anatemka 30.10.06, 11:10 proszę wpisywać polecanych lekarzy i osrodki:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kacper1601 Re: polecamy poradnie 31.10.06, 12:25 Polecam Poradnie psych-pedag. w Gdańsku, ul. Krzemieniecka 1 (Gd. -Zaspa przy ETC). Organizują bezpłatne spotkania dla dzieci i rodziców z zaburzeniami mowy, trwa 1,5 godz. raz w tyg. Jest to wspólna zabawa motywująca dziecko do zabawy i mówienia. Polecam również ze względu na dobrych i fachowych pracowników poradni. Tel. 058 520-13-49 Odpowiedz Link
madzialena121 Re: OWI Szczecin 06.11.06, 14:27 Osrodek Wczesnej Interwencji w Szczecinie przy ulicy ROstockiej Odpowiedz Link
firella2 Re: OWI w Mikołowie 08.12.06, 00:50 Polecam Ośrodek Wczesnej Interwencji w Mikołowie - tel. 032 226- 22- 64. Pracuje tam dobra logopeda (neurologopeda) pani M. Janik. Przyjmuje również prywatnie. Odpowiedz Link
wewska Instytut Wspomagania Rozwoju dziecka - Gdańsk 12.12.06, 11:10 Podaję namiary na ten Instytut, chociaż osobiście (jeszcze) nie miałam z nimi kontaktu to w pomorskiej przsie były o nim pozytywne artykuły. Instytut Wspomagania Rozwoju Dziecka ul. Gomółki 11/13 80-279 Gdańsk tel.: (58) 341-44-41 fax: (58) 341-44-40 e-mail: biuro@iwrd.pl Odpowiedz Link
kropomuszka Re: polecamy poradnie 01.03.07, 23:12 neurologopeda, specjalista wczesnej diagnostyki i wspomagania rozwoju mowy małego dziecka, tel 606 608 958 , gabinet prywatny w: Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej - Przychodnia Mickiewicza, ul. Mickiewicza 28/30 Gdańsk- Wrzeszcz gab. nr 37 Odpowiedz Link
prodeste Re: polecamy poradnie 13.03.07, 20:23 Witam Zapraszam do korzystania z usług poradni Prodeste w Opolu szczegółowe informacje: www.prodeste.pl Z założenia poradnia świadczy usługi przede wszystkim osobom z autyzmem, jednak pracuje w niej swietna neurologopedka i pedagodzy majacy dosc duze doswiadczenie w pracy z dzieciakami z zaburzeniami rozwoju mowy. pozdrawiam Odpowiedz Link
boutchou Re: polecamy poradnie 27.11.07, 18:39 Polecam Centrum "Help" w Warszawie. www.centrumhelp.pl Rewelacyjni specjaliści z dużym doświadczeniem. Jestem bardzo zadowolona z ich pracy. I jeszcze coś,co jest ważne:przystępne ceny. Odpowiedz Link
maria-annak Re: polecamy poradnie 16.01.08, 15:10 Polecam " Cetrum Terapii Dziecięcej" w Ełku - Armii Krajowej 22 c nad Figlorajem, tel. 0792320699 jest to jedne z nielicznych miejsc w tych okolicach. Ma gabinet Integracji sensorycznej - prowadzi zajęcia od pierwszego roku zycia stymulujące rozwój dziecka i indywidualną terapię. A przede wszystkim zajęcia prowadzone sa przez dobrze wykwalifikowanych specjalistów a nie po jakis tam kiepskich kursikach... ps. pamietaj zeby sprawdzić kwalifikacje osoby do której kierujesz sie ze swoim dzieckiem. Mi się to zdarzyło ze poszłam do niby specajlisty, który nie miał odpowiednich uprawnien...ktos powinien to sprawdzać.. Odpowiedz Link
sanpja piszcie w temacie miasto - jeśli mogę prosić :) 26.02.08, 10:20 Będzie nam szukającym łatwiej znaleźć. Odpowiedz Link
nanadomi Kwidzyń 09.07.08, 19:25 Samodzielny Publiczny Ośrodek Terapii i Rehabilitacji dla Dzieci Magdalena Grycman założyciel i Kierownik Samodzielnego Publicznego Ośrodka Terapii i Rehabilitacji dla Dzieci w Kwidzynie, neurologopeda, pedagog, stypendystka Prentke Romich Scholarship, Konsultant wiodący „Sieci instytucji pomagających dzieciom niepełnosprawnym - alternatywne i wspomagające metody porozumiewania” przy UNDP Umbrella Projekt, Przewodnicząca Komitetu Krajów Rozwijających - ISAAC (International Society for Augumentative and Alternative Communication), autorka artykułów dotyczących problematyki komunikacji wspomagającej i książek „Porozmawiajmy”, „Porozmawiajmy - poradnik dla nauczyciela”, "Wiem czego chcę!" oraz filmów „Mowa Twojego Dziecka” i „Porozumiewam się choć nie mówię”. Pod jej kierownictwem Samodzielny Publiczny Ośrodek Terapii i Rehabilitacji dla Dzieci w Kwidzynie jako pierwsza tego typu organizacja w Polsce, otrzymuje certyfikat zgodności z wymaganiami międzynarodowej normy ISO 9001:2000. BYŁAM I POLECAM. NAPRAWDĘ WARTO. Adres stronki: www.aac.pl/kierownictwo.html Odpowiedz Link
zarkat a co w Poznaniu, może cos prywatnego? 02.09.08, 22:29 nanadomi napisała: > Samodzielny Publiczny Ośrodek Terapii > i Rehabilitacji dla Dzieci > > > Magdalena Grycman > > założyciel i Kierownik Samodzielnego Publicznego Ośrodka Terapii > i Rehabilitacji dla Dzieci w Kwidzynie, neurologopeda, pedagog, stypendystka > Prentke Romich Scholarship, Konsultant wiodący „Sieci instytucji pomagają > cych > dzieciom niepełnosprawnym - alternatywne i wspomagające metody porozumiewania > 8221; > przy UNDP Umbrella Projekt, Przewodnicząca Komitetu Krajów Rozwijających - ISAA > C > (International Society for Augumentative and Alternative Communication), > autorka artykułów dotyczących problematyki komunikacji wspomagającej i książek > „Porozmawiajmy”, „Porozmawiajmy - poradnik dla nauczyciela > 221;, "Wiem czego chcę!" > oraz filmów „Mowa Twojego Dziecka” i „Porozumiewam się choć n > ie mówię”. Pod jej > kierownictwem Samodzielny Publiczny Ośrodek Terapii i Rehabilitacji dla Dzieci > w Kwidzynie jako pierwsza tego typu organizacja w Polsce, otrzymuje certyfikat > zgodności z wymaganiami międzynarodowej normy ISO 9001:2000. > > BYŁAM I POLECAM. NAPRAWDĘ WARTO. > > Adres stronki: > www.aac.pl/kierownictwo.html Odpowiedz Link
paliszka7 Re: a co w Poznaniu, może cos prywatnego? 05.04.09, 21:28 mam pozytywne doświadczenia z treningiem Tomatisa. podaję link: www.treningsluchowy.pl Odpowiedz Link
andaef WROCŁAW - Promyk Slońca 18.07.08, 08:46 Chodzimy tam już 3 lata, terapeuci - psycholodzy, logopedzi, pedagogowie, muzykoterapia - swietni specjalisci, maja duza wiedze, czesto sie doszkalaja, bardzo dobre podejscie do dzieci, moja Natala uwielbia tam chodzic, nawet jak ma 3 zajecia ciurkiem, to nie chce po nich wracac do domu, zawsze jej malo zajec :) widze, ze inne dzieci tez z checia chodza na zajecia, po kazdych zajeciach rodzic dowiaduje sie, co bylo robione, jak dziecko pracowalo i co cwiczyc w domu, na co zwrocic uwage, zawsze sluza porada w trudnych sytuacjach Niestety gorzej wyglada sytuacja jesli chodzi o lekarzy, jak dla mnie to sa niekompetentni (neurolog wmawial nam, ze mam zdrowe dziecko i to ze mna jest problem) i nie maja podejscia do dzieci, nie mowiac juz o dzieciach nadpobudliwych, na szczescie konieczne sa tylko wizyty u lek. rehabilitacji, z ktorym sie widujemy raz na 4 m-ce i mozna to jakos wytrzymac, dla takiej terapi warto przemeczyc sie te pol godziny :) strona www. promyk.wroc.pl ul. Swobodna 8 a (zaraz obok dworca PKS) Odpowiedz Link
adwerbum Re: polecamy poradnie 07.11.08, 22:36 polecam : Niepubliczna Poradnia Psychologiczno - Pedagogiczna "AD VERBUM" - Centrum Terapii Mowy i Dysleksji Zaprasza na: terapię logopedyczną, diagnozę i terapię dysleksji, zajęcia Integracji Sensorycznej SI, grupowe zajęcia dla osób z niepłynnością mowy, wizytę u psychologa dziecięcego, diagnozę ADHD, zajęcia wspomagania szkolnego, i wiele innych Gwarantujemy fachową pomoc wykwalifikowanych specjalistów!! Zapraszamy!! www.adverbum.net.pl adverbum@home.pl Ursynów, ul. Pileckiego 104 tel. 022 409 76 62 Odpowiedz Link
beatalidzka W-wa Anin 10.12.08, 18:27 Wczesna Interwencja Terapeutyczna w Aninie, niedaleko Centrum Zdrowia Dziecka. Gabinet prowadzi wspaniała pani psycholog i logopeda. Po wielu rozmowach z innymi rodzicami i kilku wizytach osobistych z czystym sumieniem polecam. www.logopeda24.pl Odpowiedz Link
camillabl Re: polecamy poradnie 27.01.09, 21:54 Moze ktos polecilby logopede albo neurologopede w Gorzowie wlkp albo Zielonej Gorze Odpowiedz Link
gosiakraska Re: polecamy poradnie Warszawa 26.07.09, 22:19 Polecam Centrum Mowy i Ruchu "ELF" - wczesne wspieranie rozwoju dziecka na Żytniej w Warszawie. Mają doświadczonych kadrę ze szpitala z Karowej i Zagórza. tel.: 604475960 Odpowiedz Link
gajkowik Re: polecamy poradnie 15.02.09, 14:52 Warszawa Centrum Wspierania Rozwoju JAGA tel. 022 353 88 56 lub 785 086 968 Odpowiedz Link
aniotomek Re: polecamy poradnie 17.04.09, 19:44 prywatna albo niepubliczna poradnia na ryżowej w warszawie 0608 381687 Odpowiedz Link
gosiakraska Re: polecamy poradnie Warszawa 26.07.09, 22:30 www.centrumelf.pl ELF Centrum Mowy i Ruchu - wczesne wspieranie rozwoju dziecka Odpowiedz Link
majka_m_ajka WIT na Wawrze (Warszawa) 01.09.09, 19:20 Gabinet Wczesnej Interwencji Terapeutycznej, W-wa Wawer (Międzylesie). Logopeda i psycholog, bardzo dobre warunki do pracy rodziców z dzieckiem, świetne podejście osoby prowadzącej i profesjonalny sprzęt. Polecam, u naszej małej rezultaty pojawiły się w ciągu 2 miesięcy terapii. strona www.logopeda-warszawa Odpowiedz Link
majka_m_ajka WIT na Wawrze (Warszawa) 01.09.09, 19:21 Gabinet Wczesnej Interwencji Terapeutycznej, W-wa Wawer (Międzylesie). Logopeda i psycholog, bardzo dobre warunki do pracy rodziców z dzieckiem, świetne podejście osoby prowadzącej i profesjonalny sprzęt. Polecam, u naszej małej rezultaty pojawiły się w ciągu 2 miesięcy terapii. strona www.logopeda-warszawa.pl Odpowiedz Link