ollasja
22.03.15, 21:04
Witam. Zakładam nowy wątek, ponieważ bardzo zależy mi na aktualnych informacjach i opiniach,a na forum jest sporo ale juz kilkuletnich.
Dostałam przydział do Sanatorium dla dzieci Cegielski w Dąbkach - mam jechać sama z dwójką dzieci 3 i 5 lat.
Termin dogodny (maj/czerwiec), bo skierowanie ze zwrotów, więc pierwszą moją reakcją była euforia. Niestety trochę podupadłam na duchu, jak poczytałam opinie o tym sanatorium - a są bardzo mieszne. Najbardziej obawiam sie pokojów bez prysznica (i ogarniania dwójki maluchów w publicznej łazience) i ogólnie warunków, bo syn ma alergię na roztocza.
Bardzo proszę o Wasze opinie - czy oddawać skierowanie, albo próbować wymienić na jakieś inne (Susmed - Hutmen, albo Dukat, bo musi być nad morzem)? Oczywiście nie oczekuję super luksusu, ale zastanawiam się czy w razie gorszej pogody albo choroby jednego z dzieci będę w stanie jakoś tam sobie poradzić. Jak oceniacie jedzenie? Czy pomieszczę się z dwójką maluchów w pokoju (bo podobno są one malutkie i dwuosobowe)? Czy jest opcja żeby w pokoju uszykowac sobie i zjeść cokolwiek np. drugie śniadanie? Jak oceniacie przydatnośc zabiegów w sanatorium Cegielski?
Dziękuję z góry za odpowiedzi.