Dodaj do ulubionych

wózek dla trojaczków

04.12.06, 10:21
za jakieś 5 miesięcy (jak dobrze pójdzie) zostanę mamą trójki dzieciaczków.
Cała rodzina, otrząsnowszy się z pierwszego szoku, jest szczęśliwa i
zadowolona. Jest jednak mały problem, który spędza mi sen z powiek.
Przetrząsnęłam juz cały internet w poszukiwaniu wózka dla moich szkrabów.
Niestety wózki, które są dostępne nie są zbyt ciekawe. "tramwaj " firmy
PegPegro , proszę wybaczyć, ale jest okropny, chociażby ze wzgledu na fakt,
iz tylko jedno dziecko ma możliwość oglądania świata. Dwóm pozostałym budki
zasłaniają widok. Poza tym mam obawy, że ytaki układ nie bedzie zbyt
szczęsliwy przy wchodzeniu na chodnik czy jakiś próg. I jeszcze problem
małych kółek. Pewnie jestem przewrażliwiona i moje problemy są oparte tylko
na moim wyobrażeniu, bo nie miałam okazji takiego wózka zobaczyć na " żywo".
Myślę, że najlepiej sprawdzałby się wózek, gdzie dwie gondole (spacerówki są
obok siebie a jedna naprzeciwko,, tak, że dzieci patrzą na siebie i nic im
nie zasłania krajobrazu. Czy ktoś zna firmę, która jest w stanie zrobić taki
wózek na zamówienie?
Obserwuj wątek
    • rosaanna Re: wózek dla trojaczków 04.12.06, 10:47
      Nie jestem pewna, ale coś podobnego co by Cię interesowało oferowała dla
      trojaczków firma INGLESINA. Tylko niestety chyba już nie produkują tych wózków.
      Za to od czasu do czasu można taki używany znaleźć na allegro.
      No i niebawem na pewno odezwie się w tym wątku Karolcia65 - szczęśliwa mama
      rocznych trojaczków. Ona ma właśnie taki wózek. Z pewnością podzieli się z Tobą
      szczegółami użytkowania go, no i w razie co dobrze doradzi.
      Pozdrawiam
      Ania - mama Mai i Kamila
    • karolcia65 Re: wózek dla trojaczków 04.12.06, 14:07
      Czesc Mamcie,

Pewnie, ze sie odezwe smile
      Weszlam na ten link wozka dla trojaczkow. Wlasnie takiego szukalam ale nie
      mialam szczescia, nikt nie chcial wtedy sprzedac.
      Jak o mnie chodzi, Katarzynka, kupuj, oczywiscie pod warunkiem, ze jest sprawny
      technicznie i nie ma zadnych wad ukrytych.

Ja kupilam nowy, Inglesina Biposto dla blizniakow + Magnum dla singla i moj maz
      sam dorobil rame dostosowujac wozek do naszych potrzeb. Inglesina nie produkuje
      juz dla trojaczkow, a i dla blizniakow na ich stronie nie widzialam. Nawet nie
      pytaj, ile zaplacilam uncertain Cena na Allegro jest REWELACYJNA, nawet ta Kup Teraz.
      Z fotelikami moze nawet zamknelabys sie w 2000 zl. Marzenie!

W ogole dla trojaczkow nie znajdziesz wiele, a z tego co jest Inglesina jest
      najlepsza, przynajmniej moim zdaniem, no i zdaniem rodzicow ktorzy mi to
      rozwiazanie polecili, bo sami maja. Najwazniejsze, ze latwo sie nia kieruje.

Jak sie czujesz w ciazy? To trzyjajowe trojaczki? Znasz juz plec?
      Napisz koniecznie smile

Zalaczam tez link do wozka moich Brzdacow, niestety troche kiepskie jakosciowo
      ale cos tam widac wink

Pa, pozdrawiam,

Karolcia z Krysia, Zosia i Natalka
      ur. 10.10.2005.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=34599210&a=46696674
    • klaudynka111 Re: wózek dla trojaczków 04.12.06, 16:13
      witaj . W ofertach dla bliźniaków i więcej (gazeta.pl) jest wózek dla trojaczków Inglesina. Pozdrawiam serdecznie.
    • anna_sla Re: wózek dla trojaczków 04.12.06, 17:04
      oczywiście INGLESINA.. Ja wprawdzie trojaczków nie mam, mam bliźniaki i często
      rozkapryszoną dwulatkę i dlatego ów bliźniaczy wózek rozbudowałam jak dla
      trojaczków.. W tym celu kupiłam używany wózek Inglesina pojedynczy (niestety nie
      pod kolor, bo był najtańszy, ale co tam), mój ojciec przerobił mi zaczep w
      gondolce i zaczepiam na przeciwko chłopców.. Gondolkę oczywiście przerobiłam na
      spacerówkę, no Ty byś nie musiała smile) Całość zamknęła mi się w 460zł bo niestety
      kasy niet..
    • katarzynka003 Re: wózek dla trojaczków 09.01.07, 09:28
      znalazłam 2 firmy niemieckie produkujące wózki dla trojaczków. Poniżej podaję
      linki do stron:
      www.mehrlinge.de/artikel_detail.php?idx=51&rubrik=4
      www.christianewegner.de/
      • rosaanna Re: wózek dla trojaczków 09.01.07, 11:19
        Witam ponownie Katarzynko :o)
        Jak mam by szczera to dla mnie jeśli już wózek z pierwszego linka byłby godny
        uwagi. Ten drugi, jakiś taki nie przekonywujący... przynajmniej dla mnie...

A tak odbiegając od tematu to skoro już się odezwałaś, dałaś znac o sobie to
        napisz proszę Katarzynko nieco więcej o sobie i Twojej ciąży. Nie będę się tu
        powtarzała - z grubsza chodzi o pytania które zadała już Karolcia :o)
        • blizniaczki5 Re: wózek dla trojaczków 09.01.07, 16:30
          przede wszystkim gratuluję potrójnego szczęścia, ja znalazłm jeszcze taki wozek
          www.twins.de/twinshop2003/wagen1.htm
        • moni_flis Re: wózek dla trojaczków 09.01.07, 16:33
          Jesli planujesz nianie do pomocy (lub kogos z rodziny) polecam wozek dla
          blizniakow i pojedynczy! Ja sama nigdy nie wychodze z trojka (szczegolnie
          zbuntowanymi 2 latkami) wiec sprawa jest prostsza! Poza tym czesto sie zdaza,
          ze bierzesz ejdno dziecko i jedziesz czy do sklepu czy przychodni itd Smiesznie
          byloby jechac z singielkiem w wozku dla trojaczkow smile Poz atym wez pod uwage
          wage! jedna moja znajoma kupila wlasnie dla trojaczkow i kiedy dzieci wazyly
          juz po 12 kg kazde nie niemozliwe bylo prowadzenie wozka w pojedynke! Ja z momi
          15, 15 i 14kg sobie tego nie wyobrazam smile
          Jesli jednak bedziesz z dziecmi sama oczywiscie wchodzi w gre tylko wozek dla
          trojaczkow!

Pozdrawiam

p.s slyszalam tylko o Iglesinie i Peg Peregro
          • karolcia65 Re: wózek dla trojaczków 09.01.07, 22:17
            Hej,

Jesli juz wozek dla trojaczkow, to ten z pierwszego linku Katarzynki. Ten drugi
            widzialam w realu. Tragedia. Dzidziusia z tylu nie widac w ogole.

Zgadzam sie tez z Moni Flis w kwestii wozka blizniaczego i pojedynczego.
            Dlatego wlasnie tak polecam rozwiazanie Inglesiny Biposto i Magnum plus adapter.

Ja na razie caly czas sama chodze na spacery. Brzdace waza po ok. 10 kg kazda i
            jeszcze nie jest to problematyczne. Pod gorke sie troche zdysze, za to mam
            gimnastyke. Zobaczymy, co bedzie, jak urosna do 15 kg. Smiejemy sie, ze wtedy
            dorobimy motorek smile Zupelnie powaznie.

Pozdrawiamy,

Karolcia z Zosia, Krysia i Natalka
            ur. 10.10.2005.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=34599210
        • katarzynka003 Re: wózek dla trojaczków 12.01.07, 13:42
          Macie rację .. to trochę niegrzeczne, że nawet się nie przedstawiłam i nie
          napisałam nic o mojej ciąży.
          No cóż : dzisiaj mija 20 tydzień mojej ciązy, termin mam zaplanowany na 22 maja
          2007. Ciąża jest wynikiem zaplodnienia invitro. Udało się za pierwszym razem.
          Płci dzieci jeszcze nie znam. Mam juz w domu dwóch chłopców i baaaardzo
          chcialabym aby przynajmniej jedno z moich dzieciaczków było dziewczynką, ale z
          drugiej strony wiedząc , że to wcale nie tak prosto donosić ciążę trojaczą
          chyba najważniejsze, żeby dzieci urodziły się szczęśliwie i były zdrowe. W tej
          chwili mam już brzuszek jakbym lada dzień miała urodzic, a poza tym prawie nic
          mi nie dolega. No moze tylko ból w pachwinach , ale da się przeżyc. Poza tym
          mój lekarz wciąż każe mi leżeć, a to już nie jest takie fajne. Pozdrawiam
          wszystkich
    • aneta17 Re: wózek dla trojaczków 12.01.07, 15:23
      Moja trójka skończyła 2 latka i od poczatku miałam dwa wózki. Ja polecam to
      rozwiązanie. Jak były malutkie nie wychodziłam sama na spacer-raczej było
      wietrzenie i spanie na balkonie w bujakach, a potem gdy juz troche wazyły to
      nie szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie ,że mogłabym sama pchać taka trójke
      ważących np. około 10 kg dzieci do tego jeszcze waga wózka, jakaś torba
      podręczna albo zakupy i wszystkiego nazbiera ci sie ponad 40 kg. Teraz
      wychodze z nimi sama, albo za rączke bez wózka, albo 2 wsadzam do podwójnego
      wózka a jedno pomaga mi pchać, a ostatnio Ola pcha swój wózek z lalą a ja
      chłopaków. Pozdrawiam.
      Aneta oraz Ola Szymus i Piotruś
    • olakla1 Re: wózek dla trojaczków 12.01.07, 22:32
      Kasiu, gratuluję potrójnego szczęścia smile)))
      Czy dobrze rozumiem że po urodzeniu 2 dzieci (2 chłopców) poddałaś się jeszcze in-vitro?
      • katarzynka003 Re: wózek dla trojaczków 13.01.07, 09:43
        Tak... Oboje z mężem nie potrafimy żyć sami, a moi chłopcy już coraz mniej nas
        potrzebują . Starszy kończy za miesiąc 18 lat i już nie jestem najważniejszą
        osobą w jego życiu, a młodszy 13-latek, już też bardziej woli kolegów niż
        rodziców. Poza tym zawsze pragnęłam mieć troje dzieci. Niestety po dwóch
        pierwszych porodach (oba cc) mój lekarz doradził mi podwiązanie jajowodów ze
        względu na moje bezpieczeństwo. Mając wtedy 25 lat wydawało mi się to dobrym
        rozwiązaniem, ale teraz... z perspektywy czasu wiem, że to była nieprzemyślana
        decyzja. Dobrze jednak, że mój błąd nie przekreślił tego szczęścia, które
        właśnie teraz staje się moim udziałem. Aha, byłam wczoraj na USG i dowiedziałam
        się, że będę mamusią kolejnych 2 chłopców i 1 dziewczynki. Jestem taka
        szczęśliwa
        Dziękuję wszystkim za rady dotyczące wózkow. Jestem prawie zdecydowana na 2
        wózki.
        Pozdrawiam serdecznie
        • olakla1 Re: wózek dla trojaczków 13.01.07, 11:12
          Kasiu, gratuluję szczególnie tej córeczki!!! To teraz będziesz od nowa młodą mamusią!!! I życzę duuużo, dużooo zdrówka dla ciebie i maluszków.
          Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka