merida 04.11.05, 11:43 DZiewczyny, jak podajecie Cebion? 5 kropelek do butelki (akurat podaję) czy na łyeczkę z mleczkiem??? Gosia, mama Adasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maggie2229 Re: CEBION - jak podajecie 04.11.05, 16:28 ja tez 5 kropli i do butelki, choc slyszalam, aby na lyzeczkę, bo nie osiądzie na sciankach butelki-tylko czy na lyzeczce nie osiadzie? wg mnie mamy ten sam problem, ja podaje razem z wit D3 w butli z moim mlekiem Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: CEBION - jak podajecie 04.11.05, 17:27 ja podaje piec kropli normalnie na lyzeczce i mala sobie "zlizuje" Odpowiedz Link Zgłoś
aguska27 Re: CEBION - jak podajecie 04.11.05, 21:08 a ja na łyżeczkę i do tego kilka kropelek mleczka bo witaminka jest baaardzo kwaśna. Odpowiedz Link Zgłoś
madelaine6 Re: CEBION - jak podajecie 04.11.05, 21:14 Ja nie podaje a to dlatego,ze karmie piersia i mysle, ze to troche taki wymysl naszych czasow,zeby od urodzenia dzieci tak "dowitaminizowywac" No chyba,ze sa ku temu wyrazne wskazania-zle wyniki badan itp. Michal ostatnio slabo je a mimo to hemoglobine np. ma 12,7-rewelacja.Pozostale tez OK. Wydaje mi sie (nie chce nikogo urazic,to po prostu moja opinia),ze to niepotrzebne ingerowanie-w mleku jest wystarczajaca ilosc skladnikow odzywczych. Odpowiedz Link Zgłoś
aguska27 Re: CEBION - jak podajecie 05.11.05, 09:05 ja podawałam Cebion tylko wtedy gdy mały miał katarek, teraz juz nie daje. Nawet nie wiedziałam ze powinno dawać sie codziennie... Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: CEBION - jak podajecie 05.11.05, 13:26 ja podaje cebion profilaktycznie wydaje mi sie ze nie zaszkodzi a co najwyzej moze pomoc zreszta jest dosyc chlodno i wole podawac cebion teraz niz sie zmagac z jakims chorobskiem Odpowiedz Link Zgłoś
kasikk Re: CEBION - jak podajecie 05.11.05, 13:29 ja również nie daję mam urozmaiconą dietę - dużo warzyw i owoców i myślę, że w mleku jest wystarczająco witamin Odpowiedz Link Zgłoś