Gość: robo IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.03, 21:40 Nie mógłbym być jednak lekarzem! Codziennie grozi ci kara więzienia do lat pięciu, pracujesz za pół darmo, wszyscy mają do ciebie pretensje, niczego nie ma w szpitalu, to jakiś horror! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: akla Re: Do pięciu lat więzienia grozi lekarzom z Redł IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.03, 21:51 Jak sie jest lekarzem trzeba sobie zdawac sprawe ze jest sie odpowiedzialnym za czyje zycie !!! A jak nie mnie to nie odpowiada to zmieniam zawod na mniej odpowiedzialny Co to za akcja -"opuscilam rodzaca na dwie godziny ze by odpoczac", na urlop jak jestem zmeczona a nie na sale porodowa!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: Do pięciu lat więzienia grozi lekarzom z Redł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.03, 09:47 tu nie chodzi o karanie tylko o usuwanie odbieranie zlym, lekarzom prawa wykonywania zawodu. Dzisiaj praktycznie jest to niemozliwe bo orzekajacy biegli najczesciej bronia kolegow/kolezanki po fachu. Zarobki i warunki pracy to jedna sprawa, a to ze sa lekarze dobrzy i partacze (sam znam kilka przykladow) to inna. Nie chce by o partaczach ostrzgali mnie znajomi - chc e miec gwarancje ze na nich nie trafie. TO samo zreszta dotyczy nauczycieli, policjantow, urzednikow itd, tylko tam nie ma az tak bezposredniego wplywu na zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grześ TO SIĘ NIEDŁUGO PRZEKONASZ... IP: *.magtel.net.pl 21.12.03, 12:16 JAK LEKARZE KTÓREGOŚ ROKU NIE PODPISZĄ W KOŃCU KONTRAKTÓW (A BLISKO JUŻ BYŁO W TYM ROKU, OJ.. BLISKO), BO NIE BĘDĄ CHCIELI SIĘ NARAŻAĆ NA SĄD ZA PÓŁDARMO TO WÓWCZAS ALBO ZAPŁACISZ MINIMUM 70 ZŁ ZA LECZENIE np. BANALNEJ INFEKCJI ALBO ... WILL SEE YOU IN THE DARK SIDE OF THE MOON. Wtedy będziesz miała - "jak ktoś nie chce leczyć i boi się odpowiedzialności to może zmienić zawód". Lekarz poradzi sobie w wielu innych zawodach a siebie i rodzinę wyleczyć będzie mógł zawsze. Acha - zostaną bioenergoterapeuci, oni się nie boją bo prawnie mogą "zabić" pacjenta i nie podlegają odpowiedzialności (BO NIE MAJĄ UPRAWNIEŃ, jak ktoś nie ma uprawnień i leczeniem spowoduje śmierć, to jest niewinny, bo skąd miał wiedzieć skoro nie jest po medycynie - piękna nasza Polska cała) , więc oni nie będą zmieniać zawodu. Pozdrawiam i życzę zdrowia, nie tylko fizycznego :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akla Re: TO SIĘ NIEDŁUGO PRZEKONASZ... IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.03, 20:41 slonce!! A co to zmieni ze zaplace 70 zl za wizyte ? Jak cos spieirza to i tak sie w sadzie spotkamy! A poczucia odpowiedzialnosci taz chyba nie masz , jak cos sie spis\eprzy to nie ja tylko ten obok prawda? eh Polacy! Pozdrawiam i zycze zdrowia nie tylko fizycznego Grzesiu:-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zybek Re: Do pięciu lat więzienia grozi lekarzom z Redł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.03, 09:45 robo ty się zastanów przecież lekarz musi odpowiadać za to co robi. On jest do tego powołany a nie do zarabiania pieniędzy, jesli nie chce tego robić nie musi nikt mu nie każe. Niech zbiera makulaturę. Ale najpierw musi odsiedzieć za swoje skurwysyństwo wobec matki i dziecka. Powinien stracić zawód do końca życia, tak jak ty do pisania takich głupot. Pozdrowienia z Gdańska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesi Otóż to... IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.03, 12:26 udając się do lakarza wierzę w jego wiedzę i kompetencję, a tu... Rzeczona lekarka zdecydowanie lepiej zarabia w praktyce prywatnej (przyjmuje w paru gabinetach), a to z apteką to chyba kpina (tak dla sądu...). Zresztą, już dawno planowała odejście ze służby publicznej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beck Re: Do pięciu lat więzienia grozi lekarzom z Redł IP: *.gdynia.mm.pl 21.12.03, 11:49 sluchaj Zybek - czasy doktora Judyma sie skonczyly. Lekarz tez ma prawo zarabiac pieniadze, ma prawo godnie zyc i zapewnic godne zycie swojej rodzinie. To prawda ze odpowiada za czyjes zycie, ale czemu ma pracowac za darmo albo pol-darmo. Moze masz racje, moze wszyscy lekarze powinni pojsc na ulice i zbierac makulature, wspolczuje jednak tym ktorzy w takiej sytuacji potrzebowali by pilnej pomocy lekarskiej. Ty potrafilbys jej udzielic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesi Czy pacjęci płacący składki na NFI... IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.03, 16:14 mają prawo czuć się bezpieczni? Mają prawo do dobrego leczenia? nie narażania ich zdrowia i życia? Jeżeli ktoś (lekarz, oczywiście...) podejmuje się wykonywania określonych obowiązków (np. zawiera umowę o pracę...) w ramach NFI to ja jako pacjent mam zgadywać, czy mu stawki które otrzymuje (i na które się zgodził) odpowiadają i będę dobrze leczony, lub nieodpowiadają i pójdzie spać? Nikt nie wymaga, aby lekarze zbierali makulaturę, jedynie w tym przypadku, aby wykonywali swoje obowiązki, których się podjęli. Do tego chyba mam prawo jako pacjent? W końcu to moje zdrowie i życie... i to jest ta drobna różnica Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania gdyby nie wspaniali lekarze IP: *.delfnet.pl / 81.210.123.* 20.12.03, 12:24 lekarzy mamy bardzo dobrych, dobrze wykształconych, inteligentnych i pełnych poświęcenia.. ja zawdzięczam im wiele... w każdym jednak środowisku pracy można znaleźć dewiantów pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesi "Dewiantów" to mocne określenie... IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.03, 12:32 nawet na tym forum ta lekarka, jakiś czas temu, była polecana. Rutyna, niechęć do pracy za kiepskie pieniądze (to po co pracuje w szpitalu, jeżeli prywatnie zarobi więcej? Odpowiedź: prywatne porody, dostęp prywatny do diagnostyki...). Lecz za zaniedbania się płaci... tragiczne, że w tym przypadku płaci kto inny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gdynianin Dr Jerzy K. czekał na 1500 zł za cesarkę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.03, 16:17 Dr Jerzy K. (nazwisko znane) czekał na 1500 zł, bo tyle bierze on i nie tylko on za cesarskie cięcie. Pewnie matka nie wiedziała o tym i dlatego nie było cesarki. Lekarze powinni nosić przy sobie kasy fiskalne, to budżet państwa skorzystałby na tym. A oficjalne zarobki takich lekarzy jak pana K. 3000 - 4000 zł oczywiście są niewystarczające i trzeba dorobić na takich cesarkach. Przecież żyć trzeba. Do Ministerstwa Finansów: zamiast kas fiskalnych w taksówkach chyba lepiej nakazać założenie kas fiskalnych przy fartuchach takich lekarzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KASIQ Re: Do pięciu lat więzienia grozi lekarzom z Redł IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.03, 17:08 JA TEŻ BYŁAM PACJENTKĄ TEGO ODDZIAŁU. JAK DOBRZE PAMIĘTAM CENY CESAREK KTÓRE MOŻNA BYŁO WCZEŚNIEJ ZAŁATWIĆ TO 1500-2000 ZŁ., A ZSZYCIE KROCZA PRZEZ SPECJALISTĘ 1000 ZŁ. TYLE SAMO WYPCHNIĘCIE DZIECKA Z BRZUCHA PRZEZ LEKARZA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał K. Re: Do pięciu lat więzienia grozi lekarzom z Redł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.03, 17:22 KASIQ - co Ty za bzdury opowiadasz???!!! Jakie 1500 - 2000 złotyych ?! Uczestniczyłem w porodzie rodzinnym, moja żona rodziła w tym szpitalu. Po 1: pełna obsługa była BEZPŁATNA !!! Całkowicie !!! Po 2: obsługa była doskonała, nie mamy najmniejszych zastrzeżeń. Zarówno położne jak i lekarze bardzo dbali o to, czy wszystko jest w porządku. Po 3: to, że lekarz nie jest bez przerwy obecny przy porodzie, to normalne! I to nie tylko w tym szpitalu. Przecież poród trwa czasem kilkanaście godzin! Lekarz jest potrzebny dopiero w ostatniej fazie. Wcześniej wszystkiego dogląda położna. Zwykle, jeśli wszystko jest w porządku, co pół godziny przychodzi zbadać pacjentkę i zobaczyć, kiedy można się spodziewać dzidziusia. Oczywiście w każdej chwili, jeśli jest taka potrzeba, można zawołać lekarza lub położną. Reasumując: nie wiem dokłądnie, co stało się 4 lata temu w tym szpitalu. Ale wiem, że gdy moja żona 3,5 miesiąca temu tam rodziła, potraktowano ją bardzo dobrze. I zaopiekowano się zarówno nią, jak i dopiero co urodzonym synkiem, wręcz doskonale. I jeśli będziemy mieli kolejne dziecko, na pewno poród odbędzie się właśnie w redłowskim szpitalu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka z gdańska SZPITAL W REDŁOWIE-NIE POLECAM!!! IP: *.dywizjon.net / *.dywizjon.net 20.12.03, 23:46 To co było 4, czy 5 lat temu nie ma sie nijak do tej dzisiejszej obslugi szpiatlnej, w prawie kazdym szpiatlu rodzace kobiety traktuja jak potencjalne szmaty i puszczalskie kur...., nic nie wiesz wiec sie nie wypowiadaj, a te twoja zonke zawiez do dobrej prywatnej klinki, zebys pozniej nie wydal calej kasy na terapie psychiatryczna, dzisiejsza służba zdrowia to dno, a szpitale to wykańczalnia!niestety, jak nie dasz porządnie w łapkę to nie pojedziesz na odpowiednim poziomie do przodu! Koleś na jakim świecie ty żyjesz? w czasach komuny?!!!! gdzie pielęgniarki byly miłe i serdeczne! KUR..a nie chodzisz do lekarzy czy co? teraz by na jedna dosłownie 5-7 minutowa wizyte u specjalisty trzeba czekać 1,5 miesiaca.szok, człowiek prędzej moze sie wykończyć, i nie pisze tu osobie, wiem to z własnych obserwacji, bo ja mam to szczescie ze trafiam akurat na dobrych lekarzy, ale zobaczymy jak długo. A redłowski szpiatl jak kazdy w 3-miescie to chłam. szczerze. zabierz lepiej zonke do szpitala w pucku, zaja 1 miejsce w konkursie rodzic po ludzku, a kobieta czuje sie tam jak ksiezniczka, ,, nie moja opinia, tylko kobiet które tam swe dzieci urodziły, wejdz na ich strone i poogladaj i uwierz , ze szpital w redlowie jest totalna wykańczalnia,ja tez tam sie urodzilam, prawie 23 lata temu, ale to byly inne czasy,hmmmm... moj brat urodzil sie 7 lat temu i bylo tam calkiem niezle, ale teraz jest tragedia.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: SZPITAL W REDŁOWIE-NIE POLECAM!!! IP: *.gdynia.mm.pl 21.12.03, 11:56 Sluchaj Rybko - jesli do personelu w szpitalu zwracasz sie takim samym jezykiem jak tu na czacie to tylko siebie mozesz winic, ze traktuja cie jak cyt: puszczalska k... Nie oczekuj od ludzi szacunku, jesli sama ich nie szanujesz!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gdynianin 1500 zł..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 04:14 Nie masz racji Pawle. Te kwoty nie są żadnym wymysłem. To jest 100% prawdy. Wiem co mówię i potrafiłbym to udowodnić. A za 5 minutową wizytę u dra Jerzego K. i zmierzenie ciśnienia w jego prywatnym gabinecie zapłacisz 70 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdansksopotgdynia Re: 1500 zł..... IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.03, 20:17 Hydraulik wezmie 200 zl za wymiane rurki w 10 min... no tak ale hydraulik to w koncu specjalista...pelna klasa i jaka odpowiedzialnosc... no i wszyscy zaplaca bez zmruzenia oka.... na zdrowie ... zyjcie dlugo i szczesliwie w swojej glupocie... zyczcie lekarzom jak najgorzej niedlugo bedziecie zdychac na ulicach...i wtedy bedzie ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł pomodlę się ... IP: *.acn.waw.pl 21.12.03, 03:48 Jutro w kościele pomodlę się za Piotrusia i za jego mamę- ta historia bardzo mnie wzruszyła ... Niech dobry Bóg ma Ich w swojej opiece ! Odpowiedz Link Zgłoś
44czterycztery Polecam - myśleć, trzeba zawsze 21.12.03, 14:36 Znów wszyscy wiedzą lepiej od lekarzy. Przecież ginekolog – położnik to bardzo specjalistyczny i zarazem wielo-działowy zakres praktyki lekarskiej łączy wiedzę - prócz oczywistych - także interna, anastezjologia, chirurgia, też ortopedia. Pilnuj szewcze kopyta – jak mówią na Kaszubach. I to radzę krytykantom – jeszcze moment i każą lekarce odpowiadać za to, że rodzi się dziewczynka a nie chłopiec, i nie blondyn a rudy. A Ja pytam: czy matka była zdrowa ? czy może miała konflikt serologiczny ? W życiu prywatnym wolę mieć w sąsiedztwie lekarkę ?kiepską niż prokuratora ? świetnego – to chyba jasne ? Obecnie jest tendencja do zamykania wszystkich we więzieniach, za wyjątkiem prokuratorów, niestety. ps. Temu co się modli - dzieci się rodzą od miłości -nie zawsze , a na pewno nie od modlenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ben Re: Do pięciu lat więzienia grozi lekarzom z Redł IP: *.sympatico.ca 21.12.03, 20:08 To jest szpital ktory bede pamietal do konca zycia mialem ta operacje na wyrostek ponad rok nie moglem pracowac do tego rana jaka mam szpeci mie niesamowicie wszyscy lekarz ktorzy to widza pytaja sie cz lekarz aby byl trzezwy a do tego opieka pod zdechlym psem.Po operacji lezalem na polowym lozku i taboret podstawiono mi do podgowka bo sie lozko zkladalo.Banda gmnoji. jedyna osoba ktora pomogla mi tytm trudnym czasie byl dr.Marzynski z przychodni w sopocieOile kogos interesuje cos wjecej na ten temat niech sie odezwie podam swoj adres. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Re: Do pięciu lat więzienia grozi lekarzom z Redł IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 22.12.03, 08:31 Lekarz nie zajął się odpowiednio porodem, bo nie dostał odpowiednio wcześniej pieniędzy za poród. Jestem świeżo upieczonym ojcem i właśnie poznałem cennik lekarzy porodówki. Zapłaciłem 1500,- zł za poród w trójmiejskim szpitalu. Być może, gdybym nie zapłacił moje dziecko by nie przeżyło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: Do pięciu lat więzienia grozi lekarzom z Redł IP: *.rob.gdynia.sint.pl 05.01.04, 21:48 Dlaczego wszyscy oskarzaja.a nikt nie zainteresuje sie matka dziecka?Winnych nalezy szukac,nigdy zas obwiniac siebie!Czy aby nic nie ma do ukrycia? Odpowiedz Link Zgłoś