01.06.12, 20:28
Najwiekszym problem teraz jest to , ze Olus niechce jesc z butelki niechce ssac tylko przez sade jest karmiony
Obserwuj wątek
    • zielonatosia Re: olus 02.06.12, 15:51
      spróbujcie butelką habermana Medeli (zestaw smoczka Medela), to specjalny zestaw dla dzieci z kłopotami neurologicznymi i rozszczepami.
      Co do rokowań, cóż proponuję poczytać wnikliwie forum, historie są różne, bardzo optymistyczne i mniej optymistyczne. Nikt wam teraz nie powie co będzie z Waszym synem. Ja osobiście usłyszałam, że dziecko "być może będzie rośliną, a być nie będzie to wpływało na jej rozwój". Wpływać , wpływa, ale teraz jest dość rezolutną 6ciolatką, oczywiście ma swoje deficyty, ale nad tym pracujemy. Najważniejsze to szybko zacząć rehabilitację i ogarnąć sprawy zdrowotne. I ... zająć się żoną/matką dziecka, by nie wpadła w depresję. Ja z perspektywy czasu widzę, zę ACC mojego dziecka tylko umocniła nasz związek.
      • gabula4 Re: olus 02.06.12, 22:05
        Dziekuje ci bardzo. My bedziemy miec w poniedzialek konsultacje z neurologiem, mieszkamy w norwegii wiec ten smoczek musze sciagnac jakos z polski ,powoli skladamy nasz swiat w calosc bo po diagnozie rozsypal sie w drobny mak, jeszcze raz bardzo Ci dziekuje i prosze jesli mozesz to informuj nas o wszystkim co wiesz ja przegladam forum , ale radoche najwieksza sprawilo nam ze sie odezwales
        • zielonatosia Re: olus 04.06.12, 13:43
          produkty Medeli dostępne są bez problemu w Norwegii
          www.medela.com/SE/no/breastfeeding.html
          • gabula4 Re: olus 04.06.12, 13:57
            Troche zbyt pochopnie napisalem, smoczek tego typu dostalismy na probe w szpitalu. Na szczescie od niedzieli Olus ruszyl na zwyklym smoczku , sonda odlaczona , wiec radocha jest jak nic. Doszukalem sie na forum ze mieszkacie w zachodniopom. my pochodzimy z Przybiernowa
            • zielonatosia Re: olus 28.06.12, 23:03
              i jak się macie,jak mały Oluś?
              • gabula4 Re: olus 07.07.12, 19:29
                Witaj witaj, Olus jak narazie rosnie dosc szybko, od miesiaca na butelce, kilka testow z butelkami potem z mlekiem w koncu trafilismy i jak narazie jest ok, 22 sierpnia mamy wizyte w szpitalu wiec bedzie moze wiadomo cos wiecej narazie lekarze kaza jedynie monitorowac malucha bo dzieki bogu wszystkom jest dobrze. Co slychac u was?
      • gabula4 Re: olus 31.08.12, 19:01
        Mamy klopot, lekarze zalecili nam badanie.WYMAZ Z RDZENIA KEGOWEGO, wielu znajomych nam odradza tego typu badanie ,twierdzac ze olus ma dopiero trzy miesiace i jest za maly, z drugiej strony ufam lekarzom bo w koncu chyba wiedza co robia , niewiem czy mam sie zgodzic na to badanie , jesli mieliscie juz podone sytuacje ,prosze o rade .POZDRAWIAMY SERDECZNIE
        • iza_luiza Re: olus 22.09.12, 22:57
          Nam nikt takich badań nie zlecał, czego ma dotyczyć to badanie?
          Konsultowaliście już się z rehabilitantem? powinniście sprawdzić jak ocenia napięcie mięśniowe dziecka i czy nie zaleca zacząć ćwiczeń. I neurolog powinien małego zobaczyć i monitorować co jakiś czas.
          • gabula4 Re: olus 23.09.12, 14:02
            Lekarze twierdza ze to badanie jest bardzo szczegolowe, podczas badania EEG wykryto ogniska zapalne padaczki, Olus ma byc poddany narkozie podczas ktorej chca pobrac krew, zrobic badanie z dna oka oraz rezonans, dlatego pod narkoza bo maly nieda juz sobie nic zrobic. Olek jest caly czas pod opieka rehabilitanta poniewaz ma napiecia miesniowe. teraz niewiem czy zgodzic sie na wymaz z rdzenia
            • iza_luiza Re: olus 24.09.12, 11:49
              Nie wiem, pierwszy raz słyszę o takim badaniu, może chodzi o wodogłowie? Może maja jakieś podejrzenia? A nie możecie skonsultować się z innym lekarzem, znaleźć innego specjalistę i zapytać go o to?
              Mój Maciek też ma padaczkę i miał eeg, dno oka i rezonans pod narkozą kilka razy, te badania są rzeczywiście potrzebne, żeby sprawdzić dokładnie ogniska padaczki i budowę mózgu. Ale o tym wymazie nigdy nie słyszałam i nawet chociaż u Maćka podejrzewano kiedyś przedwczesne zarastanie szwów czaszkowych i małogłowie, i konsultowany był pod kątem operacji poszerzenia szwów czyli po prostu rozcięcia czaszki, żeby nie uciskała na mózg to nigdy nic takiego nikt nam nie proponował. Dlatego zastanawiam się co ma wykryć to badanie. Czy to ma mieć związek z epi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka