Dodaj do ulubionych

niedobór witaminy D3

10.02.12, 10:11
Witam.
Córka ma 12,5 l., od roku robimy wyniki sprawzające witaminę D 3, i przez ok rok miała jej połowę normy a teraz ma już tylko 10,6 ng.-więc spada
Czy ktoś miał podobną sytuację?
do tego ma Osteocalyna -109 ng(czyli pow. normy, bo pona 2 razy tyle)
i czynnik krzepnięcia krwi X -33,3 %, czyli poniżej normy ma tylko połowę normy.
Czas czas protrombinowy, INR, aktywność protrombiny też nie w normie-zawsze ( ja tak samo od lat)

Nie wiem jaki lekarz powinnien leczyc dziecko z niedoborem wit D3- to wykryła reumatolog, ale mówi, że to nie jej podlega, pytałam do kogo iść, nie powiedziała, na razie kontroluje wyniki i podaję tran i wit. D 3.
Dodam, że dziecko chodzi do hematologa.Była już w ponad 20 poradniach od swych narodzin.

Szukam poradni do której z tym pójść.
Obserwuj wątek
    • aga_sama Re: niedobór witaminy D3 11.02.12, 00:31
      Dr Rowińska prywatnie

poradnia metaboliczna CZD
    • pusi06 Re: niedobór witaminy D3 12.02.12, 16:54
      dziękuję za odpowiedż.
      Nie jestem z Warszawy, a ta doktor chyba tak.
      Ale dziękuję, wiem, chocia do jakiej poradni się zgłosić
      • aga_sama Re: niedobór witaminy D3 24.02.12, 00:37
        hmmm z samą poradnią mam mieszane doświadczenia
        Dr Rowińska przyjmuje gdzieś w peryferyjnych dzielnicach Warszawy, chyba w Aninie lub Międzylesiu. Jeżeli problemy są duże, to znajdź w google jej gabinet i jedź najpierw do niej, a w międzyczasie zapisz się do CZD. Ona jest przede wszystkim genialnym lekarzem, dopiero potem specjalistką od metabolizmu, a z tego co pisałaś macie jakieś dodatkowe problemy.
        Pani dr obejrzy dziecko, wyniki, być może zaordynuje jakieś specjalistyczne badania. Bez większych dyskusji zrobią je CZD, do niej wrócisz z wynikami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka