Dodaj do ulubionych

smierc lózeczkowa

08.12.04, 12:10
Dziewczyny, mam pytanie, czy któras uzywala urzadzenia do monitorowania
oddechu? Zastanawiam sie powaznie nad kupieniem albo wypozyczeniem
takiego "sprzetu". Zatrwazaja mnie statystyki:ponoc od 1 do 3 dzieci
dziennie !!!! w Polsce umiera z powodu smierci lozeczkowej.
Znalazlam firme, ktora zajmuje sie wypozyczaniem:www.dast.nis.pl
Bardzo bym chciala uslyszec Wasze opinie na temat sprzetu w ogóle i na temet
wypozyczenia go. Z góry dziekuje.
Obserwuj wątek
    • magdunia5 Re: smierc lózeczkowa 08.12.04, 20:06
      Ja używam monitora oddechu Angel Care. Jak go kupowałam kosztował 500 zł, teraz
      już są znacznie tańsze ( ok. 300 ). Mnie wystraszyły nie tyle statystyki (choć
      to też), ale fakt, że umarło tak dziecko brata kolegi mojego męża i dziecko
      dziewczyny, która odwiedzała panią leżącą ze mną na sali po urodzeniu synka.
      Dzięki "niani"(tak nazywamy monitor) czuję się bezpieczniej( szególnie jak
      Kacper jest przeziębiony i ma zatkany nos) i nie mogę się od niej odzwyczaić,
      chociaż synek ma już 15 miesięcy i według producenta okres zagrożenia minął.
      Musisz sobie przeliczyć co się lepiej opłaca, bo jak ja kupowałam wypożyczenie
      wychodziło dużo drożej. No i jak już się zdecydujesz to życzę żeby nigdy się
      nie przydał, tak jak mnie. Pozdrawiam. Magda
      • szton Re: smierc lózeczkowa 08.12.04, 21:52
        moja córcia ma 8 mcy i ja też nie moge się zdobyć na wyłaczenie monitora
        właczam go nawet przy po południowej dzremce szczególnie jak jej się nie odbije
        można kupić już tańszy albo na allegro ostatnio widziałam na forum sprzedam
        za270 jeżeli tylko mozesz to kup nie zastanawiaj się komfort psychiczny jest
        ogromny a dziecko bezpieczniejsze ja inaczej chyba bym nie spała całymi nocami
        tylko patrzyła czy oddycha kilka razy zresztą mi sie właczył mój mąż najpierw
        przed kupnem trochę się podsmiewał ze mnie aż do pierwszego razu leciał do tego
        łóżeczka mało nóg nie połamał polecam z całego serca
        • kacperek04 Re: smierc lózeczkowa 09.12.04, 10:42
          kupilam angel care przez internet - tańcza wersje, uzywamy od noworodka. teraz
          synek ma 9 m-cy.
          nie zalujemy z mezem - najwazniejsze jest zrobic wszystko zeby zapobiec
          wszelkim niebezpieczenstwom.
          Marta
          • pola.76 Re: smierc lózeczkowa 09.12.04, 22:43
            dzieki bardzo, mój malzonek tez sie podsmiewa i mowi, zebym kupila od razu
            respirator, zestaw do intubacji i podreczne usg, ale ja wiem swoje i kupuje!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka