Dodaj do ulubionych

JAKI WÓZEK?

23.11.05, 16:47
CHCIAŁABYM ZMIENIĆ MOIM DZIECIĄ WÓZKI NA SPACERÓWKI. MOI CHŁOPCY JEŻDŻĄ W
WÓZKU BLIŹNIACZYM I TERAZ JAK ICH CIEPŁO UBIORĘ TO JEST IM CIASNO. MAM WÓZEK
Z TYCH GŁEBOKICH PRZEROBIONY JUŻ NA SPACERÓWKĘ (ALE JEST BARDZO CIĘŻKI!) CZY
TE WÓZKI SPACERÓWKI SĄ WIĘKSZE W ŚRODKU? I CZY JE SIĘ LEKKO PROWADZI NA TYCH
MAŁYCH KÓŁECZKACH? PROSZĘ O RADĘ, BO MOI ZNAJOMI MAJA TYLKO SPACERÓWKI
POJEDYNCZE!!!

ANETA OPALUCH
Obserwuj wątek
    • yeanne Re: JAKI WÓZEK? 23.11.05, 18:58
      posiadam spacerówkę hauck - prowadzi się zdecydowanie łatwiej niż głęboki -
      pomimo małych kółeczek
      pozdrawiam
      Joanna & Tymek & Mikołaj
      • aneta-trojaczki Re: JAKI WÓZEK? 24.11.05, 17:29
        DZIEWCZYNY MAM DO WAS PROŚBĘ. POMÓŻCIE PODJĄĆ MI DECYZJĘ KUPOWAĆ BLIŹNIACZĄ
        SPACERÓWKĘ Z TYCH LEKKICH CZY ZOSTAĆ PRZY STARYM CIĘŻKIM WÓZKU Z DUŻYMI KOŁAMI.
        MOJE DZIECI MAJA JUZ PRAWIE ROK. SZCZERZE MÓWIĄC TEN WÓZEK WCALE NIE JEST TAKI
        CIĘŻKI, ALBO JUŻ SIE DO TEGO PRZYZWYCZAIŁAM.
        NAJBARDZIEJ MNIE INTERESUJE CZY W TYCH WÓZKACH JEST WIĘCEJ MIEJSCA.
        MAM NADZIEJĘ, ŻE JAK PONOWIE PYTANIE TO KTOŚ NAPISZE.

POZDRAWIAM, A I DZIĘKUJE PANI JOANNIE ZA PODPOWIEDŹ.
        ANETA.
    • deotyma11 Re: JAKI WÓZEK? 03.12.05, 19:27
      Nie jestem mamą bliźniaków, ale niedługo urodzi się moja druga córeczka, a
      między dziewczynkami będzie niewielka różnica wieku więc zdecydowaliśmy sie na
      wózek podwójny. Też bardzo chciałam żeby wózek miał duże kółka, no i żeby było
      dość dużo miejsca na siedzisku dla starszej córci zwłaszcza. Właśnie dzisiaj
      oglądaliśmy w sklepie wózek spacerowy hiszpańskiej firmy Jane - Powertwin.
      Kosztuje ok 2 tys. zł. Tylne siedzisko ma czterostopniowo rozkładane oparcie (w
      tym na płask), a przednie tylko dwustopniowo. Oba siedziska są tak szerokie jak
      w spacerówkach pojedynczych. Najważniejsze, że kółka mają 30 cm średnicy. Z
      przodu jest kółko pojedyncze obracające się dookoła, dzięki czemu manewrowanie
      wózkiem jest łatwe. Wózek bardzo łatwo się składa. My się ostatecznie na niego
      zdecydujemy. Zwróć uwagę na ten wózek, może będzie ci odpowiadałsmile
      A to link do tych wózków
      www.jane.pl/wozki/powertwin.html
      • joannanb Re: JAKI WÓZEK? 05.12.05, 13:27
        Ja mam podobny dylemat moje bliźnięta mają 10,5 miesiąca i syn nie mieści się w
        zimowej kurtce w naszym Maclarenie.Maclaren to typowa spacerówka ale jak
        większość tych "obok siebie" ma wąskie siedzenia poza tym hamulec zepsuł się
        juz w pierwszym tygodniu i trzeba odciągać hamulce ręcznie.Prowadził się lekko
        póki dzieci były lekkie.Rozwarzałam kilka wózków i stawiam na te typu "jeden za
        drugim" mają najszersze siedzenia(o wagę zbytnio się nie martwię gdyż mam do
        pokonania tylko 2 stopnie).Rozważam Inglesine Domino,I'coo Platon Duo (piękny
        lecz drogi),Out N About Nipple Double(minusem niezbyt szerokie siedzenia i
        nieskrętne przednie koło) oraz Jane Powertwin.Tylko ostatni widziałam na żywo i
        nie jestem tak zachwycona jak Doetyma11:
        - wózek na żywo nie prezentuje się tak jak na zdjęciu
        - skomplikowane w stosunku do Maclarena składanie, konieczne 2 ręce a czasem i
        to mało
        - w tym z wystawy zacinała się część odpowiedzialna za składanie(co więc będzie
        po kilku miesiącach codziennego stosowania?)
        - budki jakoś nisko nad głowami (na razie ok ale za rok to nie wiem czy nie
        trzeba byłoby zdjąć)
        - kosz pod wózkiem maciupeńki nic poza 1 kocykiem się nie zmieści(z
        doświadczenia wiem, że im starsze dzieci tym więcej trzeba zabrać na spacer:
        picie kanapka,ciasteczko,jabluszko, zabawki do piaskownicy, sweterek itp)
        - czytałam,że niektórym starszym dziecią nie mieszczą się stopy pod osłona
        przeciwdeszczową i mokną( a tu gdzie mieszkam wiecznie pada) oraz że zdjęcie
        tapicerki do prania jest co najmniej bardzo skomplikowane
        - no i prowadzi się dziwnie jeśli jest się przyzwyczajonym do wózka "obok
        siebie"
        - wcale nie taki lekki.
        Jeśli słyszałaś coś na temat wózków o których pisałam chętnie poczytam - może
        mi się w końcu w głowie rozjaśni.
        Mam nadzieję,że znajdziesz wózek dla siebie i swoich maluszków choć jak wiele
        mam mówi nie ma wózka idealnego.Pozdrawiam
        Aśka
        • deotyma11 Re: JAKI WÓZEK? 06.12.05, 20:14
          Joanno! Sprzedawca odradzał nam Inglesinę Domino ze względu na długość wózka.
          Co prawda producent podaje, że wózek ma 1,35 m długości, ale sprzedawca
          stwierdził, że to chyba tylko długość stelaża, bo w całości wyszło im blisko
          1,5m. Więc jeśli jesteś przyzwyczajona do wózka jeden obok drugiego, może być
          ci niewygodnie.
          Ja mimo wszystko zdecyduje sie na Jane Powertwin. Jest najbliższy mojemu
          ideałowismile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka