rico 15.12.03, 09:15 Nie widziałem jeszcze policjanta kierującego radiowozem z zapiętymi pasami bezpieczeństwa. Oni są ponad prawem. Przynajmniej tak i,m się wydaje. Gdyby miał zapięty pas - mniemam, że obrażenia miałby mniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: koleżanka Re: Pięć osób rannych w wypadku w centrum Sopotu IP: 81.210.123.* 15.12.03, 10:40 Osobą najbardziej poszkodowana w tym wypadku jest moja koleżanka. Właśnie leży w szpitalu i przeszła dość poważną operację. Pozdrawiam ją serdecznie i życzę jej szybkiego powrotu do zdrowia. Trzymaj się koleżanko! Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Re: Pięć osób rannych w wypadku w centrum Sopotu 15.12.03, 10:56 Gość portalu: koleżanka napisał(a): > Osobą najbardziej poszkodowana w tym wypadku jest moja > koleżanka. A ona miała pas zapięty? W ogóle "załoga" Golfa miała pasy zapięte? Bo, że policjanci nie mieli zapiętych pasów to własciwie nie ma wątpliwości. I wszyscy tacy niezapięci (bo IM się NIE MOŻE nic stac) są potem leczeni za pieniądze podatników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleż Re: Pięć osób rannych w wypadku w centrum Sopotu IP: 81.210.123.* 15.12.03, 13:27 Nie wiem jak ci z przodu w Golfie ale dziewczyna z tyłu była bez pasów. I jak widać najgorzej na tym ucierpiała.Mam nadzieję, żę wyjdzie z tego. PASAŻEROWIE MAJĄ ZAWSZE NAJGORZEJ! Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Re: Pięć osób rannych w wypadku w centrum Sopotu 15.12.03, 13:32 Gość portalu: koleż napisał(a): > Nie wiem jak ci z przodu w Golfie ale dziewczyna z tyłu była bez pasów. I jak > widać najgorzej na tym ucierpiała.Mam nadzieję, żę wyjdzie z tego. > > PASAŻEROWIE MAJĄ ZAWSZE NAJGORZEJ! Gdyby zapięła ten pas, to miałaby najlepiej. Dzieliła ja bowiem największa odległość od twardej deski rozdzielczej i rozbijajacej sie szyby... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Pięć osób rannych w wypadku w centrum Sopotu IP: 81.210.123.* 15.12.03, 14:47 Ciekawe z jaką prędkością jechali? Gdyby jechali rozwaznie może nic by się nie stało...? Teraz możemy sobie gdybać tylko. Sama jeżdże samochodem i nie zdarzyło mi się aż tak zagapiś. Kiedyś musi być ten pierwszy raz. Oby jak najpóxniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Pięć osób rannych w wypadku w centrum Sopotu IP: 81.210.123.* 15.12.03, 10:43 Z tego co słyszałem policjanci nie dozanli żadnych obrażeń. Tylko tak piszą w tych gazetach, a to g.. prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Policjanci w pasach IP: *.gdynia.mm.pl 15.12.03, 11:11 Zgodnie z PRAWEM o ruchu drogowym, policjanci na służbie NIE MUSZĄ zapinać pasów. A w Sopocie ciągle trafia się jakiś mądrala przekraczający środek jezdni. Kolega kolegi też jakiś czas temu skasował tak swój i cudzy samochód i tylko dzięki pasom i poduszkom nic poważnego im się nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Re: Policjanci w pasach 15.12.03, 11:25 Gość portalu: kierowca napisał(a): > Zgodnie z PRAWEM o ruchu drogowym, policjanci na służbie NIE MUSZĄ zapinać > pasów. Jeśli wiozą aresztantów. To samo dotyczy taksówkarzy, którzy NIE MUSZĄ tylko kiedy wioza pasażerów. A nie zapinają nigdy. Tak jak policjanci. A gdyby nawet wcale nie musieli, to co z tego? Naprawdę wydaje Ci się, że pasy się zapina tylko po to, żeby nie płacic mandatu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macmar Re: Policjanci w pasach IP: 213.25.87.* 15.12.03, 18:49 > zoppoter napisał > Jeśli wiozą aresztantów. To samo dotyczy taksówkarzy, którzy NIE MUSZĄ tylko > kiedy wioza pasażerów. A nie zapinają nigdy. Tak jak policjanci. Skąd masz takie informacje (o tym transportowaniu aresztantów) ?! W kodeksie jest że policjant na służbie (inaczej: w trakcie wykonywania obowiązków służbowych) nie musi mieć zapiętych pasów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Policjanci w pasach IP: *.gdynia.mm.pl 16.12.03, 01:35 Wiem po co zapina się pasy. Mój komentarz dotyczył opinii, że policjanci nie zapinają pasów bo czują się, że stoją ponad prawem. Sam zapinałem pasy kiedy w ogóle nie było takiego obowiązku. A zresztą - czy mam uważać, że jak nie zapięli to sami są sobie winni? Przecież to nie oni zjechali na pas dla przeciwnego kierunku ruchu. A tych aresztantów to nie wiem skąd wytrzasnąłeś. Odpowiedz Link Zgłoś