mabarrt88 06.04.04, 08:14 mały ma 1,5r. po lekkim odciągnięciu napledka,ma taki biały serek,niecałe 3tyg.robiłam mu mocz był dobry,nie chorował na żadne zapalenia co to może być,co robić czy iść do lekarza.z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monkastonka Re: biały nalot doradcie 06.04.04, 11:01 Myślę że to nic grożnego mój synek ma stulejkę i niedawno byliśmy u chirurga codziennie teraz odciagamy mu napletek i też ma taki biały nalot myślę że to są normalne wydzieliny organizmu.Zresztą lekarz to widział i nic nie powiedział kazał jedynie utrzymywać siusiaczka w czystości i zmywać ten nalot przy kąpieli, pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
beba2 Re: biały nalot doradcie 06.04.04, 13:21 Ten biały nalot to mastka i należy ją usuwać,a najlepiej nie doprowadzać do jej nagromadzenia poprzez codzienną higienę siusiaka.Nie jest to naturalna wydzielina organizmu,a po prostu brud (że się tak brzydko wyrażę),bo do naturalnych wydzielin (mocz,pot) dochodzą jeszcze bakterie ,które ten stan powodują. Odpowiedz Link Zgłoś