Dodaj do ulubionych

czy podać dalej ribumonyl przy gorączce

01.11.10, 19:46
Synek 4l bierze 3 miesiace ribumonyl, wlasnie dzisiaj dalam mu kolejna serie szczepionki w tym miesiacu (1 z 4 dni) a wieczorem dostał gorączki 38,4 i teraz zastanawiam sie, czy dać mu kolejną dawkę jutro rano... Z lekarzem skonsultuje się najwcześniej w ciągu dnia, a dawke trzeba poddać na czczo...Miałyście taki przypadek może?
Obserwuj wątek
    • mamaivcia Re: czy podać dalej ribumonyl przy gorączce 01.11.10, 22:10
      Tak miałam. Lekarz kazał normalnie podawać nawet podczas choroby i antybiotyku.
      • mapsik Re: czy podać dalej ribumonyl przy gorączce 02.11.10, 11:29
        ja też miałam sytuację, że młoda była chora. Dr.kazała brać dalej, za to teraz po półrocznej kuracji - luksus, jak nie to samo dziecko smile
        • lupa_87 Re: czy podać dalej ribumonyl przy gorączce 02.11.10, 12:12
          Moja lekarka mówiła, że nie przerywa się tej szczepionki (w odróżnieniu od innych) w czasie choroby i brania innych leków.
          • lupa_87 Re: czy podać dalej ribumonyl przy gorączce 02.11.10, 21:20
            Na mojej ulotce leku nie ma, że na czczo, a lekarka też mówiła, że obojętnie kiedy.
    • mama_kubka Kitka :) 02.11.10, 14:02
      a dlaczego Ty podajesz na czczo ?

Ja już kiedyś nawet w osobnym wątku pytałam, skąd bierze się przekonanie, że ribomunyl trzeba tak stosować. Ciekawska jestem, poza tym mój syn znowu zaczął go brać, ale przyznam, że nie na czczo, nie widzę takich informacji na ulotce.
      • mamaivcia Re: Kitka :) 02.11.10, 20:18
        Sposób podawania był opisany na kolorowej "ulotce - rozpisce", którą dostaliśmy od lekarza. Na jednej stronie było info jak stosować a na drugiej stronie można było sobie zaznaczać w kalendarzu kiedy dziecko ma przyjmować szczepionkę.
        • mama_kubka mamaivcia dziękuję :) 10.11.10, 14:12
          przepytałam nawet znajomych, którym wypisywali różni lekarze i nikt takiej rozpiski nie dostał, dziękuję Ci za odpowiedź, bo ja już sto razy chyba czytałam ulotkę z opakowania smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka