Dodaj do ulubionych

Pięć osób rannych w wypadku w centrum Sopotu

15.12.03, 09:15
Nie widziałem jeszcze policjanta kierującego radiowozem z zapiętymi pasami
bezpieczeństwa. Oni są ponad prawem. Przynajmniej tak i,m się wydaje. Gdyby
miał zapięty pas - mniemam, że obrażenia miałby mniejsze.
Obserwuj wątek
    • Gość: koleżanka Re: Pięć osób rannych w wypadku w centrum Sopotu IP: 81.210.123.* 15.12.03, 10:40
      Osobą najbardziej poszkodowana w tym wypadku jest moja koleżanka. Właśnie leży
      w szpitalu i przeszła dość poważną operację. Pozdrawiam ją serdecznie i życzę
      jej szybkiego powrotu do zdrowia. Trzymaj się koleżanko!
      • zoppoter Re: Pięć osób rannych w wypadku w centrum Sopotu 15.12.03, 10:56
        Gość portalu: koleżanka napisał(a):

> Osobą najbardziej poszkodowana w tym wypadku jest moja
        > koleżanka.

A ona miała pas zapięty?
        W ogóle "załoga" Golfa miała pasy zapięte?
        Bo, że policjanci nie mieli zapiętych pasów to własciwie nie ma
        wątpliwości.
        I wszyscy tacy niezapięci (bo IM się NIE MOŻE nic stac) są potem
        leczeni za pieniądze podatników.
        • Gość: koleż Re: Pięć osób rannych w wypadku w centrum Sopotu IP: 81.210.123.* 15.12.03, 13:27
          Nie wiem jak ci z przodu w Golfie ale dziewczyna z tyłu była bez pasów. I jak
          widać najgorzej na tym ucierpiała.Mam nadzieję, żę wyjdzie z tego.

PASAŻEROWIE MAJĄ ZAWSZE NAJGORZEJ!
          • zoppoter Re: Pięć osób rannych w wypadku w centrum Sopotu 15.12.03, 13:32
            Gość portalu: koleż napisał(a):

> Nie wiem jak ci z przodu w Golfie ale dziewczyna z tyłu była bez pasów. I jak
            > widać najgorzej na tym ucierpiała.Mam nadzieję, żę wyjdzie z tego.
            >
            > PASAŻEROWIE MAJĄ ZAWSZE NAJGORZEJ!

Gdyby zapięła ten pas, to miałaby najlepiej. Dzieliła ja bowiem największa
            odległość od twardej deski rozdzielczej i rozbijajacej sie szyby...
            • Gość: Ania Re: Pięć osób rannych w wypadku w centrum Sopotu IP: 81.210.123.* 15.12.03, 14:47
              Ciekawe z jaką prędkością jechali? Gdyby jechali rozwaznie może nic by się nie
              stało...? Teraz możemy sobie gdybać tylko. Sama jeżdże samochodem i nie
              zdarzyło mi się aż tak zagapiś. Kiedyś musi być ten pierwszy raz. Oby jak
              najpóxniej...
    • Gość: Paweł Re: Pięć osób rannych w wypadku w centrum Sopotu IP: 81.210.123.* 15.12.03, 10:43
      Z tego co słyszałem policjanci nie dozanli żadnych obrażeń. Tylko tak piszą w
      tych gazetach, a to g.. prawda
      • Gość: kierowca Policjanci w pasach IP: *.gdynia.mm.pl 15.12.03, 11:11
        Zgodnie z PRAWEM o ruchu drogowym, policjanci na służbie NIE MUSZĄ zapinać
        pasów. A w Sopocie ciągle trafia się jakiś mądrala przekraczający środek
        jezdni. Kolega kolegi też jakiś czas temu skasował tak swój i cudzy samochód i
        tylko dzięki pasom i poduszkom nic poważnego im się nie stało.
        • zoppoter Re: Policjanci w pasach 15.12.03, 11:25
          Gość portalu: kierowca napisał(a):

> Zgodnie z PRAWEM o ruchu drogowym, policjanci na służbie NIE MUSZĄ zapinać
          > pasów.

Jeśli wiozą aresztantów. To samo dotyczy taksówkarzy, którzy NIE MUSZĄ tylko
          kiedy wioza pasażerów. A nie zapinają nigdy. Tak jak policjanci.

A gdyby nawet wcale nie musieli, to co z tego? Naprawdę wydaje Ci się, że pasy
          się zapina tylko po to, żeby nie płacic mandatu?
          • Gość: Macmar Re: Policjanci w pasach IP: 213.25.87.* 15.12.03, 18:49
            > zoppoter napisał
            > Jeśli wiozą aresztantów. To samo dotyczy taksówkarzy, którzy NIE MUSZĄ tylko
            > kiedy wioza pasażerów. A nie zapinają nigdy. Tak jak policjanci.

Skąd masz takie informacje (o tym transportowaniu aresztantów) ?!
            W kodeksie jest że policjant na służbie (inaczej: w trakcie wykonywania
            obowiązków służbowych) nie musi mieć zapiętych pasów.

• Gość: kierowca Re: Policjanci w pasach IP: *.gdynia.mm.pl 16.12.03, 01:35
            Wiem po co zapina się pasy. Mój komentarz dotyczył opinii, że policjanci nie
            zapinają pasów bo czują się, że stoją ponad prawem. Sam zapinałem pasy kiedy w
            ogóle nie było takiego obowiązku. A zresztą - czy mam uważać, że jak nie
            zapięli to sami są sobie winni? Przecież to nie oni zjechali na pas dla
            przeciwnego kierunku ruchu. A tych aresztantów to nie wiem skąd wytrzasnąłeś.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka