Dodaj do ulubionych

Włosy stają dęba

13.01.11, 13:35
Może dzialam trochę spontanicznie ,ale wlaśnie przeczytałam artykuł co zawierają gotowe obiadki firmy GERBER.Do jedzonka dla dzieci dodaje się nie tylko mięso ale też włókna,błony,scięgna czyli mięso odzielone mechanicznie od kości.Te produkty zawierały dotąd tanie parówki, pasztety.Takie wynalazki znajduja się w daniach gotowych dla dzieci od 6m-ca zamiast pełno wartościowego mięsa z indyka i kurczaka.Co podajemy naszym maluchom, czy ich jeszcze nie uksztaltowany uklad pokarmowy jest w stanie to strawić?
Obserwuj wątek
    • naise Re: Włosy stają dęba 13.01.11, 14:51
      Dotyczy to tylko obiadków z drobiem, bo o MOM (mięso oddzielane mechanicznie) mówimy tylko w przypadku drobiu. Choć po takim czymś cholera wie co dorzucają do reszty słoików. Poważnie zastanawiam się czy nie gotować samodzielnie obiadków, bo mimo że nie z warzyw EKO to przynajmniej wiem co wrzucam do gara. Problem tylko czy dam radę przy dwójce dzieci ... hmmm
    • mim100 Re: Włosy stają dęba 13.01.11, 14:52
      podaj linka do tego artykułu albo źródło chętnie poczytam.
      • tansavea Re: Włosy stają dęba 13.01.11, 15:20
        wyborcza.biz/biznes/1,100896,8939917,Miesne_wypelniacze_w_jedzeniu_dla_niemowlat.html ja tez to przeczytalam
    • bluemka78 Re: Włosy stają dęba 13.01.11, 16:57
      Kobiety nie panikujmy, MOM jest tylko w dwoch produktach, sloiku z samym kurczakiem i samym indykiem. Po prostu trzeba czytac sklad jak sie nie chce tego dziecku podawac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka