dzieciusie3 28.02.13, 09:27 Dziewczyny powiedzcie mi ile Wasze pociech miały dni gorączkę przy ospie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mal-sia Re: ospa ile dni gorączka? 28.02.13, 09:37 kilka i to była dokuczliwa goraczka.wogle ospa dała nam w kosc.NIGDY WIECEJ.ale dacie rade.ile dziecko ma lat? Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: ospa ile dni gorączka? 28.02.13, 09:58 No własnie ma 6 miesięcy i niby znosi gorączkę dzielne tylko martwi mnie już ta długość bo dziś będzie 6 dzień.Wczoraj cały dzień był już lekki stan podgorączkowy na wieczór 38,5 ,jak coś to dzwonie dziś do naszej Pani dr.Syn też teraz przechodził i podobnie gorączka 6 dni ale człowiek zawsze się martwi.Nam tez dała w kość i nie wiem czy to taki jakiś silny wirus ospy bo obydwoje byli strasznie zsypani Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: ospa ile dni gorączka? 28.02.13, 15:39 Of topic. NIE podawaj przy ospie Ibumu/Nurofeny/Ibuprofenu, tylko paracetamol. Przy ospie leki z grupy nlpz są p/wskazane. Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: ospa ile dni gorączka? 01.03.13, 10:30 Mój lekarz nic takiego nie mówił wręcz przeciwnie kazał podawać na zmianę przy gorączce co 4h trudno było by podawać tylko jeden leka.Już po gorączce Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: ospa ile dni gorączka? 01.03.13, 17:37 Bo mało lekarzy o tym wie. Odpowiedz Link Zgłoś
beotia Re: ospa ile dni gorączka? 01.06.13, 07:36 My też mamy od lekarza zakaz stosowania ibuprofenu, najwyżej w ostateczności, gdyby już nic nie działało. Ale nie było takiej konieczności - paracetamol daje radę. Gorączkę mamy 6. dzień, na początku była wysoka, do 39.5, teraz najwyżej 38.0-38.2, częściej stany podgorączkowe z serii 37+. Odpowiedz Link Zgłoś