Dodaj do ulubionych

poleccie spacerówke-parasolke??

15.07.08, 15:56
Chce zmienić moim polrocznym dziewczynkom wózek na spacerówke lub parasolkę. Myslałam o wózku graco dou sport z poprzedniej kolekcji, czy ktos ma moze taki wózek??lub poleci jakis inny?ma byc w miare waski (zeby w drzwi sie miescil) i funkcjonalny. Wózek jeden za drugim odpada, bo mam jane. Wózek graco ma po bokach podwójne kólka a parasolki mają w sumie 3 koła podwójne, ale róznia sie stelażem. Pytanie, który wózek bedzie wytrzymalszy?czyli mówiąc potocznie nie "rozkraczy" sie?? Poradzcie cos, bo jestem w kropce sad maclarena odpada, bo jest poprostu za droga. Z góry dziękuje za podpowiedzi i opiniesmile
Obserwuj wątek
    • agnieszka_i_dzieci Re: poleccie spacerówke-parasolke?? 15.07.08, 17:48
      Na Twoim miejscu nie kupowałabym parasolki do takich maluszków.
      Poza tym spacerówki nie parasolkowe mają często duże koła więc lepiej się prowadzą.
      Jakbyś jednak decydowała się na parasolkę to rozważ inglesinę twin swift. Jest
      dobra i niedroga.
      • katrinsja Re: poleccie spacerówke-parasolke?? 15.07.08, 20:34
        musze zmienic wózek, ponieważ wózek jane w wersji spacerowej jest porazka dla takich maluszków, bo nie moga lezec na plasko(pierwsze dziecko lezy na nogach drugiego), wiec poszukuje spacerówki na małych kołach rozkładanej do pozycji leżacej, zreszta dziewczyny rwa sie do siedzenia, wiec jest to kwestia miesiaca dwoch jak beda siedziec. A ta inglesina jest stabilna i rozklada sie do pozycji leżacej??bo słyszałam o niej tez rózne opinie a nie widzac wozka ciezko sie go kupuje....tak kupilam jane
        • agnieszka_i_dzieci Re: poleccie spacerówke-parasolke?? 15.07.08, 22:36
          rozkłada się na płasko prawie idealnie (nie jestem specem ale tam może być może 10-15 st. nachylenia). Stabilna jest jeśli tylko nie powiesisz mnóstwa siatek na rączkach ;p
          tutaj masz szczegóły.
          A skąd jesteś bo może się będę tego wózka pozbywać? bo my już praktycznie nie używamy. Ale nie dlatego go polecam tongue_out
          • lidiaa Re: poleccie spacerówke-parasolke?? 15.07.08, 23:37
            Znajomi mają inglesinę i jest ok, chociaż w sklepach nasłuchałam się
            o wielu zwrotach wózków tej firmy.
            nie wkładałabym dzieci do spacerówki dopóki nie będą siedzieć.
            • katrinsja Re: poleccie spacerówke-parasolke?? 16.07.08, 09:26
              wiem, że dzieci nie powinny siedziec itp, mam dobry kontakt rehabilitantem takze wszystko na ten temat wiem, skoro rehabilitantka pozwoliła na siedzenie w fotelikach, (a nie oparte o poduszki co nagminnie matki stosuja - to wlasnie szkodzi) czytaj doslownie siedzenie to lekkie pochylenie w spacerówce, czytaj lekkie nie zaszkodzi. W gondolkach matrixa przy wozku jane tez nie leza juz od dawna na plasko a wystaja im nogi i w ramionkach maja ciasno, wygladaja jakby lezaly w za malymm lozku, wiec chyba trzeba wybrac mniejsze zlo????a po wydatku na jane troche szkoda mi wydawac kase na maclrene, ktora jest wszedzie chwalona i mam wrazenie, że z zwiazku z tym inne wozki nie istnieja. Nie chce tez wózka z powrotem masywnego na 2 miesiace bo to kompletna bzdura.
              • katrinsja Re: poleccie spacerówke-parasolke?? 16.07.08, 09:29
                jestem z Torunia
                • katrinsja Re: poleccie spacerówke-parasolke?? 16.07.08, 09:33
                  inglesina miesci sie w drzwiach, sklepach itp???a ktos widzial lub kess side by side?lub chicco???czytałam te opinie o wywrotnosci graco duo sport?ma ktos ten wózek i potwierdza te teorie?bo ja widzialam i prowadziłam pojedynczy wózek graco sity sport ni bardzo mi sie spodobał, ale po niektorych przeczytanych postach mam teraz obawy
                  • magdalenkaad Re: poleccie spacerówke-parasolke?? 16.07.08, 10:16
                    Hej,
                    my mamy inglesinę ( kupioną nawet tam gdzie pokazała agnieszka-
                    najtaniej i b. szybko ). Mamy ją już prawie rok , kupiliśmy jak
                    Dziewczynki miały ok. 10 msc. I w sumie jesteśmy zadowoleni.
                    Wiadomo, że nie prowadzi si jej jak wózka na dużych kołach, ale jak
                    na parasolkęjest ok. Czasem tylko trochę piszczy, ale to chyba jak
                    jest piach lub woda. Plusem jest wielkość- zgrabność,oczywiście
                    mieści się w drzwi, rozkłada się na płasko ( lub prawie na
                    płasko ), są jeszcze dwie wersje "pośrednie" rozłożenia.Są
                    pięciopunktowe pasy. Nie ma żadnych bajerów typu: barierki, folie,
                    pokrowce, ale nam nie były potrzebne. Taże za tę cenę polecam.
                    • di.da Re: poleccie spacerówke-parasolke?? 16.07.08, 12:36
                      na uzytek polski mamy Haucka Speed Sun Duo.

w miare ok choc ja rpzyzwyczajona jestem do pompowanych kol wozka,
                      ktory zostal w domu, ale teraz tutaj Hauck sprawdza sie swietnie.
                      jest wytrzymaly, kolek ma ktrzy podwojne z tylu i tyle samo z
                      przodu. na poczatku balam sie ze bede nadeptywac na te srodkowe ale
                      nie jest zle.

siedzenia rozkladaja sie do pozycji lezacej ale moje panny nie spia
                      w wozku
                      • grzalka Re: poleccie spacerówke-parasolke?? 16.07.08, 13:11
                        parasolkę to miałam chicco, rozkładała sie do leżenia, szerokość
                        standardowa, ale chłopcy zaczeli w niej jeździć dopiero po
                        skończeniu roku i to tylko na krótkie dystanse- taki
                        wózek "wyjazdowy", zajmował mało miejsca w bagażniku, więc był fajny
                        na wyjazdy

ale tak na stałe to mieliśmy Mikado i ABC design twin air
                        • katrinsja Re: poleccie spacerówke-parasolke?? 17.07.08, 15:53
                          a czy do inglesiny mozna dokupic folie przeciwdeszczowa?barierki?i pokrowce?wie moze ktos?a do haucka? a moze ktos poleci jeszcze jakis inny wozek????
                          • agnieszka_i_dzieci Re: poleccie spacerówke-parasolke?? 17.07.08, 19:20
                            barierki chyba można (widziałam na allegro inglesinę z dokupionymi osobno
                            barierkami),folie są uniwersalne do wózków jeden obok drugiego, pokrowce chyba
                            tez można,ale pewna nie jestem.
    • juliza Re: poleccie spacerówke-parasolke?? 23.07.08, 10:14
      Podczytywałam wątek, bo też byłam na etapie wyboru parasolki. W sklepie
      Calineczka przy Grochowskiej obejrzeliśmy Inglesinę, Chicco i dwa Maclareny. Ze
      względów finansowych planowałam kupić Inglesinę, z tą myślą tam pojechaliśmy. No
      i skończyło się na Maclarenie za 1190. Jakościowo wydał się najlepszy,
      najsolidniejszy. Co do chicco - nie rozkłada się na płasko i kolorystycznie jest
      tak zrobiony, że w miejscu nóżek (wkrótce bucików) ma jasnobeżowy materiał, co
      wydaje mi się mega niepraktyczne. Aha, regulacja położenia oparcia jest za
      pomocą paska - dziwnie to działa. Co do Inglesiny - dzieci mają tam wąsko, a mój
      syn, mając teraz 8 miesięcy, waży 10 kg, więc malutek to on nie jest. Poza tym w
      sklepie podczas oglądania wózka coś się w nim zacięło i nie można było położyć
      oparcia. Maclarenę dopiero będziemy testować, mam nadzieję, że nie będę żałować
      wyboru. Pozdrawiam
      • apple13 Re: poleccie spacerówke-parasolke?? 24.07.08, 13:08
        Na pewno nie będziesz żałować! Ja długo zastanawiałam się nad
        maclarenem - ze względu na cenę oczywiście no i nie żałuję. Na
        początku trochę dziwnie mi się go prowadziło (wcześniej jeździliśmy
        pegperego) ale teraz rewelacja. A folia przeciwdeszczowa -
        rewelacja! Raz dwa i już przypięta smile
        • juliza Re: poleccie spacerówke-parasolke?? 24.07.08, 13:17
          My też jeździmy PP. I nie wiem, jak się prowadzi wózek bez kierownicy smile. Będę
          ćwiczyć smile.
    • pedrito4 Maclaren........ 24.07.08, 13:14
      ...rewelacyjny jak na parasolkę, składa i rozkłada się go jedną
      ręką..lekki, wąski...no i gwarancja dożywotniasmile
      pozdrawiam
      hania
      • lilka.k Re: Maclaren........ 24.07.08, 18:52
        jak dzieci wyrosna mi z fotelikow peg perego to chyba zmienimy wozek, bo duette
        nie bedziemy wozic calego. teraz tylko stelaz.
        I mysle nad maclarenem. Boje sie tylko zimy w tym wozku..nie wiem czy sprzedawac
        duette na zime czy nie.
        • pedrito4 Re: Maclaren........ 24.07.08, 22:05
          ..to będzie nasza pierwsza zima z maclarenem..zobaczymy..ale
          dołączone są śpiworki na nóżki..a z tą zimą to też jest
          różnie..może w ogóle nie przyjdzie?smile
          • lilka.k Re: Maclaren........ 25.07.08, 06:40
            No wlasnie...zima moze byc tylko kilka dni smile
            Zastanowie sie..jak nie bede musiala sprzedawac duette to go zostawie na wszelki
            wypadek i na wiosne sprzedam wink
            • apple13 Re: Maclaren........ 25.07.08, 10:09
              Ja póki co PP zostawiłam.
              • katrinsja Re: Maclaren........ 25.07.08, 11:14
                ja w koncu kupilam graco duo sport i nie zaluje, nie zgadzam sie tez z wczesniejszym watkiem, ze ten wozek jest fatalny, owszem nie ma tych wszystkich bajerow, ale cos za cos, jest maly i zgrabny (choc na zdjeciu wyglada na wiekszy) i wazy tylko 8 kg, lekko sie prowadzi i wszedzie w nim wjade, maclareny nie widzialam, wiec nie porownam w tych parasolkach balam sie tego 3-go kolka po srodku ktore podobno moze przeszkadzac w prowadzeniu a ja jestem nie wysoka, tak samo jesli chodzi o raczki, musilabaym miec rece szeroko rostawione zeby wozek pchac a w graco jest jedna wspolna raczka i moge go prowadzic jedna reka i wcale nie jest wywrotny, gdzie ktos raz cops takiego napisal i wszyscy to powtarzaja, kazdym wozkiem o mniejszych kolach jak sie wpadnie w pospiechu w dziure mozna sie przewrocic nawet jane ktory mam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka