalazlas to ogloszenie? Ja tez poszukuje dzialki w okolicy
                      Pruszcza ok. 1000 m. Pozdrawiam
                      • roto Bogatka, Wiślinka 40 zł mkw 07.03.07, 22:06
                    • marikaso Re: działka budowlana 08.03.07, 09:34
                      www.trader.pl (nie wiem czy nie wytną;)))
                      W okolicach Pruszcza, jak szukałam, dość tanio było w Rokitnicy i Jagatowie,ale
                      nie wiem jak teraz...
                      • Gość: Venus_ka Re: działka budowlana IP: *.skok-stef.com.pl 08.03.07, 10:42
                        racja w okolicach Pruszcza mozna w miare tanio kupić działkę ok 35-50 zł. A
                        powiedzcie mi jedna rzecz ( te któe już budowały :))Zanim zakupię działkę np
                        600 - 700 m2 to muszę sprawdzić czy jakikolwiek domek da się tam postawić. Czy
                        może sie np. okazac że nie postawie domu nawet 120 m 2. Jesli zakupię już
                        działkę, jest uzbrojona, czy jest jeszcze coś co muszę załątwić? Oczywiscie
                        oprócz pozwolenia na budowę?? Pytam bo mnie przeraża myśl ze wydam dużo
                        pieniedzy a potem się okaże że klapa. Dzięki z góry za jakiekolwek informacje:)
                        • marikaso Re: działka budowlana 08.03.07, 12:21
                          Sprawdź plan zagospodarownania danego terenu, a jesli go nie ma to
                          najbezpieczniej jest wystapić o warunki zabudowy (obecny własciciel działki moze
                          to zrobic, czeka sie ze 2 tyg. a masz 100% pewnośc czy postrawisz tam dom czy nie)
                          Sprawdź tez czy moze taki plan jest w przygotowaniu.
                          • Gość: Venus_ka Re: działka budowlana IP: *.skok-stef.com.pl 08.03.07, 14:18
                            no niedługo sie okaże czy wogóle bedzie na czym :) zastanawiam sie jeszcze nad
                            tym Pruszczem, nie znam takich ładnych miejsc w jego okolicy :(( zadnych
                            jeziorek, lasków...po drugiej stronie obwodnicy mi sie bardziej podoba.
                            Zobaczymy. A póki co dzięki za pomoc :)
                            • Gość: gienek Re: działka budowlana IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.07, 02:20
                              W tej cenie mozesz znalezc działki za Pruszczem - Łęgowo, Różyny przy trasie nr
                              1, ja znam Różyny jest tam ok, a ceny w granicach 50 - 70 pln i cos tam ludzie
                              kupuja, a od Gdańska to niecale 20 km i mieszka sie tam podobno niezle. A w
                              okolicach Pruszcza sa lasy i jeziorka. I jeszcze jedno jesli sa dzialki w
                              okolicach Pruszcza ale od strony zulaw to pamietaj ze to tereny podmokle i
                              gorzej sie buduje, no i pamietaj o powodziach.
    • Gość: sfdsul Re: działka budowlana IP: *.gdynia.mm.pl 08.03.07, 22:02
      a moze ktos wie jakie sa ceny w Gdynii za jakis czas zaczynam poszukiwania, ale
      nie chce szukac kilkadziesiat km od Gdynii, chyba lepiej wiekszy kredyt i
      dzialka blizej, mysle ze koszt benzyny spokojnie pokryje roznice w racie
      kredytu (jezyli oczywiscie kupuje sie na kredyt) mam znajomych ktorzy poszli na
      cene nie przeliczajac wszystkiego i teraz troche klna, bo dojazdy to nie jest
      nic milego i cczesto z krotkiego wypadu do Gdyni na zakupy robi sie calodzienna
      wyprawa :)) wiec lpiej wszystko dobrze policzyc (godziny w korkach-paliwo itd)
      a wracajac do cen to moze cos na Chwarznie/Wiczlinie jak przejezdam to mi sie
      podoba i duzo terenow jeszcze niezamieszkanych, moze ktos ma jakies pojecie o
      cenach w tych rejonach ??
      Pozdrawiam
      • Gość: Venus_ka Re: działka budowlana IP: *.skok-stef.com.pl 09.03.07, 08:44
        a Reda? na forum znalazałam bardzo dobre opinie na temat tego miasteczka i
        podobno są jeszcze działki :)
      • idid Re: działka budowlana 09.03.07, 09:23
        Generalnie słabo, działek z zasadzie nie ma. A ceny widziałam od 150PLN (za
        rolne) do 300PLN - piszę o Wiczlinie.
        Też o tej lokalizie myślałam, ale brak działek mnie odwiódł.
    • Gość: krzysiekKG Re: działka budowlana IP: *.chello.pl 11.03.07, 07:31
      dobrym pomyslem jest zgloszenie sie do dobrego biura posrednictwa nieruchomosci.
      1. wchodzisz i pytasz-biuro korzysta z bazy danych wspolnych dla wszystkich
      (prawie) biur nieruchomosci w 3-miescie (program nazywa sie BIUROWIN).
      2. precyzujesz swoje oczekiwania,okreslasz +- cene , biuro Ci cos wyszuka.Ty
      jestes zainteresowana kilkoma ofertami, wyrazasz wole obejrzenia ich-wtedy
      mozesz podpisac umowe posrednictwa otwarta, LUB (na wylacznosc umowa obliguje
      Cie do wspoldzialania TYLKO z tym jednym posrednikiem,zadnym innym).
      3. Po podpisaniu umowy placisz posrednikowi 3-2,5% prowizji od ceny ale juz
      zawartej transakcji. Posrednik musi Ci znalezc najpierw konkretna,
      odpowiadajaca Ci dzialke, sprawdzic jej stan prawny i warunki jej
      uzytkowania,zabudowy itd.W tej bazie danych jest kilkaset dobrych ofert.Ogolnie
      wszystkich jest kilkanascie tysiecy(mowa o wszystkich nieruchomosciach).
      Posrednik z LICENCJA i UBEZPIECZENIEM od skutkow OC- to w miare pewny posrednik.

Sprobuj. To moze Ci sie oplacic bez zbednych spekulacji, bez ryzyka, bez
      kosztow dodatkowych na jezdzenie i sprawdzania na swoja reke.Te koszty
      oszczedzisz-te koszta beda wpisane w prowizje dla posrednika, z gwarancja
      pewnego w sensie PRAWNYM zakupu dzialki. Zycze powodzenia.
      • Gość: krzysiekKG Re: działka budowlana IP: *.chello.pl 11.03.07, 07:40
        zapomnialem: wejdz na strone pbon.pl i na nieruchomosci pomorza gdanskiego-
        npg.com.pl.
        Tam jest troche ofert i mozna znalezc porady prawno-praktyczne.
        • Gość: JA Re: działka budowlana IP: *.st.vc.shawcable.net 13.03.07, 07:57
          Czy ktos ma rozeznanie na temat dzialek budowlanych tj.Sitno,borowo k/Zukowa
          chodzi mi o cene za metr kwadratowy.Dziekuje.
          • marikaso Re: działka budowlana 13.03.07, 09:06
            budowlane od 70 PLN/m2. Taniej w Dzierżążnie.
            • Gość: JA Re: działka budowlana IP: *.st.vc.shawcable.net 13.03.07, 16:40
              Dziekuje za inf.Marikaso.
    • Gość: pytajnik Otomin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 13:52
      czy w Otominie kupie działke za 100-120 zł za metr kwadratowy??szukam około 700-800 metrów.
      • Gość: Darek Re: Otomin IP: *.st.vc.shawcable.net 14.03.07, 21:24
        Wiesz jesli chodzi o Otomin to w tej cenie bedzie trudno znalesc.Pzdr.
        • Gość: Venus_ka Re: Otomin IP: *.chello.pl 15.03.07, 18:50
          a Somonino? troche daleko, ale znalazłam fajna okazję
          • Gość: Realny Re: Otomin IP: *.st.vc.shawcable.net 16.03.07, 20:01
            Ja rozumiem,ze to sie przedewszystkim wiaze z zasobami finansowymi ale trzeba
            starac sie kupic ziemie nawet rolna bo nie oszukujmy sie jeszcze ceny
            wzrosna.Pzrd.
            • Gość: Venus_ka Re: Otomin IP: *.chello.pl 16.03.07, 20:46
              no tak rolną tez można...ale ceny rolnych sa też wyskoie, apotem doliczysz koszt
              uzbrojenia, przekształcenia i wychodzi całkiem sporo
    • idid Re: działka budowlana 05.04.07, 09:10
      Jak idą poszukiwania? Ja ostatnio widziałam kilka ogłoszeń w Pępowie za około
      100PLN/m2. Zwariowały te ceny ziemi.
      • Gość: Venus_ka Re: działka budowlana IP: *.skok-stef.com.pl 05.04.07, 13:58
        nic nie znalazłam...za 100 zł? kurcze kupiłabym taką działkę pod warunkiem, że
        miałaby max. 600m2 i była uzbrojona we wszystkie media. Myślałam, że da rade
        kupić działkę blisko i do 50 tyś zł.....ale widać nie. Może jeszcze coś się
        trafi, ale juz straciłam zapał:(
        • idid Re: działka budowlana 12.04.07, 11:56
          http://www.gratka.pl/dom/szukaj.phtml?id_podrubryka=3&id_rubryka=1&id_region=11&miasto=P%EApowo&dzielnica=&rodzaj_dzialki=0&metraz_od=&metraz_do=&id_jednostka_pow=1&cena_od=&cena_do=&id_waluta=1&slowa=&numer_oferty=&ulica=&dojazd=0&z_dnia=-1&inte=on&gaze=on&biur=on&search=&szukaj=Szukaj

Tutaj działki - wielkości niestety nie takie małe, ale z tego co wiem to dla
          nowo dzielonych tam jest minimum 1000m2
    • Gość: as Re: działka budowlana IP: 195.116.196.* 05.04.07, 13:55
      Ja znalazłem super działkę w Trąbkach Wielkich za 50zł/m2. To 20km od Gdańska,
      10km od Pruszcza.
      Niedługo zaczynam budować dom.
      Kupiłem przez biuro nieruchomości z Gdańska Wrzeszcza. Partnerzy się nazywają
      na Grunwaldzkiej są. Fajna Agentka Adriana czy Ariadna czy jakoś tak pokazała
      mi w ciągu jednego dnia 7 działek i wybrałem. Tam mają najwięcej ofert.
      Wcześniej szukałem po innych biurach- porażka.
      Zapłaciłem co prawda prowizję ok. 4000 ale nic nie musiałem załatwieć tylko na
      umowę pojechałem.
      Powodzenia.
      • Gość: Venus_ka Re: działka budowlana IP: *.skok-stef.com.pl 05.04.07, 15:36
        no proszę :) super. a czy zdradzisz mi jakiej wielkości jest Twoja działka?
        Ja też się zastanawiałam nad Trąbkami, ale wydawało mi sie jakoś tak...daleko.
        4000 tyś. prowizji to sporo, z tego co się orientuję to biura nieruchomości
        biora 2-3% prowizji, no chyba, że Twoja działka kosztowała 200 tys.
        • Gość: julek Re: działka budowlana IP: *.st.vc.shawcable.net 05.04.07, 17:06
          Czy ktos zna swieze ceny okl.Zukowa konkretnie:Sitno,Borowo,dziekuje
          • Gość: Anka Re: działka budowlana IP: 66.194.5.* 05.04.07, 17:35
            Mnie natomiast interesuje dzialka pod domek letniskowy gdzies nad jeziorem, ok.
            1000m kw., najlepiej okolice Koscierzyny. Gdzie i za ile mam szanse cos znalezc?

Dziekuje :0
            A.
            • halinaxx Re: działka budowlana 05.04.07, 20:09
              zapytaj w Urzędzie Gminy Stężyca - są działki nad jeziorem w Starych Czaplach
        • Gość: as Re: działka budowlana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 09:06
          Moja działka kosztowała niecałe 80 tyś. 1500m2. A prowizji pobierają 3%. Ale
          można negocjować.
          • Gość: kazik Re: działka budowlana IP: *.bois.qwest.net 12.04.07, 21:57
            ja polecam szukanie w Gd.-Chelmie,Otominie i Suleczynie.tylko trzeba troche w to
            pracy wlozyc.powodzenia.
            • Gość: maboo Re: działka budowlana IP: 212.160.172.* 13.04.07, 09:51
              Dla porównania lokalizacji i cen pochwalę się co kupuje. Jest to działka w
              Lublewie o pow ok 1250m2. Teren posiada plan zagospodarowania przestrzennego,
              wokół budują się domy. W ulicy są wszystkie media: prąd, woda, gaz,
              kanalizacja. Działeczka będzie kosztować około 84PLN/m2 i jest to bardzo dobra
              cena w tej lokalizacji.
              • Gość: Venus_ka Re: działka budowlana IP: *.skok-stef.com.pl 13.04.07, 15:20
                ja się wogóle zastanawiam czy budować...przy takich cenach materiałów. Nie
                należę do osób, które panikują z byle powodu, jednak martwi mnie to że coraz
                więcej się o tym słyszy. Mnóstwo ludzi sie martwi, że nie wystarczy im kredytu
                bo materiały drożeją. Do tego grunty takie drogie ehhh co to sie porobiło :(
                Żeby to człowiek wiedział to jużby dawno miał działkę..za kilkanaście tyś zł.
                • znaniec1 Re: działka budowlana 13.04.07, 21:57
                  a ja szukam czegos w okolicach Gdyni, czy ktos wie gdzie szukać.
                  cena do 170 tys zł. ok 1000 m
                  • jolinek77 Lublewo 15.04.07, 21:58
                    rzeczywiscie mozna powiedzieć że to uper okazja w Lublewie kupic ziemie za 80zł
                    jezeli jst taqkich działek więcej baqrdzo proszę o kontakt jolagra@tlen.pl
                  • idid Re: działka budowlana 16.04.07, 08:23
                    Za ta cenę dałoby się znaleźć coś w Chwaszczynie, ale nie wiem czy dokładnie
                    1000m2. Widziałam oferty działek 800m2 za ok.180tys.
                    • znaniec1 Re: działka budowlana 16.04.07, 21:21
                      idid napisała:

> Za ta cenę dałoby się znaleźć coś w Chwaszczynie, ale nie wiem czy dokładnie
                      > 1000m2. Widziałam oferty działek 800m2 za ok.180tys.
                      >
                      >

a czy mogłabym prosic o jakies namiary?
                      będe bardzo wdzieczna.
                      pozdarwiam
                      • idid Re: działka budowlana 30.04.07, 09:27
                        znaniec1 napisała:

> idid napisała:
                        >
                        > > Za ta cenę dałoby się znaleźć coś w Chwaszczynie, ale nie wiem czy dokład
                        > nie
                        > > 1000m2. Widziałam oferty działek 800m2 za ok.180tys.
                        > >
                        > >
                        >
                        > a czy mogłabym prosic o jakies namiary?
                        > będe bardzo wdzieczna.
                        > pozdarwiam
                        >

Dostałam te namiary od agenta z agencji, to nie były oferty na wyłaczność, a
                        agencje wymieniają się między sobą, więc gdybyś była zaineteresowana to
                        proponuję udać się do jakiejś agencji. Oni mają wspólne bazy.
                        Pozdrawiam i powodzenia

Ja nadal szukam... :(
                • Gość: mabooo Re: działka budowlana IP: 212.160.172.* 16.04.07, 10:40
                  Dlatego warto zastanowić się nad budową domu w technologi szkieletu
                  drewnianego. Oczywiście zaraz pojawi się grupa zagorzałych przeciwników
                  twierdzących, że będziesz mieszkała w "kartonie". Sam byłem bardzo sceptyczny
                  do tego sposobu budowy domu, ale mam kilku znajomych mieszkających w takich
                  domach od kilku, a nawet kilkunastu lat i wszystko jest OK.
                  Plusy szkieletora:
                  -szybka budowa;
                  -koszty możliwe do oszacowania (trudne dla budynków murowanych ze względu na
                  galopujące ceny materiałów);
                  -nie ma problemu z ekipami murarzy uciekającymi do Irlandii;
                  -dom jest ciepły i tani w utrzymaniu (ogrzewanie to koszt do 10m2 drewna na
                  rok);
                  -Można szybko mieć swój dom w cenie większego mieszkania;

Minusy nieobiektywne:
                  -Tradycjonaliści będą Ci marudzić, że mieszkasz w kartonie, że drewniany to
                  bee.. itd. itp. - oczywiście wszystko to będą mówic dopiero jak im powiesz że
                  to jest szieletor, bo normalnie jest to nie do zauważenia dla przeciętnego
                  laika;

Reasumując planuje postawić szieletora o powierzchni użytkowej około 120m2 i
                  zmieścić się w kwocie 300tyś i zacząć mieszkać.

Mabooo
                  • Gość: realny Re: działka budowlana IP: *.st.vc.shawcable.net 18.04.07, 23:01
                    I znowu przez Euro-2012-nieruchomosci beda wzrastac.
                    • Gość: Wiem Re: działka budowlana IP: *.st.vc.shawcable.net 20.04.07, 00:16
                      Jak z filmu - Nikodem Dyzma-podrozeje napewno podrozeje??????
    • Gość: mdorota11 Re: działka budowlana IP: *.wp-sa.pl 02.05.07, 14:11
      przeczytałam sobie wszystkie posty i tak nasuwa mi się jeden wniosek, najpierw
      trzeba przeczytać MPZP lub wystąpić o warunki zabudowy, bo w odleglejszych od
      gdańska miejscowościach, działka budowlana nie moze mieć mniej niż 1000m albo
      nie można budowac bliźniaków itp. Nie ma sensu kupowac działki 800m2 bo tania,
      skoro musi miec i tak 1000m2 zeby dostać pozwolenie. No i jeśli w MPZP jest to
      teren przeznaczony pod zabudowe jednorodzinną, to nawet jeśli jest to działka
      rolna to i tak mozna się na niej budować
      • Gość: Wiem Re: działka budowlana IP: *.st.vc.shawcable.net 02.05.07, 18:30
        Cement w gore,pustaki,cegly to samo jeszcze drozej.Tak rzad wspomaga?????
        budujacych o zgroza.
        • sopot_w_sierpniu A ja sprzedam 02.05.07, 18:49
          Dzialeczke.

Kolbudy, 1030 m/kw.bez slupow, cmentarzy i bagien :)Okolica czesciowo
          zabudowana.
          Na wzgorzu ale zupelnie plaska, warunki zabudowy sa, plan zagospodarowania jest.
          • Gość: Do poprzednika Re: A ja sprzedam IP: *.st.vc.shawcable.net 03.05.07, 21:27
            Po 1wsze czy to dzialka budowlana,a po 2gie czy ma jest uzbrojona??????Pozdr.
            • sopot_w_sierpniu Re: A ja sprzedam 04.05.07, 00:20
              Dzialka budowlana.
              Woda, prad, kanalizacja.
              • Gość: karola Re: A ja sprzedam IP: *.chello.pl 04.05.07, 17:04
                A w jakiej cenie ta dzialeczka?????
                • sopot_w_sierpniu Re: A ja sprzedam 04.05.07, 17:50
                  120 za meterek !
    • Gość: Venus_ka Re: działka budowlana IP: *.skok-stef.com.pl 04.05.07, 08:14
      ...i pewnie za 300 tyś. :(((
      • Gość: Realnie Re: działka budowlana IP: *.st.vc.shawcable.net 06.05.07, 21:35
        W okolicach Kartuz,Zukowo,Borowo,Sitno od stu zlotych za m kwadr.i
        wiecej.....???
        • jolinek77 sopot-w-sierpniu 07.05.07, 11:45
          poproszę o numer telefonu na mail jolagra@tlen.pl
          jezeli oczywiscie oferta sprzedazy działki jest aktualna
          • znaniec1 Re: sopot-w-sierpniu 07.05.07, 18:39
            ja rowniez poprosze o kontakt na priv o ile sprawa aktualna
            • Gość: Jas Re: sopot-w-sierpniu IP: *.st.vc.shawcable.net 09.05.07, 19:44
              Dzialki budowlane sa drogie ale za 3,4lata dzisiejsze ceny bedziemy wspominali
              jak bylo -TANIO-niestety?????
            • japonczyk1 Re: sopot-w-sierpniu 11.05.07, 01:31
              Przepraszam, nie pamietam czy Ci odpowiedzialem ??
              • Gość: Realne Re: sopot-w-sierpniu IP: *.st.vc.shawcable.net 14.05.07, 02:12
                Sporo slychac opini po Euro-2012 nieruchomosci zjada w dol???? Nie oszukujmy
                sie jezeli nawet to minimalnie,a dzisiejsze ceny i tak wygorowane beda milym
                wspomnieniem jak to bylo tanio
                • Gość: Ula. Re: sopot-w-sierpniu IP: *.sttl.mdsg-pacwest.com 14.05.07, 02:26
                  Niestety, ceny dzialek beda wzrastac.
                  • Gość: Do Uli Re: sopot-w-sierpniu IP: *.st.vc.shawcable.net 16.05.07, 22:16
                    Oczywiscie masz racje,ze dzialki beda szly w gore,a jezeli spadna to minimalnie
                    i na moment.
    • Gość: Budowlaniec Re: działka budowlana IP: *.st.vc.shawcable.net 17.05.07, 18:48
      W tamtej okolicy????? tzn.jakiej?????hmmm
      • Gość: Budujmy??????????? Re: działka budowlana IP: *.st.vc.shawcable.net 19.05.07, 18:03
        A panstwo najbardziej wspiera budujacych????????????,kiedy
        materialy ,cement,cegly,drewno szybuja w gore????hm nic dodac
        • Gość: Ja Re: działka budowlana IP: *.st.vc.shawcable.net 23.05.07, 18:12
          Niestety kiedy materialy budowlane pna sie w gore,a Ci co kupuja dzialki musza
          budowac bo to pierwsze i drugie napewno nie potanieje.Taka tendencja jest
          wszedzie.
          • Gość: Chyba Re: działka budowlana IP: *.st.vc.shawcable.net 05.06.07, 21:53
            Media twierdza,ze nieruchomosci tanieja jakos tego nie widac???????
          • Gość: edi Re: działka budowlana IP: *.cust.tele2.de 09.08.07, 21:06
            do venuski jak cie interesuje to widzialem dobre ogloszenie o
            sprzedazy dzialki budowlanej blisko Gdanska w miejscowosci Koszwaly
            za 70 zl/m2 to bardzo tanio , jak cie zainteresuje to patrz na
            emieszkania.com.pl dzialki budowlane blisko Gdanska E-MAIL
            sprzedajacego to edytakulpienski@onet.eu sprawdz mysle ze warto
    • Gość: Edyta Re: działka budowlana IP: *.cust.tele2.de 09.08.07, 20:42
      Bardzo mi przykro ale bedziesz miec duze problemy w znalezieniu za
      ta cene dzialki budowlanej , chyba ze w bardzo marnej okolicy. W
      przyzwoitej okolicy tj gdzie sa dobre warunki komunikacyjne , dostep
      do mediow itd musisz wydac minimum 70-80 zl za 1m2 dzialki
      budowlanej w odleglosci od Trojmiasta nawet 25 -30 km.Chyba ze
      znajdziesz dzialke rolna ktora w przyszlosci moze byc przeksztalcona
      w dzialke budowlana ale to nie jest takie proste i trwa latami.
      Zycze ci powodzenia w znalezieniu dzialki.
    • Gość: keraj Re: działka budowlana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.07, 12:03
      a ja polecam Przczółki , szukałem wszędzie - zawsze coś nie tak ..
      Urząd Gminy na dobrym poziomie ! o co kolwiek nie spytam -
      podpowiedzą .Maja specjalną infolinie ! . Do Gdańska nie daleko , do
      Tczewa też !. Kolej ,PKS, komunikacja podmiejska . Ceny ? od ok. 40 -
      70 zł.Polecam .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka