Dodaj do ulubionych

Kaszel Nocny...

09.01.11, 15:18
wiem, ze temat kaszlu jest tu ciągle wałkowany ale tez musze poprosić Was o poradę..Synek jest juz w sumie po infekcji (przeszlismy ja lekko, bez antybiotyku , tylko inhalacje z soli i syropki) ale mial tez katarek, ktorego juz w sumie nie ma i pokasływał sucho w ciagu dnia..Teraz kataru juz w sumie nie ma , w ciagu dnia tylko lekko pokasłuje ale za to jak sie kladzie spac to zaczyna sie koszmar , kaszle i kaszzle potem jakos zasypia i budzi sie tak okolo 01 w nocy i znowu kaszle..I nad ranem tez...Na noc daje mu krople Sinecod ale ona tak jak zawsze w miare dzialaly teraz nic no chyba ze tak dzialaja ze jakby ich nie dostal to cala noc by kaszlał...W dzien inhalacje z soli+syrop prawslaz+hebata majerankowa...Osluchowo czysty ,ten kaszel jest dosc dziwny bo taki suchy ale jakby cos tam jakos flegme przelylkał...
Obserwuj wątek
    • pani1kara Re: Kaszel Nocny... 09.01.11, 15:44
      O ile mi wiadomo to majeranek dziala wykrztusnie wiec dopoki go dajesz to kaszel bedzie napewno. Sprobuj zrobic syrop z buraka.
      Poza tym kaszel poinfekcyjny trwa czasem i miesiac...
      • mamka30 Re: Kaszel Nocny... 09.01.11, 16:20
        dzieki....smileoj.. a ja wyczytałam ze herbata majerankowa jest na kaszel suchy...
    • pani1kara Re: Kaszel Nocny... 09.01.11, 16:40
      Ja tez kiedys nie wiedzialam i poadalam przy suchym kaszlu. Efekt byl oczywiscie odwrotny do zamierzonego...
      • mamka30 Re: do pani1kara!!! 09.01.11, 16:43
        a powiedz mi jeszcze bo lekarka zapisala Pulneo ale czy on tez nie powoduje zwiekszenia kaszlu? choc czytalam ze jst przciwzapalnym lekiem ..a mam go pierwszy raz...
        • pani1kara Re: do pani1kara!!! 09.01.11, 17:06
          Dla nas ok. Pomaga bo kilka razy udalo sie uniknac zapalenia oskrzeli a maly od kataru czesto lapie. A jest obrzydliwy w smaku, kup elofen- to odpowiednik ciut smaczniejszy
          • mamka30 Re: do pani1kara!!! 09.01.11, 17:11
            on bierze to bez problemu..tylko czy nie nasila to kaszlu???????? bo on jeszcze nigdy nie mial zapalenia oskrzeli, jest on typem alergika ale jesli moge tak nazwac krtaniowego...i jesli nie zapalenie krtani to towrzyszy mu kaszel suchy...
    • betty842 a może masz suche powietrze??? 09.01.11, 17:09
      Jak mój synek miał 1,5 roku przez ponad miesiąc leczyłam mu kaszel.W dzień kaszlał sporadycznie a w nocy aż sie dusił. Nawet już antybiotyk dostał a kaszel nie przechodził (miał też katar). Wreszcie wyczytałam o nawilżaczach powietrza. Postanowiłam sprobować zanim pójdę znów do lekarza. Kupiłam nawilżacz i małemu kaszel minął. Kupiłam też stacje pogody żeby kontrolować poziom wilgotności.Wogóle to byłam pewna,ze nie mamy suchego powietrza w domu,temperatura w sypialni to max 19st a nad ranem to nawet 16st mamy. Poziom wilgotności też nie był niski (bez nawilżania ok 40%). No ale widocznie dla mojego dziecka to było za mało.Może jest wrażliwy na kurz czy pyłki,które bardziej sie unoszą w suchym powietrzu...Teraz co roku w zimie jak tylko mały zaczyna kaszleć (w nocy czy nad ranem) najpierw uruchamiam nawilżacz,żeby wykluczyć kaszel z powodu suchego powietrza.
      Wiec może i u ciebie jest podobnie...
      • mamka30 Re: a może masz suche powietrze??? 09.01.11, 17:13
        ja juz od dawna w jego pokoiku mam nawilzacz(w razie kaszlu czy kataru) i przez cały czas akwarium takze wilgotnosc jest chyba ok..Kaloryfery zakręcone...smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka