08.12.06, 11:20
Foremeczki kochane mam do Was pytanie:
czy planujecie zakup leżaczka dla swoich maluszków?
I od razu zapytanko do doświadczonych mamuś: czy używałyście i jakiwe
widzicie za i przeciw?

Będę wdzięczna za info.

Myślę o czymś taki co może być dla noworodka jak i dla starszego dzidziaka.
W oko wpadł mi taki LEŻACZEK .

Pozdrawiam cieplutko.
Obserwuj wątek
    • anntenka ja już mam 08.12.06, 12:20
      odkupilam od kolezanki lezaczek bujaczek fisher price'a aquarium
      dlatego odkupilam bo u niej sie sprawdzil
      dziecka nie bylo jak sobie tak lezal i mamusia miala wolna chwilke i wolne rece
      a dzieciak byl wniebowziety
      to byl jeden z moich pierwszych zakupow smile
      pozdr
    • jusi82 Re: Leżaczek 08.12.06, 12:29
      ja kupiłam dla synka leżaczek firmy TUTEk, taki zwykły leżaczek bujaczek.
      jak sie później okazało mój synek mógł używać tylko takich w których jego pupka
      się nie zapadała tylko tworzyła z reszta ciała linię prostą (miał zbyt duże
      napięcie mięśniowe i leciutką asymetrię) - tak twierdzili lekarze.

więc mój wybór był dobry choć przypadkowy

• marysiowamama Re: Leżaczek 08.12.06, 12:53
      Leżaczek to jak dla mnie jedna z najbardziej przydatnych rzeczy jakie miałam
      przy Marysi. Uwielbiała w nim siedzieć. Bardzo ważne aby leżaczek był z płozami
      do bujania. Kiedy mała była w leżaczku ja mogłąm np.robić prasowanie lub
      poprostu poczytać książkę, warunek tylko taki że moja noga cały czas była w
      pracy(nogą bujałam leżaczek).
      Polecam!!!
      • ambrozja Re: Leżaczek 08.12.06, 13:06
        Nowinka a ten leżaczek co wpadł ci w oko smile to jakiej jest firmy bo nic nie
        pisze jak w obrazek się kliknie a mi również się spodobał smile Moze też wiesz ile
        kosztuje.
        • novinka_78 Re: Leżaczek 08.12.06, 14:30
          Ten co ja wypatrzyłam, to Fisher Price. Oglądałam je od jakiegoś czasu na
          Allegro i jednak zdecyduję się po tych opiniach, które tutaj pojawiły się smile)
          Zauważyłam, że teraz ich cena na All podskoczyła nieco (jeszcze w zeszłym
          tygodniu ok 140 zł a w tym ok 170 zł) ale myślę, że to związane ze zbliżającymi
          się świętami więc z zakupem wstrzymam się do stycznia smile

Dzięki Dziewczynki za opinie smile

Pozdróweczki.
          • marysiowamama Re: Leżaczek 08.12.06, 15:01
            Czytałam że te leżaczki są sprowadzane ze Stanów gdzie ta firma jest dosyć
            popularna i powszechnie dostępna. Ktoś przecież jeszcze na tym zarabia. Mam
            taki pomysł może warto zagadać z naszymi lutówkami mieszkającymi w USA, dogadać
            się aby to sprawdziły, wysłać pieniądze i czekać na przesyłkę. Może sama bym
            pomyslała o kupnie nowego bo mój już lekko zdezelowany. Co Wy na to?
            • novinka_78 Re: Leżaczek 08.12.06, 15:21
              Na stronie Fisher Price cena za taki leżaczek, to 35$
              www.fisher-price.com/fp.aspx?st=2011&e=detail&selcat=bgb&pid=31327
              a przesyłki z USA są dość drogie więc trzebaby sparwdzić czy by nam się to
              opłacało ale jeśli będzie to dla nas korzystniejsze ekonomicznie i znajdzie się
              osóbka, która by się tym mogła zając, to ja jestem za smile
              • nswiderska Re: Leżaczek 08.12.06, 15:41
                Ja przy Grzesiu mialam lezaczek primo sogni - bardzo sie sprawdzil. Dla
                noworodka albo bardzo malego dziecka powinien lezaczek byc dosc mocno
                usztywniony (aby kregoslup sie zbytnio nie zapadal) a ten na zdjeciu wydaje sie
                dosc miekki - lepiej sprawdzcie! Wydaje mi sie tez ze dziecko ktore juz dobrze
                siedzi chetniej bedzie siedzialo w foteliku do karmienia lub krzeselku - ale
                moze sie myle...U mnie porazka przy foteliku byla dokladana taca do jedzenia -
                praktycznie nigdy z niej nie korzystalam, a te kilka razy kiedy ja zakladalam
                to tylko utrudniala wyciaganie dziecka z fotelikasmile
                • princessa1 Re: Leżaczek 08.12.06, 16:45
                  Ja kupiłam siostrzeńcowi w prezencie coś takiego :
                  www.allegro.pl/item148593281_fisher_price_cudowny_lezaczek_z_wibracjami.html
                  nie jest jakiś potwornie drogi, a fajnie się sprawdza.
                  Zresztą w sklepie był nawet tańszy niż na allegro.
                  Na razie mały i mama są bardzo zadowoleni.
                  Myślę że swojej córce też kupię coś takiego.
                  • dakota123 Re: Leżaczek 08.12.06, 21:44
                    I ja dołączę do pochlebnych opinii na temat leżaczka.Przy Julce miałam i byłam
                    bardzo zadowolona.Nie miałam żadnej firmówki,zwykły polski,ale sprawdził się
                    doskonale.Julka chętnie się w nim bawiła nawet jak juz była ciut starsz.Teraz
                    też na pewno kupię choć nie mam jeszcze upatrzonego.
              • marganda Re: Leżaczek 09.12.06, 03:15
                Przesylki nie sa bardzo drogie (wszystko zalezy od wagi i sposobu przeslania -
                morska czy lotnicza), ale koszt przeslania pieniedzy tak. O ile dobrze pamietam
                bank liczy sobie ok $10 za przyjecie przelewy zagranicznego.
      • ma6769 Re: Leżaczek 14.12.06, 04:28
        teraz sa takie lezaczki, ktore same sie bujaja
        • marysiowamama Re: Leżaczek 14.12.06, 12:41
          ...i wibrują niestety ze względu na koszt zostanę przy bujaniu nogą.
    • mikasara Re: Leżaczek 09.12.06, 12:31
      ja również miałam dla Sary leżaczek. taki zwykły, polski, bez nazwy. bardzo
      wydogny, bo córka bardzo lubiła w nim przebywać. miał jednak coś ekstra -
      kółka. takie, które można było schować i wtedy leżaczek był kołyską. kółka się
      sprawdziły lepiej niż funkcja kołyski. delikatnie jeździła do przodu i do tyłu,
      najlepiej na deskach lub kaflach (chodzi o nierówności w podłodze - tak jak
      delikatne nierówności w chodnikach na ulicy). polecam.
      • ambrozja Re: Leżaczek 18.12.06, 12:10
        Pytanie do tych bardziej doświadczonych wink Czy istotne jest czy taki leżaczek -
        bujeczek ma taką wkłądkę zabezpieczająca głowe dla norowodka ? Potrzebne to w
        ogóle czy taki zbędny bajer? Bo jakoś wyglada to mało przekonywująco dla mnie i
        wg. mnie i tak nie trzyma głowy malutkiego dziecka.
        • marysiowamama Re: Leżaczek 18.12.06, 13:43
          Mój nie miał i nawet nie myslałam o tym.
          • 3aloczki Re: Leżaczek 18.12.06, 19:58
            Ja też będę kupować, prawdopodobnie Fischer Price taki jak wklejone zdjęcie.
            Koleżanka ma taki od początku i bardzo jest zadowolona: rzeczywiście na chwilę
            można się od maluch "uwolnić" jak się zajmie zabawkami. Moja znajoma, chociaż
            mała ma już 15 miesięcy do tej pory używa go czasami do jej usypiania: sadza
            małą już wyciszoną, włącza wibracje i mała po chwili śpi jak suseł!
            W zeszłym tygodniu kupowałam taki koleżance z pracy jako prozent od
            współpracowników i też jest bardzo zadowolona. Choć jej mała ma tylko miesiąc to
            już widzą jego zalety jak wyżej smile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka