Dodaj do ulubionych

Poduszka do karmienia bliźniaków

12.12.11, 22:34
Dziewczyny wiem, że temat był poruszany niejedokrotnie, ale chciałabym o sprawdzone i konkretne modele tych poduch. Wyczytałam na forum, że częsć z was posiadała jakieś poduszki zapinane na brzuchu w obwodzie. Gdzie taką można dostać i czy rzeczywiście się sprawdza czy lepiej kupić takiego miękkiego, dużego rogala?
Obserwuj wątek
    • bejbi30 Re: Poduszka do karmienia bliźniaków 13.12.11, 11:22
      rzeczywiscie, temat byl juz walkowany nierazsmile
      ja z wlasnego doswiadczenia powiem tak-w Polsce nie kupisz idealnej poduszki.
      ja mialam:
      1. miekkiego duzego rogala-do bani, dzieci z niego spadaly, mi bylo niewygodnie, nie dalo sie go odpowiednio zgiac, byl zbyt waski, i za miekki, bo w srodku jakis styropian
      2. poduszke firmy Ty i My - www.tyimy.pl/oferta.php?id_prod=35
      coz, nie byla idealna, ale przynajmniej twarda, bo z pianki, i jak oblozylam sie kocami
      to dalo sie karmic, mnie udalo sie na niej do 7 m-ca karmic na niej jednoczesnie, a wtedy
      dzieci juz byly calkiem duzesmile

jesli chodzi o poduszki zapinane w pasie, np. taka: www.dzieciowo.pl/2010/04/poduszka-do-karmienia-dla-blizniat-i-nie-tylko.html
      to nie wyobrazam sobie karmic na takiej, wg mnie jest za miekka i za niska, zbyt "chuda" i szczerze - mam nadzieje, ze nikogo nie urażę!! - ale chyba trzeba miec piersi do pasa, by na niej wygodnie karmicwink ale to moja opinia.

z tego co znalazlam, mysle ze swietna bylaby taka poduszka: www.justmultiples.com/nursing-pillow-twin-san-diego.html

warto w poduszke zainwestowac, bo to ogromna wygoda i oszczednosc czasu.
      • asia-81 Re: Poduszka do karmienia bliźniaków 13.12.11, 14:23
        Dziękuję bardzo za wyczerpującą odpowiedź smile) Synka karmiłam 11 msc i bąble też bym chciała karmić. Mam niewielki biust i właśnie się martwię jak ja do dwójki sięgnę tymi moimi małymi - choć przy synku bardzo mlecznymi cycami wink) To karmienie to jedyna sprawa - póki co która mnie jakoś przeraża - w sensie jak to dwójkę do tych cyców przystawić. Wczoraj znalazłam jeszcze taką poduszkę - jest droga i zastanawiam się czy jest sens w nią inwestować - mogłabyś ocenić ze swojego doświadczenia. Link:

www.dwiekrople.pl/poduszka-do-karmienia-blizniat,id49.html
        na tej stronce ostatniej którą podałaś znalazłam jeszcze taki wynalazek - uśmiałam sie trochę, ale może to nie głupie smile

www.justmultiples.com/bottlepropmonkeyblue.html
        • bejbi30 Re: Poduszka do karmienia bliźniaków 13.12.11, 16:58
          no wlasnie-ja tez mam maly biust, i dlatego tez pod poduszke kladlam 2 poskladane koce, by piersi dzieciom przyblizyc hahasmile z karmieniem dasz radesmile jak bedziesz chciala, probowala dasz rade, uwierz mi!! mi mimo wielu problemow udalo sie karmic moje bable-wczesniaki, po 1,5 miesiaca dopiero same zalapaly, wczesniej odciagalam=koszmar!! wazne jest Twoje nastawienia i chec karmieniasmile
          ta poduszka wydaje mi sie ok, widac, ze jest twarda, super ze ma oparcie na plecach!! zle ze jest niska (cos trzeba bedzie pod nai podlozyc), no i ta cenauncertain
          co do drugiego linka-super sprawasmile niestety nie wiem, na ile przydatne, bo ja jak karmilam na poczatku butla to wolalam sama trzymac, balam sie ze dziecko mi sie zakrztusi, mam bzika na tym punkcie...
          • jiku Re: Poduszka do karmienia bliźniaków 18.12.11, 23:55
            Ta poduszka ze sklepu Dwie krople ma 15cm szerokości, a ponieważ nie jest miękka, nie zapada się pod ciężarem dziecka, no i dzięki regulowanemu zapięciu można ją umieścić na odpowiedniej wysokości. A co do ceny... na pocieszenie zauważę, że w Niemczech za taką samą płaci się 99 euro ..
            • asia-81 jiku 19.12.11, 21:41
              Czyli twoim zdaniem jest ok ?
              • jiku Re: jiku 20.12.11, 11:53
                Ma ją moja koleżanka. Twierdzi, że jest najlepsza z dostepnych na rynku, włąsnie dzięki temu, że jest duża, stabilna i zapinana. Ona próbowała najpierw rogala i to była porażka, bo dziewczyny zapadały się, poduszka się zsuwała.. kontrolowanie maluśkich niemowlaczków i poduszki przeszło jej możliwości..
    • wiki.sz Re: Poduszka do karmienia bliźniaków 13.12.11, 18:38
      hej, ja miałam tą z tego linku dla bliźniąt - www.dzieciowo.pl/2010/04/poduszka-do-karmienia-dla-blizniat-i-nie-tylko.html ( wierz mi, nie mam i nie miałam piersi do pasawink); dawałam radę i nic nie musiałam podkładać, siadałam na łóżku, kładłam dzieci po bokach poduszki, a potem po kolei kładłam na poduszkę i karmiłam - jak wyrosły to poduszka służyła do opierania sięwink z czasem jak były coraz większe to było coraz łatwiej - karmiłam do 2 latwink
      cena tej poduszki którą pokazujesz w drugiej wypowiedzi jest jak dla mnie porażająca...ja bym nie inwestowała, to nie wiadomo czy się sprawdzi; pozdrawiam i powodzenia!!smile
      • bejbi30 Re: Poduszka do karmienia bliźniaków 14.12.11, 12:37
        wiki.sz - karmilas 2 lata na takiej poduszce??? wow, ja moje do 7 m-ca razem, a potem-jesli na poduszce, to pojedynczo, bo sie oba nie miescilysmile zreszta nauczyly sie b. szybko pic, wiec nie tracilam juz duzo czasu na karmieniesmile
        • wiki.sz bejbi30 14.12.11, 13:08
          nie, nie 2 lata na poduszce, no coś Tywink jak się nie zaczęli mieścić to już bez poduchy; najłatwiej to było jak siadaliśmy sobie na podłodze i one już siedziały i jadływink no i zdecydowanie jednoczesne karmienie skraca czas, choć u mnie synek szybciej kończył, a córa musiała swoje wysiedziećwink
          • zandaria03 Re: bejbi30 14.12.11, 19:38
            Po pierwsze-szacun dla was dziewczyny za karmienie piersią bliźniąt tak długo.Po drugie -szkoda,że nie widziałam tych poduszek,jak moje szkraby się urodziły,sa naprawdę fajne i funkcjonalne.Ja mialam taki wielki rogal zapinany w pasie (www.poduszkadlamaluszka.pl) i nie byłam zadowolona.Maluchy wpadały mi pomiędzy mnie,a rogala,nie miał oparcia na plecy,nie mogłam się zapiąć ,dopóki brzuch mi sie nie wchłonął-dla mnie porażka.Ale widziałam gdzieś kiedyś coś jeszcze lepszego-taki duży nadmuchiwany rogal z płaską powierzchnią do karmienia z dmuchaną poduszką pod plecy,podobno dostępny w USA.Może warto na e-bayu poszukać,lub rodzine/znajomych z zagranicy poprosić.
    • rianon Re: Poduszka do karmienia bliźniaków 14.12.11, 22:06
      Karmiłam 11 miesięcy z tego jakieś 5 na rogalu dwójkę na raz. Miałam do wyboru duży piankowy rogal (twardy) i miękki taki jakby wypełniony groszkiem. Na piankowym bez problemu karmiłam dwójkę na raz mając praktycznie wolne ręce żeby poczytac albo popisać na kompie, a po skończonym karmieniu odwracałam najedzonego delikwenta na brzuch żeby odbił ( nie podnosiłam do odbicia tylko od początku na brzuch, maluchy nie miały tendencji do ulewania). Miękki nie nadawał się do karmienia dwójki za to teraz doskonale się sprawdza jako izolator śpiących dzieci żeby nie uderzały o ściany. Piankowy rogal niedawno powędrował do szafy jeśli byłabyś zainteresowana to chętnie go odsprzedam.
    • anna_sla Re: Poduszka do karmienia bliźniaków 15.12.11, 12:43
      nie wiem czy się sprawdza, mnie nie było na nią stać. Używałam poduszki z pierzem i tez się sprawdzała.
      • effinka277 Re: Poduszka do karmienia bliźniaków 28.12.11, 21:38
        dużo zalezy od tego jak karmisz dzieci, piersią czy sztucznym mlekiem... jeśli tylko piersią to jest skuteczna, dobrze trzyma dzieci, ale trzeba je na niej ułozyć, co nie jest takie łatwe na początku...
        na pewno jest wygodna ze względu na kregosłup...

ja karmilam głownie butelką, pół na pol sztucznym i nawodciągniętym mlekiem, żeby nie karmic non stop... wiec poduszka w moim przypadku nie byla eksploatowana na maksa... fajnie sprawdzila sie zeby maluchy "ustawic w niej do zdjecia", a potem jak zaczynały pełzać robiłam z niej zaporę/przeszkodę...

ogolnie wyznaje zasade, że trzeba sobie ułatwiać życie jak można... kupowalismy markowe "gadzety" typu sterylizator, poducha, waga i zawsze udawalo sie to jakos sensownie dalej odsprzedac... polecam ta metodę, a życie bedzie latwiejsze, bo i tak juz jest trudno.
        • asia-81 Re: Poduszka do karmienia bliźniaków 28.12.11, 21:55
          Ja po synku też odsprzedawałam dalej sprzęty, jakoś nie wierzyłam, że uda nam się jeszcze być w ciaży smile
          Mam zamiar raczej karmić piersią, synka karmiłam 11 msc, bez poduszki ale on był jeden, a organizacyjnie będę chciała zsynchronizować dzieci. Wiem,wiem smile różnie to wychodzi, ale plan mam i mam nadzieję, że tak jak przy starszym synku uda się wszystko poukładać.
    • dwojedzieciija Re: Poduszka do karmienia bliźniaków 29.12.11, 10:59
      Ja mam Cebuszkę, firmy Ceba Baby smile Idealna była w ciąży, zrobiła furorę jak leżałam w szpitalu, niestety mimo posiadania tego cuda nie udało mi się karmić Dzieci jednocześnie (co bynajmniej nie jest winą poduszki wink), choć przy karmieniu pojedynczo się sprawdzała - zarówno jak karmiłam piersią jak i butelką. Do dziś poducha nam służy, opieram o nią chłopców jak piją mleko lub soki (sami już trzymają butelki), no i do zabawy również się przydaje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka