Gość: amber Re: Oliwa arcybiskupa Głódzia IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 20.03.09, 14:14 Psycho z potrojnym ladunkiem zlosliwosci ? Odpowiedz Link Zgłoś
dana43 Pazerny i nieobliczalny w dążeniu do kasy i władzy 20.03.09, 14:16 Znalazł się średniowieczny prymityw do rządzenia Oliwą. Kopnąc go i na księżyc. Oliwiacy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yantosh Re: Pazerny i nieobliczalny w dążeniu do kasy i w IP: *.ostrow-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 20.03.09, 14:28 Ja w Oliwie byłem jak byłem w V klasie, ale Oliwiacy powinni sami odpowiednio zareagować. Może rzeczywiście wystać go tam, gdzie jego miejsce? Księża na Księżyc? A te żądania zwrotu parku, pewnie były własnością Kościoła z czasów Krzyżaków? W głowie się nie mieści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jandalf On ma tylko roszczenia IP: *.gdansk.agora.pl 20.03.09, 14:26 dajcie działkę wybudujcie kościół posprzątajcie itd. bezczelny typ jako osoba wierząca nieżyczę sobie aby mój Kościół reprezentował taki jegomość jak p. arc. Głódź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e tam... Oliwa arcybiskupa Głódzia IP: *.chello.pl 20.03.09, 14:26 Wczoraj chlałem pod Opatami z kumplami , pełen rokendrol i co mi tam jakiś sławny, głodny koleś w śmiesznej sukience :) Dajcie spokój. On nie wyluzuje nigdy, więc pozostaje nam wyluzować na zawsze :) Ignorować chamstwo! BLESS! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amber Oliwa arcybiskupa Głódzia IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 20.03.09, 14:54 Arcybiskup Gdanski zaproponowal Miastu Gdansk: W zamian za niedostępny dziś publicznie fragment parku gmina ma przekazać kurii inną działkę - rozmowy na ten temat trwają. Następnie duchowny wręczył prezydentowi fotografie Oliwy i udał się na bierzmowanie ---------------------------------------------- Jak Arcybiskup zaznaczyl, to Katedre Oliwska wraz z przyleglym parkiem odwiedza poltora miliona turystow rocznie. Oznaczaloby to, ze w Oliwie w okolicy katedry drzemie duzy potencjal rozwoju biznesu zwiazanego z turystyka. Katedra Oliwska wraz ze slynnymi organami jest zabytkiem historycznym klasy "0" czyli znajduje sie pod patronatem ONZ. Dostep miasta do obecnie prywatnych czesci Parku Oliwskiego ma swoja cene, wiec dla czego tyle piany na forum o zupelnie normalne propozycje jednego biznesu (miasta) od drugiego biznesu (katedry) ? Zlosliwa lewica powinna sie bardziej zumiarkowac w swoich wypowiedziach na temat kleru, bo wygladaja na zgraje rozwydrzonych socjopatow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRIORGIO Oliwa arcybiskupa Głódzia IP: *.17.25.213.easy-com.pl 20.03.09, 15:49 Jestem zalamany tym chamstwem,pazernoscia kleru i glupota wladz ktore sluchaja takich agresywnych tekstow ktorego przykladem jest nie jaki Glodz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myślacy dobrze ze się wypowiedział IP: 195.74.91.* 20.03.09, 16:15 Chwała mu za mądre wypowiedzi - te budy przy katedrze są obrzydliwe. A bierzmowani mogli poczekać choć pewnie znaleźli powód żeby ponarzekać ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojciec Tadeusz Emerytura wojskowa arcybiskupa Głódzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 16:24 Pytanie do wojskowego biura emerytalnego, które wypłaca Głódziowi emeryturę:jak mozna po 13 latach wojska(?) mieć prawie pełna emeryturę wojskową (75%). Oficer Polak pełną emeryturę dostaję po ok. 30 latach służby. A może jest inna ustawa dla Watykańczyków w Wojsku Polskim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Gdańszczanin Oliwa uwielbia Abpa Tadeusza Gocłowskiego IP: 193.26.131.* 20.03.09, 16:51 Jako katolik byłem zmuszony przyjąć decyzję Ojca Świętego o mianowaniu Sławoja Leszka na Metropolitę Gdańskiego do wiadomości. Ale w moim sercu i tak na zawsze pozostanie Arcybiskup Tadeusz Gocłowski - człowiek, którego kocham jak Ojca, zrośnięty na zawsze z Gdańskiem i Pomorzem. Trzeba się modlić o jak najdłuższe życie dla Niego, by nadal głosił swoją mądrość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: Oliwa uwielbia Abpa Tadeusza Gocłowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.09, 18:53 a ja się modlę aby Gocłowski nie zrobił kolejnej Stella Maris .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danziger Artykuł szmatławy i płytki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 17:31 Artykuł dosyć szmatławy zgodnie z tendencją redakcji Gazety Wyborczej Trójmiasto. Młody zespół redakcyjny doprowadził tę gdazetę do poziomu brukowca. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Oliwa arcybiskupa Głódzia IP: *.chello.pl 20.03.09, 20:25 Butlokształtny jebacz kóz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Oliwa arcybiskupa Głódzia IP: *.multi-play.net.pl 20.03.09, 20:27 PRECZ Z CZARNYM OKUPANTEM !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
atosatos1 Za 1 hektar Parku Oliwskiego, który nie był 20.03.09, 20:37 w dodatku wpisany do księgi wieczystej jako własność czarnych , Głódź dostanie od prezydenta przynajmniej 10 hektarów w doskonałym miejscu Gdańska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jawor Oliwa arcybiskupa Głódzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 20:35 Za tzw.komuny główną rolę odgrywał pierwszy sekretarz Partii,a teraz to biskup czy jakiś klecha.Owieczki muszą być posłuszne inaczej czeka ich gniew boży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonimus Oliwa arcybiskupa Głódzia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.09, 23:29 To jest chój i on mu zarazem w dupę. Kretynów nie wolno forować, księży należy tępić. Niech gryzą piach oraz wąchają kwiatki od spodu. Miłego smażenia się w piekle pedały. Buziaczki pozdrawiam i lofciam Anonimus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IGOR Oliwa arcybiskupa Głódzia IP: *.chello.pl 21.03.09, 01:42 NO TO BISKUP FLASZKA ZACZYNA RZADZIC MIASTEM . MOZE MU POMOZE PRZYJACIEL RYDZYK,KTORY UKRADL I PRZEJADL PIENIADZE NA STOCZNIE GDANSKA? WSZYSCY JESTESCIE BOGACI I WYZARCI.POMYSLCIE O BIEDNYCH .MY JUZ NIE MAMY KOSCIOLA .PRZEZ MICHALIKA RYDZYKA I GLODZIA NIEDLUGO KOSCIOLY BEDA PUSTE . DO DIABLA Z WAMI. OD MIASTA A KYSZ. Odpowiedz Link Zgłoś
oghana7 BP GLODZ 21.03.09, 01:50 NO TO BISKUP GLODZ FLASZKA ZWANY ZACZYNA RZADY W MIESCIE .MOZE NIECH POMOZE RYDZYK PRZYJACIEL ZLODZIEJ FUNDUSZY ZBIERANYCH NA STOCZNIE GDANSKA .DZIEKI RYDZYKOM GLODZIOM MICHALIKOM NIEDLUGO KOSCIOLY ZAMIENIMY NA MUZEA BO I TAK BEDA PUSTE .BISKUPI NIE MYSLA O BIEDNYCH A TYLKO WLASNYCH BRZUCHACH. Odpowiedz Link Zgłoś
wuem43 Oliwa arcybiskupa Głódzia 21.03.09, 09:34 Musiał być naćpany jak mawia prezydent. A kiedy nie jest? On taki biskup jak ja kosmonauta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wirto Głódź IP: *.217-171-50.tkchopin.pl 21.03.09, 09:53 Właściwie sprawę rozwiązał Henryk VIII, wozwiązał wszystkie klasztory, zabrał księżom wszystko i sprowadził do roli jaką powinni pełnić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.K. Hierarcha oliwski ma to w d......i słusznie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.09, 10:26 Wszystko ładnie i pięknie jest tu opowiedziane. Wszyscy wiemy jak jest. Zgadzamy się w całkowitej zupełności. Tak, mamy racje! No i co z tego? Tu można gadać do woli i na każdy temat. To tak samo jak wypisywać na murze bazgroły typu: Głódź jest taki czy owaki, oliwa czy nie, złodziej albo głupi.Przechodzą sie nad tym wszyscy bez żadnej głębszej refleksji! Głodziowi to lata kalafiorem. Ale niechby ktoś spróbował na takim zebraniu z prezydentem wstać i powiedzieć co myśli! Ale nie, tam wszyscy potulni i malutcy! Nikt się nie odważny powiedzieć kościelnemu hierarchce w oczy to co tu wszyscy wypisują tak skwapliwie! Dlatego oni zawsze będa robić co im się podoba. Do kogo mamy pretensje? Do samych siebie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amber Re: Hierarcha oliwski ma to w d......i słusznie! IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 01.04.09, 16:42 Gość portalu: A.K. napisał(a): Głodziowi to lata kalafiorem --------------------------------------- Powinno reczej nie latac kalafiorem, bo napisy na murach lub forum swiadcza o rozmiarze segmentu zdemoralizowanego w miescie. Ci sami socjopaci bluzgajacy na forum pisza takie same bzdury na murach, lamia drzewka w parku i bezprawnie lawia karpie. W Gdansku jeszcze nie jest tak zle ale w Warszawie jest tragicznie, tam to nawet przechodzien przechodniowi wilkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Oliwy Oliwa Głódzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 12:32 Mało i mało.Nie dzieci,rodzice tylko biznes i biznes.Co tam bierzmowanie niech poczekają.Zagarnę park i basta.Przecie to moje,kościelne.Oj duchowni duchowni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johann Oliwa arcybiskupa Głódzia IP: *.chello.pl 23.03.09, 10:27 Dostało się pupilkowi Gocłowskiego-Adamowiczowi.Bardzo dobrze bo Gocłowskiemu te budy i rządy Adamowicza PO-UWoli i innych masonów nie przszkadzały nawet gdyby pod katedrą stały same szalety.Adamowicz i Tusk muszą odejść!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemłody Oliwa arcybiskupa Głódzia IP: *.witnet.pl 25.03.09, 14:24 Wystąpienie Głodzia było kwintesencją prostacwta i buty. Byłem, widziałem i słyszałem. Niech wraca do wojska, tam takie zachowania są akceptowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Re: Oliwa arcybiskupa Głódzia IP: *.chello.pl 25.03.09, 23:27 czarny ma szczeście że nas tam nie było,. Napluł bym w ten kleszy tłusty pysk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiądz roemk klęknij gdy czytasz ten post !!! IP: *.chello.pl 25.03.09, 23:30 Jestem synem biskupa , dlatego kleknij gdy czytasz ten post !!! Wszystkich co plujecie na szefa naszego (personelu naziemnego) spotka ogień piekielny ! A tych co nie wierzą w milosierdze nasze powystrzelać trza jak wsciekłe psy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r I dlatego buduje stadion zamiast projektów z UE? IP: *.limes.com.pl 27.03.09, 16:13 Gdy mamy do wyboru: dołożyć środki do programu współfinansowanego przez Unię, czy też wydać je na całkowicie własny projekt, to wybieramy pierwszą możliwość - mówił prezydent. Na razie 700 mln z kasy miasta poszło na stadion. Odpowiedz Link Zgłoś
perculator "Unia Europejska daje"? 01.04.09, 17:04 Nic nie daje, Polska placi skladki i wnosi inne oplaty (np. za polozenie na granicy Baltyku), a to co wplywa do Polski jest mniejsze od tego, co Polska da. Arc. ma racje z pretensjami o rudery szpecace okolice. Na turystyce wszyscy zarabia, trzeba rozwijac, a o turyste dbac. Czasem puszka farby wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś