Dodaj do ulubionych

Trojmiasto jest puste tego lata

IP: 217.99.200.* 19.07.01, 12:58
Pogoda nawet nie byla najgorsza jakis czas temu a w trojmiescie i tak pusto. Na
monciaku prawie nic sie nie dzieje na dlugiej tez. Zadnych ciekawych koncertow
albo imprez (no chyba ze liga B taka jak eros z ktorego robi sie gwiazde w
rodzaju madony).
Obserwuj wątek
    • Gość: KAM o której byles na Monciaku? IP: 195.205.37.* 19.07.01, 13:48
      Moze o 4 nad ranem - bo ja tam ledwo moglem przejsc ostatnio. Na dlugiej raczej
      tez ludzi nie brakuje.
      • Gość: mcroti Re: o której byles na Monciaku? IP: *.kiel.gazeta.pl 19.07.01, 15:19
        A w Kielcach zazdroszcza, że u nas tyle dziania na miesicie
        Tu dzisiaj zbierają pieniądze na Gdańsk, a główna atrakcja to Piasek
    • Gość: beast Re: Trojmiasto jest puste tego lata IP: *.nsm.pl 19.07.01, 16:35
      Gość portalu: Koles napisał(a):

> Pogoda nawet nie byla najgorsza jakis czas temu a w trojmiescie i tak pusto. Na
      >
      > monciaku prawie nic sie nie dzieje na dlugiej tez. Zadnych ciekawych koncertow
      > albo imprez (no chyba ze liga B taka jak eros z ktorego robi sie gwiazde w
      > rodzaju madony).

Pogoda była nędzna.Słońce w okresie od poczatku czerwca to był raczej wyjątek niż
      reguła,a jak było ciepło to albo sinice zaatakowały,albo przychodziły nieuchronne
      burze i deszcze,nadzwyczaj jak wiemy gwłtowne tego roku.
      Co do imprez akurat znajdujemy się w pewnym interwale;)w oczekiwaniu na
      Jarmark.Ale przecież były już różne festiwale dobrego humoru,teatralny,dni morza
      i Wisły(?).A w Brzeznie w każdy weekend gra jakiś znany polsky wykonawca.
      Zgadzam się pan Eros;) to gwiazda drugoligowa ,ale jest to druga liga
      europejska.W takiej ligowej hierarchii Europy polskie supergwiazdy to liga co
      najwyzej czwarta.
      • Gość: sharky Re: Trojmiasto jest puste tego lata IP: *.duckdive.dialup.pol.co.uk 22.07.01, 03:35
        Jak fajnie, ze mozna na cos zwalac: sinice, powodz, kretynski prezydent etc.
        Ale z tego widzialem przez lata swojego doroslego zycia (circa 10) zycie w
        Gdansku zawsze bylo w stanie agonii. Pisalem juz co mysle o centrum Gdanska,
        pubach i architekturze. Przez lata od rozpadu komuny niewiele zrobiono w
        miescie. Nikt z rzadzacych nie ma planu rozwoju Gdanska. Moim zdaniem tak
        bedzie wygladalo zycie w naszym pieknym miescie jeszcze przez wiele lat. Oto
        pare luznych pomyslow zeby umilic zycie kulturalne w Gdansku:
        - budowa budynku ktory stalby sie symbolem Gdanska w swiecie jak np Opera w
        Sydney
        - przywrocenie Staremu Miastu dawnej funkcji uslugowo-businessowej, wiecej
        rozrywki w centrum (a propos rozrywki: bylem wczoraj w Soho i wydaje mi sie ze
        czerwona lub nawet rozowa dzielnica przyciaga ludzi jak magnes- mie chodzi mi
        tylko o siec burdeli i sex-shopow ale miejsce gdzie znajduja sie tez puby,
        teatry, sklepy z gadzetami, muzyka uliczna, rykszarze, etc)
        - Wyspa Spichrzow...to ogromne wyzwanie.Mam nadzieje ze nikt nie zbuduje tam
        kolejnego krzyza ani kosciola. Jestem wierzacym katolikem ale uwazam ze to by
        byla kpina. Zreszta i tak nie ma na to kasy (chyba?).

Jak cos wymysle to dopisze. Moze ktos ma inne pomysly?
        • Gość: bogdan Re: Trojmiasto jest puste tego lata IP: *.proxy.aol.com 22.07.01, 10:12
          sharki-a co wierzacy katolik robi w dzielnicy burdelow?
          • Gość: sharky Re: Trojmiasto jest puste tego lata IP: *.hg.mdip.bt.net 23.07.01, 12:18
            FAO: Bogdan
            No wlasnie, Soho wbrew pozorom to cos wiecej niz dzielnica burdeli i pubow dla
            gejow. Znajduje sie tam masa dobrych teatrow z premierami najnowszych sztuk co
            tydzien. Generalnie jest to centrum kultury. Przy okazji jest to dosc
            prestizowa czesc miasta: maja tam siedziby wielkie koncerny jak Microsoft czy
            20th Century Fox.
        • Gość: beast Re: Trojmiasto jest puste tego lata IP: *.nsm.pl 22.07.01, 14:25
          Gość portalu: sharky napisał(a):

> Jak fajnie, ze mozna na cos zwalac: sinice, powodz, kretynski prezydent etc.
          >

Ja na nic nie zwalam,ale gdy kolego pisze ,że mimo iż pogoda była nienajgorsza a
          i tak Trojmiasto bylo puste,ja pisze ,że pogoda wlasnie byla najgorsza;)

Ale z tego widzialem przez lata swojego doroslego zycia (circa 10) zycie w
          > Gdansku zawsze bylo w stanie agonii. Pisalem juz co mysle o centrum Gdanska,
          > pubach i architekturze. Przez lata od rozpadu komuny niewiele zrobiono w
          > miescie. Nikt z rzadzacych nie ma planu rozwoju Gdanska. Moim zdaniem tak
          > bedzie wygladalo zycie w naszym pieknym miescie jeszcze przez wiele lat.

Zgadzam sie z Twoja opinia na ten temat,choć słowo agonia w kontekście polskich
          stosunków jest troche nie na miejscu.Jako człowiek bywały w świecie(jak zdążyłem
          się zorientować;),patrzysz na Gdansk przez pryzmat Londynu itp.,a może raczej
          należałoby spojrzeć na miasto przez porównywanie z Bydgoszcza czy Szczecinem a
          więc miastami porównywalnej wielkości.W Gdansku takie spojrzenie nie jest
          popularne,wiekszosc mieszkanców stara sie raczej porównywać do
          Wawy,Wrocławia,Krakowa i byłoby to jak najbardziej wskazane gdyby jednoczesnie
          starano się równać do tych miast.

Oto
          > pare luznych pomyslow zeby umilic zycie kulturalne w Gdansku:
          > - budowa budynku ktory stalby sie symbolem Gdanska w swiecie jak np Opera w
          > Sydney
          >

Dobry pomysł,ale czy nie uważasz,że mamy juz parę charakterystycznych
          budowli ,które należałoby "tylko" wypromować.Np.Żuraw,kościół Mariacki,fontanna
          Neptuna czy nawet pomnik poległych stoczniowców.

- przywrocenie Staremu Miastu dawnej funkcji uslugowo-businessowej, wiecej
          > rozrywki w centrum (a propos rozrywki: bylem wczoraj w Soho i wydaje mi sie ze
          > czerwona lub nawet rozowa dzielnica przyciaga ludzi jak magnes- mie chodzi mi
          > tylko o siec burdeli i sex-shopow ale miejsce gdzie znajduja sie tez puby,
          > teatry, sklepy z gadzetami, muzyka uliczna, rykszarze, etc)
          >

Popieram w całej rozciągłości,ale jak to zrobić?Chyba jakieś masowe wywózki
          mieszkających tam ludzi;)

- Wyspa Spichrzow...to ogromne wyzwanie.Mam nadzieje ze nikt nie zbuduje tam
          > kolejnego krzyza ani kosciola. Jestem wierzacym katolikem ale uwazam ze to by
          > byla kpina. Zreszta i tak nie ma na to kasy (chyba?).
          >
          > Jak cos wymysle to dopisze. Moze ktos ma inne pomysly?

Na wyspie spichrzów ma powstać("powstający" tam juz kilka ładnych lat;)
          hotel.Najważniejsze aby jego projekt architektoniczny nie "gryzł" z architektura
          tego rejonu...I żeby nie tylko hotel tam powstał.
          • Gość: sharky Re: Trojmiasto jest puste tego lata IP: *.hg.mdip.bt.net 23.07.01, 12:17
            20th Century Fox.
          • Gość: sharky Re: Trojmiasto jest puste tego lata IP: *.hg.mdip.bt.net 23.07.01, 12:19
            20th Century Fox.
          • Gość: sharky Re: Trojmiasto jest puste tego lata IP: *.hg.mdip.bt.net 23.07.01, 12:29
            Sorry ale sie zupelnie nie zgadzam zeby pomniejszac prestiz Gdanska porownujac
            go z Bydgoszcza! Nalezy wzorowac sie na najlepszych przykladach a ty mowisz o
            Szczecinie i Warszawie. Nie zebym mial cos przeciwko tym miastom ale najwyzszy
            czas zeby wyzbyc sie kompleksow i zasciankowosci i uswiadomic sobie ze Gdansk
            byl zawsze waznym miastem europejskim.
          • Gość: cmd26 Re: Trojmiasto jest puste tego lata IP: 192.168.3.* / *.interecho.com 26.07.01, 19:16
            Gość portalu: beast napisał(a):

> Na wyspie spichrzów ma powstać("powstający" tam juz kilka ładnych lat;)
            > hotel.Najważniejsze aby jego projekt architektoniczny nie "gryzł" z architektur
            > a
            > tego rejonu...I żeby nie tylko hotel tam powstał.

W polnocnej czesci Wyspy Spichrzow ma powstac zdecydowanie wiecej obiektow niz
            tylko jeden hotel (poniewaz wyspa jest za duza). Juz kiedys na tym forum pisalem
            o projekcie budowy na wyspie parkingu wielopoziomowego.
        • Gość: cmd26 Re: Trojmiasto jest puste tego lata IP: 192.168.3.* / *.interecho.com 26.07.01, 19:11
          > - budowa budynku ktory stalby sie symbolem Gdanska w swiecie jak np Opera w
          > Sydney

dobry pomysl - moim zdaniem to powinno byc przyszle Centrum Solidarnosci

> - przywrocenie Staremu Miastu dawnej funkcji uslugowo-businessowej,

Nie mozliwe z powodu ukladu drogowego - centrum biznesu powinno powstawac na
          terenach postoczniowych.

> wiecej
          > rozrywki w centrum

1000% racji

> - Wyspa Spichrzow...to ogromne wyzwanie.Mam nadzieje ze nikt nie zbuduje tam
          > kolejnego krzyza ani kosciola. Jestem wierzacym katolikem ale uwazam ze to by
          > byla kpina. Zreszta i tak nie ma na to kasy (chyba?).

hehehe, tez nie jestem zwolennikiem budowy kolejnego krzyza (takze jestem
          wierzacym katolikiem)
          A jezeli chodzi o pieniadze na krzyze to zazwyczaj kase wykladaja sponsorzy a nie
          miasto (np.: krzyz na Grodzisku)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka