Dodaj do ulubionych

Rozstępy na udach u 9-latka

30.08.13, 20:37
Taka diagnoze mam od rodzinnego, umówiona jestem na wrzesień do dermatologa. Syn jest szczupły a wręcz chudy, a tu taka niespodzianka.

Czy ktoś miał podobny problem, co zrobic aby nie pozostały brzydkie jasne plamy rozstępowe na skórze.
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Rozstępy na udach u 9-latka 31.08.13, 21:03
      masuj, kremuj kremami na rozstępy i podawaj dużo galaretek z żelatyny i pożywienia bogatego w wit. C, bo ona odpowiada za elastyczność włókien kolgenowych. No i kontroluj wagę syna.
      • pa_yo Re: Rozstępy na udach u 9-latka 02.09.13, 08:43
        co to znaczy kontroluj wagę syna?
        • alpepe Re: Rozstępy na udach u 9-latka 02.09.13, 08:50
          to znaczy,że ma się nie przeżerać.
          • pa_yo Re: Rozstępy na udach u 9-latka 03.09.13, 09:18
            mój syn wazy 23kg przy 135cm - jest chuderlakiem, nigdy nie był otyły,

dziękuje Ci za dziwna radę smile
            • alpepe Re: Rozstępy na udach u 9-latka 03.09.13, 11:36
              rada nie jest dziwna, bo rozstępy pojawiają się przy tyciu. Skóra się rozciągna, włókna kolagenowe nie nadążają i bach! Najgorsze, że dermatolog pewnie zaleci masaże i polubienie, a o diecie nic nie wspomni.
              • thea19 Re: Rozstępy na udach u 9-latka 07.09.13, 15:38
                rozstepy pojawiaja sie i u grubych i u chudych. pojawiaja sie jak sie tyje, rosnie ale i chudnie. na to wplywu w zasadzie sie nie ma. mi sie pojawily w okresie dojrzewania a w ciazy ani jednego a nie stosowalam profilaktyki
                dziecku trudno doradzic by przestalo rosnac
                • alpepe Re: Rozstępy na udach u 9-latka 07.09.13, 21:27
                  słonko, niestety ja też mam rozstępy, mój mąż też, w ciągu dwóch ciąży nie pojawiło mi się tyle rozstępów co w czasie dojrzewania, więć znam ten problem nadto dobrze i obecnie pilnuję mojej nastolatki, by u niej się nie pojawiły rozstępy. Jak napisałam, rada to dieta bogata w wit. c i żelatynę oraz pilnowanie wagi.
                  • thea19 Re: Rozstępy na udach u 9-latka 07.09.13, 21:41
                    mi w ciazy nie pojawil sie ani jeden a w czasie dojrzewania na piersiach i biodrach duzo. jako malolata nie tylam, cycki mialam male a i tak potrzaskaly. mialam je odchudzac? u dziecka waga rosnie i nic sie na to nie poradzi. dziecko rosnie, skora sie rozciaga, sa nagle skoki bo dziec potrafi i 15cm urosnac w ciagu roku wiec nie tlumacz, ze trzeba pilnowac wagi. tycie a rosniecie dla rozstepow to to samo. na pierwsze masz wplyw na drugie nie. zakumaj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka