Dodaj do ulubionych

2,7 roku i szczepienie na pneumokoki

24.06.11, 13:07
Witam!!!mam pytanie: czy warto w tym wieku zaszczepic dziecko na pneumokoki?Mala wlasnie skonczyla brac antybiotyk po 2 zapaleniu pluc.Pierwsze zapalenie miala w kwietniu i teraz w czerwcu znowu.Dodam ,ze bardzo czesto(co miesiac) ma kilkudniowe goraczki niewiadomego pochodzenia.Lekarz twierdzi,ze nic jej nie jest.Nawet tych zapalen pluc oslychowo nie wykryli.Dobiero badanie crp i wynik ponad 160,oraz zdjecie rentgenowskie pokazaly ,ze ma zapalenie pluc.Jak ja uchronic przed tymi chorobami????
Obserwuj wątek
    • agnieszkadrab1980 Re: 2,7 roku i szczepienie na pneumokoki 24.06.11, 14:41
      Myślę, że warto zaszczepić. Ja tez będę szczepić córkę, która ma 3,5 roku od pneumo i meningokoków. Lepiej dmuchać na zimne...
      • pasik Re: 2,7 roku i szczepienie na pneumokoki 24.06.11, 16:51
        nam się dopiero udało zaszczepić 4 latkę...bo non stop była chora. Zapaleń płuc to już nie liczę...za dużo tego było.
        • gabrielle76 Re: 2,7 roku i szczepienie na pneumokoki 24.06.11, 17:14
          warto zaszczepić
    • od.czasu.do.czasu Re: 2,7 roku i szczepienie na pneumokoki 25.06.11, 21:21
      Moje dziecko po szczepieniu dostało padaczki. Powodzenia życzę.
      • gabrielle76 Re: 2,7 roku i szczepienie na pneumokoki 26.06.11, 12:58
        od.czasu.do.czasu napisała:

> Moje dziecko po szczepieniu dostało padaczki. Powodzenia życzę.
        >
        >

współczuję sad po szczepionce na pneumokoki Twoje dziecko zachorowało?? ile miało jak było szczepione??
        • od.czasu.do.czasu Re: 2,7 roku i szczepienie na pneumokoki 27.06.11, 09:02
          Tak, po Prevenarze.
          5 miesięcy i 3 dni dokładnie.
          • edor67 Re: 2,7 roku i szczepienie na pneumokoki 28.06.11, 19:33
            Moje po szczepionce dostało zapalenia kości udowej. Gdybym mogła cofnąć czas, nie zaszczepiłabym. Na meningo nikt mnie nie namówi, na żadne inne "rewelacje" też nie.
    • frestre Re: 2,7 roku i szczepienie na pneumokoki 29.06.11, 20:52
      na pneumokoki zaszczepiłam synka po ukończeniu 2 urodzin ( 1 szczepienie) a teraz zaszczepię na meningo przed pójściem do przedszkola....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka