aniak-i 23.01.06, 13:24 jakie wybrałyscie imiona dla waszych pociech ja jeszzce nie wiem co mam ale wiem ze nie mam imienia w razie urodzenia chłopaczka.W sumie dla dziewczynki tez nie za bardzo" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mfka Re: imiona dla chłopca? 23.01.06, 13:31 Ja od początku miałam imię dla chłopca (jeszcze nawet nie będąc w ciąży) a dylemat był ogromny z imieniem dla dziewczynki, bo do tej pory zero pomysłów. Każde albo "źle" się kojarzy, albo na topie i co druga dziewczynka urodzona w tym czasie takie będzie nosić imię. Na szczęście okazało się,że jest wymarzony synek. Więc zostaje MAKSYMILIAN! Odpowiedz Link Zgłoś
floraservice Re: imiona dla chłopca? 23.01.06, 13:49 Kupiłam parę lat temu kombinezon zimowy dla młodszej córeczki na którym jako element dekoracyjny były imiona Julie, Emily, Oskar. A tak się składa, że moje córcie maja takie własnie imiona, wiec juz wtedy ustalilismy, że jeśli kiedykolwiek bedziemy miec jeszcze jedno dziecko, i okaże się nim byc chłopczyk to bedzie własnie Oskar. Niestety, teraz jak jestem w ciąży odwróciło się i to imie zupełnie nam nie pasuje do mojego brzuszka (tak wabi się wredny pies naszych sąsiadów, więc tym bardziej), więc prowadzimy rankimg poszukiwawczy innych imion... Mamy spore wymagania - nie może się kojarzyć z nikim nam znanym, musi pasowac do nazwiska i do naszych imio, musi byc w miarę oryginalne, ale nie wydziwione. Teraz na topie są Franek/Hubercik lub Rozalka/Melania... idę w środę na usg to może wreszcie uda nam się choc określic płeć... ) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia2705 Re: imiona dla chłopca? 24.01.06, 13:04 Ja mam nadzieje, ze moj partner sie wreszcie zgodzi i bedzie Hugo ) Odpowiedz Link Zgłoś
cleo1976 Re: imiona dla chłopca? 23.01.06, 14:02 A u nas wybrała moja starsza córeczka, jak chłopiec to Filip a jak dziewczynka to Dominika Odpowiedz Link Zgłoś
lorunia Re: imiona dla chłopca? 23.01.06, 14:04 Ja dla chłopca daje imie Kacper lub Oskar, ale jestem bardziej przychylna Kacprowi i już czasami tak mowie do swojego brzuszka mały Kacperek, a ja dziewószka to Patrycja. Odpowiedz Link Zgłoś
tatusiowysynek1 Re: imiona dla chłopca? 23.01.06, 14:05 prawdopodobnie Szymon.Mam juz 3,5 letniego Mateusza Odpowiedz Link Zgłoś
agakapcia Re: imiona dla chłopca? 23.01.06, 14:13 bardzo podobają mi się imiona które można stopniować - mała Basia duża Barbara itd... ha... a ja na początku marzyłam o małym jasiu, potem Janku, i wreszcie Janie... a teraz coś mi się odwidziało bo gdzieś zobaczyłam że zawsze będzie się kojarzyć z "głupim jasiem".... ostatnio strasznie spodobało mi się imię Borys...hihi ale to sie nie stopniuje no i na dodatek nie pasuje mężulkowi ... mamy więc temat żeby się troszkę poczubić ale tak pozytywnie ..... no i w efekcie jeszcze nic nie mamy.... choć wiemy już że będzie chłopczyk... pozdrowionka dla wszystkich zastanawiajacych sie... aga Odpowiedz Link Zgłoś
renowa Re: imiona dla chłopca? 23.01.06, 14:17 Hejka. Wiemy z USG że będzie chłopak - Rafał Przemysław. A nasz typ imiona dla dziewczynki to Magdalena Zofia.Pozdrawiam. Renia i Rafałek. Odpowiedz Link Zgłoś
gosik_26 Re: imiona dla chłopca? 23.01.06, 14:34 A mój chłopczyk będzie Maciej Od razu nam się z mężem spodobało i już nie szukamy innego - pasuje i do małego dziecka : Maciuś i do dużego mężczyzny : Maciej. A i tak koledzy pewnie będą do niego mówili Maciek Pozdrowionka )) Gosia P.s. W razie gdyby jednak spotkała nas niespodzianka i była dziewczynka, to Magdalena Odpowiedz Link Zgłoś
dido_dido Re: imiona dla chłopca? 23.01.06, 14:52 Mój najstarszy to Maciej! Maćki to fajne chłopaki. Odpowiedz Link Zgłoś
gosik_26 Re: imiona dla chłopca? 23.01.06, 15:01 jasne, że tak mój tata jest Krzysztof Maciej, a i tak cała rodzina i wszyscy jego znajomi od zawsze mówili do niego Maciek ))) Odpowiedz Link Zgłoś
xixx Re: imiona dla chłopca? 23.01.06, 15:08 Moj synek będzie się nazywał Julek, nie było z tym rzadnego problemu, od razu nam się spodobało (od Julian), gdy kiedyś będzie panienka - będzie Pola lub Tosia. Odpowiedz Link Zgłoś
september_77 Re: imiona dla chłopca? 23.01.06, 15:23 Syn miał być Jakub. Ale będzie córeczka - Julia)) Odpowiedz Link Zgłoś
patrycjabl79 Re: imiona dla chłopca? 23.01.06, 19:16 jeszcze do konca nie zdecydowalismy chociaz dzis pani doktor potwierdzila ze to chlopiec!!! podoba nam sie Dawid, Norbert, Robert i Wiktor dobrze ze mamy jeszcze kilka m-cy na wybor Odpowiedz Link Zgłoś
kkatie Re: imiona dla chłopca? 24.01.06, 08:56 u nas bedzie Szymonek. to jedyne jakie nam sie razem podobalo. ale dla mnie jest jeszcze ladne Konrad, Norbert, Hubert, Blazej. Odpowiedz Link Zgłoś
aniak-i Re: imiona dla chłopca? 24.01.06, 09:28 wszystkie ładne-ale to jeszcze nie to zadne nie pasuje do brzusia cos mi moze jednak bedzie Natali (choc Magdalena, Małgorzata tez mi sie podoba) Odpowiedz Link Zgłoś
kkatie Re: imiona dla chłopca? 24.01.06, 10:48 ja dla corci mialam jedno jedyne od zawsze wymarzone. zanda rewelacja, ale chcialam zeby coreczka miala Karolinka na imie. niestety chyba juz nie bede miala Karolinki, teraz synek, a na 3 dziecko chyba sie nie zdecyduje Odpowiedz Link Zgłoś
wiolik2 Re: imiona dla chłopca? 24.01.06, 10:57 A my mówiliśmy od samego początku do brzucha Kingusia, ale na usg Pani dr stwierdziła, że będzie Kinguś, więc teraz mówimy do brzucha Igor Co prawda do maja może jeszcze coś się zmienić, ale na dzień dzisiejszy, jest Igor Szymon Odpowiedz Link Zgłoś
kkatie Re: imiona dla chłopca? 24.01.06, 12:32 Igor tez ladne. i jeszcze Borys mi sie kiedys podobal i Krystian ) ale zostal juz Szymonek )) Odpowiedz Link Zgłoś
karlis76 Re: imiona dla chłopca? 24.01.06, 13:02 dla chłopca Hubert lub Eryk-raczej to pierwsze a dla dziewczynki Maja pozdrawiam Karolina i Nasze marzenie Odpowiedz Link Zgłoś
dollores1 Re: imiona dla chłopca? 24.01.06, 13:07 u nas będzie Eryk; to imię wybraliśmy jeszcze przed narodzinami pierwszej córki, jak nie znaliśmy jej płci Odpowiedz Link Zgłoś
bagietka77 Re: imiona dla chłopca? 24.01.06, 14:19 A nasz synek to będzie Franek. Odpowiedz Link Zgłoś
magdacz1 Re: imiona dla chłopca? 24.01.06, 15:56 Jak będzie synek to Michał (tak wybrał starszy synek Mateusz) A ja dziweczynka to Malwina albo Martyna (zależy od męża bo mi podobają się oba imiona) Odpowiedz Link Zgłoś