Dodaj do ulubionych

dziwny kaszel :(

30.08.11, 22:31
od ok. 3 tygodni mój 6-latek kaszle. Z początku wyłącznie sucho, niewiele - głównie rano, wtedy badany przez lekarza i nic, łykał syropki z gatunku takich, co głównie poprawiają samopoczucie rodziców jak to jeden nasz pediatra twierdzi. Potem kaszel przeszedł w mokry, tzn. rano, po przebudzeniu parę odkaszlnięć bardzo sucho i męcząco, potem bardzo mokro i stopniowo zanikająco, po południu i wieczorem prawie wcale, w nocy cały czas spokój. Podawałam prospan i pierdoły, osłuchało jeszcze dwóch lekarzy w tym znajoma pulmonolog dziec., zmian żadnych nie stwierdzili, za to jeden zasugerował alergię; zalecił po pół tabl. xyzalu, ale naczytałam się o skutkach ubocznych i podaję amertil od piątku, daję jeszcze imunit. A w naszym kaszlu żadnych postępów - rano sucho, potem mokro, potem spokój aż do następnego rana. A dziś wieczorem zwymiotował - chyba z powodu zaflegmienia; co dalej sugerujecie? może grzyby jakieś albo co... nigdy nie mieliśmy problemów alergicznych i tym podobnych; jutro nie wiem do którego dzwonić i się umawiać, prześladuje mnie widmo bezobjawowego zap. płuc (przerabialismy w listopadzie, tez wyłącznie z kaszlem choć całkiem innym) ...
ech, a od czwartku pierwszoklasista ....
Obserwuj wątek
    • misia33 Re: dziwny kaszel :( 01.09.11, 13:30
      Może zatoki ??

Moja 6 latka ma to od 3 lat do lipca była zdiagnozowana jako alergiczka, astmatyczka itp... dopiero prof powiedział ze ona zadnej alergii nie ma tylko zespoł zatokowo-oskrzelowy. Poczytaj o tym..
      • filipka1 Re: dziwny kaszel :( 01.09.11, 16:12
        misia33 a jakie macie zalecenia od lekarza?mój synek to mam podejrzenie zespołu zatokowo-oskrzelowego ale też i migdałek jest podejrzany.u nas kaszel ciągły był.bez kontaktu z przedszkolem kaszel powoli ustąpił a nad morzem już w ogóle nie było.dzisiaj zaczęło sie przedszkole i aż się boję co będzie.
        • misia33 Re: dziwny kaszel :( 05.09.11, 08:44
          Mamy Flixonase 1x dziennie, tylko przed tym wypłukać nos wodą morską i 1 x dziennie Tafen Novolizer, w razie kaszlu zwiększyć. Jeśli pojawia się katar (co nastąpiło dzisiaj rano, wczoraj biegała wieczorem kiedy bylo juz chlodno i sie spociła - zabije teściów, którzy nie myślą) sinupret w tabl 3 x dziennie + do tego ACC 2 x dziennie.
          • misia33 Re: dziwny kaszel :( 05.09.11, 08:48
            u nas migdał wyciety rok temu - nic nie dało !
    • dixi Re: dziwny kaszel :( 02.09.11, 14:47
      moje przeczucai się potwierdziły, wczoraj wreszcie pulmunolog usłyszał szmery w oskrzelach ; rtg nie robilismy bo stwierdzil ze niezaleznie czy będą zmiany w plucach, czy nie - i tak podobne leczenie sad
      mamy zatem klacid i powtórkę z listopada sad
    • mamalgosia Re: dziwny kaszel :( 02.09.11, 18:59
      Faktycznie wygląda na alergiczny, szkoda, że odrzuciłaś radę lekarza o xyzalu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka