dan3iger 09.07.09, 11:41 Prymitywny tytuł opisujący prymitywne rozwiązanie problemu przez prymitywnych włodarzy miasta. Wszystko gra. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dorota Dziwie się ... IP: *.alcatel.de 09.07.09, 13:51 Dziwie się, że dawno temu nie ustalono takich zasad. Zwłaszcza w świetle żenujacej sytuacji z bezpłatnymi publicznymi toaletami w Gdańsku. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Przodem do tyłu 09.07.09, 15:06 "Przy głównej ulicy Northhampton - Abington Street, która jest deptakiem, oprócz sklepów znajdują się kawiarenki, puby i knajpki. W większości są toalety i nikomu nie przychodzi do głowy, by powiesić taką tabliczkę." ***************************** To uproszczenie. Knajpy udostępniają toalety wtedy, gdy tych publicznych jest wystarczająco dużo. Inaczej knajpy zaczynają pełnić funkcję dodatku do sanitariatów - ze szkodą dla gości i siebie samych. Odpowiedz Link Zgłoś
kewiz Dla mnie oczywiste 09.07.09, 17:01 Żadnych toalet! Niepotrzebne nam toalety, turyści mają krzaki i podwórka, a jak się nie podoba to nich nie przyjeżdżają - budujcie ECS tam przyjadą miliardy odwiedzających i tam już toalety będą! Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Dla mnie oczywiste 09.07.09, 19:15 kewiz napisał: budujcie ECS tam przyjadą miliardy > odwiedzających i tam już toalety będą! ********************************** Europejskie Centrum Sanitariatów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesław Re: Przodem do tyłu IP: *.gdynia.mm.pl 19.07.09, 23:24 przy Abington Str jest toaleta płatna 20 p. na przeciwko sklepu JD a toalety publiczne sa w centrum handlowym Grosvena mój ty obieżyświecie z Northampton Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: btw tak ja to widzę taka jest moja koncepcja IP: 62.61.44.* 09.07.09, 16:32 W Kopenhadze w wielu punktach miasta( w tym na głównych placach) stoją prawie niezauważalne WC. Wyglądają jak cylinder reklamowy tylko posiadają białe fajowe drzwi.wejście po wrzuceniu monety nie trzeba zatrudniać babci klozetowej ze stołkiem i talerzykiem 24/7 tylko profesjonalne firmy sprzątające i ew.serwis techniczny. obsikanym podwórkom i bramom mówimy papa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommy Nie olewać turystów IP: 201.147.196.* 09.07.09, 23:14 Władza miasta próbują pozbyć się odpowiedzialności. Rozwiązanie Kopenhaskie (patrz wpis powyżej) jest bardzo dobre. Nie chcę chodzić do restauracji, która w sezonie zamiast być restauracją z toaletą będzie w praktyce toaletą publiczną ze stolikami do konsumpcji. Ohyda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Nie olewać turystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 07:54 I TAK NASIKAJĄ W DOWOLNYM MIEJSCU . BRAK NAM WYCHOWANIA I KULTURY .SAMA WIDZIAŁAM JAK OBSIKIWANO ŚCIANY TOALETY PUBLICZNEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin Nie olewać turystów IP: *.pool.ukrtel.net 10.07.09, 19:57 W Łodzi władze już dawno rozwiązały problem zasikanych bram na głównej ulicy miasta. W kamienicach, należących do miasta, oferują restauratorom obniżkę czynszu za udostępnienie toalety wszystkim chętnym. O udostępnieniu toalety informują strzałki z napisem WC (przyczepione np. na latarniach ulicznych), wskazujące daną restaurację. Toalet jest dużo, w bramach nie cuchnie, najazdu bezdomnych na restauracje nie stwierdzono. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Nie olewać turystów 10.07.09, 20:13 To to Northampton, w którym akurat nie byłem, musi być jakimś brytyjskim wyjątkiem. Taką mam pracę że podróżuję, od północnej Szkocji do Londynu i wszędzie są toalety tylko dla klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: Nie olewać turystów IP: 201.147.196.* 10.07.09, 20:44 Dupa jesteś a nie Europejczyk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariolka Re: Nie olewać turystów IP: *.230-247-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 11.07.09, 00:33 Odpowiednia ilość krzaków załatwiłaby ten problem. Nie ma to jak ulżyć sobie w naturze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: On_taki To bardzo smieszne IP: *.hsd1.pa.comcast.net 11.07.09, 04:15 Okropnie smieszne aby placic za uzycie toalety :-) W koncu te debile przy wladzy musza ruszyc swoim kurzym mozgiem. Odpowiedz Link Zgłoś