Dodaj do ulubionych

Mam dylemat pomozcie

07.05.06, 12:46
Moze to glupi dylemat, ale zostal nam do kupienia jedynie przewijak i nie
umiemy sie zdecydowac. Czy usztywniany czy miekki? Gdzie wy bedziecie/
przewijacie malenstwa. Na jak dlugo potrzebny jest przewijak, czy warto
inwestowac w ta rzecz? Nasza malenka bedzie z nami w sypialni wiec miejsca
nie bedzie zbyt duzo.
pozdrawiam slonecznie smile
Obserwuj wątek
    • zu2ka Re: Mam dylemat pomozcie 07.05.06, 12:59
      Mam usztywniany, zakładany na łóżeczko, które będzie w naszej sypialni, w
      której naprawdę będzie bardzo mało miejsca po wstawieniu łóżeczka. I myślę,że
      się sprzyda przynajmniej przez pierwszych patę miesięcy. Pozdrawiam
    • aniatomek3 Re: Mam dylemat pomozcie 07.05.06, 12:59
      no przewijak na pewno się przydaje miałam (sztywny) z pierwszym synem (teraz
      też będzie ten sam), dziecko czasami przy przewijaniu lubi się posikać a wtedy
      nie trzeba nic prać... a jeśli macie łóżeczko dle dziecka to przez kilka
      pierwszych miesięcy przewijak może być na łózeczku i nie zajmie wcale miejsca.
      Ja zdecydowanie polecam!
      Pozdrawiam
      Ania
    • gniewkowiec Re: Mam dylemat pomozcie 07.05.06, 13:11
      Ja też polecam. Miałam przy pierwszym dziecku i teraz też będę używać. Paulina
      miała prawie rok a ja go jeszcze używałam do przewijania i po kąpieli. Polecam
    • agus-ka Re: Mam dylemat pomozcie 07.05.06, 18:51
      Ja kupiłam taki zakładany na łóżeczko. Łożeczko jest turystyczne z odpinanym
      bokiem, więc po użyciu mogę go spokojnie schować między dna (jedno jest
      podwieszane), więc nie mam problemu z miejscem choć w sypialni naprawde mam
      mało przestrzeni.
      • martunia78 Re: Mam dylemat pomozcie 07.05.06, 19:21
        Ja miałam taki miękki, dmuchany, może ze dwa, trzy razy uzyłam, moim zdaniem
        zbędna rzecz.
    • karolcia86 Re: Mam dylemat pomozcie 07.05.06, 22:34
      Ja miałam sztywny na komodzie. Używałam go bardzo długo, właściwie ponad 2
      lata, aż wyrósł z pieluch, ponadto po prostu wygodniej dziecko na nim ubrać.
      • kapuhy_a Re: Mam dylemat pomozcie 07.05.06, 23:27
        ja nei mam..ale cały czas się zastanawiam czy na pewno dobrze robię..właśnie
        chodzi mi o to sikanie niekontrolowane bezpieluszkowe...chociaż podobnież to
        kwestia wprawy by być szybszym niż siku big_grin
        • kropka1005 Re: Mam dylemat pomozcie 07.05.06, 23:31
          my też mamy, sztywny zakładany na łózeczko. Mała bedzie z nami w syiani, która
          ma 9m2 nie całesmile tak wiec na nic innego nie ma miejsca.
    • dido_dido Re: Mam dylemat pomozcie 08.05.06, 08:38
      Zdecydowanie polecam przewijak, taki twardy na łóżeczko. Przy każdym z moich
      trzech chłopaków używałam ponad dwa lata. Na początku jest ratunkiem dla
      kręgosłupa. Używa się go do przewijania, ubierania, po kąpieli. Dla mnie po
      prostu bezcenny! W porównaniu z innymi wydatkani kosztuje niewiele bo ok 55
      złotych a ja nie wyobrażam sobie przewijania malucha na naszym łóżku.
      Iwona
      • k_maja Re: Mam dylemat pomozcie 08.05.06, 09:00
        ja kupiłam sztywny zakładany na łóżeczko, a że urodziłam w marcu, to mogę już z
        własnego doświadczenia polecić!!! Mam synka i sikanie w niekontrolowanych
        kierunkach opdbywa się regularnie - wtedy tylko wymieniam pieluszkę z
        przewijaka. Poza tym mamy ćwiczenia rehabilitacyjne i też przewijak okazał się
        nieoceniony. Nie jest to duży koszt a wygoda ogromna. No i Twój kręgosłup nie
        jest narażony na schylanie się nad np. wersalką kilkadziesiąt minut dziennie.
        kasia
    • viewiorka Re: Mam dylemat pomozcie 09.05.06, 16:02
      Zdecydowanie polecam usztywniany na łóżeczko. Sprawdza się rewelacyjnie. Plecy mniej bolą, poza tym dziecko też musi mieć czasami wietrzoną pupkę(najepiej kilka minut przy kazdym przewijaniu), a przy tym często zdarza się siku. Również gdy dzidziuś leży na brzuszku - sika pod siebie. Ja polecam.
      Mama 9-miesięcznej Natalki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka