Gość: elektor IP: *.gdynia.mm.pl 18.10.03, 11:56 >Świrologia stosowana< w wykonaniu sopockich wtórnych analfabetów. Dlaczego nie ma Aleji Lecha Wałęsy? (d. J. S. )? Na to ich stać. A może Wieża J.K. przy molu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zorro Ulica firmy OSRAM IP: *.in-addr.btopenworld.com 19.10.03, 11:29 "bo są to poważni biznesmeni, uczciwi, mają dużą firmE..." Ciekawe, co by bylo, gdyby naprawde powazna i duza firma OSRAM chciala swoja ulice;)) A a propos firmy Platan, to ta uczciwa firma kantuje swoich pracownikow i urzad skarbowy jak tylko moze. Ciekawe, jak mozna utrzymac sie za kilkaet zlotych...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gallux Re: Nowa ulica w Sopocie IP: *.limes.com.pl 19.10.03, 20:34 kochani ta historia ma już ze 4 lata w poprzedniej kadnecji kilka nasiadówek tych mężów opatrznościowych poświęconych było tej 700 metrowej uliczce była przemysłowa ale jednej radnej nie pasowało nie posłuchali sie galluxa i nie nazwali jej ALTERNATYWY co do wizytówki firmy made in JK to ciekawe skąd ta pewność?? co za zapał:)) wręcz zastanawiający he he he he Panie Jacku ja posadze panu kilka drzewek za ulice imienia galluxa i obiecuje je podlewać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan pawelec Re: Nowa ulica w Sopocie IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.03, 23:59 chorym na głowe ulicy nie dają - szybkiego powrotu do zdrowia gallux Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sopocki Re: Nowa ulica w Sopocie IP: *.dip.t-dialin.net 20.10.03, 00:33 Gość portalu: gallux napisał(a): > kochani > ta historia ma już ze 4 lata > w poprzedniej kadnecji kilka nasiadówek tych mężów > opatrznościowych poświęconych było tej 700 metrowej uliczce > była przemysłowa ale jednej radnej nie pasowało > nie posłuchali sie galluxa i nie nazwali jej ALTERNATYWY > co do wizytówki firmy made in JK to ciekawe skąd ta pewność?? > co za zapał:)) > wręcz zastanawiający he he he he > Panie Jacku > ja posadze panu kilka drzewek za ulice imienia galluxa > i obiecuje je podlewać:) Aby nazwac ulice imieniem galluxa,musisz zalozyc na wybranej jakas firme.Tylko jaka?Przeciez Ty nie jestes w stanie nawet jednoosobowej zalozyc.Chyba ze budke z szmatami.Tylko z tym kojazy sie przecietnemu Polakowi nazwa "gallux".Oczywiscie przecietnemu,wychowanemu w prl.Mowilo sie wtedy"poszedl na szmaty do Galluxu. Mimi wszystko zycze szczescia. Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gallux Re: Nowa ulica w Sopocie IP: *.limes.com.pl 20.10.03, 08:05 a ha ha ha ha ha a niejaki parasolnik KURDUPLE?? ja w tych wpisach widze "ukryta rękę urzedu miejskiego" zabolało was cicecie cos?? chory na głowę w sopocie to nie jest wasz wynalazek hehehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gallux Re: Nowa ulica w Sopocie IP: *.limes.com.pl 20.10.03, 08:09 i co ma gallux do platana?? nazwać ulice "platanowa"?? bo firma platan?? każdemu kojarzyć sie będzie na zasadzie kasztanowa, z drzewami:)) a tam łyyyyyyyyyyyyyyyso i to mnie śmieszy:))) Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Nowa dzielnica w Sopocie ??? 20.10.03, 08:15 "...że kilkadziesiąt metrów między ul. Rzemieślniczą a torami PKP na Wyścigach zasługuje na swoją nazwę." Redaktorowi Gazety, który wskaże gdzie w Sopocie jest dzielnica o nazwie "Wyścigi" postawię piwo. Bo ja, rodowity sopocianin jeszcze takowej nie zauważyłem. Autor przedstawia nazwę kilkudziesięciometrowego odcinka ulicy jako kuriozum, sam jednocześnie równie kuriozalnie nazywając całą dzielnice miasta. Ale czego wymagać od redakcji zmieniajacej kilkusteletnią nazwę Głównego Miasta na jakąś "Starówkę"... Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter I warto zauważyć... 20.10.03, 08:21 zoppoter napisał: > Autor przedstawia nazwę kilkudziesięciometrowego odcinka ulicy > jako kuriozum, sam jednocześnie równie kuriozalnie nazywając > całą dzielnice miasta. Zdaje się, że nazywanie całej południowej części Sopotu "Wyscigami" tez jest ma związek z jednym konkretnym obiektem tam się znajdującym. Więc co redakcję tak zaskakuje w nazywaniu ledwie części ulicy nazwą obiektu przy niej sie znajdującego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Nowa dzielnica w Sopocie ??? IP: *.dip.t-dialin.net 20.10.03, 09:19 Zaklad mozesz przegrac.Gallux to nie tylko jedyny sopocki amonit,czy jak pisal Dostojewski "Zywoj trup",to rowniez wizjoner.Zdazyc sie moze,ze kiedy powstanie geszeft "Galluxa",ludzie rusza do niego"na wyscigi"Wtedy ta czesc Sopoty otrzyma nazwe "Wyscigi".Lecz to tylko gdybanie."Gallux"w jeszcze jednym wykazuje cechy "zywogo trupa".W kazdym ktory mysli nie tak jak on,weszy wroga ludu,czyli urzednika Sopockiego Magistratu.Wykazuje czujnosc godna Dzierzynskiego i Jagody,a przynajmniej funkcjonariusza UB.Czym skorupka za mlodu.... Ps Niestety nawet nie mam zielonego pojecia gdzie w Sopocie jest Magistrat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gallux Re: Nowa dzielnica w Sopocie ??? IP: *.limes.com.pl 20.10.03, 13:09 ja nic nie węszę bo mi magistrat wisi kalafiorem nie po drodze mi z bydełkiem tam pracującym co do "dzielnicy" takie mundrale a nie wiedza o języku "potocznym"? jest przystanek sopot-wyścigi jest tor wyścigów konnych i sopociakom tak sie utrwaliło jest sopot górny i dolny jest kamionka? jest jeden stary rep nie wiedział gdzie w sopocie był kraizberlinek tacyście sopocianie jak wasz prycypał hehehehehehe dlatego pozwólcie, że i ja gallux bedę mówił, że urodziłem sie i wychowałem na "wyścigach" z tymi platanami dziwna sprawa jakaś ledwo coś bąknąłem a już dyżurne pieski zaczęły szcekać?:)) znamienne i wcale mi nie dziwne Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Re: Nowa dzielnica w Sopocie ??? 20.10.03, 13:23 Gość portalu: gallux napisał(a): > takie mundrale a nie wiedza o języku "potocznym"? Język potoczny zawiera też cały wachlarz przekleństw i wulgaryzmów, przez ciebie ulubionych. To jednak nie powód, żeby redakcja opiniotwórczej gazety posługiwała się nimi artykułach. I to do redakcji była skierowana moja uwaga, a nie do ciebie. Uwag do ciebie nie formułuję, bo nie zwykłem rozmawiać z byle kim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gallux Re: Nowa dzielnica w Sopocie ??? IP: *.limes.com.pl 20.10.03, 13:39 gdybyś był obiektywny tobyś zauważył, że to nie ja zacząłem tu personalnie a nie merytorycznie "skubać" opiniodawców zawsze ci mówłem "saska pierdoło", że ci te zoppoter nie pasuje albo pasuje jak "świni siodło" Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Re: Nowa dzielnica w Sopocie ??? 20.10.03, 13:48 Gość portalu: gallux napisał(a): > gdybyś był obiektywny tobyś zauważył, że to nie ja zacząłem tu > personalnie a nie merytorycznie "skubać" opiniodawców Gdybys był obiektywny, to bys zauważył, że ja w ogóle się do ciebie w tym wątku nie odnosiłem, dopóki ty mnie nie nazwałeś "mundralą" > zawsze ci mówłem "saska pierdoło", Ma ktos jeszcze wątpliwości co do sensu dyskutowania z Galluxem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gallux Re: Nowa dzielnica w Sopocie ??? IP: *.limes.com.pl 20.10.03, 23:31 takie mundrale a nie wiedza o języku "potocznym"? to napisałem a nie że zoppoter bo jestes dla mnie ogółem to tyle w kwestii formalnej:) prywatnie ci powiem, że jestes pan psikutas bez s:)) i akcja jest taka, że płacisz piątaka:) Odpowiedz Link Zgłoś