Dodaj do ulubionych

Jak ubierać chłopca

23.04.07, 20:12
Nie wiem czy dobrze ubieram mojego szkraba, a mianowicie zawsze pod jakies
spodenki i sweterek lub dresik zakładam mu koszulke i spioszki. On ma teraz 2
miesiace i wazy 6 kg. Nie wiem czy go nie przegrzewam jak jest ładna pogoda.
Doradzcie. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • 3aloczki Re: Jak ubierać chłopca 23.04.07, 20:38
      Ja osobiście pod spodenki nie zakładam już nic, nosi mały takie raczej dresowe z
      delikatnym misiem pod spodem (standardowy dresowy materiał. Na górę body i bluzę
      dresową. Skoro ja chodzę w krótkim rękawku to dziecko + jedna warstwa. Zawsze
      mam też kocyk lekki polarowy żeby go przykryć w razie dłuższego spacerowania w
      cieniu lub wiatru.
    • oooziii Re: Jak ubierać chłopca 23.04.07, 20:58
      ja ubieram małego tak jak siebie bo jak ubierałam jedną warstwę więcej to był
      mokruśki po spacerach, ale chodze z nim w nosidle i to też go grzeje. dzisiaj
      był w bawełnianej bluzce z długim i miał cieńkie dresowe spodenki, skarpetki i
      cieniutką białą czapeczkę żeby mu słoneczko główki nie spaliło. a w domu był
      tylko w body z krutkim rękawkiem. mój szkrab jest stworzonkiem zimnolubnym.
    • aminka70 Re: Jak ubierać chłopca 24.04.07, 09:49
      To jest naprawdę trudne pytanie. ja również mam ten problem, tylko ja raczej
      zastanawiam się czy go nie wyletniam... Dlatego raczej zawsze mam cieniutki
      kocyk na wszelki wypadek. Ubieram malca podobnie jak siebie.. Ostatnio ubieram
      body z długim/krótkim rękawem, spodenki, długie skarpetki(aby nie świecił
      kostkami), bluzę dzianinową i czapeczkę. Postaw się na jego miejscu jak byś się
      czuła tak ubrana.. Zresztą jak radzą; ubierać w cienkie kilka warstw, zawsze
      wierzchnią można zdjąć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka