magdak136 30.01.10, 22:54 znacie może jakieś sposoby na popękane usta,moja córka często takie ma,sam krem nie pomaga,wogóle jest problem jej czymś posmarować,bo zaraz wyciera rączką,w sumie to niewiem od czego tak miewa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fantastic.mama Re: usta 4 latki popękane 31.01.10, 00:40 Może być od wilgoci (dziecko się często oblizuje, skóra wysycha i pęka), może być od zamiany temperatur, moze być od suchego powietrza w pomieszczeniach (dom, przedszkole itp). Skoro wyciera krem rączką, to zrób z niej małą damę i kup jej szminkę wazelinową, i niech się sama szminkuje Taki myk napewno pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
sonia-3 Re: usta 4 latki popękane 31.01.10, 09:03 Bardzo dobry jest balsam do ust Tisane. Ale nakłada się go palcem. Gdybyś smarowała chociaż na noc jak córka już uśnie to na pewno przez te parę godzin ładnie ustka podleczy - jest na bazie miodu. Odpowiedz Link Zgłoś
magdak136 Re: usta 4 latki popękane 31.01.10, 10:52 dziękuję ślicznie za rady,na pewno je wypróbuje.. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiulka22 Re: usta 4 latki popękane 31.01.10, 18:28 Możesz też spróbować kremu Dermobaza- jest tłusty i bardzo dobrze będzie odżywiał i uelastyczniał skórę. Generalnie sprawdzi się pewnie nie tylko u jednej osoby w rodzinie- jest odpowiedni nawet dla alergików. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: usta 4 latki popękane 31.01.10, 20:06 Pediatra polecila mi maść ziajki z nagietkiem, ale pomylilam się i kupilam krem... (krem za bardzo nie dziala). A poki nie mam tej masci to usta smaruję pomadką ochoronną nivea i dziala, tyle, ze trzeba byc systematycznym. Odpowiedz Link Zgłoś