ren12 Re: refluks układu moczowego?????????? 23.06.04, 21:12 czym sie charakteryzuje.Moja córcia miała za palenie układu moczowego,ale była leczona bactrimem.Lekarz nawet nie wspomniał o refluksie nie mówiąc juz o zlepianiu warg.Nic o tym nie wiem .Proszę może ktoś mi wyjaśni Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: refluks układu moczowego?????????? 23.06.04, 22:16 A w jakim wieku dziecko? Jedno zakazenie jest juz podstawą do cystografii, jesli chodzi o niemowle. Refluks objawia sie czestymi zakazeniami układu moczowego, czasem moczeniem nocnym, popuszczaniem moczu( to jesli chodzi o wieksze dzieci) z innych objawów, przy wysokim refluksie, dziecko moze slabo przybierac na wadze. Odpowiedz Link Zgłoś
ren12 Re: refluks układu moczowego?????????? 24.06.04, 07:17 Bardzo dziękuje za odpowiedz.Marta ma w tej chwili 16 miesięcy.Zakażenie miała raz w wieku 14 miesiecy.Od tamtej pory nie pwtórzyło sie.Pieluchy po nocy są faktycznie pełne,ale może dlatego że wieczorem dużo pije.W ogóle wydaje mi się że dużo robi siusiu. Odpowiedz Link Zgłoś