antonina_74 20.09.04, 14:14 to podobno minimalna ilość, pani w lab. uspokaja że to nie zakażenie, bad. ogólne moczu jest ok, wszystko w normie. Zosia ma reflux i bierze furaginę w syropie... mam się martwić czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziulec Re: e. coli poniżej 10/2 w posiewie moczu 20.09.04, 14:23 Spoko. Nie przejmuj sie. Jesli ogolne jest w porzadku to nie ma co sie przejmowac. Graniczna wartoscia jest 10^4. Tak mi mowil lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaluna Re: e. coli poniżej 10/2 w posiewie moczu 20.09.04, 20:41 moja pediatra zaczynala leczenie od 10do4 badz spokojna Odpowiedz Link Zgłoś
kin2 Re: e. coli poniżej 10/2 w posiewie moczu 21.09.04, 12:17 buuu a u nas 10 do 7 czasem spada do 5 nie reaguje na antybiotyk, refluxu nie ma i nikt nie wie co to. Odpowiedz Link Zgłoś
camelos Re: e. coli poniżej 10/2 w posiewie moczu 01.10.04, 00:03 ja też mam strach bo mój mały jak miał 3 tyg. wylądował przez coli w szpitalu na dwa tygodnie. jest po badanich - to naszczęście nie wada układu moczowego. Jest na urotrimie. ZA dwa dni skończy 5 mies. A tu nagle dziś w wyniku posiewu pojedyńcze bakterie coli, badanie ogólne jest ok. Czy to oznacza znowu infekcje. A wogóle to może ktoś wie skąd te zakażenia, jak nie ma wady i dbamy o higienę. POMOCY!!!! Odpowiedz Link Zgłoś