Dodaj do ulubionych

kiedy wrociłyscie do pracy ??

23.05.06, 21:56
no własnie, kiedy wrociłyscie do pracy, ile wasze dzieciaczki mialy m-c??
wlasnie dostałam propozycje pracy na poł etatu i serce mi sie kraje ze musze
zostawic moje brzdące ( a niestety dobrze by było wrocic, kasa potrzebna... )
beda mialy 7 m-c. a jak bylo u Was?? jak zaregowały Wasze dzieciaczki??
pozdrawiam wszystkie mamy pracujace i nie tylkosmile)
Obserwuj wątek
    • malzona1 Re: kiedy wrociłyscie do pracy ?? 23.05.06, 22:14
      Ja mam zamiar wrócić do pracy od września. Maluchy będą miały 9 miesięcy. Mam
      nadzieję, że dobrze to zniosą. Ale pożyjemy, zobaczymy..

Pozdrawiamy, Asia z Olą i Szymkiem
      • trojakowamama Re: kiedy wrociłyscie do pracy ?? 21.06.06, 11:15
        Ja co prawda nie pracuję, ale studiuję. Na studia (dzienne) wróciłam jak
        maluchy miały skończone 11 m-cy. Wcale nam rozłąka nie zaszkodziła, wręcz
        przeciwnie, stęskniona wracam po zajęciach do domu z zapasem sił, czas spędzamy
        aktywniej niż dotąd, bo jest go mniej...No i nie ma co ukrywać, poza domem
        odpoczywam troszkę psychicznie spotykając się z innymi ludźmi.
    • szpaka Re: kiedy wrociłyscie do pracy ?? 23.05.06, 23:10
      Własnie mija trzeci tydzień odkąd na stałe wróciłam do pracy...
      Moje dziewczynki miały skończone 7 m-cy, kiedy zaczęłam stopniowo (2 dni w
      tygodniu) wracać do pracy... Tak było przez trzy m-ce - do momentu aż skończył
      mi się zaległy urlop. Tak więc tak naprawdę moje szkrabki miały skończone 10
      m-cy jak zaczęlam normalnie pracować.
      Jak do tej pory nie przejmują się tym za mocno, bowiem podczas mojej
      nieobecności zajmuje się nimi wprost nieoceniona babcia...
      karola.bobasy.pl
      • gacek39 Re: kiedy wrociłyscie do pracy ?? 25.05.06, 20:51
        Wracam do pracy 1 czerwca.Wtedy dziewczynki skończą 9 miesięcy. Długo szukałam
        niani, byłam juz załamana i myslałam,ze nie wrócę do pracy, bo nie miałam z kim
        zostawić dzieci. Od dwóch tygodni jest z nami pani Basia, która spisuje sie bez
        zarzutu.Dzieci ją polubiły od pierwszego razu. Boję sie trochę mego powrotu do
        pracy, jak zniesiemy rozstanie, jak narazie zostawiałam dzieci z nianią na parę
        godzin i było ok. Pocieszam się,że nie ja pierwsza i nie ostatnia.
        • grzalka Re: kiedy wrociłyscie do pracy ?? 26.05.06, 00:06
          na 2 dni w tygodniu (po 4 godziny) jak chłopcy mieli 6 tygodni, na cały etat jak
          mieli 10 miesięcy (chciałam wcześniej, ale akurat trafilismy na wakacje i
          jeszcze do końca sierpnia byłam z nimi)

ale ja dziwna jestem, bo ja do tej pracy tęskniłam
          • gacek39 Re: do grzałki 26.05.06, 08:26
            Dziwna tobyś była gdybyś nie tęskniła. Ja nie chciałam pisać , jak bardzo sie
            boję tego rozstania z dziećmi,żeby nie wyjść na historyczkę.Udaję więc taką
            dzielną mamusię...Pozdrawiam
    • husasia Re: kiedy wrociłyscie do pracy ?? 26.05.06, 08:46
      Na pół etatu wróciłam do pracy gdy dzieci miały 14 miesięcy. Na początku
      pracowałam 2-3 dni w tygodniu po 8 godzin, potem codziennie po 4 godziny. A
      teraz pracuję na 3/4 etatu - po 6 godzin dziennie i bardzo to sobie chwalę.
      Wracałam do pracy stopniowo więc dzieci miały czas, żeby się z moją
      nieobecnością oswoić. Dramatów żadnych nie było.
    • sula_i_komary Re: kiedy wrociłyscie do pracy ?? 26.05.06, 11:10
      Ja na umowę zlecenie wróciłam jak mieli 8 miesięcy (po 4h X 3 dni), na etat jak mieli 10 miesięcy (pracuje 6h dziennie).
      Chłopcy są dzielni, ja zadowolona...a do tego od 18 mż pójdą do żłobka (jak się dostaną).
      sula
    • agam_m Re: kiedy wrociłyscie do pracy ?? 31.05.06, 09:47
      Ja wróciłam do pracy jak maluchy miały skończone 7 miesięcy. Początkowo przez 4
      miesiące pracowałam 3 dni w tygodniu, a od kwietnia pracuję już normalnie.
      Muszę powiedzieć, że też troszkę bałam się tego powrotu, ale okazało się to
      bezproblemowe. Dzieci zostały z nianią, która z założenia miała dać im trochę
      uczucia, a nie tylko pilnować. Nie było łatwo, ale prawie w ostatniej chwili
      się udało taką znaleźć i jesteśmy z niej bardzo zadowoleni. Maluszki zniosły
      rozłąkę wyjątkowo dobrze. Biorąc pod uwagę moje doświadczenia, to myślę, że
      rozwiązanie takie było świetne. Dzieci były na tyle małe, że nie miały
      problemów z pozostaniem z inną osobą (nie biegły za mamą z płaczem), a do tego
      miałam jeszcze 4 dni w tygodniu,które poświęcałam maluchom. Do tego dla mnie
      również było ważne (choć jakoś tego wcześniej nie czułam) oderwanie się od
      takiego codziennego rytmu domowego. Ważne jest oczywiście z kim się zostawi
      maluchy, ja mówiąc szczerze zaufałam intuicji przy wyborze niani, i ani razu
      (od grudnia) nie musiałam dzwonić w ciągu dnia do domu z pytaniami co się
      dzieje. Bo wiem, że niania sobie świetnie poradzi, i maluchy mają super opieką.
      Więc mogłam spokojnie zająć się w pracy pracą a w domu dziećmi.
    • yg_gy Re: kiedy wrociłyscie do pracy ?? 18.06.06, 23:55
      To ja chyba jestem rekordzistką, bo wróciłam po miesiącu po porodzie.
      Początkowo w niepełnym wymiarze godzin, ale od 6. mca to już 100%. Dzieci
      zostawały z babcią lub tatą. Pozdrawiam
    • yeanne Re: kiedy wrociłyscie do pracy ?? 19.06.06, 13:37
      roczek pełny ukończony
      • luiza39 Re: kiedy wrociłyscie do pracy ?? 19.06.06, 22:41
        Jak skończyły 9 miesięcy więc standardowo jak widzę.
    • aglask Re: kiedy wrociłyscie do pracy ?? 26.06.06, 12:06
      Ja wróciłam na cały etat do pracy, gdy dzieci skończyły 16 miesięcy. Po roku
      wróciłam na wychowawczy i pracowałam na pół etatu. A od września maluchy idą do
      przedszkola, a ja na cały etat do pracy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka