Dodaj do ulubionych

Urodzilam!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.* 23.01.03, 22:08
Urodzilam moje niecierpliwe bliznieta :-) :-) 15.stycznia 2003 przyszli na swiat przez cesarskie ciecie Oscar Jonathan i Oliver Konrad Witkowscy . oto wymiary: Oscar: 1490 g, 42 cm dlugi i obw. glowki 27,5 cmOliver: 1400 g, 40 cm, glowka 27,5. wszystko odbylo sie szybko i niespodziewanie, wiecej opisze innym razem, dzis wyszlam z kliniki, maluszki niestety zostaly w klinice w inkubatprach. maja sie dobrze , zaczeli przybierac na wadze, sa sliczne, zdrowe, i takie malutkie!! no i identyczne! ale ja je odrozniam :-) Oliver ma juz gipsik na stopce, acha dostali 9/9 punktow w skali Apgar, no i jeszcze godzina narodzin: 13.45 i 13.46 . przepraszam za chaos, ale jestem zmeczona i ide spac. no i jeszcze jedno: codziennie pompuje mleczko dla moich Skarbow :-) pozdrawiam Kasienka
Obserwuj wątek
    • Gość: ewa2 Re: Urodzilam!!!!!!!!!!!!!! IP: *.* 23.01.03, 22:39
      GRATULACJE !!!!!!!!!!!! I znów jedną ciężarówkę mniej. Życzę dużo zdrowia dla całej rodzinki, spokoju, miłości i wytrwałości. Dużo mleczka dla mamusi, dobrego apetytu dzieciom i szybkiego powrotu do domu.Jako ciężarówka jestem ciekawa wszystkich szczegółów .Dlaczego tak wcześnie, czyżby dzieciaki nie mogły doczekać się spotkania z tatą, jak zareagowały starsze dzieci. Jak poczujesz się lepiej i będziesz miała trochę czasu to napisz.Ewa
      • Gość: kasienkkaa Re: Urodzilam!!!!!!!!!!!!!! IP: *.* 24.01.03, 21:32
        Jejku, dziekuje wam wszystkim kochane za gratulacje!!!!!!!!!!!co prawda jestem jeszcze slaba, ale czuje sie naprawde dobrze. tylko bardzo mi smutno, ze musialam zostawic te moje malenstwa w klinice, no ale przeciez to dla ich dobra no nie?? a wiec po kolei , mam nadzieje ze macie ochote to wszystko czytac? :-) we wtorek 14 stycznia raniutko obudzilo mnie cos mokrego w lozku.........myslalam ze normalnie popuscilam sobie bo wiadomo jak to jest :-) ide do toalety a tu KREW!!!!!!boze, jak ja sie trzeslam!!! krew lala sie ciurkiem, bardzo rozwodniona w dodatku....... wiec budze meza i pedem do szpitala, nie macie pojecia jak ja sie balam!!! a moj maz za to byl bardzo spokojny i pomogl mi ta swoja postawa. dzieki mu za to, bo ja to panikara. w drodze do szpitala wziely mnie bole ze nie moglam w aucie wysiedziec, wiec lezalam. no i na miejscu okazalo sie ze skurcze co 2 min. polozyli mnie do lozka i zakaz wstawania, siusiu do lozka , itp.dostalam od razu kroplowki i na ok 3 godz bole sie zahamowaly. ale niestety wrocily na nowo :-( zaraz zabrali mnie wiec z sali na porodowke i tam podlaczona do aparatow spalam pod scisla kontrola personelu. rano niestety zapadla decyzja o przewiezieniu mnie do kliniki gdzie jest tez oddzial dla noworodkow-klinika prenatalna, neonatologiczna i dla wczesniakow.bylam tam o 11 , bole dalej , i okazalo sie tez ze odchodza wody plodowe.... lekarze zaczeli biegac kolo mnie , ze wystraszylam sie bardzo....no i decyzja: ciecie szybko !po wszystkichformalnosciach o 13.30 bylam juz na sali operacyjnej, pytanie lekarza anestezjologa jakie imoona mamy dla dzieci, moja odpowiedz........i nic nie pamietam ! tak fajnie mi sie spalo, jak nigdy od poczatku ciazy! no i niestety juz musialam otwierac oczy. czulam sie okropnie, bolal brzuch, i wszystko w srodku......... pierwsze moje pytanie to bylo gdzie jestem i gdzie sa moje Skarby???pielegniarka odpoweidziala , ze maluszki maja sie dobrze i sa w klinice. ze wszystko odbylo sie bez komplikacji i ich stan jest stabilny. boze , jaka ulga! zostalam nastepnie popodlaczana do innych maszyn, kroplowki, antybiotyki........i cala reszta. maz o niczym nie wiedzial, dali mi telefon, bym mogla zadzwonic, ale niestety oni byli juz w drodze do mnie.no i wlasnie za chwile wszedl moj malzonek na sale. jak mnie zobaczyl, to sie wsytraszyl i poplakal.........ale go zaraz uspokoilam. pobiegl czym predzej do kliniki dzieciecej zobaczyc nasze Bliznieta. ale mu dobrze!!!!!!!!! no i faktycznie maluszki mialy sie dobrze, cieplutko w inkubatorkach :-) ja zobaczylam naszych synkow dopiero we czwartek. plakalam jak bobr. ale cieszylam sie, ze z nimi wszystko OK, ze sa tacy sliczni, cudowni, zdrowi!!! no i tacy malutcy! wracajac jeszcze do tych wod plodowych, byly juz zatrute, wiec podtrzymywanie ciazy bylo juz niemozliwe. Oskarowi zanikalo tez tetno i bicie serduszka, wiec naprawde lekarze spieszyli sie jak mogli, jestem im wdzieczna za to. uratowali nas przeciez!!!!! no i jestem juz w domu, najgorszy byl wczorajszy dzien, kiedy musialam opuscic klinike bez moich Syneczkow.........plakalam wiele razy, dzis zreszta tez.......wiem, ze musza tam byc, ze to dla ich dobra.......ale to moje dzieciatka.... tak bardzo chcialabym je miec ze soba....och, rozklejam sie, sorki kochane koncze, ciag dalszy pozniej. mozecie tez pytac o wszystko, sluze wam :-) jeszcze raz dziekuje wam za gratulacje i cieple slowa, dzieki ze jestescie ze mna! :-) pozdrawiam was cieplutko Kasienka
        • Gość: ewa2 Re: Urodzilam!!!!!!!!!!!!!! IP: *.* 26.01.03, 12:14
          Jesteś bardzo dzielna. Dużo przeżyłaś. Miałaś dużo szczęścia że trafiłaś w ręce lekarzy, którzy wiedzieli co robić .Teraz wszystko już za tobą , a może przed tobą. Odpoczywaj dużo jeżeli możesz i nabieraj sił. Jak dzieci wrócą do domu wynagrodzisz chłopcom te chwile rozłąki. Pozdrawiam Ewa.
        • Gość: IzaM Re: Urodzilam!!!!!!!!!!!!!! IP: *.* 28.01.03, 01:05
          Gratuluje Wam zdrowych blizniakow ! Zycze ,aby jak najszybciej dolaczyly do swoich rodzicow i rodzenstwa.No i zeby sie zdrowo chowaly.Iza
    • Gość: Agnieszka_J Gratulacje!!!!!!!!!!!!!! IP: *.* 23.01.03, 23:26
      Kasieńko, mało co z krzesła nie spadłam, jak w końcu po przerwie zasiadłam przed komputerem i włączyłam moje ulubione forum!No i jak zobaczyłam, że urodziłaś. Gartulacje dla wspaniałych rodziców, zwłascza superdzielnej mamusi i uściski dla O&O (śliczne imiona, mieliście już wybrane? Ja nad wyborem imion zastanawiałam się dwa tyg). Mam nadzieję, że maluszki szybko opuszczą inkubatory i zamieszkają razem z rodzinką. AgnieszkaJ.
    • Gość: Agnieszka_J z wrażenia dwukrotnie wysłałam post, ale może być IP: *.* 23.01.03, 23:29
      no przecież jest ich dwóch. Kaieńko, chyba będziesz musiała zmienić nick bo w jednej linijce się nie zmieści, hihih. AgnieszkaJ (pod wrażeniem)
    • Gość: madziara Re: Urodzilam!!!!!!!!!!!!!! IP: *.* 23.01.03, 23:30
      GRATULUJE CI SERDECZNIE. Takie maluszki to wzruszające, nie moge sobie takich maleństw wyobrazić. Ciesze się razem z Wami.Magda Zuza i Natalka
      • Gość: Monika25 Re: Urodzilam!!!!!!!!!!!!!! IP: *.* 24.01.03, 07:51
        Witaj Kasiu! Nie mogę uwierzyć,że to już! Serdeczne gratulacje dla Ciebie i Twojej Rodziny,życzenia zdrówka i gorące ucałowania dla malutkich skrzatówMonika z Krzysiem i Kubusiem :hello:
    • Gość: Iwona_P Re: Urodzilam!!!!!!!!!!!!!! IP: *.* 24.01.03, 09:08
      Hej, hej!!!Gratulujemy całej rodzince! Niech Oscar i Oliver chowają się zdrowo i rosną jak na drożdżach. Supeeeeeeeeeeeeeeeer!!!Iwona z Michałem i Bartkiem
    • Gość: asia_t Re: Urodzilam!!!!!!!!!!!!!! IP: *.* 24.01.03, 09:11
      Kasienka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! gratulujemy baaaaaaaaaardzo serdecznie!!! Jakie one muszą być śliczne i maciupeńkie... aż się serce kroi!!!! Karm je wytrwale, karm, niech szybciutko rosną i idą do domciu! :-) Uściskaj je od nas i wycałuj (jak juz będzie wolno!)asiaT z rodzinką
    • Gość: monik111 Re: Urodzilam!!!!!!!!!!!!!! IP: *.* 24.01.03, 09:27
      kasieńko -GRATULACJE ..........:) :) :) :) :) monik111 z rodzinką
    • Gość: majkaII Re: Urodzilam!!!!!!!!!!!!!! IP: *.* 24.01.03, 10:28
      GRATULACJE OPGROMNE!!!! a w ktorym tyg. ciazy ujzeli swiat??? pozdrawiam i zycze duuuuuuzo zdrowka dla maluchow! majkaII kamil i michal
    • Gość: Baś Re: Urodzilam!!!!!!!!!!!!!! IP: *.* 24.01.03, 11:21
      To się chłopaki pospieszyli! Ale najważniejsze, że są zdrowi. Popatrz, tego samego dnia wylądowałyśmy w szpitalu, ale mnie się jeszcze udało. Strasznie są chyba mali? Z moich wyliczeń wychodzi, że to 29 tydzień, prawda?Trzymajcie się teraz wszyscy zdrowo, niech O&O rosną szybciutko i przychodzą do domu.Basia
    • Gość: polahollanek Re: Urodzilam!!!!!!!!!!!!!! IP: *.* 24.01.03, 17:33
      ojejku! :bic: ale fajnie, ze sa zdrowi i odciagasz im mleczko i w ogole,ladnie wazyli na takich wczesniaczkow! duzo zdrowka i szybkiego powrotu do domku. caluski dla calej rodzinki! i z niecierpliwoscia czekam na szczegoly!
    • Gość: asia.w Re: Urodzilam!!!!!!!!!!!!!! IP: *.* 24.01.03, 19:08
      GRATULACJE!!!!!!!Życzę dużo zdrowia dla mamy i jej "szybkich" chłopców oraz jak najwcześniejszego powrotu do domu dzieciaczków, by cała rodzinka mogła być już w komplecie.asia.w
    • Gość: madzia22 Re: Urodzilam!!!!!!!!!!!!!! IP: *.* 25.01.03, 00:27
      Bardzo się cieszę twoją radością. Życzę ci, aby czas oczekiwania na wyjście maluchów ze szpitala minął ci jak najszybciej. Super, że jesteś w tak dobrym humorze.Ściskam mocno.Madzia
    • Gość: Zocha Re: Urodzilam! Gratulacje IP: *.* 25.01.03, 16:02
      Gratulacje dla całej Rodziny.Dużo zdrowia dla Chłopaków! Skąd pomysł na takie fajne imiona???Pozdrawiam Zocha
    • Gość: Magda_D Re: Urodzilam!!!!!!!!!!!!!! IP: *.* 25.01.03, 21:11
      Serdeczne gratulacje!!!! Ale masz chłopaków-wyścigowców, pewnie zostaną rajdowcami ;-). Niech się zdrowo chowają i życzymy Wam wszystkim dużo sił!!!!Magda z Rodziną
    • Gość: AgaJot Re: Urodzilam!!!!!!!!!!!!!! IP: *.* 28.01.03, 13:12
      Wszystkiego Dobrego!!! Jesteś bardzo dzielną mamą, no i doczekaliście się już wesołej gromadki!!! Trzymamy kciuki i pozdrawiamy! Agnieszka i trojaczki!
    • Gość: Patik Re: Urodzilam!!!!!!!!!!!!!! IP: *.* 01.02.03, 22:28
      Gratulacje!!! sZCZEGOLNIE ZE TEZ JESTEM MAMA oLIWIERA I OSKARA!! sA TROCHE STARSZE....
      • Gość: kasienkkaa Re: Urodzilam!!!!!!!!!!!!!! IP: *.* 02.02.03, 13:16
        Patik, milo mi, ze mamy dzieci o tych samych imionach :-) ale zbieg okolicznosci :-) dzieki za gratulacje pozdrawiam Kasienka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka