Gość: BLEKOTA IP: *.chello.pl 24.01.09, 10:13 no i git! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: as 880 mln a miało być 512 mln ale media nawet nie ję IP: *.105.192.213.cable.satra.pl 24.01.09, 11:23 nie jękną że drogo bo nasi rządzą... my zapłacimy. Owicz wypije szampana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: 880 mln a miało być 512 mln ale media nawet n IP: *.mobile.playmobile.pl 24.01.09, 11:59 "wielkiego projektu wodno-ściekowego realizowanego w Gdańsku za pieniądze Unii Europejskiej" Naucz sie czytac ze zrozumieniem a dopiero pozniej rozpoczynaj te swoje jeki, tlumoku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NN Re: 880 mln a miało być 512 mln ale media nawet n IP: *.mobile.playmobile.pl 24.01.09, 15:28 Zanim zaczniesz obrażać, to poucz się chłopie procedur przyznawania środków z UE. Potrzebny jest 1. wkład własny (z podatków), 2. Unia zwraca pieniądze dopiero po wykonaniu inwestycji, czyli całość i tak musi wyłożyć gmina lub województwo (z podatków oczywiście, bo z kredytami ostatnio cienko) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmm Re: Sposób na sinice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 13:18 Ale czemu zdjecie ilustrujace przedstawia zadne sinice tylko zupelnie brunatnice, ktore nie dosc ze nie sa jednokomorkowe tylko dosc duze rosliny, nie zakwitaja tylko sobie rosna pod klifem caly czas, to jeszcze sa zupelnie niegrozne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NN Re: Sposób na sinice IP: *.mobile.playmobile.pl 24.01.09, 15:24 Bardzo mnie rozbawiło określenie "delikatne rozpraszanie ścieków". Mam nadzieję, że autor nie miał na myśli, że przez to stają się mniej szkodliwe. Jeden kilometr odległości od plaży to śmieszna odległość. Glony, które "zakwitną" przy ujściu kolektora i tak trafią na plażę, zepchnięte przez prąd morski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Wisła IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.01.09, 19:29 A Wisła jak waliła do Bałtyku tony ścieków z połowy Polski, części Ukrainy, Białorusi, Czech i Słowacji, tak dalej będzie je tam dostarczać. Warszawa, Lwów, Brześć - ogromne miasta, które wciąż nie mają oczyszczalni ścieków. Podobne rozwiązania należałoby wprowadzić i tam, nie mówiąc już o zapobieganiu eutrofizacji pól uprawnych. Odpowiedz Link Zgłoś