Dodaj do ulubionych

wymiotuje...pilne

17.05.04, 21:49
kacperek zwymiotowal ok 19 tak az mu poszlo noskiem i jakies 10 min temu
zdarzylam go przebrac i wziac na ramie a tu znowu...co sie dzieje?odbilo mu
sie po jedzeniu i chyb zwymiotowal wszystko co zjadl teraz spi u mnie na
ramieniu a ja musze mu kawtanik zmienic
Obserwuj wątek
    • kg271 Re: wymiotuje...pilne 17.05.04, 22:03
      Ile Kacperek ma jeśli to maluszek i zwymiotuje jeszcze kilka razy to jedź z
      nimdo szpitala na ostry dyżur żeby się nie odwodnil.JAk trochę starszy to dawaj
      pić i spróbuj zadzwonić do jakiegoś lekarza może też do szpitala.Pozdrawiam
      • joasiiik25 Re: wymiotuje...pilne 17.05.04, 22:07
        ma 18 dni
        • kg271 Re: wymiotuje...pilne 17.05.04, 22:09
          Czy wymiotował jeszcze raz
          • joasiiik25 Re: wymiotuje...pilne 17.05.04, 22:14
            teraz spi smacznie w lozeczku..mam go caly czas na oku....
            • kg271 Re: wymiotuje...pilne 17.05.04, 22:18
              To jest nadzieja że poprostu za bardzo się obiadł nie martw sie na zapas
              obserwuj go a jak cie coś będzie niepokoiło to poprostu zadzwoń na ostry dyżur
              takim maluchom bardzo często się ulewa moim znajomym dziecku ulewało się po
              każdym posiłku.Nie martw się pozdrawiam cie bardzo sredecznie i ucałowania dla
              maluszka
              • joasiiik25 Re: wymiotuje...pilne 17.05.04, 22:23
                dzieki powiem ci ze strasznie sie wystraszylam....bo takie cos zdarzylo sie
                pierwszy raz a ja jako mloda mam zaraz narobilam paniki...dzieki za zrozumienie
                i za dobre rady

jak maly jest glodny to moge mu dac cyca?daje znaki ze chce jesc
    • kg271 Re: wymiotuje...pilne 17.05.04, 22:30
      Spróbuj może nic się nie stanie tylko potroszku najpierw niech trochę pocyca a
      poźniej daj mu więcej
    • ewalewi Re: wymiotuje...pilne 17.05.04, 22:33
      Powąchaj jak te wymiociny pachną. Jeżeli kwaśnym mlekiem to DO LEKARZA!!!
      Jezeli to pokarm swieży to skonsultuj sie z pediatrą czy dziecko nie ma np.
      refluksu.
      Powodzenia ( za pare tygodni bedziesz juz wszystko wiedziała najlepiej na
      świecie i tgo sie trzymaj smile)
      Pozdrawiam ewa mama zosi
      • ania_son Re: wymiotuje...pilne 17.05.04, 23:00
        Ja tez mam problem z częstym ulewaniem. Pisałaś Ewa coś o wymiotach pachnących
        kwasnym mlekiem. Czy to coś groźnego, bo moja córka (6 tygodni) czasami takim
        zważonym mlekiem ulewa?
        Ania
        • ewalewi Kwaśny zapach 17.05.04, 23:20
          No bo to jest ta różnica pomiędzy wymiocinami a ulewaniem. Jak kwaśny zapach to
          znaczy że coś jest nie tak a jak " normlany " zapach to tylko problem z
          ulewaniem.
          Zosia ma 8 tygodni i dopiero teraz zaczęła ulewać, ponoc to normalne w jej
          wieku ale po rozmowach z pediatrami odnośze wrażenie ze wszystko co dotyczy
          niemowląt jest normalne.
          Pozdrawiam Ewa
    • kasia.tycz Re: wymiotuje...pilne 17.05.04, 22:41
      Czesc!
      Moj synek od ubieglego czwartku tak wszystko co zjadl zwracal. Bylam
      przerazona, i juz prawie po pogotowie dzwonilam. Dwa dni z rzedu u lekarza z
      nim bylam, juz jest lepiej. Od wczoraj nie zwraca. Lekarz powiedzial, ze to
      taki wiirus teraz panuje, wiec jak dziecki zdarzy sie tak wymiotowac do 4 razy
      dziennie, to nie ma powodu o odwodnienie. Jezeli to sie stalo jednorazowo, to
      male moglo sie poprostu przejesc. Po takim wymiotowaniu, przez pol godziny nic
      dziecku nie podawaj, bo zwroci znowu. Po pol godziny jezeli bedzie chcial pic,
      daj mu cycusia (jezeli jest na piersi). Ale mniej niz zwykle, za to czesciej,
      dla przykladu z jednej piersi i za godzine z drugiej. Nie kladz na brzuszku po
      jedzeniu i obserwuj. Do szpitala nie masz po co jechac po jednym wymiocie. Moj
      maly wymiotowal po 5 razy dziennie i powiedzieli, ze nie ma potrzeby kierowac
      do szpitala. Dopoki dziecko siusia w pieluszke, produkuje sline, placze lzami
      to nie jest odwodnione. Musialo by miec i wymioty, i biegunke jednoczesnie. Ale
      obserwuj go. Jezeli sytuacja sie powtorzy, z samego rana jedz z nim do pediatry.
      Pozdawiam serdecznie i zycze spokojnej nocy.
      • joasiiik25 Re: wymiotuje...pilne 18.05.04, 10:15
        noc minela spokojnie...maly widocznie zbyt duzo sie najadl...teraz piljune by
        mu sie dobrze odbilo...wystraszylam sie ale to kolejne doswiadczenie.

pozdrawiam serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka