katy222
30.12.17, 08:56
Witajcie,
Proszę o interpretację wyników. Mam 39 lat. Urodzilam 2 corki. Ostatni porod 5 lat temu. Po porodzie z kazdym rokiem przybieralam na wadze. Moje proby zrzucenia wagi dietą konczyly sie wraz z powrotem do normalnego odżywiania. Przez ostatnie 2 lata moje samopoczucie stałe się pogarszało. Obniżony nastrój, jakieś niepokoje, nerwowość i krzyki na otoczenie. Pogorszyla mi sie koncentracja i pamięć. Ponadto zaczely mi puchnac kostki i pojawila sie chrypka szczegolnie w stanach zdenerwowania. Jest mi zimno szczególnie wieczorami, jestem zmęczona i ospała. Skórę mam ciagle przesuszoną. Stopy wiecznie spocone i te prawie nieorastające brwi....Temperatura ciala przewaznie 36.4. Podejrzewam niedoczynność ale lekarze twierdzą że wyniki w normach to nic mi nie jest. Podaję moje wyniki:
Tsh 2,070 norma 0,55-4,78 tj.ponad 31%
Ft4 1,02 norma 0,89-1,79 tj. 14,94%
Ft3 3,3 norma 2,3-4,78 tj.52%
Proszę o wskazówki czy wyniki mogą oznaczać niedoczynność.Najbardziej doskwiera mi to uczucie zimna, problem z wagą i to ciągle zmęczenie sugerujace na zewnatrz ze nic mi się nie chce robić a to na prawde nie tak....