Dodaj do ulubionych

mucofluid na katar

26.07.10, 08:07
czy ktoś wie jak długo można stosować mucofluid?
Mała miała zapchany nosek przez parę dni, pediatra przepisała powyższy aerozol na rozrzedzenie wydzieliny i po 4 dniach stosowania mamy teraz mega katar, wodnisty z gilami. W dzień jest ok, nasila się w nocy.
Pediatra na urlopie a ja nie wiem czy stosować dalej ale chyba raczej nie skoro katar się już rozrzedził. Jakie kropelki polecacie w zamian?
Obserwuj wątek
    • katspo Re: mucofluid na katar 26.07.10, 09:59
      ja stosowalam Mucofluid przez 5 dni a jak maly mial katar wodnisty pediatra
      polecila Nasivin 0,01% , jak troche sie uspokoilo stosowalam Tetrisal E.
    • joan.29 Re: mucofluid na katar 27.07.10, 00:33
      Moja Mała jak miała zapchany nosek to też pediatra wypisała nam mucofluid ale
      zaleciła zastosować przez 1 dzień, góra 2 dni żeby własnie nie przegiąc w drugą
      stronę i nie poźniej niż do godz.16. Zastosowałam przez 1 dzień, nos się odetkał
      i do teraz mamy spokój. Wydaje mi się że teraz powinnaś zastosować nasivin albo
      lepiej sprobuj euphorbium to krople homeopatyczne, jednak nasivin po dluzszym
      zastosowaniu podrażnia ślużowke i też nie można stosować dłużej niz 3 dni z tego
      co pamietam. Najlepiej zapytaj w aptece, dobry farmaceuta na pewno cos doradzi.
      • antyg-ona79 Re: mucofluid na katar 27.07.10, 07:28
        skończyło się wczoraj wizytą u innego pediatry bo mała zaczęła gorączkować. Mamy
        teraz euphorbium i sterimar do naprzemiennego stosowania przez tydzień. Jeśli po
        tygodniu katar nie zniknie to zalecono zyrtec bo ze względu na stan oczek, katar
        może mieć podłoże alergiczne choć ja osobiście nie sądzę.
        Mamy za sobą niespokojną noc, mała spała tylko i wyłącznie na rękach i tylko na
        moich rękach. Dwie godziny temu podałam paracetamol w czopkach i póki co śpi
        dalej. Mam nadzieję, że choroba szybko minie.
        • joan.29 Re: mucofluid na katar 27.07.10, 10:16
          Wydaje mi sie ze Twoja poprzednia pediatra nie doinformowala Cie odnosnie
          zastosowania tego leku przez co teraz cierpi dziecko no i Ty tez. Mam nadzieje
          ze wszystko szybko wroci do normy. Pozdrawiam i szybkiego powrotu do zdrowia
          zycze!!smile
    • boo-boo Euphorbium spray 27.07.10, 10:20
      Ja polecam ten. Małemu szybko przeszło -też miał mega katar.
      Poczytaj opinie na necie- większość same dobre.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka