Dodaj do ulubionych

kosmetyki dla maluszka

IP: *.* 28.03.02, 12:57
Dziekuje wszystkim Mama za odpowiedzi na poprzednie pytania - mam nadzieje, ze tez za jakis czas bede mogla zrewanzowac sie wiedza...Chcialabym przygotowac wszystkie niezbedne kosmetyki na po szpitalu - no wiecie oliwke, kremik do buzi, cos na pupe itd. Chcialabym wiedziec ktore wywoluja najmniej podraznien - sama po oliwce Johnsona mam wysypke!Pozdrawiam wszystkich
Obserwuj wątek
    • Gość: joannan Re: kosmetyki dla maluszka IP: *.* 28.03.02, 14:32
      Moje maluchy maja bardzo wrazliwa skore i szybko reaguja wysypka na roznego rodzaju kremy i oliwki dla niemowlat, a nawet na te, ktore sa antyalergiczne. tak wiec, po testach zostalismy przy nastepujacych preparatach: do ciala krem "linola" moze byc on tlusty lub normalny (cena jest dosc wysoka ok. 30 zl). moje dzieci nie mialy po nim zadnej wysypki, poza tym krem dobrze nawilza skore, dzieki czemu nie ma odparzen w faldkach. do pupy stosujemy "linomag" w kremie lub masci(oceniam go bardzo dobrze, cena tez jest przystepna).do mucia uzywamy mydla "bambino", a na dwor krem "bambino".dzis moje blizniaki maja prawie 8 miesiecy i maja sliczna, zdrowa skore :Dbyc moze twoje dziecko bedzie tolerowac takze innne kosmetyki, a te beda je uczulac, to mussz juz sprawdzic sama.zycze powodzenia w testach :hello:joanna mama natalki i jasia
      • Gość: Agnieszka_J. Re: kosmetyki dla maluszka IP: *.* 28.03.02, 22:37
        Przed urodzeniem dzidziusiów nie kupuj wiele kosmetyków - ja przed urodzinami pierwszej córki kupiłam chyba całą dostępną serię Penaten, tak mnie wzięło i wykorzystałam z tego jakieś 20%, reszta się przeterminowała, bo kto by smarował dzidzie tym wszystkim! Kup to, co niezbędne: oliwkę (my stosujemy NUK), mydełko (u nas -Bambino), chusteczki nawilżające(Pampers), coś na odparzenia - my stosujemy sudocrem, jest super, przechodzi wszystko po jednym użyciu, dostałam próbki kremu w szpitalu, tyle tego było, że do dziś mi wystarcza. Ja kąpałam swoje dzieci przez pierwsze miesiące w wodzie z dodatkiem naparu z kory dębu (do kupienia w aptekach, ma właściwości odkażające) i miały śliczną skórę, żadnych problemów. Pozdrawiam, AgnieszkaJ (mama Julki i Weroniki)
    • Gość: asia_t Re: kosmetyki dla maluszka IP: *.* 02.04.02, 21:11
      My używamy do mycia (głowki i ciałka) szamponu Nivea na ciemieniuszke, maluszki mają bardzo ładną skórkę na głowie. Żadnych mydełek czy Johnsona, dzieci miały po tym straszną wysypkę. Do kąpieli dodajemy krochmal, kiedyś było Oilatum, ale wychodziło za drogo, krochmal poleciła nam nawet pani alergolog. Do smarowania pupci od samego początku tylko i wyłącznie Linomag, nie mieliśmy żadnych odparzeń! Do buzi to już wymyślamy cuda-niewidy... jak są krostki - bepanthen różowy, na spacerki - Bambino z faktorem 6 (dla takich maluszków tylko taki jest...). Ciałko po kąpieli smarujemy oliwką Bambino, u Jędrka - bepanthenem różowym, no bo skaza... :-( dobry jest też krem Oilatum, ale dość drogi... pozdrawiam asiaT
    • Gość: madziara Re: kosmetyki dla maluszka IP: *.* 02.04.02, 21:21
      Witam My smarujemy dziewczynki po kąpieli oliwką Bambino. Mama kazała smarować im też oliwką główki ale ja tego nie robie bo dostawały ciemieniuszki. Na spacerek stosujemy kremik Bambino, a do dupeczek słodziutkich krem penaten a w razie jakiś krosteczek cz innych takich to Sudokrem jest świetny.Pozdrawiam Magda Z Natusia i Zuzlem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka