Dodaj do ulubionych

sól emska

21.10.10, 23:35
Witam, chciałam zapytać czy któraś z Was miała doświadczenia z tym produktem. Dostał go mój synek (4 lata i 7 miesięcy) w ilości 3 razy 1 tabletka na czerwone gardło i suchy kaszel - pochrzakiwanie. Dałam mu tylko wieczorem, rano i i znów wieczorem, na drugi dzień ból brzucha i wymioty. (dostał jeszcze sinecod - więc może to po tym syropie?)) Konsultowałam z lekarzem i poradził by odczekać do jutra i zamiast z wodą wymieszać z mlekiem, bo mleko osłania żołądek. Po dzisiejszych jednak historiach trochę się boję, ale mały nadal pokaszluje/ pochrząkuje. Sama brałam te sól i jak dla mnie rewelacja na gardło. Skąd zatem taka reakcja u dziecka?
Obserwuj wątek
    • protozoa Re: sól emska 24.10.10, 13:57
      Jeśli chcesz podawać dziecku sól emską to....przy okazji pobytu w Niemczech lub Austrii kup tabletki emskie DO SSANIA a nie takie jak są w Polsce do rozpuszczania w wodzie/mleku. Działaja lepiej i nie wywołują odruchów wymiotnych. Dla chętnych sa także o smaku miętowym.
      Sprawdziłam, polecam. Nie wiem czy mozna ściągnąć je do Polski, bo są takie i pewnie nieopłacalne dla aptek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka