Gość: V. IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.03, 23:24 Pewno, niech lepiej świecą brudem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jan a. Re: Zabytki jak malowane (tylko do pierwszego pię IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.03, 08:22 na początek to zająłbym się na Tkackiej Bankiem który zamurował okno na parterze i wstawił tam bankomat a obok wstawił okno bez podziałów oraz ogródkiem który Pellowski wystawil przed Ratuszem - który jest w stylu berińskiego techno- i widać że ten cukiernik to nie kształcił się estetycznie pod niebem Italii, pieniadze i kultura idą razem dopiero w następnych pokoleniach oraz biurem turystycznym które na parterze na Ogarnej/ na wysokości Ratusza od podówrka/ wstawiło plastiki bez podziałów i to narazie wzystkie błedy które ostatnio widziałem- mam nadzieje że tym zajmie sie konserwator a nie tym jak bardzo niepasuje mu koncepcja fontanny - ktorej jeszcze nie ma; życze mu jak najlepiej ale narazie czarno widzę jego współpracę z miastem co może oznaczać krótki żywot tej nominacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pete Re: Zabytki jak malowane (tylko do pierwszego pię IP: *.alstom.pl / 172.20.6.* 15.07.03, 09:45 A mnie z kolei razi Budynek na Rajskiej, siedziba kilku banków (chyba 4 ?) i pubu Michalczewskiego. Syf i odpadające tynki ponad marmurami Millenium czy INGu i nie pamiętam jeszcze jakich. Pożałowania godne i ohydne Odpowiedz Link Zgłoś
pumeks Re: Zabytki jak malowane (tylko do pierwszego pię 15.07.03, 10:14 Gość portalu: Pete napisał(a): > A mnie z kolei razi Budynek na Rajskiej, siedziba kilku banków > (chyba 4 ?) i pubu Michalczewskiego. Syf i odpadające tynki ponad > marmurami Millenium czy INGu i nie pamiętam jeszcze jakich. > Pożałowania godne i ohydne Ale ten budynek nie podlega konserwatorowi zabytków. Zgłoś to do prezydenta Adamowicza, niech on się martwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga budynek NOT-u, totalna ruina IP: 62.181.161.* 15.07.03, 10:23 Apropos Rajskiej, zobaczcie w jakim stanie jest budynek (reprezantacyjny niegdyś) NOT-u, odpadające cegły z elewacji, dziurawe rynny, posadzki spękane, schody takie, że strach chodzić. Ruina taka, że wstyd!!! Odpowiedz Link Zgłoś
carollina Re: Zabytki jak malowane (tylko do pierwszego pię 15.07.03, 10:48 A kto zapłaci za remont elewacji? Bo chyba nie Wspólnoty, które nie mają pieniędzy na naprawę dachu, wymianę instalacji gazowych i grzewczych, naprawy instalacji kominowych, remonty klatki i tysiące innych drobniejszych napraw. Odpowiedz Link Zgłoś